• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tacize uğradım, şiddet gördüm ama babam...

Kızlar biraz uzun ama bahsetmeden rahatlayamayacağım. Şehir dışında üni. okuyorum ama bu dönem okula hiç gitmedim memleketimde ailemin yanındaydım canım gitmek istemedi. Bu hafta içi üni. okuduğum şehire gitmek zorunda kaldım çünkü ev arkadaşım evi kapatıyordu sene sonu olduğu için. Ev arkadaşımla 7 yıllık bi geçmişimiz var aynı zamanda en yakın dostumdur ama biraz hoppa bir kız daha doğrusu erkeklere çabuk inanıyor ve bu yüzden hayatına çok erkek girip çıktı. Birazda belayı çeken bir tip ama allah için beni kardeşi gibi sever. Ben ise onun tam tersi kendi halinde biriyim daha önce hiçbir olaya karışmışlığım bile yok. Ailem ise hep iyi oldu yani ben bugüne kadar ailemden bi tokat yediğimi bile hatırlamam tabi ki tartışmalarımız oldu ama ne olursa olsun annemi babamı hep bana destek olarak bilirdim beni rahat yetiştirdiler hiçde sıkmadılar. Ama son 1 yıldır durumlar biraz farklı eskisi gibi ilgili değiller sadece lafta yani maddi manevi pek ilgilenmiyorlar bizle pek sevgi görmüyoruz kendi sorunlarına dalmış gitmişler ve her şeyde beni ve ablamı suçlu buluyorlar(özellikle babam)

Her neyse olaya gelecek olursak işte ev arkadaşımın yanına gittim onunda bizden 6 yaş büyük bir sevgilisi vardı adam evli çıktığı için arkadaşım ondan ayrıldı ama hala onu seviyordu o arayınca karşı koyamıyordu ve bana ev arkadaşım ve diğer tüm arkadaşlarım o adamı evli olması dışında hep melek gibi biri diye anlattı her neyse ben oraya gittim ve arkadaşım tutturdub tanışın diye birlikte bir pub a gittik bir şeyler içtik ama çok az içtik yani bu adam arkadaşıma çok samimi davranıyordu sanki hala sevgililermiş gibi ve arkadaşımda beni tembihlemişti ona biraz laf sok diye yani hem adama sinir olduğum için hemde arkadaşım dedi diye ona o gece bazı şeyler söyledim yaptığının yanlış olduğunu evli olduğunu falan filan bu bana bi gıcık oldu sonra (adam benim yanımda oturuyordu) bacaklarımı elledi sonra kulağıma bir şeyler fısıldar gibi yaparak yanağımdan öptü sonra dışarı çıkardı (bir şey konuşma bahanesiyle) tenha bir yere çekti dudağımdan öpmeye çalıştı tabi yapamadı ve ben bunları arkadaşıma söyledim sonra bu adam başladı üstüme yürümeye her neyse alkollü, sinirli dedim cevabını vermedim sonra bizi eve bıraktı biz tam apartmana girdik asansöre biniyorduk ki arkadan koşmuş asansörü tuttu oda bindi sonra kata gelince ev arkadaşımı asansörden atmaya benle başbaşa kalmaya çalıştı tabi yapamadı yapamayınca daha da sinirlendi ve biz eve girmek için kapıyı açtığımızda ayağını kapının arasına koydu zorla içeri girdi sonra biz içerde de tartıştık bu üstüme yürüdü boğazımı sıktı, kollarımı çizdi kafamı 2 kere çok sert bir şekilde duvara vurdu, tokatladı, seni keserim falan filan diye tehdit etti sonra telefonumu duvara çarptı ben deli gibi ağlıyorum tabi arkadaşımıda iktirdi o yerinden kalkamadığı için bir şey yapamadı zaten adam çok güçlüydü sonra bir ara ilgisi ev arkadaşıma kaydı ve ben o birkaç saniyelik boşlukta daireden kaçma fırsatı buldum 4 kate resmen ışık hızıyla indim ve kapıcımızın kapısını çalmaya başladım bu adamda direk arkamdan koştu ben içeri girince oda deli gibi kapıcının kapısı çaldı sonra neler oldu bilmiyorum ben krizdeydim ev arkadaşım geldi kapıcıya oda deli gibi ağlıyordu o an ki psikolojiyle ev arkadaşımı dövdüm sonra polisler geldi ifade verdik falan tabi benim kafam çok kötüydü hastaneye gittik serum yedim derken bunlar bütün bi günümüzü aldı neredeyse ama benim telefonum ortalıklarda yoktu o adam almış biz sonradan öğrendik insanlara saçma sapan mesajlar atar diye mecbur onunla buluştum(tabi biraz tehdit ettik o telefon gelmezse tekrar polise gideriz diye) sonra oturduk konuştuk özür diledi falan ama benim bu olaylar çokta umurumda değildi hatta hiç değildi çok az üzülmüştüm sadece sonra ben ertesi gün gece memleketime döndüm eve gidince uyudum ve bir rüya gördüm rüyamda çıplak kadınlara dehşet verici işkenceler yapılıyordu o kadar etkisinde kaldım ki uyandıktan sonra hep deli gibi dolaştım habire ağlıyorum aklıma kötü kötü şeyler geliyor sonra ben ağlama krizine girince annem olayı babama anlatmak zorunda kaldı babam da baya sinirlendi ama kızlar dedi ki 'sen hak etmişsin' dedi bana sonra annem tacize uğradığımı söyleyince babam bana bakıp 'allah belanı versin' diye bağırdı babamın bu yüzünü hayatımda ilk kez görüyorum benim yanımda olur diye düşündüm ama olmadı ve babamın bu tepkisinden sonra kendimi çok kötü hissettim sanki suçluymuşum gibi hissettim çok afedersiniz o**** gibi hissettim kendimi deli gibi ağlıyorum ve onlar içerde şuan survivor izleyip yorum yapıyorlar falan ben bunları hak edecek ne yaptım?

Epey karışık bir olay. Sanırım alkolün de etkisi ile epey saçma sapan şeyler olmuş. Ancak benim de babamın bir sözü vardır isin yanında gezen is misin yanında gezen mis kokar diye. Sizin maalesef arkadaşınız is kokuyor. O yüzden size her ne kadar kardeşi gibi de davransa onun karmakarışık aşk hayatına bir şekilde dahil olmuşsunuz. Bir kere şunu çok iyi anlayın arkadaşınız evli biri ile birlikte ise bu onu bağlar sizi değil. Kendinize o kişiye laf sokma işini görev edinmeniz de bir o kadar saçma bir şey. Yaşlar ufak anladığım kadarı le ve arkadaşınız evli bir adamla birlikte ancak o kişi arkadaşınızla yatıp kalkma derdinde bunu sizi götürdüğü yer ve size yaptıklarından anlamak mümkün. Sizin yaşadığınız olay normalde hiç şiddetle tanışmamış olmanızın etkisi ve boyle bir taciz vakası... Haliyle üzeriizde bir etki bırakacak. Ağlamak bu bağlamda iyi hiç takmıyorum demek yerine gerçekten başınıza vahim bir olayın geldiğini aklı selim bir şekilde oturun düşünün. Babanıza kızmıyorum. Belli ki anne ile sorunları var ve ana-kızlar 3 ünüz bir olup adamı bezdirmişsiniz. O da ne haliniz varsa görün demiş. Kızması normal, siz oraya evi kapatmaya gidiyorsunuz saçma sapan bir sürü olayla geri dönüyorsunuz. Az bile tepki göstermiş bence. Biraz olgun davranmaya çalışsanız artık daha iyi olur. Kendiniz için neyin iyi neyin kötü olduğunu kavrayabilecek yaştasınız.

NOT:Umarım bu da bir kızları üniversiteye okumaya göndermeyin kötü yola düşüyorlar al işte ibretlik hikaye uydurması değildir.

Kusura bakmayın ama adamın altına yatmışım gibi konuşuyorsunuz bakın ben o adamı hayatımda ilk kez o gece gördüm adamın evli olup olmamasıda umurumda değil çünkü onunla sevgili olan ben değilim ve adamın yüzüne karşı da yaptığının çok aşağılık bir şey olduğunu söyledim ikincisi bir pub a gidip bir şeyler içince pavyona mı gitmiş oluyoruz ne kadar ilkel bir düşünce[/QUOTE]

bara gitmenin yanlis oldugunu dusunmek ilkellik mi oluyo? Nasil taciz edilince medeni oldun mu? Baban sonuna kadar hakli adam orani burani elliyo yine de konusmak icin disari cagirinca gidiyosun.Hic bisey olmamis gibi ne kadar sakinsin takildigin tek nokta babanin hakli tepkisi. Simdi o adamin karisi kocam beni aldatiyo diye buraya yazsa herkes onu taşa tutar kimse adami bastan cikaran tahrik eden kizlar da suç bulmaz. Evli adamla bara gidip hatta her hangi bi sekilde bara gidip ben masumum ayagina yatamazsin

Son düzenleme:
Kızımı okula gondermeyecegim, okuyanlar boyle oluyor..
Saka la saka..
O degil karakteriniz aynı arkadasinizla. Masum ayaklarina yatmayin. Arkadasini soyle, sana kim oldugunu söyliyim hesabı.

Takildigim nokta adam orda sizi taciz ediyor opmeye calisiyor falan ve siz adamin arabasina biniyorsunuz eve goturuyor sizi dogru mu anladim.basindan beri hata dolu bi durum..evli oldugunu bilerek ne diye gidiyorsunuz hadi adam sapik kaaktersizde.en son tlf almaya polisle neden gitmiyorsunuz onca sey yapan adamin yanina tekrar gidiyorsunuz falan..neyse gecmis olsun dehset verici bi olay..

Hala kendini suçsuz görüp, burdan medet umuyorsan yuh diyorum...

Bilerek yada bilmeyerek, belki de adam hoşuna gittiği için, o kadar hatayı görmezden gelmişsin sanki. Sende hata yok, ben olsam ben de "adam nasıl olsa evli, arkadaşım da metres, ha bir ha iki ne fark eder" diye düşünebilirdim.

Aklınızı başınıza almazsanız, bu kafayla o*** da olursuzun, asıl o zaman üzülürsünüz.

Kusura bakmayın ama adamın altına yatmışım gibi konuşuyorsunuz bakın ben o adamı hayatımda ilk kez o gece gördüm adamın evli olup olmamasıda umurumda değil çünkü onunla sevgili olan ben değilim ve adamın yüzüne karşı da yaptığının çok aşağılık bir şey olduğunu söyledim ikincisi bir pub a gidip bir şeyler içince pavyona mı gitmiş oluyoruz ne kadar ilkel bir düşünce

bara gitmenin yanlis oldugunu dusunmek ilkellik mi oluyo? Nasil taciz edilince medeni oldun mu? Baban sonuna kadar hakli adam orani burani elliyo yine de konusmak icin disari cagirinca gidiyosun.Hic bisey olmamis gibi ne kadar sakinsin takildigin tek nokta babanin hakli tepkisi. Simdi o adamin karisi kocam beni aldatiyo diye buraya yazsa herkes onu taşa tutar kimse adami bastan cikaran tahrik eden kizlar da suç bulmaz. Evli adamla bara gidip hatta her hangi bi sekilde bara gidip ben masumum ayagina yatamazsin[/QUOTE]

Belki de, arkadaşı olacak o kız, adamla anlaşıp ayarlamıştır. Adama bi kıyap yapmak için. Olan yine yuvasında bekleyen adamın karısına, yavrucaklarına oluyor.

Milletin yuvasını yıkıyorsunuz, sonra ordan burdan medet umuyorsunuz. Yazık babana yazık!!! Adam, kızımı okumaya gönderdim diye binbir zorlukla para göndersin, hayal kursun...

Şiddet görmene ve böyle bir olay yaşamana çok üzüldüm. Babanın verdiği tepkiyi de çok yanlış buluyorum, buradaki arkadaşların tersine.
Anne babalar çocuklarının mezuniyetlerinde, düğünlerinde, hayatta katettikleri başarılarda değil, böyle kötü durumlarda da çocuklarının yanında olmalılar.
Çocuk iyiyse, başarılıysa "ben yetiştirdim, ondan böyle oldu", başlarına kötü bir olay gelince "hep sen suçlusun" demek çok ikiyüzlüce.
benim düşüncem, sen kendini savunmayı henüz öğrenmemişsin. Bunda yaşının da etkisi olabilir, ama ailen de seni özgüvenli, gerektiğinde bağırıp yardım isteyebilecek, karşı koyabilecek biri olarak yetiştirememiş olabilirler. Bu sadece benim düşüncem, toplumumuzda kız çocukları uysal, ses çıkarmayan, itaatkar kadınlar olmaları için büyütülüyor bence. Kendini korumayı öğrenmek, güçlenmek her kadının kendi deneyimiyle öğrendiği bir şey oluyor.
Gene de ailene kızma. Onlar da ne yapacaklarını ne diyeceklerini bilememiş, o an orada olup seni koruyamadıkları için üzülüp, üzüntülerini yanlış ifade etmiş olabilirler.
Senin sadece bundan sonra kendini korumayı - ne yazık ki - öğrenmen gerekiyor. Ne yazık ki böyle adamlar var ve onlar senin "hayır" demeni anlamayacaklar. O yüzden daha kesin tepkiler vermen, en önemlisi tehlike anında neler yapılacağını beyninde kodlaman gerekiyor.
Örneğin evde adamdan kaçtığında, kapıcının karısına kadar koşman, aslında o apartmanda tek tanıdığın büyük ihtimalle o olduğu için, anlaşılabilir bir şey. Ama böyle bir durumda zaman kaybedemezsin, en iyisi de apartman içinde "yangın var" diye bağırmaktır. Yardım isteyince çoğu insan çekinir, yangın deyince herkes evden dışarı çıkar.
Eğer yapabilirsen ve bulunduğun şehirde varsa, kadınlar için kendini savunma kurslarına gidebilirsin. Böylece korkun da azalır, travmayı atlatabilirsin. Veya okulunun psikoloji bölümünde, öğrenciler için danışma/psikolojik yardım servisi varsa oraya gidip konuşmanı tavsiye ederim. Geçmiş olsun...

ben de pub ı 23 yaşında londraya gelince oğrenmiştim. türkiyede de pub olarak kullanıldığını 27 ye merdiven dayamışken dün öğrendim :52::52::52:

belki söylediklerimi onaylamayan olacaktır ama kusura bakmasınlar
ben bu yaşlarda hatta öğrenciyken yanlarında sağlam insanlar bulunmadıkça bu tür mekanlara gidilmesini doğru bulmuyorum
malesef ülkemiz bu tür eğlence anlayışını kaldırmıyor
eğer siz o mekana gitmeseydiniz o adam size bunu yapma rahatlığında bulunmadı (konu sahibi için diyorum)

belki söylediklerimi onaylamayan olacaktır ama kusura bakmasınlar
ben bu yaşlarda hatta öğrenciyken yanlarında sağlam insanlar bulunmadıkça bu tür mekanlara gidilmesini doğru bulmuyorum
malesef ülkemiz bu tür eğlence anlayışını kaldırmıyor
eğer siz o mekana gitmeseydiniz o adam size bunu yapma rahatlığında bulunmadı (konu sahibi için diyorum)

pub dediğiniz bir iki bira içilen yerlerdir, pavyon falan değildir. gece kulubü bile değil, dans falan edilmez. bizdeki kahve kültürünün ingiliz versiyonu da diyebiliriz hatta.

bence yanlarında leş, p.. tiplerle bir yerlere gidilmesini doğru bulmuyorum demek daha iyi, çünkü o herif birlikte parka da gitseler, cafeye de gitseler kızlara bir şeyler yapacaktı. kızların da niyeti belliymiş gayet, arkadaşı evli adamlarla yatıp kalkan biri.
öğrenciyken (liseden beri) arkadaşlarıyla barlarda, publarda yani sizin deyiminizle o tür mekanlarda ayda birkaç kez takılmış biriyim, elim yüzüm de düzgün; şu ana kadar kimse bana veya tanıdıklarıma bu adamın yaptıklarınının onda birini yapma rahatlığında bulunmadı.

mekanla hiç ilgisi olmadığını düşünüyorum, şimdi komik bir örnek olacak ama Müge Anlı'daki bütün pislik olaylar pub'ı bırakın düzgün bir cafenin bile olmadığı köylerde geçiyor :) pislik her yerde pislik.

ekleme: aslında ben "malesef ülkemiz o tür eğlence anlayışını kaldıramıyor" dediğiniz için cevap vermek istedim. ben kimseye zarar vermediğim sürece bu ülke de benim eğlence anlayışımı kaldıracak çünkü bunun sonu yok. malesef ülkemiz kadınların şort giymesini kaldıramıyor, malesef ülkemiz kadınların çalışmasını kaldıramıyor, malesef ülkemiz...

Son düzenleme:
pub dediğiniz bir iki bira içilen yerlerdir, pavyon falan değildir. gece kulubü bile değil, dans falan edilmez. bizdeki kahve kültürünün ingiliz versiyonu da diyebiliriz hatta.

bence yanlarında leş, p.. tiplerle bir yerlere gidilmesini doğru bulmuyorum demek daha iyi, çünkü o herif birlikte parka da gitseler, cafeye de gitseler kızlara bir şeyler yapacaktı. kızların da niyeti belliymiş gayet, arkadaşı evli adamlarla yatıp kalkan biri.
öğrenciyken (liseden beri) arkadaşlarıyla barlarda, publarda yani sizin deyiminizle o tür mekanlarda ayda birkaç kez takılmış biriyim, elim yüzüm de düzgün; şu ana kadar kimse bana veya tanıdıklarıma bu adamın yaptıklarınının onda birini yapma rahatlığında bulunmadı.

mekanla hiç ilgisi olmadığını düşünüyorum, şimdi komik bir örnek olacak ama Müge Anlı'daki bütün pislik olaylar pub'ı bırakın düzgün bir cafenin bile olmadığı köylerde geçiyor :) pislik her yerde pislik.

özellikle belirttim zaten yanındaki kişiye bağlı şimdi kendimizi kandırmayalım oraya giden 10 erkekten eminim 5 tanesi ''kız düşürmek'' için gidiyor
bazı kötü sonuçlu durumlara daha kolay yol veriyor yoksa mesele aslında dediğiniz gibi pub içkili mekan falan değil sadece ama katkısı yadsınamaz

özellikle belirttim zaten yanındaki kişiye bağlı şimdi kendimizi kandırmayalım oraya giden 10 erkekten eminim 5 tanesi ''kız düşürmek'' için gidiyor
bazı kötü sonuçlu durumlara daha kolay yol veriyor yoksa mesele aslında dediğiniz gibi pub içkili mekan falan değil sadece ama katkısı yadsınamaz

haklısınız o konuda. ama zaten kızların amacı belli, arkadaşlarıyla değil sokaktan topladıkları adamlarla gidiyorlar. adam kesin 30lu yaşlarındadır. bir de ekleme yaptım bu arada üstteki mesajıma...

Kızlar biraz uzun ama bahsetmeden rahatlayamayacağım. Şehir dışında üni. okuyorum ama bu dönem okula hiç gitmedim memleketimde ailemin yanındaydım canım gitmek istemedi. Bu hafta içi üni. okuduğum şehire gitmek zorunda kaldım çünkü ev arkadaşım evi kapatıyordu sene sonu olduğu için. Ev arkadaşımla 7 yıllık bi geçmişimiz var aynı zamanda en yakın dostumdur ama biraz hoppa bir kız daha doğrusu erkeklere çabuk inanıyor ve bu yüzden hayatına çok erkek girip çıktı. Birazda belayı çeken bir tip ama allah için beni kardeşi gibi sever. Ben ise onun tam tersi kendi halinde biriyim daha önce hiçbir olaya karışmışlığım bile yok. Ailem ise hep iyi oldu yani ben bugüne kadar ailemden bi tokat yediğimi bile hatırlamam tabi ki tartışmalarımız oldu ama ne olursa olsun annemi babamı hep bana destek olarak bilirdim beni rahat yetiştirdiler hiçde sıkmadılar. Ama son 1 yıldır durumlar biraz farklı eskisi gibi ilgili değiller sadece lafta yani maddi manevi pek ilgilenmiyorlar bizle pek sevgi görmüyoruz kendi sorunlarına dalmış gitmişler ve her şeyde beni ve ablamı suçlu buluyorlar(özellikle babam)

Her neyse olaya gelecek olursak işte ev arkadaşımın yanına gittim onunda bizden 6 yaş büyük bir sevgilisi vardı adam evli çıktığı için arkadaşım ondan ayrıldı ama hala onu seviyordu o arayınca karşı koyamıyordu ve bana ev arkadaşım ve diğer tüm arkadaşlarım o adamı evli olması dışında hep melek gibi biri diye anlattı her neyse ben oraya gittim ve arkadaşım tutturdub tanışın diye birlikte bir pub a gittik bir şeyler içtik ama çok az içtik yani bu adam arkadaşıma çok samimi davranıyordu sanki hala sevgililermiş gibi ve arkadaşımda beni tembihlemişti ona biraz laf sok diye yani hem adama sinir olduğum için hemde arkadaşım dedi diye ona o gece bazı şeyler söyledim yaptığının yanlış olduğunu evli olduğunu falan filan bu bana bi gıcık oldu sonra (adam benim yanımda oturuyordu) bacaklarımı elledi sonra kulağıma bir şeyler fısıldar gibi yaparak yanağımdan öptü sonra dışarı çıkardı (bir şey konuşma bahanesiyle) tenha bir yere çekti dudağımdan öpmeye çalıştı tabi yapamadı ve ben bunları arkadaşıma söyledim sonra bu adam başladı üstüme yürümeye her neyse alkollü, sinirli dedim cevabını vermedim sonra bizi eve bıraktı biz tam apartmana girdik asansöre biniyorduk ki arkadan koşmuş asansörü tuttu oda bindi sonra kata gelince ev arkadaşımı asansörden atmaya benle başbaşa kalmaya çalıştı tabi yapamadı yapamayınca daha da sinirlendi ve biz eve girmek için kapıyı açtığımızda ayağını kapının arasına koydu zorla içeri girdi sonra biz içerde de tartıştık bu üstüme yürüdü boğazımı sıktı, kollarımı çizdi kafamı 2 kere çok sert bir şekilde duvara vurdu, tokatladı, seni keserim falan filan diye tehdit etti sonra telefonumu duvara çarptı ben deli gibi ağlıyorum tabi arkadaşımıda iktirdi o yerinden kalkamadığı için bir şey yapamadı zaten adam çok güçlüydü sonra bir ara ilgisi ev arkadaşıma kaydı ve ben o birkaç saniyelik boşlukta daireden kaçma fırsatı buldum 4 kate resmen ışık hızıyla indim ve kapıcımızın kapısını çalmaya başladım bu adamda direk arkamdan koştu ben içeri girince oda deli gibi kapıcının kapısı çaldı sonra neler oldu bilmiyorum ben krizdeydim ev arkadaşım geldi kapıcıya oda deli gibi ağlıyordu o an ki psikolojiyle ev arkadaşımı dövdüm sonra polisler geldi ifade verdik falan tabi benim kafam çok kötüydü hastaneye gittik serum yedim derken bunlar bütün bi günümüzü aldı neredeyse ama benim telefonum ortalıklarda yoktu o adam almış biz sonradan öğrendik insanlara saçma sapan mesajlar atar diye mecbur onunla buluştum(tabi biraz tehdit ettik o telefon gelmezse tekrar polise gideriz diye) sonra oturduk konuştuk özür diledi falan ama benim bu olaylar çokta umurumda değildi hatta hiç değildi çok az üzülmüştüm sadece sonra ben ertesi gün gece memleketime döndüm eve gidince uyudum ve bir rüya gördüm rüyamda çıplak kadınlara dehşet verici işkenceler yapılıyordu o kadar etkisinde kaldım ki uyandıktan sonra hep deli gibi dolaştım habire ağlıyorum aklıma kötü kötü şeyler geliyor sonra ben ağlama krizine girince annem olayı babama anlatmak zorunda kaldı babam da baya sinirlendi ama kızlar dedi ki 'sen hak etmişsin' dedi bana sonra annem tacize uğradığımı söyleyince babam bana bakıp 'allah belanı versin' diye bağırdı babamın bu yüzünü hayatımda ilk kez görüyorum benim yanımda olur diye düşündüm ama olmadı ve babamın bu tepkisinden sonra kendimi çok kötü hissettim sanki suçluymuşum gibi hissettim çok afedersiniz o**** gibi hissettim kendimi deli gibi ağlıyorum ve onlar içerde şuan survivor izleyip yorum yapıyorlar falan ben bunları hak edecek ne yaptım?

Kusura bakmayın ama ev arkadaşınızın ve sizin saçma yaptığı şeylerde varmış neden eve hala onun arabasıyla gittiniz yolda taksimi yoktu yada kafedeki bir garsona taksi çağırttıramadınız mı gerçekten bu kötü biri bana öyle tacizde bulunacak ben onun arabasına bineceğim ev arkadaşımla Ayrıca da telefon için onunla buluşmanıza gerek yoktu belliki adam kendini bilmez biri ev arkadaşınızda diğer arkadaşlarınızda melek gibi dediğine göre adamı tanıyamamışlar telefon için buluşacağınıza kadar telefoncudan hattınızı iptal ettirebilirdiniz ben sizin yerinizde olsam o adamın yüzünü görmek istemezdim sizde adamla buluşuyo ve adamı tehdit edip belaya bulaşma gibi bişeye giriyosunuz siz ve ev arkadaşınız mantıklı hareket edememişsiniz.

Bu arada Pub lar kötü yerler değildir üniversitelilerin gençlerin genelde gittiği yerlerdir tabi normal insanlarda gider evet alkol var ama bar değil gitar çalan insanlar falan oluyo bazen yada normal her kafede olduğu gibi müzik çalınıyo maç falan seyrediliyo yani o konuda Pub kötüleyemem.

Ama dediğim gibi siz ve ev arkadaşınız bi insan olarak mantıklı davranıp hareket etmemişiniz yazılarımdada belirttim.

Son düzenleme:

ekleme: aslında ben "malesef ülkemiz o tür eğlence anlayışını kaldıramıyor" dediğiniz için cevap vermek istedim. ben kimseye zarar vermediğim sürece bu ülke de benim eğlence anlayışımı kaldıracak çünkü bunun sonu yok. malesef ülkemiz kadınların şort giymesini kaldıramıyor, malesef ülkemiz kadınların çalışmasını kaldıramıyor, malesef ülkemiz...

dediğiniz gibi malesef ülkemiz,,,,,
bunlar çok derin sosyolojik konular
aslında kızın babasının verdiği tepkide maselef ülkemizde ki yaşam tarzının bir sonucu

bara gitmenin yanlis oldugunu dusunmek ilkellik mi oluyo? Nasil taciz edilince medeni oldun mu? Baban sonuna kadar hakli adam orani burani elliyo yine de konusmak icin disari cagirinca gidiyosun.Hic bisey olmamis gibi ne kadar sakinsin takildigin tek nokta babanin hakli tepkisi. Simdi o adamin karisi kocam beni aldatiyo diye buraya yazsa herkes onu taşa tutar kimse adami bastan cikaran tahrik eden kizlar da suç bulmaz. Evli adamla bara gidip hatta her hangi bi sekilde bara gidip ben masumum ayagina yatamazsin

Ezgi hanım bunu belirtmeden geçemeyeceğim Pub lara ben ve yakınlarımızda beraber gidiyoruz orası bar değil kötü bir yerde değil kafe gibi yerler sadece alkolde veriliyo oda zaten zorla vermiyolar isteyen alıyo ayrıca yemekte yiyebiliyosunuz yani kafe tarzı

Son düzenleme:
Ezgi hanım bunu belirtmeden geçemeyeceğim Pub lara ben ve yakınlarımızda beraber gidiyoruz orası bar değil kötü bir yerde değil kafe gibi yerler sadece alkolde veriliyo oda zaten zorla vermiyolar isteyen alıyo ayrıca yemekte yiyebiliyosunuz yani kafe tarzı

O mesajda, yazdığım kısım :

"Belki de, arkadaşı olacak o kız, adamla anlaşıp ayarlamıştır. Adama bi kıyap yapmak için. Olan yine yuvasında bekleyen adamın karısına, yavrucaklarına oluyor.

Milletin yuvasını yıkıyorsunuz, sonra ordan burdan medet umuyorsunuz. Yazık babana yazık!!! Adam, kızımı okumaya gönderdim diye binbir zorlukla para göndersin, hayal kursun..."

idi. Pub'dur, bar'dır ayrımını anlatmakla zaman harcadığınız için teşekkürler :)) İçim nurlandı.

Pub larda oynaşmıyor, bar larda o işleri karıştırıyoruz diyorsunuz yani?

"Belki de, arkadaşı olacak o kız, adamla anlaşıp ayarlamıştır. Adama bi kıyap yapmak için. Olan yine yuvasında bekleyen adamın karısına, yavrucaklarına oluyor.

Milletin yuvasını yıkıyorsunuz, sonra ordan burdan medet umuyorsunuz. Yazık babana yazık!!! Adam, kızımı okumaya gönderdim diye binbir zorlukla para göndersin, hayal kursun..."

idi. Pub'dur, bar'dır ayrımını anlatmakla zaman harcadığınız için teşekkürler :)) İçim nurlandı.

Kusura bakmayın ama çok basit bi şekilde yazmışsınız o ne demek kişi neyse karşısındakini o bilirmiş siz beni nasıl yargılıyosunuz Siz PUB a bar demişsiniz bende Pub un bir kafe tarzı olduğunu size söyledim her Pub a gitmiş olan bara gitmiş olmuyo lüks restaurantlardada Alkol var her Alkol satan yerler Bar mı oluyo bu ne cahillik

dediğiniz gibi malesef ülkemiz,,,,,
bunlar çok derin sosyolojik konular
aslında kızın babasının verdiği tepkide maselef ülkemizde ki yaşam tarzının bir sonucu

bence yaşam tarzıyla değil, babası ilgisizliği nedeniyle böyle bir tepki veriyor. umursamıyor pek.
evlendirmek istediği kızının başka biriyle mesajlaştığı üvey annesi tarafından ispiklenince, kızını oklavayla döve döve öldürmesie sebep olan "yaşam tarzı"ndan iyidir yine de bunu bir yaşam tarzı olarak algılıyorsanız eğer.

Kusura bakmayın ama sizi kınıyorum ben sadece kendim ve yakınlarımda Pub a gittiğini ve bar olmadığı kafe tarzı olduğunu söyledim siz alkol var diye Bar yaptınız bunu sizin cahilliğinize veriyorum alkol almak insanın tercihine kalmış bişeydir ben sadece Pub un bar olmadığını belirttim siz konuyu nereye çektiniz

Kusura bakmayın ama çok basit bi şekilde yazmışsınız o ne demek kişi neyse karşısındakini o bilirmiş siz beni nasıl yargılıyosunuz Siz PUB a bar demişsiniz bende Pub un bir kafe tarzı olduğunu size söyledim her Pub a gitmiş olan bara gitmiş olmuyo lüks restaurantlardada Alkol var her Alkol satan yerler Bar mı oluyo bu ne cahillik

pub un kelime anlamını bilmiyordum bir çok kez bu tip mekanlara gitmişim bilmeden ama internetten aratınca pub un bar olduğu yazıyor
bunu belirtmek isterim

pub un kelime anlamını bilmiyordum bir çok kez bu tip mekanlara gitmişim bilmeden ama internetten aratınca pub un bar olduğu yazıyor
bunu belirtmek isterim

Bunu bende biliyorum anlamını Ama Pub bar değildir insanlar Pub ların bahçe kısmında çocuklarını alıp yemek yiyolar oturuyolar her alkol satan yer bar değildir anlamı öyle evet bende biliyorum ama bar ortamı yok gitmeyen bilemez yargılar sadece

Back