Susmayan 4 yaş çocuğu

Benimki şarkı söylemiyor ama aynı oranda laf dinliyor Yalnız büyüdükçe o laf dinlemeler çok tehlikeli olabiliyor dikkat edin. Bir arkadaşım cenaze için benim şehrime geldi. Kızım boyama yapıyordu odada, ben sinirlendim arkadaşımın başına gelenlere dedim ki senin sülalen manyak , yeter artık falan. Aradan 4-5 gün geçti, arkadaşım gitti falan, kızım eşime dedi ki teyzemin sülalesi manyakmış. Ben şok kv hakkında konuşurken odada olmasın aman

Bu uyarı kulağıma küpe olsun.

aynı benim kızım
geçen ay level atlamıştı sabah uyandı ve asla susmadan akşam 5 e kadar konuştu imdaat demiştim artık
bu arada zamanla azalmıyor
geçenlerde meslek olarak öğretmen olmak istediğini söyledi neden dedim konuşmayı çok seviyorum boşa gitmesin anneeee dedi

Ay ne güzel benim büyükler çok sakindiler hâlâ daha sakin akılla hareket eden çocuklar ama son numara 3 yaşına girecek kabusssss tek kelimeyle babaya havale ettim kucağından inmiyor babacım şöyle babacım böyle daha ağzından baba çıkmadı ama anlatamam canından bezdiriyor babasını adam nöbet tutayım dinleneyim diyor resmen adamın canına okuyor benim kafam kaldırmıyor doktor arkadaşlara sordum kardeşleri kendinden büyük olduğu için paylaşımları farklı kendine en yakını sevgisiyle boğuyor birde aslan burcu yani abilerini bile canından bezdiriyor cadı canı sağolsun çok şükür var

Şimdi buradan gelen tavsiyeler avmde soft play alanına atıp kaçma, onunla çizgi film izlerken onun gibi sorular sormak, yaz okuluna yazdırma. Aslında büyüklere atıp kaçmakta baya iyi fikir ama benimkiler şehir dışında. Bunlardan başka iyi fikir gelirse sanada yazayım , kader ortaklığı sonuçta Benimki robotçu olacakmış, robot yapacakmış. Kimseyi bulamazsa onla konuşacak herhalde

Küçük oğlum için bir tabirim var benim ‘bir film düşünün, bütün karakterleri o seslendiriyor’, öyle bir konuşma yani
Gördüğü her şeyi, yaptığı her eylemi söze döker.
‘Geliyorum anne, koridordayım anne, yürüyorum anne, geldim anne, bak anne geldiğimi gör’ ve bu 4 metreyi geçmeyen 10 saniyelik sürede yaşanıyor.
Bazen kulak içi kulaklığımı takıp müzik dinliyor ve ona ‘evet annecim, hıhı’ gibi şeyler söylüyorum

Oyuncaklarıyla da konuşuyor, kendi kendine sıklıkla konuşuyor, uyurken de konuşuyor.
Çocuk konuşuyor yani, yapacak bir şey yok.

Sizinkinin meslek tercihi güzel. Benimki anne baktım da en kolay meslek benzincide pompacılık biraz daha güzel prestijli meslek dersen de havalandırmacılık ikisi arasındayım dedi. En azından havalandırmacılık derken pilot olmak istiyor yavrum diye düşünmüştüm ki havalandırmacılığın uçaklara aşağıda gel gel yapanlar olduğunu anladım. Benimki zahmetsiz işler peşinde. 4.5 yaşından beri okuyor, onu durdurana kadar sayıyor, iki basamaklılar dahil topluyor çıkarıyor ama hayali pomapacı olmak.

Allah sabır versin. Geçenlerde kuzenime gitmiştim. 2 akşam kalmak için. Ağustosta 4 yaşını dolduracak olan kızı 1 saniye susmadı.

Sizinki gibi o da. Doğrudan soru sormak amacıyla değil her şeyi konuşuyor
Bazen monolog yapiyor, bazen bebekleriyle konuşuyor bazen de şarkı söylüyor. Ama mutlaka konuşuyor.

Dayanılır gibi değildi
Insan gene kendi çocuğunu daha iyi çeker sabredin. Ben 2 gün sonunda üstümde pijamalarla dışarı attım kendimi

Çok güzel bir betimleme imiş Birebir aynısı , kız versiyonu. Bir gece kalktım, baktım konuşuyor. Gittim odasına, normal sırt üstü yatıyor ama nasıl konuşuyor "ben istememiştim oynamak zaten, neden oynadık, kaybettim işte, çirkindi bu, neden oynadık ki" sabaha kadar konuştu. Ben gece o uyurken öğrendim ki sandalye kapmaca oynamışlar kaybetmiş onun hırsı. Öğretmene anlattım ertesi gün, evet dedi anlattığım herşeye ve bir daha sandalye kapmaca oynamadılar

Çok tatlı yaaaa maşallah çok zeki bir çocuk ondan bu kadar konusuyor, kızmayın arada kendi haline bırakın

Benim oğluş 2 3 yaş aralığında böyleydi.
3 den sonra azalarak geçti.
Şimdi düşündüm de o kadar eskisi kadar yani soru sormuyor.
Bir de okuma yazma öğrendi, kitaplardan yada telefondan açıp okuyup dinlemeyi tercih ediyor.
Zaten sorduğu sorularda bilimsel çok da bilgim olmuyor, iyi oluyor yani
6 yaş bu arada, yani 1 2 sene daha sabır.

Okumayı mı öğretsem acaba Yok ya eminim ki bu seferde okuduğu herşeyi bana anlatır. Gördüğü duyduğu izlediği düşündüğü herşeyi anlatıyor , eskaza değişik bir şey okur yer bizi. Soru sormuyor sadece amacı öğrenmek değil, amaç konuşmak konu önemli değil.

Ahanda bu enfes fikir, teşekkür ederim. Yarın götüreyim, bir saat durmaz bensiz ama yarım saat bırakabilirim. Gidip boş duvara karşı sessiz sessiz kahve içerim ,oohh mis
Offff bir ara ben kızım uykuya dalınca
Boş boş tavanı izliyormuşum büyük kızım uyardı anne napıyorsun diye

Offff bir ara ben kızım uykuya dalınca
Boş boş tavanı izliyormuşum büyük kızım uyardı anne napıyorsun diye
Kreşe ilk başladığında evden çalışıyordum. İşim olmadığı zaman durup öylece duvara bakıyordum, ne sessiz ne sakin ne güzel diye Bir ay falan duvar izledim

Öğretmeyin. Zaten ilgisi ve yeteneği varsa kendi öğrenecektir. Benim oğlan ilk Scrabble ile birşey yazmıştı biz pek önemsememiştik hani ezberlemiş herhalde dedik. Harfleri sorduğunda dümdüz a be ce diye cevaplamıştık halbuki daha farklı öğretmek gerekiyormuş. Kendince bir taktik geliştirip öğrenecektir ilgisi varsa. Öğretmenlik yapan arkadaşlar varsa yazacaktır ama bize bu şekilde söylenmişti. Siz dahil olmayın okuma yazmasına soru sorarsa cevaplayın.

4 yaş 8 aylık bende de var aynından,ama konuşma,soru sorma değil sadece şarkı söylemeye merak saldı birde.Bugün çok az molalar vererek İstiklal marşını söyledi sürekli,söylemediği zamanlarda da YouTube dan açtırdı.Ya kendi söylüyor,yada video da açıkSıcak bi yandan,başağrısı bir yandan,parol içmekten midem yandı artık.

Asla uzman değilim uzaktan yakından bilgim yok ama meraktan soruyorum siz de aynısını yapsanız ne tepki verir acaba

Sizde ona arada soru sorun. Her sorusuna cevapla karşılık vermeyin. Düşünmeye itin. Hem hayal gücü daha çok gelişecek hemde düşünürken konuşamayacak. Kızım 6 yaşında hala böyle. Kreşe de alışkınsa boşluğa düşmüştür. Huyunda da varsa daha çok konuşur. Spor, müzik gibi aktivitelere yazdırın. Arada havuza falan götürün enerjsini atınca azalıyor. Çok meraklılar şimdiki çocuklar çok ilgiye alışık biraz da ondan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…