Susmayan 4 yaş çocuğu

Ahahahah bıcırık ya. Yanaklarını ısırasım geldi kızınızın vallahi :)

Buyuk oglum cok gec konustu benim. 3 yasindayken hala tarzanca anlasiyorduk, o yuzden bozmayin moralinizi
Yaa böyle söyleyenleri duydukça okudukça umudum artıyor İnş konuşur. Size de hiç konuşmayacakmış gibi geliyor muydu? Yaşıtları kendini bir birey gibi ifade ederken o bebek gibi . İletişim kuramayınca da çok agresif çünkü

Ayni sekilde, psikolog bir arkadasim gozlemlemisti ve telaffuz bir seyi var bu cocugun okulda duzelir demisti. Simdi 2’ye gecti ve catir catir konusuyor o da

Benimki de 3 yaşın başlarında doğru dürüst konuşamıyordu ki. Tam 3.5 da kreşe başladı , 3-4 ay gitti sonradan bir açıldı ki işte şimdiki durumlara sebebiyet verdi bu açılış 2 yaşında ıh ıh mıh mıh la idare ediyordu. Komşumun kızı 2.5 yaşında şarkı söylerken anne su demesi bana inanılmaz lütuf geliyordu. Terapi falan hiç almadı, sadece kreş işte. Lütfen kendinizi üzmeyin , bir gün sizde süper kahramanlar hakkında en az 45 dakikalık bir bilgilendirme dinlerken bulacaksınız kendinizi

Ay
y bir an önce gelsin istiyorum o günler

Geç derken kaç yaşında konuştu? Bir geç konuşan annesi olarak soruyorum

Ben her zaman aktif ve konuşkan çocukları içlerinde daha sosyal bulmuşumdur,ben kötü bulmadım anlattiklarinizi fakat sizi anlayabiliyorum insan birazcık kafa dinlemek istiyor ama bu çocuğunuz kötü anlamına gelmiyor.. lütfen öğretmenine 4 yaşın çok küçük ve keşfetme yasi oldugunu soyleyin ve şikayet etmesinin çok saçma olduğunu belirtin belirtin ki çocuğunuz ileride bu yüzden azarlanip dışlanmasin..Her çocuk sessiz mülayim olacak diye bir kaide yok bazı kreş öğretmenleri lafım meclisten dışarı rahat etsin diye ne yazık ki çok konuşan çok hareket eden vs... çocukları gruplarında istemiyorlar.Buna izin vermeyin..Ama size önerim kitap okuma saati yapabilirsiniz evde mesela azar azar başlayıp resimlerle alakalı konuşmasıni ya da bir süre sessizce incelemesini sonra anlatmasını isteyebilirsiniz.Resim yaptırabilirsiniz dikkatini verir mesela hayalini çiz diyebilirsiniz ne yaparsa, isterse daire cizsin maksat biraz ilgisini başka yöne çekmek..Bence şükredin ki böyle aktif konuşkan bir çocuğunuz var.Allah uzun sağlık versin

Güzel yorumunuz ve önerileriniz için teşekkür ediyorum, hemen bugün deneyeceğim. Normalde resim yapıyor ama resim yaparken de konuşuyor, belki inceletmek işe yarayabilir. Ayrıca şükrediyorum tabi insanlar ne sıkıntılar çekiyor çocukları konuşsun diye,benim ki sadece bir hafta tamamen yalnız kaldık ,babamızda yok bu akşam gelecek , bende çalışmıyorum artık, sürekli sesten yoruldum herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…