Susmayan 4 yaş çocuğu

Asla uzman değilim uzaktan yakından bilgim yok ama meraktan soruyorum siz de aynısını yapsanız ne tepki verir acaba 🤣
Çok doğru tespit 👏🏻 Aynısını uyguluyorum bende ve araştırmalarıma göre çocukların her sorusuna açıklama getirmemek gerekiyor. Öyle hazır bulmasınlar biraz da kendileri düşünsün 🤣

Asla uzman değilim uzaktan yakından bilgim yok ama meraktan soruyorum siz de aynısını yapsanız ne tepki verir acaba 🤣
Yarın sabah şey yapacağım " kızım, kızım, kızım, bak peynir, bak beyaz, beyaz peynir ,peynir ne renk olur , beyaz, neden beyaz , süt beyaz, o yüzden peynir beyaz, di mi , di mi , peynir beyaz di mi di mi kızım" bakalım ne yapacak 🤭

Yarın sabah şey yapacağım " kızım, kızım, kızım, bak peynir, bak beyaz, beyaz peynir ,peynir ne renk olur , beyaz, neden beyaz , süt beyaz, o yüzden peynir beyaz, di mi , di mi , peynir beyaz di mi di mi kızım" bakalım ne yapacak 🤭
Yanlış bir tepkiyse bir de aklınıza sokmuş olmayayım tabi ama merak da etmedim değil😬

Sizde ona arada soru sorun. Her sorusuna cevapla karşılık vermeyin. Düşünmeye itin. Hem hayal gücü daha çok gelişecek hemde düşünürken konuşamayacak. Kızım 6 yaşında hala böyle. Kreşe de alışkınsa boşluğa düşmüştür. Huyunda da varsa daha çok konuşur. Spor, müzik gibi aktivitelere yazdırın. Arada havuza falan götürün enerjsini atınca azalıyor. Çok meraklılar şimdiki çocuklar çok ilgiye alışık biraz da ondan.
Sadece soru sorsa razıyım ben ona ,keşke soru olsa. Beni bu betimlemeler, gördüğü ve düşündüğü herşeyi tekrar ederek söylemeleri çok yoruyor. Parka gittik büyük bir park var yakında. Herşeyi anlattı herşeyi. Çıkmış en yüksek kaydırağa, bak burası soyulmuş, azııck kırmızı kalmış, çok kalmamış, kırmızı az var burada, ne biçim soyulmuş, hep soyulmuş, soymuşlar, çocuklar soymuş diye 5 dakika konuşuyor. Dinlemeyip gidersem de çığlık çığlığa bağırıyor anne diye. Benim sıkıntım bu 🤦

yolunuz uzun 11 yaştan bildiriyorum birşey seyretmek beraber eziyet. hep beraber seyrettiğimiz şeyin üstünden geçiyor😅 oğlum bizde seyrediyoruz diyorum olsun diyor.
sabah başlıyor konuşmaya yatana kadar tabi şimdi discord falan arkadaşlarının beynini yiyor🤦‍♀️
ben deliliğe vuruyorum artık zaten konuşarak bir orta boy insanı kaç saatte yersin diyorum ya anne yaaa diyo😂

Aman denemeyin, ben denedim.
Ne konuşacağımı unutuyorum, fikrimden çıkıyor diye çığlık çığlığa bağırıp ağlıyor, sonra da beni suçluyor
😂
1 dk içinde 105 kez anne dediği için uyardığımdaysa, her cümle başı demesine gerek olmadığını zaten konuşmaya başladığı için direkt olarak söyle artık dediğimde de ‘anne değil misin sen anneee anneee’ diye başlayıp yarım saat devam etti bu tek kelime ile.
Hastalığını konuşma azlığından anlıyorum, ‘Allah Allah bugün başım ağrımadı bu çocuk kesin hasta olacak az konuştu’ diyorum artık.

Benimki şarkı söylemiyor ama aynı oranda laf dinliyor 🤣 Yalnız büyüdükçe o laf dinlemeler çok tehlikeli olabiliyor dikkat edin. Bir arkadaşım cenaze için benim şehrime geldi. Kızım boyama yapıyordu odada, ben sinirlendim arkadaşımın başına gelenlere dedim ki senin sülalen manyak , yeter artık falan. Aradan 4-5 gün geçti, arkadaşım gitti falan, kızım eşime dedi ki teyzemin sülalesi manyakmış. Ben şok 🤣 kv hakkında konuşurken odada olmasın aman 🤭
Bende anneme kaynimin paralarımızı yediğini anlatıyordum amcası bunu sinir ettiği an sen babamın paralarını yiyorsun dedi herkes bi şoka girdi esim de oglum ne parasi falan diye sorgulamaya basladi ben hemen kumbarasindaki paralari diyordur deyip gecistirdim 🤣oğlanı da gel sana çikolata vereyim diye o ortamdan uzaklaştırdım. aslında iyi yaptı içimde olanları pat diye söyledi çocuğum kaynim baya morarmışti 😅

Sadece soru sorsa razıyım ben ona ,keşke soru olsa. Beni bu betimlemeler, gördüğü ve düşündüğü herşeyi tekrar ederek söylemeleri çok yoruyor. Parka gittik büyük bir park var yakında. Herşeyi anlattı herşeyi. Çıkmış en yüksek kaydırağa, bak burası soyulmuş, azııck kırmızı kalmış, çok kalmamış, kırmızı az var burada, ne biçim soyulmuş, hep soyulmuş, soymuşlar, çocuklar soymuş diye 5 dakika konuşuyor. Dinlemeyip gidersem de çığlık çığlığa bağırıyor anne diye. Benim sıkıntım bu 🤦

Siz sorun işte neden soyulmuş. Soyulmasa nasıl olurdu? Bunu yapmak yararlı birşey midir? Yaparsak bunu kim tamir edecek vs vs. İlla ki soru biçiminde olmuyor çünkü konuşmaları. Siz onu düşünmeye iteceksiniz. İnanın ki hepsi böyle. Daha kötü huyları olmasın. Her yaşta ayrı ayrı daha neler göreceksiniz.

Kızım 7 yaşına yaklaştı hala böyle anlatır. Bugün kahvaltıda çocuklar için deneyler denk geldi izleyelim dedik ama o zaten anlatıyor sürekli ve ben onun anlatmasından hiçbirşey anlamadım. Bahçede arkadaşları ile uğur böceği bulup bana göstermeye geliyor. Nasıl bulmuş, kim bulmuş, biri elinden almak istemiş. Sonra arkadaşları da geliyor. O benim elimden aldı bana vermiyor. Ayakları kaç tane benekleri var mı? Alın gidin böceğinizi inceleyin, ufak şeyler için bana gelmeyin dedim 🤣 Bazen de görmezden gelin. İlk önce yadırgar ama alışmaması için bağırmasına da tepki gösterin seni böyle anlayamam diye.

Kızım 4 yaş 3 aylık. Temmuz başına kadar kreşe gidiyordu. O zamandan beri tatilde. Çiftlikte ailemin yanında kalabalıktaydı, bizimkiler dediler ay ne muhabbet maşallah hepimize yetiyor diye. Okulda öğretmeni de sürekli şikayet ediyordu çok konuşuyor diye. Şimdi 3 gündür yalnızız babamız şehir dışında iş için, bugün migrenim tuttu artık. Susmuyor , asla susmuyor. Ama öyle heyecanımı anlatayım, hayatı paylaşayım, soru sorayım falan değil herşeyi konuşuyor ve hepsini cevaplamamı istiyor, cevaplamazsam milyar kere anne diyor ,çıldıracağım.

Örnek vereyim. İbi seyrediyoruz. Neden oraya gidiyorlarmış, niçin gitmek istemişler diyor bilmiyorum anneciğim beraber izleyip göreceğiz dedim. Neden kapı kahverengi, ayağını içeri koydu, ama kız geldi, bak kıza ne dedi , kızda güldü, güldü di mi anne , güldü evet diyor. Herşeyi söylemek zorunda değilsin hayatım bende görüyorum diyorum. Anne bak kaplumbağa geldi, o da gelmek istedi, gelsin di mi anne diyor, gelsin kızım diyorum. Konuştu,bak güldü, gülen kaplumbağa, kaplumbağa gülmez ki , neden güldü ,çünkü çizgi film diyor. Anneciğim düşündüğün herşeyi söylediğin zaman çok ses oluyor diyorum. Hiç aynen devam ediyor.

Şimdi bunu sabah 8 akşam 9 yapın. Yemin ederim çıldıracağım. Kendimi kasmaktan migrenim tuttu. Aldım dışarı çıkardım dikkati dağılsın diye daha kötü oldu aman Allah'ım. Kedi yürüyor ,yürüdü, durdu, baktı, kulağını oynattı, yine yürüdü , durdu , kaşındı, oturdu, anne bak oturdu diyor. Herkesin yaptığı herşeyi söylüyor,kızım görüyorum demem anlam ifade etmiyor. Sohbet açmaya çalışıyorum sıkıldım bu konudan diyor. Oyun kurmaya çalışıyorum bu oyun sıkıcı diyor. Kesinlikle yalnız oynamıyor. Tablete bile yalnız bakmıyor. Çok sıkıldım aşırı sıkıldım diyor sürekli ama içeride de dışarıda da sıkıldım diyor. Aktivite yapalım diyorum evin içinde koşup kaçıyor . Ama kaçarken de konuşuyor. Bana yardım edin :KK17::KK61:
Ahahaha benim 5,5 yasindaki oglum bu 😂😂😂

Soracak bir sey bulamayip “anne anne bu kumanda di mi?” Diye sormuslugu var 😂😂😂

Konusacak kimse bulamazsa, tabletten siri’yle konusuyor, “selam siri bugun nasilsin? Bana komik kedi videolari acar misin?” Seklinde son derece kibar kibar siriyle konusuyor 🤣🤣🤣

Bunları duymaya çok ihtiyacım var fakat nedense git gide benim ümidim azalıyor gibi
teyzemin torunu da 3 yasinda konusmustu oncesinde herseyi parmagiyla ih ih diye gosteriyordu

Bunları duymaya çok ihtiyacım var fakat nedense git gide benim ümidim azalıyor gibi

Monnacım, bizim dil terapisti demişti ki, çocuk konuşmayınca anne bir süre sonra küsüyor.. Bunu bende yaptım.. Hiç konusasım gelmedi oğlumla.. Ama baktım hala ilerleme yok o zmn karar vermiştim dil terapistine.. Bunu yapmamaya çalış.. Ben hala aşırı derecede konuskan bir anne degılım.. Ama o umudumu kaybettim zamandaki gibide degılım.. Küsme, elbet yürüdüyse elbet konuşacaktır☺️

Kreşe yazdırın ya da oyun gruplarına. Hiç kelimesi yok mu? Benim oğlum ben her dediğini anladığım için geç konuştu. Bir süre bir isim için babannesine bıraktım gündüzleri . O ara konuşmaya başladı

Zamanla sizdede dikkat eksikliği oluyor. Bende olmuştu cunku bir sure sonra dinlemekten algilarinizi kapatiyorsunuz. Benim cocuklarimda oyleydi. Simdi biri hala konuşuyor 8 yasinda😅 hatta bildiği seyleri bile surekli tekrarlar sorar. Diğeri 11 yasinda oda tam tersi eskiden çok konusurdu ve suan agzindan cimbizla laf aliyoruz

Shusui Shusui merakla bekliyorum haberinizi 🤣
İnan şu saatte ancak girebildim sırf sana haber vermek için 😄 Aynen söyledim dediğimi ve bana baktı baktı ve dedi ki " O beyaz peynir değil, pembe peynir, çünkü benim peynirim, prenses peyniri, prenseslerin peyniri pembe olur, beyaz gibi görünebilir ama pembe peynir o, pembe peynir de ona" peki 😐dedim. Sonra prensesler hakkında yarım saatlik bir nutuk yedim. Evet , haklısın, hıhı diye diye kahvaltı yaptım 🤣

X