Susmayan 4 yaş çocuğu

Yasemin sakallioglu veli toplantisi sonrası annesini taklit ediyordu bi videoda, 'ben bunun boğazını kesicem. ha bu evde susmuyor, okulda susmuyor , sokakta susmuyor. Bu ne zaman susacak' diye 😂 (üç buçuk dakikadan sonrası)
Valla işin çok zor. Ben de çok geveze bir çocuktum. Hala çenem düşüktür ama çocukken gerçekten annemin 'sus artık' diye oda değiştirdiğini hatırlarım 😂 gerçekten çok konuşuyordum. Ama zamanla,ergenlikle falan azaldı. Ama sizin ergenliğe de daha on sene var. Ne denir ki, Allah kurtarsın :)

Bizim öğretmen şikayetleri ilkokula kalmadan başladı ama ben şey diyordum eşime falan "aman kafası kaldırmıyorsa yapmasın bu işi" bak artistliğime bak, yedim bütün negatif karmayı buradan o yüzden başıma geliyor bunlar 🤣 Ergenlikte azaldı diyorsun da ben ölürüm ya valla ölürüm bekleyemem o kadar. Mezarımın başında da konuşur bu , ruh halimle bile başım şişer

Kızım 4 yaş 3 aylık. Temmuz başına kadar kreşe gidiyordu. O zamandan beri tatilde. Çiftlikte ailemin yanında kalabalıktaydı, bizimkiler dediler ay ne muhabbet maşallah hepimize yetiyor diye. Okulda öğretmeni de sürekli şikayet ediyordu çok konuşuyor diye. Şimdi 3 gündür yalnızız babamız şehir dışında iş için, bugün migrenim tuttu artık. Susmuyor , asla susmuyor. Ama öyle heyecanımı anlatayım, hayatı paylaşayım, soru sorayım falan değil herşeyi konuşuyor ve hepsini cevaplamamı istiyor, cevaplamazsam milyar kere anne diyor ,çıldıracağım.

Örnek vereyim. İbi seyrediyoruz. Neden oraya gidiyorlarmış, niçin gitmek istemişler diyor bilmiyorum anneciğim beraber izleyip göreceğiz dedim. Neden kapı kahverengi, ayağını içeri koydu, ama kız geldi, bak kıza ne dedi , kızda güldü, güldü di mi anne , güldü evet diyor. Herşeyi söylemek zorunda değilsin hayatım bende görüyorum diyorum. Anne bak kaplumbağa geldi, o da gelmek istedi, gelsin di mi anne diyor, gelsin kızım diyorum. Konuştu,bak güldü, gülen kaplumbağa, kaplumbağa gülmez ki , neden güldü ,çünkü çizgi film diyor. Anneciğim düşündüğün herşeyi söylediğin zaman çok ses oluyor diyorum. Hiç aynen devam ediyor.

Şimdi bunu sabah 8 akşam 9 yapın. Yemin ederim çıldıracağım. Kendimi kasmaktan migrenim tuttu. Aldım dışarı çıkardım dikkati dağılsın diye daha kötü oldu aman Allah'ım. Kedi yürüyor ,yürüdü, durdu, baktı, kulağını oynattı, yine yürüdü , durdu , kaşındı, oturdu, anne bak oturdu diyor. Herkesin yaptığı herşeyi söylüyor,kızım görüyorum demem anlam ifade etmiyor. Sohbet açmaya çalışıyorum sıkıldım bu konudan diyor. Oyun kurmaya çalışıyorum bu oyun sıkıcı diyor. Kesinlikle yalnız oynamıyor. Tablete bile yalnız bakmıyor. Çok sıkıldım aşırı sıkıldım diyor sürekli ama içeride de dışarıda da sıkıldım diyor. Aktivite yapalım diyorum evin içinde koşup kaçıyor . Ama kaçarken de konuşuyor. Bana yardım edin :KK17::KK61:

Benimki de bu kadar soru soruyor hatta insanların içinde yapıyor bir dedesi yüksek
Durup herkes ona cevap vermeye çalışıyor. Ben bazen ölü taklidi yapıyorum ama yemiyor🥲

Oda bişeymi işyeeindeki bir arkadaşım hiç soluksuz konuşuyor yakaladımı bırakmıyor. Hamileliğin ilk aylarında denk geldik az kalsın altıma işiyordum. Baktım susmuyor, sohbetine doyum olmuyor ama müsaden olursa lavaboya çok sıkıştım demiştim.

Tebessümle okudum kızınızın sorularını ve öyle imrendim ki oğlum da dört yaşını bir ay geçiyor her iki kulağında yüzde elli gibi işitme kaybı var ve hâlâ cihaz takılmadı. Konusmuyo haliyle hemde hiç hâlâ anne kelimesini duymak için sabırsızlanıyorum. Kendinizi kötü veya suçlu hissedin diye yazmadım lütfen yanlış anlamayın. Sadece imrendim. Rabbim size bağışlasın. daha fazla arkadaş edinirse kızınızda ki bu çok soru sorma veya konuşma geçecektir emin olun. Yedi yaşında kızım var oda öyle

Çok üzüleceksiniz biliyorum ama 8.5 yaşındaki kızım da bıraksam 24 saat konuşur. Bir de kardeşi var. Migrenim olsaydı günde üç kere tutardı o derece 😭 memleketten uzaktayım eşim yoğun çalışıyor, ıssız adaya tek başıma tek gidiş bilete ihtiyacım var. Akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim hiç abartmıyorum
Evet çok üzüldüm 🥲 Issız ada hayallerine 2 aylıkken başlamıştım ben. Issız bir adaya düşseniz yanınıza ne alırsınız diye sorarlarsa sizi de ekleyeyim bari 😄

Evet çok üzüldüm 🥲 Issız ada hayallerine 2 aylıkken başlamıştım ben. Issız bir adaya düşseniz yanınıza ne alırsınız diye sorarlarsa sizi de ekleyeyim bari 😄
Ahaha sizi bile çekemeyeceğim ıssız adada kusura bakmayın ben başka ada tercih etme hakkımı kullanmak istiyorum. 😂😂

Kızım 4 yaş 3 aylık. Temmuz başına kadar kreşe gidiyordu. O zamandan beri tatilde. Çiftlikte ailemin yanında kalabalıktaydı, bizimkiler dediler ay ne muhabbet maşallah hepimize yetiyor diye. Okulda öğretmeni de sürekli şikayet ediyordu çok konuşuyor diye. Şimdi 3 gündür yalnızız babamız şehir dışında iş için, bugün migrenim tuttu artık. Susmuyor , asla susmuyor. Ama öyle heyecanımı anlatayım, hayatı paylaşayım, soru sorayım falan değil herşeyi konuşuyor ve hepsini cevaplamamı istiyor, cevaplamazsam milyar kere anne diyor ,çıldıracağım.

Örnek vereyim. İbi seyrediyoruz. Neden oraya gidiyorlarmış, niçin gitmek istemişler diyor bilmiyorum anneciğim beraber izleyip göreceğiz dedim. Neden kapı kahverengi, ayağını içeri koydu, ama kız geldi, bak kıza ne dedi , kızda güldü, güldü di mi anne , güldü evet diyor. Herşeyi söylemek zorunda değilsin hayatım bende görüyorum diyorum. Anne bak kaplumbağa geldi, o da gelmek istedi, gelsin di mi anne diyor, gelsin kızım diyorum. Konuştu,bak güldü, gülen kaplumbağa, kaplumbağa gülmez ki , neden güldü ,çünkü çizgi film diyor. Anneciğim düşündüğün herşeyi söylediğin zaman çok ses oluyor diyorum. Hiç aynen devam ediyor.

Şimdi bunu sabah 8 akşam 9 yapın. Yemin ederim çıldıracağım. Kendimi kasmaktan migrenim tuttu. Aldım dışarı çıkardım dikkati dağılsın diye daha kötü oldu aman Allah'ım. Kedi yürüyor ,yürüdü, durdu, baktı, kulağını oynattı, yine yürüdü , durdu , kaşındı, oturdu, anne bak oturdu diyor. Herkesin yaptığı herşeyi söylüyor,kızım görüyorum demem anlam ifade etmiyor. Sohbet açmaya çalışıyorum sıkıldım bu konudan diyor. Oyun kurmaya çalışıyorum bu oyun sıkıcı diyor. Kesinlikle yalnız oynamıyor. Tablete bile yalnız bakmıyor. Çok sıkıldım aşırı sıkıldım diyor sürekli ama içeride de dışarıda da sıkıldım diyor. Aktivite yapalım diyorum evin içinde koşup kaçıyor . Ama kaçarken de konuşuyor. Bana yardım edin :KK17::KK61:
Ay kızmayın önerim de yok ama pek tatlı geldi okuyunca (bekarım anlaşılıyordur 🙄😁). Ama bağırıp kızıp sindirerek, merak duygusunu köreltmediğinizden belli ki bilinçli bir annesiniz, tebrikler, insan şöyle bi kendi çocukluğunu tartıyor da… aman neyse işte 🥲

Eylülde 3 yaşına giren kızımı anlatmışsınız resmen.Konuşacak bir şey bulamasa herkes sessiz olsun masal anlatacağım diyor ve kendine ait anılarından masal anlatıyor.Sabrederek büyüteceğiz.Başka yolu yok sanırım.

Tebessümle okudum kızınızın sorularını ve öyle imrendim ki oğlum da dört yaşını bir ay geçiyor her iki kulağında yüzde elli gibi işitme kaybı var ve hâlâ cihaz takılmadı. Konusmuyo haliyle hemde hiç hâlâ anne kelimesini duymak için sabırsızlanıyorum. Kendinizi kötü veya suçlu hissedin diye yazmadım lütfen yanlış anlamayın. Sadece imrendim. Rabbim size bağışlasın. daha fazla arkadaş edinirse kızınızda ki bu çok soru sorma veya konuşma geçecektir emin olun. Yedi yaşında kızım var oda öyle
Çok çok geçmiş olsun 🙏 İlk yorumlardan birinde de yazdım hep kendimi böyle sakinleştirdim, insanlar neler nelerle uğraşıyor çocukları konuşsun diye abartma diyerek geçirdim üç günü ama artık kasılmaktan migrenim tuttu. Umarım en kısa zamanda gerekli tedavileri alır, iyileşir oğlunuz. Siz arada beni kınayın da başınıza çabuk gelsin 😊

Ayy kardeş kusura bakma ama öyle komik ve güzel anlatmışsınız ki bitirince bı kahkaha attım istemsiz ...rabbim afiyet versin biz annelere...benim kızımda tam 36 aylık herşeye neden diyor bir an okuyunca Allah'ım hani olur mu ki dedim 😁

Çok çok geçmiş olsun 🙏 İlk yorumlardan birinde de yazdım hep kendimi böyle sakinleştirdim, insanlar neler nelerle uğraşıyor çocukları konuşsun diye abartma diyerek geçirdim üç günü ama artık kasılmaktan migrenim tuttu. Umarım en kısa zamanda gerekli tedavileri alır, iyileşir oğlunuz. Siz arada beni kınayın da başınıza çabuk gelsin 😊
Rabbim tez zamanda kolaylık versin size. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim hemen kınıyorum:)

Merhaba benim oğlum da ekimde 5 yaşına girecek. Herşeyi sorar sorguladı ki çocukların hepsi çok meraklı. Belki hepimiz öyleydik muhattap bulamıyorduk. Varsın sorsun. Sorularına doğru yanıtlar verin. Anlamaz diye düşünmeyin. Biz bugün ocakların ateşlediği yerin mavi olup da uç kısımlarının kırmızıya döndüğünü konuştuk. Çünkü sordu. Sonra çakmakları yaktık yaktık durduk. Anaokulu/kreş öğretmeni olmak mesleğini hakkıyla yapmak gerçekten çok zor. Kreşte çocukları doğru şekilde yönlendirip belirli noktalara odaklanabiliyorlar. Bunun en önemli nedeni de yaşıtları ya da kendine uygun gördüğü arkadaşları. Çocuğunuzu arkadaşlarıyla olabileceği ortamlara sokun.
Not: birşey izlerken o size soru soruyorsa siz de ona sorun. Sizin dahil olmanızı istiyordur.

3.5 yaşındaki oğlum aynen böyle . Bir saniye dahi susmuyor. Sürekli neden diye soruyor, devamli cevreyi gözlem halinde. Bitmek bilmeyen hikayeleri var. Aslında çok komik ve eğlenceli ama dediğiniz gibi sürekli duyduğum için bayilacak gibi oluyorum. Kresin yaz okulu programina gönderiyorum ben,tavsiye ederim:KK70:

Benim 5 buçuk yaşındaki oğlum da aynen böyle fazlası var eksiği yok. Her mevzuya girer, herseyi en ince ayrıntısına kadar sorar beynim patlıyo tüm gün. Aksi bir şey söylediğimde de "sıkıldım senden" der😂 kendi hiç beni sıkmıyomuş gibi🙈

Eylülde 3 yaşına giren kızımı anlatmışsınız resmen.Konuşacak bir şey bulamasa herkes sessiz olsun masal anlatacağım diyor ve kendine ait anılarından masal anlatıyor.Sabrederek büyüteceğiz.Başka yolu yok sanırım.
Benimki masal yerine durun durun birşey anlatacağım diyor, herkes susunca bir tane çocuk varmış diye başlıyor 😄 Bir tane çocuk varmış, tavuklara yemek ver demiş annesi , o yemeği kediye vermiş, tavuk aç kalmış ölmüüüşşşşş diye bağırıyor. Ben böyle 😐 tavukları aç bırakmamak lazım diyorum tabiki o çocuk yaramazmış diyor ama ne hikmetse ben o gün kendine aynısını demişim 🤭 Aslında bu anı hikayeler iç dünyalarını görmemiz için çok iyi. Kısa olsa bir seferde falan bitse daha çok sevineceğim ama

:) Allah bağışlasın. Çocuğunuz okul öncesi dönemdeki çocukluk dönemlerinin özelliklerini göstermeye başlamış. 3.5-4 yaş arasındaki çocuklar soru makinesi gibidir. Özellikle dil kullanımı geliştiğinden merak ve gözlem becerileri de gelişir. Kızınız şu anda kendi varlığının farkına vardı, hayal dünyası genişliyor, oyun oynarken gözlenmek istemesi hatta sizi oyununa katıyor olması bundan olabilir.
Gelişim psikolojisi ile ilgilenen Erikson bu dönemde çocuğun hem kendi yaşıtlarıyla hem de olabildiğince farklı yetişkinle bir arada olmasının çocuğun girişimcilik duygusu için faydalı olacağını belirtir. Tüm merakı diline vurmuş, çok kolaylıklar diliyorum umarım sakinleştiği günler de gelir ama 4 yaş çocuklarının çoğu böyledir:KK45:. Sevgiler :KK200:

Merhaba benim oğlum da ekimde 5 yaşına girecek. Herşeyi sorar sorguladı ki çocukların hepsi çok meraklı. Belki hepimiz öyleydik muhattap bulamıyorduk. Varsın sorsun. Sorularına doğru yanıtlar verin. Anlamaz diye düşünmeyin. Biz bugün ocakların ateşlediği yerin mavi olup da uç kısımlarının kırmızıya döndüğünü konuştuk. Çünkü sordu. Sonra çakmakları yaktık yaktık durduk. Anaokulu/kreş öğretmeni olmak mesleğini hakkıyla yapmak gerçekten çok zor. Kreşte çocukları doğru şekilde yönlendirip belirli noktalara odaklanabiliyorlar. Bunun en önemli nedeni de yaşıtları ya da kendine uygun gördüğü arkadaşları. Çocuğunuzu arkadaşlarıyla olabileceği ortamlara sokun.
Not: birşey izlerken o size soru soruyorsa siz de ona sorun. Sizin dahil olmanızı istiyordur.
Yarın çizgifilm açıp bana bugün yaptığı herşeyi yapacağım o zaman. Dahil olmamı mı istiyor hodri meydan el mi yaman bey mi yaman 😄

Neden yemek yeriz yersek nolur midemize mi gider giderse nolur. Neden mor renkli oyuncağı getir oynayalim dedin sen seçemedin diye dedim neden ben seçemedim ya secseydim secmezsem nolur. Saçınız taramazsak nolur saçın karışır karışırsa nolur açamazsın acamazsak nolur uzaaaaaaat gider

Benimki masal yerine durun durun birşey anlatacağım diyor, herkes susunca bir tane çocuk varmış diye başlıyor 😄 Bir tane çocuk varmış, tavuklara yemek ver demiş annesi , o yemeği kediye vermiş, tavuk aç kalmış ölmüüüşşşşş diye bağırıyor. Ben böyle 😐 tavukları aç bırakmamak lazım diyorum tabiki o çocuk yaramazmış diyor ama ne hikmetse ben o gün kendine aynısını demişim 🤭 Aslında bu anı hikayeler iç dünyalarını görmemiz için çok iyi. Kısa olsa bir seferde falan bitse daha çok sevineceğim ama

Demek ki bu zamane çocukları hep aynı şarkı söylemeye de başladı benimki sizinkinde de var mı ? Ama bunun yalnız olmakla alakası yok kesinlikle keşfettim.Ben daha kreşe başlatmadım ama kuzenleriyle ya da komşu çocuklarıyla bir araya geldiğinde de bu konuşma ve anlatma hızı hiç değişmiyor.Sadece ben arkadaşlarımla bir araya geldim mi biraz susuyor oyuncaklarınla oynamak ister misin dediğimde sizi dinliyorum diyor ve biraz zaman sonra yine bizi susturup konuştuklarımız hakkında bir şeyler anlatmaya başlıyor.

Benim oglumda oyle biktim usandim artik 4 yasinda sorular asla bitmiyor sonra napicaz sorusundan biktim sunu yapicaz diyorum sonra napicaz ondan sonra napicaz sonsuza kadar ondan sonra napicaz diye sorabilir ben soru sormasina sinir koydum bide benimki ayni soruyu defalarca soruyordu bir kere sor bidaha sorma dedim cevabini unutursam
Bidaha sorarim diye kendince cozum buldu 😂 neyse ayni soruyu en fazla iki kere sorabilirsin diye anlastik fazla olursa cevaplamiyorum biktim artik cozum yok bence

X