Susmayan 4 yaş çocuğu

İnan şu saatte ancak girebildim sırf sana haber vermek için 😄 Aynen söyledim dediğimi ve bana baktı baktı ve dedi ki " O beyaz peynir değil, pembe peynir, çünkü benim peynirim, prenses peyniri, prenseslerin peyniri pembe olur, beyaz gibi görünebilir ama pembe peynir o, pembe peynir de ona" peki 😐dedim. Sonra prensesler hakkında yarım saatlik bir nutuk yedim. Evet , haklısın, hıhı diye diye kahvaltı yaptım 🤣
Ahahahah bıcırık ya. Yanaklarını ısırasım geldi kızınızın vallahi :)

Buyuk oglum cok gec konustu benim. 3 yasindayken hala tarzanca anlasiyorduk, o yuzden bozmayin moralinizi 🥰
Yaa böyle söyleyenleri duydukça okudukça umudum artıyor☺️ İnş konuşur. Size de hiç konuşmayacakmış gibi geliyor muydu? Yaşıtları kendini bir birey gibi ifade ederken o bebek gibi . İletişim kuramayınca da çok agresif çünkü

Yaa böyle söyleyenleri duydukça okudukça umudum artıyor☺️ İnş konuşur. Size de hiç konuşmayacakmış gibi geliyor muydu? Yaşıtları kendini bir birey gibi ifade ederken o bebek gibi . İletişim kuramayınca da çok agresif çünkü
Ayni sekilde, psikolog bir arkadasim gozlemlemisti ve telaffuz bir seyi var bu cocugun okulda duzelir demisti. Simdi 2’ye gecti ve catir catir konusuyor o da 🥰🙏🏻

Benimki de 3 yaşın başlarında doğru dürüst konuşamıyordu ki. Tam 3.5 da kreşe başladı , 3-4 ay gitti sonradan bir açıldı ki işte şimdiki durumlara sebebiyet verdi bu açılış 😄 2 yaşında ıh ıh mıh mıh la idare ediyordu. Komşumun kızı 2.5 yaşında şarkı söylerken anne su demesi bana inanılmaz lütuf geliyordu. Terapi falan hiç almadı, sadece kreş işte. Lütfen kendinizi üzmeyin , bir gün sizde süper kahramanlar hakkında en az 45 dakikalık bir bilgilendirme dinlerken bulacaksınız kendinizi 😒

Ay
Benimki de 3 yaşın başlarında doğru dürüst konuşamıyordu ki. Tam 3.5 da kreşe başladı , 3-4 ay gitti sonradan bir açıldı ki işte şimdiki durumlara sebebiyet verdi bu açılış 😄 2 yaşında ıh ıh mıh mıh la idare ediyordu. Komşumun kızı 2.5 yaşında şarkı söylerken anne su demesi bana inanılmaz lütuf geliyordu. Terapi falan hiç almadı, sadece kreş işte. Lütfen kendinizi üzmeyin , bir gün sizde süper kahramanlar hakkında en az 45 dakikalık bir bilgilendirme dinlerken bulacaksınız kendinizi 😒
y bir an önce gelsin istiyorum o günler 😇

4 yaş 7 aylık hala öyle.

Okul araştırıyoruz, müdür, yetkili artık kiminle görüşsek anaokulu ile zaman kaybetmesin diyor. Ben ağzımı açana kadar "zaten birinci sınıf çıktı artık bana ben de birinci sınıfa gitmeyi düşünüyorum. Ufak tefek yazıyorum, toplamayı falan öğrendim" diyor :KK70:

Bir de geç konuştu diye çok stres yapmıştım zamanında. Rabbim kafamı dinleme fırsatı vermiş ben anlamamışım.

Edit çocuğum 5 yaş 7 aylık benim be, yine konuşurken kafamı karıştırmış. Tünelin ucunda ışık yok buradan anlayabilirsin.
Geç derken kaç yaşında konuştu? Bir geç konuşan annesi olarak soruyorum 😌

Kızım 4 yaş 3 aylık. Temmuz başına kadar kreşe gidiyordu. O zamandan beri tatilde. Çiftlikte ailemin yanında kalabalıktaydı, bizimkiler dediler ay ne muhabbet maşallah hepimize yetiyor diye. Okulda öğretmeni de sürekli şikayet ediyordu çok konuşuyor diye. Şimdi 3 gündür yalnızız babamız şehir dışında iş için, bugün migrenim tuttu artık. Susmuyor , asla susmuyor. Ama öyle heyecanımı anlatayım, hayatı paylaşayım, soru sorayım falan değil herşeyi konuşuyor ve hepsini cevaplamamı istiyor, cevaplamazsam milyar kere anne diyor ,çıldıracağım.

Örnek vereyim. İbi seyrediyoruz. Neden oraya gidiyorlarmış, niçin gitmek istemişler diyor bilmiyorum anneciğim beraber izleyip göreceğiz dedim. Neden kapı kahverengi, ayağını içeri koydu, ama kız geldi, bak kıza ne dedi , kızda güldü, güldü di mi anne , güldü evet diyor. Herşeyi söylemek zorunda değilsin hayatım bende görüyorum diyorum. Anne bak kaplumbağa geldi, o da gelmek istedi, gelsin di mi anne diyor, gelsin kızım diyorum. Konuştu,bak güldü, gülen kaplumbağa, kaplumbağa gülmez ki , neden güldü ,çünkü çizgi film diyor. Anneciğim düşündüğün herşeyi söylediğin zaman çok ses oluyor diyorum. Hiç aynen devam ediyor.

Şimdi bunu sabah 8 akşam 9 yapın. Yemin ederim çıldıracağım. Kendimi kasmaktan migrenim tuttu. Aldım dışarı çıkardım dikkati dağılsın diye daha kötü oldu aman Allah'ım. Kedi yürüyor ,yürüdü, durdu, baktı, kulağını oynattı, yine yürüdü , durdu , kaşındı, oturdu, anne bak oturdu diyor. Herkesin yaptığı herşeyi söylüyor,kızım görüyorum demem anlam ifade etmiyor. Sohbet açmaya çalışıyorum sıkıldım bu konudan diyor. Oyun kurmaya çalışıyorum bu oyun sıkıcı diyor. Kesinlikle yalnız oynamıyor. Tablete bile yalnız bakmıyor. Çok sıkıldım aşırı sıkıldım diyor sürekli ama içeride de dışarıda da sıkıldım diyor. Aktivite yapalım diyorum evin içinde koşup kaçıyor . Ama kaçarken de konuşuyor. Bana yardım edin :KK17::KK61:
Ben her zaman aktif ve konuşkan çocukları içlerinde daha sosyal bulmuşumdur,ben kötü bulmadım anlattiklarinizi fakat sizi anlayabiliyorum insan birazcık kafa dinlemek istiyor ama bu çocuğunuz kötü anlamına gelmiyor.. lütfen öğretmenine 4 yaşın çok küçük ve keşfetme yasi oldugunu soyleyin ve şikayet etmesinin çok saçma olduğunu belirtin belirtin ki çocuğunuz ileride bu yüzden azarlanip dışlanmasin..Her çocuk sessiz mülayim olacak diye bir kaide yok bazı kreş öğretmenleri lafım meclisten dışarı rahat etsin diye ne yazık ki çok konuşan çok hareket eden vs... çocukları gruplarında istemiyorlar.Buna izin vermeyin..Ama size önerim kitap okuma saati yapabilirsiniz evde mesela azar azar başlayıp resimlerle alakalı konuşmasıni ya da bir süre sessizce incelemesini sonra anlatmasını isteyebilirsiniz.Resim yaptırabilirsiniz dikkatini verir mesela hayalini çiz diyebilirsiniz ne yaparsa, isterse daire cizsin maksat biraz ilgisini başka yöne çekmek..Bence şükredin ki böyle aktif konuşkan bir çocuğunuz var.Allah uzun sağlık versin

Ben her zaman aktif ve konuşkan çocukları içlerinde daha sosyal bulmuşumdur,ben kötü bulmadım anlattiklarinizi fakat sizi anlayabiliyorum insan birazcık kafa dinlemek istiyor ama bu çocuğunuz kötü anlamına gelmiyor.. lütfen öğretmenine 4 yaşın çok küçük ve keşfetme yasi oldugunu soyleyin ve şikayet etmesinin çok saçma olduğunu belirtin belirtin ki çocuğunuz ileride bu yüzden azarlanip dışlanmasin..Her çocuk sessiz mülayim olacak diye bir kaide yok bazı kreş öğretmenleri lafım meclisten dışarı rahat etsin diye ne yazık ki çok konuşan çok hareket eden vs... çocukları gruplarında istemiyorlar.Buna izin vermeyin..Ama size önerim kitap okuma saati yapabilirsiniz evde mesela azar azar başlayıp resimlerle alakalı konuşmasıni ya da bir süre sessizce incelemesini sonra anlatmasını isteyebilirsiniz.Resim yaptırabilirsiniz dikkatini verir mesela hayalini çiz diyebilirsiniz ne yaparsa, isterse daire cizsin maksat biraz ilgisini başka yöne çekmek..Bence şükredin ki böyle aktif konuşkan bir çocuğunuz var.Allah uzun sağlık versin
Güzel yorumunuz ve önerileriniz için teşekkür ediyorum, hemen bugün deneyeceğim. Normalde resim yapıyor ama resim yaparken de konuşuyor, belki inceletmek işe yarayabilir. Ayrıca şükrediyorum tabi insanlar ne sıkıntılar çekiyor çocukları konuşsun diye,benim ki sadece bir hafta tamamen yalnız kaldık ,babamızda yok bu akşam gelecek , bende çalışmıyorum artık, sürekli sesten yoruldum herhalde 😔

X