Susmayan 4 yaş çocuğu

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.401
Kızım 4 yaş 3 aylık. Temmuz başına kadar kreşe gidiyordu. O zamandan beri tatilde. Çiftlikte ailemin yanında kalabalıktaydı, bizimkiler dediler ay ne muhabbet maşallah hepimize yetiyor diye. Okulda öğretmeni de sürekli şikayet ediyordu çok konuşuyor diye. Şimdi 3 gündür yalnızız babamız şehir dışında iş için, bugün migrenim tuttu artık. Susmuyor , asla susmuyor. Ama öyle heyecanımı anlatayım, hayatı paylaşayım, soru sorayım falan değil herşeyi konuşuyor ve hepsini cevaplamamı istiyor, cevaplamazsam milyar kere anne diyor ,çıldıracağım.

Örnek vereyim. İbi seyrediyoruz. Neden oraya gidiyorlarmış, niçin gitmek istemişler diyor bilmiyorum anneciğim beraber izleyip göreceğiz dedim. Neden kapı kahverengi, ayağını içeri koydu, ama kız geldi, bak kıza ne dedi , kızda güldü, güldü di mi anne , güldü evet diyor. Herşeyi söylemek zorunda değilsin hayatım bende görüyorum diyorum. Anne bak kaplumbağa geldi, o da gelmek istedi, gelsin di mi anne diyor, gelsin kızım diyorum. Konuştu,bak güldü, gülen kaplumbağa, kaplumbağa gülmez ki , neden güldü ,çünkü çizgi film diyor. Anneciğim düşündüğün herşeyi söylediğin zaman çok ses oluyor diyorum. Hiç aynen devam ediyor.

Şimdi bunu sabah 8 akşam 9 yapın. Yemin ederim çıldıracağım. Kendimi kasmaktan migrenim tuttu. Aldım dışarı çıkardım dikkati dağılsın diye daha kötü oldu aman Allah'ım. Kedi yürüyor ,yürüdü, durdu, baktı, kulağını oynattı, yine yürüdü , durdu , kaşındı, oturdu, anne bak oturdu diyor. Herkesin yaptığı herşeyi söylüyor,kızım görüyorum demem anlam ifade etmiyor. Sohbet açmaya çalışıyorum sıkıldım bu konudan diyor. Oyun kurmaya çalışıyorum bu oyun sıkıcı diyor. Kesinlikle yalnız oynamıyor. Tablete bile yalnız bakmıyor. Çok sıkıldım aşırı sıkıldım diyor sürekli ama içeride de dışarıda da sıkıldım diyor. Aktivite yapalım diyorum evin içinde koşup kaçıyor . Ama kaçarken de konuşuyor. Bana yardım edin

hiperaktif mi acaba

ah mesajınızı okurken, konuşamayan çocuklar otizmli çocuklar geldi aklıma. ne mutlu ki aktif bir çocuğunuz var. evet biliyorum çok zor ama tablete dahi dalmaması öyle büyük nimet ki. kilitlenip izlememesi. şuan herşeyi öğrenmeye açık bir çocuk belki aramızda çocuk gelişimci, veya psikolog vardır daha iyi cevaplar. ama bana çok tatlı geldi:) benim kızım da 3’üne yaklasıyor ve asla susmuyor. sürekli böyle sorular sormuyoe ama hiiiiiç susmaz hep konusur. evde kardeşi var bazen o konuştuğu için uyutamıyorum belkide sırf bu sebepten uykuları kötü bir de bebeğim var bu saatler benim dinlenme saatlerim. zaman çok hızlı keyfine varalım her şey gelip geçici bir süreç Rabbim sağlıklarıyla imtihan etmesin

Bütün gün kendime bunu söyledim sakinliğimi korumamı sağlayan şey bu oldu zaten, çok haklısınız. Hep dedim ki bir anne desin diye insanlar neler yapıyor sakin ol sakin ol. Oldum sakin, ona da çok güzel davrandım ama ağrı kesicilere rağmen beynimin sol tarafı migrenin kölesi şu an. En son yastığın yumuşaklığı ile ilgili 15 dakika konuştuktan sonra uyudu ve benim bir kaçışım vardı görmeniz lazım

hahahaaha ilerde böyle gülerek hatırlayacaksınız ve ona anlatacaksınız yakınlarda avm falan varsa oyun alanına salın yarım saat yarım saattir bir kahve içme vakti verir :)

hahahaaha ilerde böyle gülerek hatırlayacaksınız ve ona anlatacaksınız yakınlarda avm falan varsa oyun alanına salın yarım saat yarım saattir bir kahve içme vakti verir :)
Ahanda bu enfes fikir, teşekkür ederim. Yarın götüreyim, bir saat durmaz bensiz ama yarım saat bırakabilirim. Gidip boş duvara karşı sessiz sessiz kahve içerim ,oohh mis

3 yaşına girecek oğlum da aynı bu şekil. Hatta size daha korkutucu bir haberim var , 7 yaşındaki oğlum da öyle. Çocuklar coook meraklı oluyor.
Benim oğlum da oyle benimle konuşmazsa kendi kendine konusuyor kreste de çok zeki çok meraklı soru soran bir çocuk demislerdi bence biraz hiperaktif

Hahahahah üniversitede bir arkadaşım vardı inanılmaz aşırı konuşur ama konuşmak için konuşur yani çocukken de böyleymiş annesi çok muzdaripti ama yaşı arttıkça azaltır merak etmeyin bence. İleride gülersiniz sadece arkadaşa ihtiyacı var

Kızın aşırı zeki gurubunda

Bir se şey oluyor bende. Belli bir süre sonra konuşmaları uğultu gibi geliyor. Cümleleri falan anlamıyorum asla büyük oğluma bazı hayır diyeceğim şeylere o anlarda tamam diyormusum. Oğlum diyor anne tamam dedin ya diye. Ama ben o an odaklanamiyorum soruya

Yasemin sakallioglu veli toplantisi sonrası annesini taklit ediyordu bi videoda, 'ben bunun boğazını kesicem. ha bu evde susmuyor, okulda susmuyor , sokakta susmuyor. Bu ne zaman susacak' diyormus zavallı annesi (üç buçuk dakikadan sonrası)
Valla işin çok zor. Ben de çok geveze bir çocuktum. Hala çenem düşüktür ama çocukken gerçekten annemin 'sus artık' diye oda değiştirdiğini hatırlarım gerçekten çok konuşuyordum. Ama zamanla,ergenlikle falan azaldı. Ama sizin ergenliğe de daha on sene var. Ne denir ki, Allah kurtarsın :)

Ben uğultu şeklinde duyacak kadar dalamıyorum, beni avucunda tutuyor sürekli. Soru soruyor 3 5 şey diyor , yorum istiyor, 2-3 şey soru , sürekli beni aktif modda tutuyor eskaza cevap vermezsem yada hıhı falan dersem anne anne anne diye alarm gibi çalıyor çocuk. Offf sinirlerim bozuldu tekrar

Çok üzüleceksiniz biliyorum ama 8.5 yaşındaki kızım da bıraksam 24 saat konuşur. Bir de kardeşi var. Migrenim olsaydı günde üç kere tutardı o derece memleketten uzaktayım eşim yoğun çalışıyor, ıssız adaya tek başıma tek gidiş bilete ihtiyacım var. Akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim hiç abartmıyorum

4 yaş 7 aylık hala öyle.

Okul araştırıyoruz, müdür, yetkili artık kiminle görüşsek anaokulu ile zaman kaybetmesin diyor. Ben ağzımı açana kadar "zaten birinci sınıf çıktı artık bana ben de birinci sınıfa gitmeyi düşünüyorum. Ufak tefek yazıyorum, toplamayı falan öğrendim" diyor

Bir de geç konuştu diye çok stres yapmıştım zamanında. Rabbim kafamı dinleme fırsatı vermiş ben anlamamışım.

Edit çocuğum 5 yaş 7 aylık benim be, yine konuşurken kafamı karıştırmış. Tünelin ucunda ışık yok buradan anlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…