Çok doğru tespitAsla uzman değilim uzaktan yakından bilgim yok ama meraktan soruyorum siz de aynısını yapsanız ne tepki verir acaba
Yarın sabah şey yapacağım " kızım, kızım, kızım, bak peynir, bak beyaz, beyaz peynir ,peynir ne renk olur , beyaz, neden beyaz , süt beyaz, o yüzden peynir beyaz, di mi , di mi , peynir beyaz di mi di mi kızım" bakalım ne yapacakAsla uzman değilim uzaktan yakından bilgim yok ama meraktan soruyorum siz de aynısını yapsanız ne tepki verir acaba
Yanlış bir tepkiyse bir de aklınıza sokmuş olmayayım tabi ama merak da etmedim değilYarın sabah şey yapacağım " kızım, kızım, kızım, bak peynir, bak beyaz, beyaz peynir ,peynir ne renk olur , beyaz, neden beyaz , süt beyaz, o yüzden peynir beyaz, di mi , di mi , peynir beyaz di mi di mi kızım" bakalım ne yapacak
Sadece soru sorsa razıyım ben ona ,keşke soru olsa. Beni bu betimlemeler, gördüğü ve düşündüğü herşeyi tekrar ederek söylemeleri çok yoruyor. Parka gittik büyük bir park var yakında. Herşeyi anlattı herşeyi. Çıkmış en yüksek kaydırağa, bak burası soyulmuş, azııck kırmızı kalmış, çok kalmamış, kırmızı az var burada, ne biçim soyulmuş, hep soyulmuş, soymuşlar, çocuklar soymuş diye 5 dakika konuşuyor. Dinlemeyip gidersem de çığlık çığlığa bağırıyor anne diye. Benim sıkıntım buSizde ona arada soru sorun. Her sorusuna cevapla karşılık vermeyin. Düşünmeye itin. Hem hayal gücü daha çok gelişecek hemde düşünürken konuşamayacak. Kızım 6 yaşında hala böyle. Kreşe de alışkınsa boşluğa düşmüştür. Huyunda da varsa daha çok konuşur. Spor, müzik gibi aktivitelere yazdırın. Arada havuza falan götürün enerjsini atınca azalıyor. Çok meraklılar şimdiki çocuklar çok ilgiye alışık biraz da ondan.
Yarın gelip yazacağım sana ne dediğiniYanlış bir tepkiyse bir de aklınıza sokmuş olmayayım tabi ama merak da etmedim değil
Aman denemeyin, ben denedim.Yarın sabah şey yapacağım " kızım, kızım, kızım, bak peynir, bak beyaz, beyaz peynir ,peynir ne renk olur , beyaz, neden beyaz , süt beyaz, o yüzden peynir beyaz, di mi , di mi , peynir beyaz di mi di mi kızım" bakalım ne yapacak
Bende anneme kaynimin paralarımızı yediğini anlatıyordum amcası bunu sinir ettiği an sen babamın paralarını yiyorsun dedi herkes bi şoka girdi esim de oglum ne parasi falan diye sorgulamaya basladi ben hemen kumbarasindaki paralari diyordur deyip gecistirdimBenimki şarkı söylemiyor ama aynı oranda laf dinliyorYalnız büyüdükçe o laf dinlemeler çok tehlikeli olabiliyor dikkat edin. Bir arkadaşım cenaze için benim şehrime geldi. Kızım boyama yapıyordu odada, ben sinirlendim arkadaşımın başına gelenlere dedim ki senin sülalen manyak , yeter artık falan. Aradan 4-5 gün geçti, arkadaşım gitti falan, kızım eşime dedi ki teyzemin sülalesi manyakmış. Ben şok kv hakkında konuşurken odada olmasın aman
Sadece soru sorsa razıyım ben ona ,keşke soru olsa. Beni bu betimlemeler, gördüğü ve düşündüğü herşeyi tekrar ederek söylemeleri çok yoruyor. Parka gittik büyük bir park var yakında. Herşeyi anlattı herşeyi. Çıkmış en yüksek kaydırağa, bak burası soyulmuş, azııck kırmızı kalmış, çok kalmamış, kırmızı az var burada, ne biçim soyulmuş, hep soyulmuş, soymuşlar, çocuklar soymuş diye 5 dakika konuşuyor. Dinlemeyip gidersem de çığlık çığlığa bağırıyor anne diye. Benim sıkıntım bu
Ahahaha benim 5,5 yasindaki oglum buKızım 4 yaş 3 aylık. Temmuz başına kadar kreşe gidiyordu. O zamandan beri tatilde. Çiftlikte ailemin yanında kalabalıktaydı, bizimkiler dediler ay ne muhabbet maşallah hepimize yetiyor diye. Okulda öğretmeni de sürekli şikayet ediyordu çok konuşuyor diye. Şimdi 3 gündür yalnızız babamız şehir dışında iş için, bugün migrenim tuttu artık. Susmuyor , asla susmuyor. Ama öyle heyecanımı anlatayım, hayatı paylaşayım, soru sorayım falan değil herşeyi konuşuyor ve hepsini cevaplamamı istiyor, cevaplamazsam milyar kere anne diyor ,çıldıracağım.
Örnek vereyim. İbi seyrediyoruz. Neden oraya gidiyorlarmış, niçin gitmek istemişler diyor bilmiyorum anneciğim beraber izleyip göreceğiz dedim. Neden kapı kahverengi, ayağını içeri koydu, ama kız geldi, bak kıza ne dedi , kızda güldü, güldü di mi anne , güldü evet diyor. Herşeyi söylemek zorunda değilsin hayatım bende görüyorum diyorum. Anne bak kaplumbağa geldi, o da gelmek istedi, gelsin di mi anne diyor, gelsin kızım diyorum. Konuştu,bak güldü, gülen kaplumbağa, kaplumbağa gülmez ki , neden güldü ,çünkü çizgi film diyor. Anneciğim düşündüğün herşeyi söylediğin zaman çok ses oluyor diyorum. Hiç aynen devam ediyor.
Şimdi bunu sabah 8 akşam 9 yapın. Yemin ederim çıldıracağım. Kendimi kasmaktan migrenim tuttu. Aldım dışarı çıkardım dikkati dağılsın diye daha kötü oldu aman Allah'ım. Kedi yürüyor ,yürüdü, durdu, baktı, kulağını oynattı, yine yürüdü , durdu , kaşındı, oturdu, anne bak oturdu diyor. Herkesin yaptığı herşeyi söylüyor,kızım görüyorum demem anlam ifade etmiyor. Sohbet açmaya çalışıyorum sıkıldım bu konudan diyor. Oyun kurmaya çalışıyorum bu oyun sıkıcı diyor. Kesinlikle yalnız oynamıyor. Tablete bile yalnız bakmıyor. Çok sıkıldım aşırı sıkıldım diyor sürekli ama içeride de dışarıda da sıkıldım diyor. Aktivite yapalım diyorum evin içinde koşup kaçıyor . Ama kaçarken de konuşuyor. Bana yardım edin
3 yaşına girecek oğlum yeter ki konuşsun diye her gün ağlıyorum3 yaşına girecek oğlum da aynı bu şekil. Hatta size daha korkutucu bir haberim var , 7 yaşındaki oğlum da öyle. Çocuklar coook meraklı oluyor.
Herhangi bir sıkıntısı yoksa konuşur merak etmeyin. Büyük oğlum 3 buçuk yaşında konuşmuştu3 yaşına girecek oğlum yeter ki konuşsun diye her gün ağlıyorum
Bunları duymaya çok ihtiyacım var fakat nedense git gide benim ümidim azalıyor gibiHerhangi bir sıkıntısı yoksa konuşur merak etmeyin. Büyük oğlum 3 buçuk yaşında konuşmuştu
teyzemin torunu da 3 yasinda konusmustu oncesinde herseyi parmagiyla ih ih diye gosteriyorduBunları duymaya çok ihtiyacım var fakat nedense git gide benim ümidim azalıyor gibi
Bunları duymaya çok ihtiyacım var fakat nedense git gide benim ümidim azalıyor gibi
Kreşe yazdırın ya da oyun gruplarına. Hiç kelimesi yok mu? Benim oğlum ben her dediğini anladığım için geç konuştu. Bir süre bir isim için babannesine bıraktım gündüzleri . O ara konuşmaya başladıBunları duymaya çok ihtiyacım var fakat nedense git gide benim ümidim azalıyor gibi
İnan şu saatte ancak girebildim sırf sana haber vermek için
Buyuk oglum cok gec konustu benim. 3 yasindayken hala tarzanca anlasiyorduk, o yuzden bozmayin moralinizi3 yaşına girecek oğlum yeter ki konuşsun diye her gün ağlıyorum