• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli tartışıyoruz, yardıma ihtiyacım var !

malesef erkekler yönlendirmeden bu tarz konularda safça davranabiliyorlar.
biliçnli birer tüketici gibi düşünemiyorlar.
benim eşim de öğrenmiş midir emin değilim, sadece ipleri kontrolü bırakmadığım için biliyorum.
verirse geleceğimize dair bi birikimimiz olmayacağını öğrendi sadece. erken farkettirdiler bana tehlikeyi.
"benim babam beni senin aileni besliyeyim diye okutmadı" lafını duyunca belki anlamıştır diyorum.
ne kadar acı değil mi küçük bi çocuğa harçlık verip o parayla ne yaptığını kontrol altında tutmak zorunda olmak...

ben de bundan aylar evvel eşime 'baban benim paramı yiyor o yüzden onu sevmiyorum 'demiştim,
çok büyük kavga çıkmıştı,
kabullenmiyor,
onlara yiyici diyemezsin diyor,
hatta boşanalım o zaman dedi,
ben de benim için hava hoş,
ama oğlumu da alırım dedim,
konu kapandı ama tabii konular, tartışmalar hep üzeri örtüldüğünden gerçek bir çözüm olmuyor,
bir türlü sorun giderilemiyor,
zihniyetleri değiştiremediğimiz için yeni bir mevzuda yeni bir kavga bizi bekliyor hep...

bence atanamamk sorun değil,
çalışmak isteyen insan başka bir yerde de çalışmaya başlayabilir,
kurslar, özel okullar, evde özel ders verilebilir v.s.
bunun arkasına sığınıp rahat alışmış bence görümcen,
sen bi onunla konuşmayı denesen, ya iş bul ya da bizim bu kadar borcumuz varken daha fazla alışveriş yapıp da üzerime yüklenme,
ben çalışıp da senin çeyizini dizmekle mükellef seğilim, benim de kendime ait giderlerim var,
onları karşılayabilmek, rahat etmek için çalışıyorum ama evlendiğimizden beri sizin borçlarınızı ödemekle uğraşıyoruz gibi..

Canım saol ya kendi derdinin yanında benimkini de dert edindin :) görümcemle konuşsam eşimle aram bozulur kesin çünkü asla ikimizin arasında diyip susmaz. söyler eşime. dediğin doğru, rahata alışmış belli ki, hiç çalışası yok. eşim en ufak bişey dese bile napalım, çeyiz düzüyorum olması gereken bu diyor...diğer alışverişlerinde de gencim başka ne zaman alcam diyor. ve borç da bitmiyor çünkü mutlaka başka bişeyler çıkıyor yok arabanın sigortası, yok bilmem neyin bilmem neyi...çok sıkıntılı bi durum anlayacağın...

Anlıyorum ama sen orda istediğin şeyi almıyosun masraf olmasın diye ama eşin masrafını fln düşünmeden kardeşine istediğini alabiliyo..O borçları eşin düşünmüyosa sen hiç düşünme,harca.. zaten giden gidiyo..Çalışıyosun istediğin gibi giyinmek almak senin en doğal hakkın..

Canım yüzde yüz doğrusun, ben de kendime diyorum ye iç gez harca diye ama şu içimde var olan bu sorumluluk duygusu beni öldürecek...yapamıyorum işte...ama biraz daha rahat olmaya calışcam bu konuda. saolasın. :)

ben de bundan aylar evvel eşime 'baban benim paramı yiyor o yüzden onu sevmiyorum 'demiştim,
çok büyük kavga çıkmıştı,
kabullenmiyor,
onlara yiyici diyemezsin diyor,
hatta boşanalım o zaman dedi,
ben de benim için hava hoş,
ama oğlumu da alırım dedim,
konu kapandı ama tabii konular, tartışmalar hep üzeri örtüldüğünden gerçek bir çözüm olmuyor,
bir türlü sorun giderilemiyor,
zihniyetleri değiştiremediğimiz için yeni bir mevzuda yeni bir kavga bizi bekliyor hep...

Canım ya sen hiç ailesiyle konuşmayı denedin mi? yani babasına annesine "ya sormayın, şöyle şöyle borçluyuz, şu kadar zordayız, annem de zor durumda para yollamak istedim onu bile yapamadık" falan gibi şeyler söylemeyi denesen? eğer anlarlarsa, sorun azalır gibi geldi bana.

aynı durum bizdede var kaynım 27 yaşında hala ünv de okuyo,okulu uzatmış bide kpss için dershaneye gitcekmiş paşam..sanki parayı kendi ödüyor..part-time işe girip çalışmıyor sadece yemesini biliyolar..kayınpeder desen aynı adamın maaşı var ama hep borç halen bizi sömürüyor..biz borça batmışız adam bide utanmadan bize araba alın diyor,hangi arabayı alacağımızda kendi seçecekmiş..Allahım yaaa ne biçim mahlukların arasına düştüm..kendi evlerinin borcu için eşimi arıyolar şu yere şukadar borç var diye..sanki o evin sahibi eşim..borç yapıyolar heryere sonrada borçlulara eşimin numarasını veriyolar sanırım kiii onu arıyolar..bende diyorum baban neci sen o evdemi otoyruyorsunda seni arıyolar babanı niye aramıyolar diye oda saf saf yüzüme bakıyo..biraz karmaşık oldu ama böyle işte......................

Canım ya sen hiç ailesiyle konuşmayı denedin mi? yani babasına annesine "ya sormayın, şöyle şöyle borçluyuz, şu kadar zordayız, annem de zor durumda para yollamak istedim onu bile yapamadık" falan gibi şeyler söylemeyi denesen? eğer anlarlarsa, sorun azalır gibi geldi bana.

konuştum,
bayramın birinci günü eşim kaynımın nişanı ile ilgili annesine nutuk atarken konuştum ben de..
ve kayınvalidem ağlamaya başladı..bana sen her şeye o kadar ani tepkiler veriyorsun ki, ben yarın öbür gün bi ihtiyacım olsa oğlumdan isteyemem sen ne diyeceksin diye dedi,
ben de 'isteme diye bu şekilde davranıyorum zaten 'dedim..
o zaman ağlamaya başladı ve abartıp 'siz yeter ki mutlu olun, bana bir kaşık su vermeyin 'dedi..
ben de sinirlendim 'anne abartma istersen bi kaşık suya kadar düşmeye gerek yok filan dedim..daha beter ağladı..
eşim ve kaynım da sessizce bizi dinliyorlar..
sonra eşim bana dedi ki, ben değiştim artık her istediklerine hemen evet demiyorum, senden ricam lütfen bana bırak, ben hayır diyeyim, sen deme ki, sen kötü olma filan dedi..
ben de tamam dedim..

konuştum,
bayramın birinci günü eşim kaynımın nişanı ile ilgili annesine nutuk atarken konuştum ben de..
ve kayınvalidem ağlamaya başladı..bana sen her şeye o kadar ani tepkiler veriyorsun ki, ben yarın öbür gün bi ihtiyacım olsa oğlumdan isteyemem sen ne diyeceksin diye dedi,
ben de 'isteme diye bu şekilde davranıyorum zaten 'dedim..
o zaman ağlamaya başladı ve abartıp 'siz yeter ki mutlu olun, bana bir kaşık su vermeyin 'dedi..
ben de sinirlendim 'anne abartma istersen bi kaşık suya kadar düşmeye gerek yok filan dedim..daha beter ağladı..
eşim ve kaynım da sessizce bizi dinliyorlar..
sonra eşim bana dedi ki, ben değiştim artık her istediklerine hemen evet demiyorum, senden ricam lütfen bana bırak, ben hayır diyeyim, sen deme ki, sen kötü olma filan dedi..
ben de tamam dedim..

Canım valla eşinin kıymetini bil...bak benimki asla annesine bu konuda direkt konuşmama izin vermez. artı bi de adam demiş, sen kötü olma filan diye. sen öp de başına koy eşini. dediğim gibi benimki asla direkt bişey dememe izin vermez. ben bazen laf sokmaya çalışıyorum "altınların da hayrını göremedik, haydan gelip huya gidiyo" yok efendim "annemden allah razı olsun, yaptı çeyizimi bak görümceminkini şimdi hep beraber yapmaya çalışıyoruz, çok zorlanıyoruz" sonra "benim hiç evim olamayacak burnumuz borçtan çıkmıyo" yok "iki aydır doktora gitcem, her ay ekstra bi masraf çıkıyo gidemiyorum para yok" vs vs. diyorum, ne kaynanamgil anlıyo (veya anlamazdan geliyo bilmiyorum) ne de eşim bana destek çıkıyo. hatta bi defasında "böyle söyleme sen kötü niyetli olmasan bile annem yanlış anlayabilir, kendini yük gibi hissedeblir" demişti. ama senin kocan anlıyor galiba durumu, madem öyle, sen bastır yani ayda mesela bi limit belirleyin aileye verilecek, 200-300 tl gibi, bununla sınırlı kalsın ama. bu olmaz mı?

aynı durum bizdede var kaynım 27 yaşında hala ünv de okuyo,okulu uzatmış bide kpss için dershaneye gitcekmiş paşam..sanki parayı kendi ödüyor..part-time işe girip çalışmıyor sadece yemesini biliyolar..kayınpeder desen aynı adamın maaşı var ama hep borç halen bizi sömürüyor..biz borça batmışız adam bide utanmadan bize araba alın diyor,hangi arabayı alacağımızda kendi seçecekmiş..Allahım yaaa ne biçim mahlukların arasına düştüm..kendi evlerinin borcu için eşimi arıyolar şu yere şukadar borç var diye..sanki o evin sahibi eşim..borç yapıyolar heryere sonrada borçlulara eşimin numarasını veriyolar sanırım kiii onu arıyolar..bende diyorum baban neci sen o evdemi otoyruyorsunda seni arıyolar babanı niye aramıyolar diye oda saf saf yüzüme bakıyo..biraz karmaşık oldu ama böyle işte......................

ne enteresan insanlar var ya,
nasıl garipsemiyorlar yaptıklarını ve ne çok benim gibi insan varmış,
insan sadece kendini bu derdi çekiyor sanıyor ya..Allah yardımcın olsun bacım senin de..ne diyeyim bu insanların topunu da ıslah etsin allah

Kızlar aile kazığı yiyince akılları başlarına gelyor merak etmeyin siz..

Benim eşimde abisi kardeşiyle ortak iş yapıyordu bolca yedirdi onlara benim çocuğumun rızkını yediler derim hala..
Benim evime girenle onların evine giren yicek masraf hiç aynı olmadı hep ayrımcılık yapıldı..
benim 1 çocuğum var birinin 4 diğerinin 2 vardı..
benide kendileriyle kıyasladılar hep ki ailemde maddi açıdan destek olduğu halde..
Nitekimm eşim işsiz kaldı 8 ay kadar(şimdi işe başladı) 1 tanesi abi kardeşim açmısın açıktamısın öldünmü kaldınmı demedi..
Eşim her ramazan akşamı pidelerini tatlılarını ayaklarına evlerine götürüyordu hiç sektirmeden 3 ev dolanıyordu..
Ramazanda annemler bakmasa açtık parasız pulsuz kaldık 1 tanesi sormadı ne yer içersiniz diye..

Eşim geç olsada anladı
Böyle bi kazık yesinler akılları başlarına gelir..

Hakediyorlar eşime hakkettin sen diyorum sana az bile bu diyorum daha çok doyurup baksaydın..

ne enteresan insanlar var ya,
nasıl garipsemiyorlar yaptıklarını ve ne çok benim gibi insan varmış,
insan sadece kendini bu derdi çekiyor sanıyor ya..Allah yardımcın olsun bacım senin de..ne diyeyim bu insanların topunu da ıslah etsin allah

canım benim sana tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle kendi kazandığın parayı kimseye yedirme...eşim kendi parasından verirse versin ama büyük konuşmayayım ben kendi kazandığım paradan bir kuruş bile vermem..onlar yiyeceğine kendi hesabıma birikim yaparım yada hiç olmadı kendi kardeşime gönderirim daha iyi..

maalesef bunların hepsi aynı .durumu iyi olan da aynı olmayanda.anneler babalar gelin yiyeceğine ben yiyeyim diyor.benim kayınvalidemlerin durumu oldukça iyi genel olarak düğün zamanı falan başka problemler çıksa da evimizi arabamızı aldılar.eşyaları benim ailemle ortaklaşa aldılar(alah razı olsun)ama tabi bu bana veya eşime özel bir durum değil.3 çocukları var 3 ünede alındı bunlar.ben gerizekalı eşimi anlamıyorum malesef.kaynım bekar ve geçen sene iflas etti 200 milyar borçla ortada kaldı.o dönemde benim sevgili eşim arabayı sattı parayı kardeşine verdi.(neymiş arabayı babası aldığı için kardeşinin de sayılırmış sayılırmış) geri kalan boç için de kayınvalidenin küçük başka bir evi vardı o satıldı kalanına kredi çekip kayınpeder ödedi.(hala ödüyor).kaynım evlenicem ben diye kendi evini satmadı(ki o evi de kayınpeder vermişti) ama biz onun için arabamızı sattık.bu arada görümcemi borç hiç ırgalamadı bile.kredi çekip yeni araba aldık.bu arada eşim işten istifa etti ve dört aydır birikimlerinden yiyor.ben maaşımın çoğuyla çocukların okul taksitlerini ödüyorum geri kalanıda eşime veriyorum zor bir dönem geçiriyor sonuçta.işten çıkmasına çok kızdığım halde onu anlamaya çalışıyorum.neyse bu bizim genel durumumuz.geçen hafta çıldıracaktım.kayınvalide de yemekteyiz kayınvalide söyleniyor.kaynım evlenecek bu ara.mobilyalar ateş pahasıymış kaynımın borçlarını ödüyorlarmış.(ödedikleri borcu eve giren aylık gelirden çıktığınızda bile bizim 3 katımız gelirleri var aylık.)benimki hemen atladı tabi.oturma odası takımını biz alırız diye.(adamın işi yok! bir benim maaşım,araba kredisi ve çocukların okul taksidi var.......şaka gibi)orda herkesin içinde hayatım biz erkek tarafıyız bir kolye takarız dedim.bana ne dedi biliyormusunuz 'onu heralde takıcaz'.bende madem bunlar utanmıyor ,bende utanmıyayım ne kadar kötü durumda olduğumuzu anlatayım dedim.benim maaşımın çoğu okula gidiyor araba taksidi falan kocamın da işi olmadığına göre 3 ay sonra birikimlerimiz bittiğinde ne yaparız belli değil dedim.hepsi birden çocukları özel okuldan almamı söyleyip bana akıl verdiler.kayınvalidem hemen arkasından gelin ...... mağazada bir oturma odası takımı beğenmiş dedi.kocam annesiyle gidip ertesi gün almış takımı.kolyeyi de ben seçip alırmışım.evde 1 haftadır kıyyamet kopuyor.ben de inat ettim almıycam çocukları okuldan.ne hali varsa görsün.

maalesef bunların hepsi aynı .durumu iyi olan da aynı olmayanda.anneler babalar gelin yiyeceğine ben yiyeyim diyor.benim kayınvalidemlerin durumu oldukça iyi genel olarak düğün zamanı falan başka problemler çıksa da evimizi arabamızı aldılar.eşyaları benim ailemle ortaklaşa aldılar(alah razı olsun)ama tabi bu bana veya eşime özel bir durum değil.3 çocukları var 3 ünede alındı bunlar.ben gerizekalı eşimi anlamıyorum malesef.kaynım bekar ve geçen sene iflas etti 200 milyar borçla ortada kaldı.o dönemde benim sevgili eşim arabayı sattı parayı kardeşine verdi.(neymiş arabayı babası aldığı için kardeşinin de sayılırmış sayılırmış) geri kalan boç için de kayınvalidenin küçük başka bir evi vardı o satıldı kalanına kredi çekip kayınpeder ödedi.(hala ödüyor).kaynım evlenicem ben diye kendi evini satmadı(ki o evi de kayınpeder vermişti) ama biz onun için arabamızı sattık.bu arada görümcemi borç hiç ırgalamadı bile.kredi çekip yeni araba aldık.bu arada eşim işten istifa etti ve dört aydır birikimlerinden yiyor.ben maaşımın çoğuyla çocukların okul taksitlerini ödüyorum geri kalanıda eşime veriyorum zor bir dönem geçiriyor sonuçta.işten çıkmasına çok kızdığım halde onu anlamaya çalışıyorum.neyse bu bizim genel durumumuz.geçen hafta çıldıracaktım.kayınvalide de yemekteyiz kayınvalide söyleniyor.kaynım evlenecek bu ara.mobilyalar ateş pahasıymış kaynımın borçlarını ödüyorlarmış.(ödedikleri borcu eve giren aylık gelirden çıktığınızda bile bizim 3 katımız gelirleri var aylık.)benimki hemen atladı tabi.oturma odası takımını biz alırız diye.(adamın işi yok! bir benim maaşım,araba kredisi ve çocukların okul taksidi var.......şaka gibi)orda herkesin içinde hayatım biz erkek tarafıyız bir kolye takarız dedim.bana ne dedi biliyormusunuz 'onu heralde takıcaz'.bende madem bunlar utanmıyor ,bende utanmıyayım ne kadar kötü durumda olduğumuzu anlatayım dedim.benim maaşımın çoğu okula gidiyor araba taksidi falan kocamın da işi olmadığına göre 3 ay sonra birikimlerimiz bittiğinde ne yaparız belli değil dedim.hepsi birden çocukları özel okuldan almamı söyleyip bana akıl verdiler.kayınvalidem hemen arkasından gelin ...... mağazada bir oturma odası takımı beğenmiş dedi.kocam annesiyle gidip ertesi gün almış takımı.kolyeyi de ben seçip alırmışım.evde 1 haftadır kıyyamet kopuyor.ben de inat ettim almıycam çocukları okuldan.ne hali varsa görsün.

Anaaam bu ne..ağzım açık kaldı
bu kadarına da pes doğrusu,
ben de senin yerinde olsam kıyameti kopartırım ,
kesinlikle haklısın,
arkadaş bu kadar da olmaz yani..yeni gelin de ne iğrenç bi tipmiş öyle, adamın parası olmadığını iflas ettiğini bilmiyor mu da, alıp alamayacağını sorgulamadan gidip mobilya beğeniyor..
bizim yeni gelin de işte, efendim pırlanta istemzmiş, ama saat alınırmış adettenmiş, ulan salak kadın kolunda her gördüğümde değişik saat var,
ihtiyacın mı var da aldırıyorsun,
ben istemiyorum ne adetiymiş desen kim karışabilir..pislik bu tipler yaa..
ben zamanında öyle yaptım benim saate ihtiyacım yok dedim, bayramda takım alalım dediler, benim ihtiyacım yok dedim,
ama hanımefendi illa ısrar etmişlermiş, bi ceketle bi başörtü alınmış,
madem ihtiyacın yok,
adam da sana söylüyor parası olmadığını, her şeyin yeni borç olacağını, daha ne aldırıyorsun,
istemiyorum de çık işin içinden..

öyle işte hayatım.kayınvalidemler bu düğünü yaparken illaki biraz sıkışacaklar .ama inan bizim kadar değil.neden herşeye benim bu gerizekalı kocam atlıyor onu anlamıyorum.sürekli kendini ailesine borçlu hissediyor adam.kaldı ki bütün çocuklarının evini ve arabasını verdi kayınbabam.bi tek benimki borçlu.zaten asıl sinirlendiğim muhtaç değiller.aylık evlerine giren maaş ve kiraları duysanız inanamazsınız.sıfırı tükettiğimizde mecbur bize onlar yardım edicek gene(ki öyle gözüküyor benimki hiç bir işi kendine layık görmüyor)burda amaç şu heralde biz kredi kartı borcu için bile onlardan istiycez ve iyce borçlu hissedicez kendimizi.onlarda bizim üstümüzde her konuda söz sahibi olacaklar.görümcemede evlenirken evini arabasını verdiler eve 2 maaş giriyor şu an bizden çok iyi durumdalar.(sonuçta biz tek maaşla bi de araba kredisi ödiycez)görümcem kaynımın eşyaları konusunda hiç oralı olmadı .durumu yokmuş düğündede ancak bilezik takabilirmiş.çok komik ya.............artık sinirimden gülüyorum herşeye

Kızlar merhaba ben 3 yıılık evliyim ve 6 aylık bi oğlum var,
yapı olarak gergin, alıngan ve çabuk tepki veren biriyim,
aslında kabul ediyorum zor bi kadınım..
eşimden daha iyi bir maaşım ve kariyerim var ( bunu sorun ettiğimden değil olayı değerlendirmenizde yararı olur diye yazdım )
evlendiğimizden beri eşimin ailesinin borçları yok vergi borcu yok evin borcu yok bilmem ne derken sürekli borç ödüyoruz ve ben artık çok sıkıldım, şimdi de torba yasadan faydalanmak suretiyle koca binanın vergi borcunu biz ödüyoruz,
kahvaltıya çağırıyolar hafta sonu giderken kahvaltıılık alıyoruz ya da biz gidince arabayla eşşim götürüyor onları da kahvaltılık alıyolar-salaklığa bak-biz kahvaltıya gitmesek aç mı oturacaksınız yani-ben bunlara laf ediyorum, çenemi tutamıyorum ve bu yüzden de sürekli kavga ediyoruz..
mesela vergi borcunu ödeme yüzünden de kavga çıktı, en sonunda dedi ki sen istsen de istemesen de ödeyecez babamın durumu yok,
ben de o zaman haram olsun her kuruşum dedim,
patlıycam artık..
ve ufak tefek şeylerden kavga eder olduk, artık evli olduğuma pişman hissediyorum kendimi...
kabul ediyorum ben de çok hırpalıyorum onu , hiç çenem durmuyor ama bıktım ailesinin salaklıklarında..mesela kız kardeşi meslek sahibi olmasına rağmen çalışmıyor bi de gezmeye gidecekmiş abisinden harçlık istiyor, abisinde para mı var, benden alıp ona veriyor..adamın cebine de harçlığı ben koyuyorum zaten, ailsei her konuda bana güveniyor, ya salaklar ya da salağa yatıyolar , demiyolarki bu kadar borç var bu çocuğun cebinde para mı var..
yardım edin bana kızlar ailesinden nefret geldi iyice, ve kendimden de nefret etmeye başladım artık, hayatımdan da huzurum kalmadı..ne yapmalıyım, nasıl daha sakin ve mutlu olabilirm..

canım sen sonuna kadar haklısın. eviniz ayrı yönünüz ayrı. ne diye kv. nin borcunu ödeyeceksiniz. ha çok çok kötü durumda olup evlerine yiyecek birşey alamazlar size muhtaç olurlar o zaman anlarım. zaten bu durumum yok olayını anlayamadım gitti. bak güzelim kocanı al karşına sakin sakin konuş. sende benim gibi sivri dillisin anlaşılan. senin bir evladın var ilerde ne olacağı belli olmaz o yüzden kenara çocuğun için para atmaya bak. bankada altın al mesela yarım altını var. bankada biriktir ve kimseye söyleme. maaşınıda eşinin eline verme. sende kalsın lazım olana harca.
imkanın varken paran neden kv. gitsin. madem borçları vardı oğullarını evlendirmeyip borçlarını ödetselerdi. sinir oluyorum böyle şeylere.
Kardeşi deeşşek kadar bi zahmet çalışıp ihtiyaçlarını görsün. bunlar ne sanıyor anlamıyorum koç holdin ve ağaoğlu filan sanıyorlar herhalde. :47:

ay buna da sinir oldum. tabi canım sen çocuğunu özel okuldan al ne ayıp orda adamın kardeşinin borcu var senin çocuğunun eğitimi mi kısmış. sonra evine oturma takımı alınacak. hatta çocukların yemek filanda yemesin fuzuli.
valla gelir çocuğunu özel okuldan al diyenleri döverim acayip uyuz oldum. bunlar oyun sanıyorlar okul işini. sen ordan alıp devlete verince o çocuklar bocalayacak eğitimleri boşa gidecek. üstelik onlara ne anneleri çalışıp okutuyor. onlara lüx gelir tabi. girsin başka işe ödesin kardeşi borcunu. bu kadar borcu varken evlenmek neyine?
istedikleri takımı mobilyayı alsınlar altına sen mi imza attın. sakın onlara para filan verme. çocuklarını da okuldan alma. sonuçta sen maaşınla idare edebiliyor musun? onlara ne?

canım sen sonuna kadar haklısın. eviniz ayrı yönünüz ayrı. ne diye kv. nin borcunu ödeyeceksiniz. ha çok çok kötü durumda olup evlerine yiyecek birşey alamazlar size muhtaç olurlar o zaman anlarım. zaten bu durumum yok olayını anlayamadım gitti. bak güzelim kocanı al karşına sakin sakin konuş. sende benim gibi sivri dillisin anlaşılan. senin bir evladın var ilerde ne olacağı belli olmaz o yüzden kenara çocuğun için para atmaya bak. bankada altın al mesela yarım altını var. bankada biriktir ve kimseye söyleme. maaşınıda eşinin eline verme. sende kalsın lazım olana harca.
imkanın varken paran neden kv. gitsin. madem borçları vardı oğullarını evlendirmeyip borçlarını ödetselerdi. sinir oluyorum böyle şeylere.
Kardeşi deeşşek kadar bi zahmet çalışıp ihtiyaçlarını görsün. bunlar ne sanıyor anlamıyorum koç holdin ve ağaoğlu filan sanıyorlar herhalde. :47:

Melodicim,
saol ilgin için,
aslında durum ne biliyor musunuz arkadaşlar,
ben paramı ayırmayı, kenara koymayı, onun ailesine vermemeyi yapabiliyorum zaten..
ama tam d abunun yüzünden tartışıyoruz,
çünkü onun ailesi oğlundan para istemeyi ya da herhangi başka bir şey istemeyi çok normal buluyor, ve işşin kötüsü onların istemesini oğulları olacak kocam da normal buluyor,
cuma günü ona kırgın olduğum halde bir teklif sundum dedim ki annem bu akşam da bizde kalsın oğlumla onu bırakalım evde biz gidip bir yerde bu meseleyi derinlemesine konuşup artık halledelim,
çünkü konunun üzerine kapattıkça yara derinleşiyor, en ufak şeyde tekrar su yüzüne çıkıyor ve kurtulamıyoruz..
tamam dedi, neyse oğlumu emzirdim çıktık akşam evden..daha yolda konuşmaya başladık, sahile gidip bir yeder oturduk birer bardak çay söyledik ve onu bile içmedi..
o kadar moralsiz, o kadar suratsız ki,
diyor ki bana,
tamam ben seni anlıyorum ama ailem anlamıyor işte, salak onlar ne yapalım, düşünmüyorlar, hatta param yok, bütçem müsait değil desem bile anlamıyorlar,
istemeye ya da bir şeyler beklemeye devam ediyorlar , ne yapayım onları değiştiremem ki,keşke onlar da olmasaydı ben de olmasaydım, lanet olsun onlara da kendime de , ne kadar çok başımı ağrıttılar filan dedi..
bu sefer de üzüldüm,
dedim ki kopekop boşa kürek çekiyorsun,
bu adamın zihniyetini değiştirsen bile onlarınkini değiştiremezsin,
ve her meselede kafana takıp sorun çıkararak kendini mutsuz edeceksin,
çözüm galiba, ben paramı kendim idare edeceğim, faturalar,
borçlar,
ödemeler,
ne var ne yoksa kocamın bütçesine yıkacağım,
cebinde para kalmaması için çalışacağım..
o da bana param yok diyeceğine söz verdi
artık ben de çok yorumldum, o da yoruldu biliyor musunuz kılar,
tartışmaktan yoruldum yaa..aslında içimden bi ses de bırak ne halleri varsa görsünler diyor
bilmiyorum ya,
zaten çocuğum kreş yaşına geldiğinde onların evinden çıkacağım,
iyi bir kreş bulup onun yakınlarında bir semte taşınacağım,
bebeğime de k.v.bakmayacak bu vesile ile,
hem ondan hem de evlerinden uzaklaşınca sanırım daha az batacak her şey bana..
işte gelişmeler bu şekilde kızlar..

kızlar selam kimse benle ilgilenmiyor artık ne oldu unuttunuz beni yaa :84:
yeni olayım var anlatayım , eşime dün aldığım şu kararı tebliğ ettim,
o ailesine her yaptığı harcamaya karşılık ben kendime bir ayakkabı ve oğluma bir çeyrek altın alıcam
nasıl
tamam dedi,
yeter ki tartışmayalım dedi,
adam hala ben vermiyim o zaman demiyro yahu delirtcek beni bunlar..
geçen gün babası arayıp kontör istemiş o da kredi kartından kontör alıp yüklemiş,
u nasıl bir ........lik anlayamıyorum,
biz çalışıyoruz adam bizim paramızı yemekten zerre utanç duymuyor yaaa..:47:

ya kopekop beni çıldırtma vallahi inan sana yaşadıklarımı anlatsam yemin ederim o sünnete gidersin ve arabayıda onlara hediye edersin uzun uzun yazıcam sana emin ol 2010 kasım annesiyim bende.

eşim evde o yüzden sonra yazıcam su olaya göre sen haklısın ayrıca öptüm seni

ya kopekop beni çıldırtma vallahi inan sana yaşadıklarımı anlatsam yemin ederim o sünnete gidersin ve arabayıda onlara hediye edersin uzun uzun yazıcam sana emin ol 2010 kasım annesiyim bende.

eşim evde o yüzden sonra yazıcam su olaya göre sen haklısın ayrıca öptüm seni

evet canım kasım anneleri forumundan tanıyorum seni,
bekliyorum yazmanı canım
öptüm ben de

Kopekop, en azından konuşabilmişsin bak seni anlamış eşin. benim eşim beni anlasa bile değiştirecek bişey olmadığını düşünüyor. görümceyi öyle kabullen, annemin zaten ihtiyacı var diyor. ben kabullendim artık, bazı şeyler o kadar da çok batmıyor bana. evet bazen hala canımı sıkıyor mevzular ama bi şekilde atlatmaya çalışıyorum. bu haftasonu kendime bol bol bişeyler aldım mesela. daha iyi hissettim kendimi. onların harcaması ve benim harcamamam durumu daha kötüleştiriyomuş. bak ne güzel senin maaşına karışmıyo adam. ya da şöyle yapın, kira verin evlerine. aylık 400-500 neyse verin, başka da vermeyin. hem onlar evden gelir elde etmiş olur, hem de zaten çıkan parayı kira adı altında verdiğinizde "gelin bizim evde oturuyo" olmaz.

eşinizle konuşabilmenize çok sevindim,
içiniz rahatlamıştır en azından.
eşinizin param yok diyebilmesi bile güzel, ve ailesinin hatasının farkında olması.
bunun yanında siz de madem onları değiştiremeyeceksiniz paranızın olmadığını ve olsa bile bunun onlara sizden para isteme hakkı vermeyeceğini söylemeniz gerek.
paramız yok, zaten sizin de ihtiyacınız yok...gibi.
hakkınızda hayırlısı olsun

Back