konunuzun hepsini olmasa da fikir sahibi olup, yorum yazacak kadar okudum .
bazen bir konuda haklı da olsak izlediğimiz yollar ve metodlar bizi haksız pozisyonlara düşürebiliyor,
ya da kendimizi daha iyi ifade etmemizi engelliyor
kendiniz kazanıp kendi yuvanız için dilediğiniz gibi harcamak istiyorsunuz mesele bu haklısınız tabiki
fakat benim size katılmadığım husus farklı bir nokta uslübunuz..
anladığım kadarıyla maaşınız türkiye standartlarının üstünde sayılabilecek bir maaşmış ve bu statü ile para
size ayrı bir güç vermiş
olayları herkesten çok siz kontrol etmek istiyorsunuz
bunda da haklı olabilirsiniz ama en vahim mesele nedir burda bana göre biliyor musunuz
siz eşinizi ve sizinle aynı kültürden olmayan insanların yaşam tarzlarına kadar herşeyi küçümsüyor,alay ediyorsunuz
eşinizi çok ezik bir konuma getirdiğinizi de biliyorsunuz ama siz fazla maaş alıyorsunuz ya buna hakkınız var!!!
sert çıkışlarınız,alınganlıklarınız,aşırı tepki göstermeleriniz sadece bu olay yüzünden değil bence
siz egosu yüksek bir insan olarak bunu hayatınızda da uyguluyorsunuzdur
çünkü siz kariyer sahibi,fazla maaş alan,kocasına harçlık verip bunun çetelesini tutan birisiniz.
eşinize kariyer noktasından vurdukça o kendini size daha uzak hissediyor mesele
sadece ailesine verdiğiniz sadakalar değildir bunu tam
idrak ettiğinizi de sanmıyorum, benim maaşım yüksek bu evde benim borum
öter demeye getiriyorsunuz belki isteyerek yapmıyorsunuz bunu
belki bilerek sadece o noktaya oynuyorsunuz...
yaşadığınız problem aşılamayacak bir mesele değil eşinizin ailesiyle, ama eşinizle bir ömür boyu yaşamayı istiyorsanız
asıl meseleniz sürekli ona maaş bordronuzu hatırlatmamak olacaktır sanıyorum
işte evinin yuvanın huzuru o zaman en temelinden sarsılacak ve o yüksek kariyeriniz de size yardım edemeyecek..
umarım meseleyi insani boyutlarda halleder,evladınızla eşinizle bir ömür boyu mutlu olursunuz..
merhaba,
yazdıklarınızı dikkatlice okudum,
doğru düşündüğünüz ve yanıldığınız noktalar var,
birincisi maaşım o kadar da yüksek değil, sadece eşiminkinden yüksek o kadar..
benim egosu yüksek bir kişiliğe sahip olduğum hususundaki tespitiniz ise doğru, ama bunun sebebi çok para kazanıyor olmam değil,
kişiliğim bu şekilde, yani ben babamın evindeyken de hep benim dediğim olsun diyen, kendi kültür ayarımda olmayanları aşağışabilen bir yapıya sahiptim ama babamın evinde oldukça fakirdik, çok sıkıntılı bir hayatımız oldu..yani demek istediğim kişiliğimin kazandığım parayla ilgisi yok,
sadece şu noktada haklısınız, kişileri kategorize eder, kendi ayarımda olmadığını düşündüğüm kişileri beğenmem, ama o kişileri rencide etmem sadece mesafeli durur, çok içiçe yaşamamayı tercih ederim..bu sadece eşimin ailesine karşı olan değil kendi aile , iş ya da okul hayatımdaki çevremde de kurguladığım bir yapıdır ve evet bilerek yapıyorum..çünkü " senin anlattıkların karşıdakinin anlayabildiği kadardır" mantığına sahip bir insanım, beni anlamadığını ya da anlayamacağını düşündüğüm insanlarla vakit ve enerji kaybedeceğimi düşünürüm..
bunun da doğru olmayabildiğini tahmin ediyorum ama ahlaksızlık boyutunda bi defect olduğunu da düşünmüyorum açıkçası..sonuçta kişiler tercihlerini yaşarlar..
benim burada sıkıntım, konuyu açmamdaki sebep eşimin ailesinin kültür düzeyinin düşüklüğü değil, oğullarının evlendiğini ve kendine ait bir hayatı olduğunu kabullenmemeleri, oğullarından herhangi bir şey istemeyi kendilerinde sınırsız hak görmeleri..
burada eşimin cebine harçlık koyduğumdan bahsetmem de konuyu anlayabilmeniz için ayrıntı vermemden, yoksa eşim de kazandığı paranın tamamını ev için harcıyor bunun farkındayım ve onun cebine para koyuyor olmaktan rahatsız değilim..bu ifademi yanlış anlamışsınız sanırım..
konum ile ilgilenip görüşlerinizi belirttiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim..