sürekli oğluna bişeyler aldıran kaynanam yardım...

Sizce niye kaçıyo peki ben adam mı yiyorum lafları ona söyleyen eltim ama o bizim paramızla ona kaşarlar ballar börekler yedirsin..ben bu dünyaya onun gelinini beslemeye gelmedim...ben annemlere bişey almaya kalksam söylerim saklamam ki ama hep bi şekilde önüme çıkarır eşim senin ailen falanca filqnca diye...ben saklamam..benden niye saklıyo...ben açıkça söylüyorum eltimin iki kolu boynu dolu ayaklı kuyumcu hepte yenileri ekleniyo...yeni kıyafetler o biçim ayakkabılar...biz bayramdan bayrama...ben tüp bebek tedavisi için para toplayamıyorum ve bu yüzden ikinci tedavimi yaptıramiyorum parasızlıktan...bu hakmıdır bana sizce...

Köyde kira yok elektrik 3 ayda bir...bana yapmadığı takıları yaptı fazla fazla gözümün önünde taktı...kızın bir giydiğini başka sefer göremiyorum hep yeni kıyafetler...benim kayınvalidem biraz nasıl diyeyim beleşci..buna yazlıkçılar 2 sene evvel ramazanda oruç tutmamış diye insanlar 200 lira fitre veriyo 4 kişi için fazla para vermişler geri ver anne dedi çocukları banane vermeseymiş onlar dedi...o yapıda insan...bizim evliliğimizde ne ev düzmeye hiç birşeyimize katılmadı...5 kuruş yardım edip bişey almadı...
Esinize soyleyip aranizi bozmayin ama eve gelirken kasar al onu al bunu al diyin. Benim maasim yetmedi derseniz belki o zaman anlar..evet anasidir onun ac yatmasini istemez ama kasar gunumuzde biraz sanki luks tuketim gibi oluyor. Ayricada banane evde oturan kizi ben niye besleyeyim. Ay benim babannemde boyleydi halada oyle. Evlatlar arasi ayrimci, belesci..Allah ogluna gercek yuzunu gostersin insallah

Köyde kira yok elektrik 3 ayda bir...bana yapmadığı takıları yaptı fazla fazla gözümün önünde taktı...kızın bir giydiğini başka sefer göremiyorum hep yeni kıyafetler...benim kayınvalidem biraz nasıl diyeyim beleşci..buna yazlıkçılar 2 sene evvel ramazanda oruç tutmamış diye insanlar 200 lira fitre veriyo 4 kişi için fazla para vermişler geri ver anne dedi çocukları banane vermeseymiş onlar dedi...o yapıda insan...bizim evliliğimizde ne ev düzmeye hiç birşeyimize katılmadı...5 kuruş yardım edip bişey almadı...
Canım ama annesi sonuçta ne diyebilirsin ki..Erzak yardımı yapıyormuş sadece eşin sevaptır yapsın ne olcak..İhtiyacı olmadığı halde çok büyük paralar istese siz zor durumda kalsanız haklısın tamam ama bir erzak nedir ki? Bence sorun yapmaya değecek birşey değil hiç eşinle kötü olma durup dururken. .

Canım içinde bulunduğun durumu eniyi sen bilirsin tabi bazen insan kendini kullanılıyormuş gibi hissediyor bu şürekliyse bişey diyemem

Eltin kacmis..kiz fena diyosunama sanirim birlik oturuyor.daha cok ufak.aldigi bi camasir makinasi dokunmus sana.
Hadi onu gectim..ne olur sizde fena olmayin..bakin biz esimle herseyi tek yaptik.bi yigin borc ediyoruz buna ragmen memleketten gelen varsa kayinvalidemle paylasiyorum.. Peynir kasar yogurt alirim ya ona tamini veriri kendime azini alirim yada bolerim..elimden geldigince paylasirim..
Verdikce cogalir..yabanciya yapmiyor o annesi..ne guzel annesiyle ilgili..doktoru ilaci..bunlar cok guzel sevap seyler..kalbinizi ucbes lira icin fesatliklarla doldurmayin ne olur..heleki peynir ekmek icin..
Karsidaki bilmese allah bilir
Esinizde sizden korktugu icin yalan soylemis belli..ben bu duruma cok uzulur tavrimi degistirirdim.

siz iki asgari ücretle ev kredisi araba kredisi ve kart borcu ödeyip bir de geçinmeye çalışırken köy yerinde kira derdi olmayıp 600 tl alan kayınvalidenizin eşinize alışveriş yaptırması bana da anormal geldi çünkü şu tabloda ekonomik durumu sizden iyi gibi duruyor. yine de eşiniz annesine alışveriş yapıyor olsa birşey diyemezsiniz, ama kaynınıza alışveriş yapılıyor olması konusunda çıldırmakta haklısınız.

Canım içinde bulunduğun durumu eniyi sen bilirsin tabi bazen insan kendini kullanılıyormuş gibi hissediyor bu şürekliyse bişey diyemem
Aynen öyle herkez prenses ben köle mi..görümcem evde ev hanım 10larda 11 lerde uyanır..gelin keza köude işe gitmez..ben yarın 6.50 de uyanıp karanlıkta işe gidicem 7.30 ya iş başı...ben laf yiyip onları doyurmaya gelmedim dünyaya...ben annelik hayallerimin peşinden koşamıyorum...4 yılda 4 kez bebek kaybı yaşadım ölümden döndüm...bebeklerim hep düşüyo sebep aranıyo...tüp bebek yaptırdım devlette paran yoksa şatları biliyorsunuz..bende istemem mi en iyi merkezde tedavi olmak sebebi bulunsun evladım olsun...eşimin anası teyzeleri hepsi laf soktu kaç yıldır...yapmayı mı bilmiyonuz diye alay bile edeni çıktı...hep sustummm hep içime attim...hep böyle kaynanam 5 yıldır o bize sorcağına haliniz ne diye bizden ne alsam diye bakıyo...kızına köy yumurtaları bezelyeler kurbanda verilen etler hep taşır..bize gelince ne kapsam diye bakar...eşim babasını emekli etmiş maaşı eşim sayesinde var..ama şükretmiyo..

siz iki asgari ücretle ev kredisi araba kredisi ve kart borcu ödeyip bir de geçinmeye çalışırken köy yerinde kira derdi olmayıp 600 tl alan kayınvalidenizin eşinize alışveriş yaptırması bana da anormal geldi çünkü şu tabloda ekonomik durumu sizden iyi gibi duruyor. yine de eşiniz annesine alışveriş yapıyor olsa birşey diyemezsiniz, ama kaynınıza alışveriş yapılıyor olması konusunda çıldırmakta haklısınız.
Kaynımla beraber yaşıyolar köyde o askerde şimdi...eltim oturduğu yerden asker parası alıyo...maaşları var...geçen kaynım ameliyat oldu yılbaşında burdaydı 20 gün raporlu..gitmiş eltim tablet bilgisayar aldırmış kendine..bunları alana kadar erzak alamıyolar mı...1 gün içın kaynımı gidip görmeye evci çıkarmaya 200 300 tl yol parası buluyolar ama..onları bile eşim veriyo..maaş hesabı ekside eşimin...

Ben eşimin yalanını yakaladım..kimbilir daha neler neler gidiyo bizden..her ay sonu sıkışmamızın nedeni belli...damadı çekiştiri..bize gelir damadının annesini oģluna çekiştirir...eltiyi desen sülaleye anlatmış...benide kimbilir nasıl çekiştiriyo...niye kacıp gidiyo ben gelmeden yangından mal kacırir gibi gidiyo...o oglunu falan düşünmüyo..3 gündür evde yalnız bıtaktim eşimi isteydim saat gece 10 a kadar...ben annemi babamı aradım gidin bir bakın korkuyorum böyle böyle hasta doktora gitmiyo dedim..benim anam babam götürdü doktora...geçen gün babamın doğum günüydü bu sene annemlerde yapamamış onlarımda durumu yok bisküvü pastası yaptım hadi çağırayım dedim babamın gönlü olsun eşim ne gerek var dedi surat yaptı..geldiler ama babamı anneme karşi doldurusa getirdi birbirlerine girdiler ailem yarım saat bile otuemadan kalktılar..bana ailen senin şöyle böyle falan filan diyo bide...senle ben böyle olcaz seni boşarim falan demeler durup duruken..

vallahi ben sizi çok haklı buldum bu tablo karşısında. kirası olmayan biri emekli biri asker iki maaş giren evde yayıp yatan eltiyle kaynanayı beslemek zorunda değilsiniz. aç değiller açıkta değiller. dinimizde de hukukumuzda da ana babaya ve kardeşe nafaka yükümlülüğü ancak o yokluk içindeyse ve senin gücün varsa doğar. siz kendi kendinize anca yetiyorsunuz. çocuk sahibi olabilmek için birikim yapmaya ihtiyacınız var. çekin eşinizi karşınıza konuşun. kavga etmeden, hep onlara yapıyorsun biraz bize yap demeden, kıskanıyor tablosu çizmeden konuşun. bak bizim evimize giren bu, çıkan bu. çocuk istiyoruz bu kadar para lazım. annenle kardeşinin evine giren bu, harcaması bu deyin. o da elini vicdanına koyar herhalde. koymuyor mu? o zaman size TMK m. 199'u tavsiye ederim. o kadar lafa rağmen yola gelmeyen adamın malvarlığı tasarruf yetkisini karısının rızasına bağlayacaksın, görür o zaman eltiye tabletle oynarken yesin diye kaşar almayı.

vallahi ben sizi çok haklı buldum bu tablo karşısında. kirası olmayan biri emekli biri asker iki maaş giren evde yayıp yatan eltiyle kaynanayı beslemek zorunda değilsiniz. aç değiller açıkta değiller. dinimizde de hukukumuzda da ana babaya ve kardeşe nafaka yükümlülüğü ancak o yokluk içindeyse ve senin gücün varsa doğar. siz kendi kendinize anca yetiyorsunuz. çocuk sahibi olabilmek için birikim yapmaya ihtiyacınız var. çekin eşinizi karşınıza konuşun. kavga etmeden, hep onlara yapıyorsun biraz bize yap demeden, kıskanıyor tablosu çizmeden konuşun. bak bizim evimize giren bu, çıkan bu. çocuk istiyoruz bu kadar para lazım. annenle kardeşinin evine giren bu, harcaması bu deyin. o da elini vicdanına koyar herhalde. koymuyor mu? o zaman size TMK m. 199'u tavsiye ederim. o kadar lafa rağmen yola gelmeyen adamın malvarlığı tasarruf yetkisini karısının rızasına bağlayacaksın, görür o zaman eltiye tabletle oynarken yesin diye kaşar almayı.
Bana olur daha genciz diyo..sen kafana takıyosun ondan diyo takmasaymışım olurmuş ona göre...yaptıgım düşüklerden demir eksikliğim kansızlığım var...en son agustosta düsük yaptım...bu dediğin maddeyi avukatlamı görüsmeliyimm

Şimdi gördüm cep telefonundaki uygulamadan 27 ocakta 100 lira yollamış kardeşine eksideki maaş hesabından...hep saklıyo benden bunları...bende indirdim programı kart bilgisini alırsam gerisi kolay şifresini biliyorum..takipte olucam bakalım neler saklıyo benden...

genç olmanız avantajınız zaten, bunu kaybetmeyi mi bekliyor tüp bebek tedavisi için? yumurta hücreleri ne kadar gençse hem tutma, hem sağlıklı bebeğe sahip olma olasılığınız o kadar artıyor, ille zamana
Şimdi gördüm cep telefonundaki uygulamadan 27 ocakta 100 lira yollamış kardeşine eksideki maaş hesabından...hep saklıyo benden bunları...bende indirdim programı kart bilgisini alırsam gerisi kolay şifresini biliyorum..takipte olucam bakalım neler saklıyo benden...
sizin gelir düzeyinizde habrsiz harcanan 100 TL büyük para. çekin karşınıza konuşun derim. evi birlikte geçindiriyorsanız büyük harcamalar yapmaya da birlikte karar vermelisiniz..

Esinin sana yalan soylemesi tabikide hos degil , Belkide tepkinden korktugu icin soylemedi ..

Arada bir ufak yardimlar yapmasi tabiki sorun degil sonucta Annesi ..
Annesine yardim yapabilir peynir felan almis , bu gibi seyleri dile dokmek bile yanlis , o kadinda onu bu yasa getirmis buyutmus beslemis ..
Biraz daha makul olun.lutfen ..

Kadina maasinin yarisini vers3 burda sana hak verirdim ..
Ama ufak yardimlar icin bukadar sitem fazla.

Esinin sana yalan soylemesi tabikide hos degil , Belkide tepkinden korktugu icin soylemedi ..

Arada bir ufak yardimlar yapmasi tabiki sorun degil sonucta Annesi ..
Annesine yardim yapabilir peynir felan almis , bu gibi seyleri dile dokmek bile yanlis , o kadinda onu bu yasa getirmis buyutmus beslemis ..
Biraz daha makul olun.lutfen ..

Kadina maasinin yarisini vers3 burda sana hak verirdim ..
Ama ufak yardimlar icin bukadar sitem fazla.
Tamam bakmasına bakmışta benim eşimden alıp diğer oğlu ve gelinine yedirmesi hoş mu..o onun oğluda benim eşim ne..

Ama erzak dedıgın nedırkı? hem sevap bunlarda olması gerekmıyormu sence? bende cok yüklü seyler istedi sandım yetmemıs bır erzak nedırkı ya

Canım konunu ve tüm yorumlarını okudum ve ben sana hak verdim. Erzak dediğin nedir ki diyenler olmuş onların bir çoğu konunun tamamını okumamıştır kulak asma. Asgari ücretle araba ev kredisi ödemeye çalışıyorsun, bi yandan tüp bebek tedavisi için para biriktirme çabaları gerçekten içinde bulunduğun ekonomik koşullarda eşinin yardım etmesi abartı. ( bu arada hayret ettim nasıl geçiniyorsunuz helal olsun size) Hani ayda yılda bir kez olsa bişey değil düzenli bir şekilde bir de. Ayrıca ne kaynına ne de eltine yardım etmek zorunda değilsiniz. Kalksın o elti kendi çalışsın kazansın.
Sana tavsiyem eşinle uygun bir dille konuş, kendinize zor yettiğinizi, sizin de istekleriniz olduğunu ama fedakarlık yaptığınızı falan anlatın. Yok kesmez devam ederse işi bırakacağını çalışmayacağını söyle bak bakalım bi daha yardım ediyor mu.

Merhaba arkadaşlar...eşim bu cumada beri çok hasta grip ama ağır geçirdi..cumartesi acillik oldu..hem üşüyorum diyo hemde ateşler içinde kan ter olmuş...bende gece vardiyasıydım pazarteside ben götürdüm yine doktora izinli günümde doktor 3 gün rapor verdi..konum şu evde ateşler içindeyken esimin annesi kalkıp gelmedi bugün biraz iyileşti eşimin annesi gelmiş köyden kızına...ordan eşimi arıyo hasta haliyle kalkıp oğluna kendini doktora götürtüyo...eşim ilaçlar 2 lira tuttu dedi ama inanmadım..cep şube uygulamasından baktım tam 70 lira eczane ödemesi yapmış ve eşim bana yalan söyledi bu konuda...kayınvalidem birde üstüne üstlük evini erzağınıda aldırmış yine...daha iki hafta önce un şeker çay hatta ve hatta evimde peynir kalmamışken benim ay sonu diye benim evde peynirim yok oğluna kaşar aldırmış...ve bugün yine erzak aldırmış...eltim var 17 yaşında kaynım askerde kız fena bişey hem kaynanamın akrabası çok istedi o kızı geçen sene kaçırttı kızı oğluna kız ama cadı buna neler neler yapmış milletin dilinde sakızlar....tabi kaşarlar bu kıza aldırılıyo bizim paramızla...ben bir tek gün kötü bişey yapmadım 5 yıllık geliniyim hep laf sokar hala bana diş geçirme laf sokma derdinde..eltime yapamıyo ama...kızlar eşimin yalanını yüzüne vurmalımıyım..ve artık kaynanama birşeyler demelimiyim erzak konusunda...emekli maaşi var 600 tl köyde kira derdi yok elektrik desen 3 ayda bir su kartla alıyo...eltiye çamaşır makinesi almış kaçan kıza...biz istenerek evlendik bir çöp alıp ödemedi eşimle biz yaptık hepsini...şimdi bizim bir her ödediğimiz 1 ev kredisi 1 araba kredisi var(arabayı ev almak icin sattık ama kredi borcu bitmedi daha) ve kredi kartı ödememiz var...bunun yakıtı elektriği suyu elde avuçta kalmıyo...bu kaynana milleti neden acımasız bu oğlundan ne kaçırsam kar sayıyo öbürüne yediriyo..akıl verin bana...eşimle atıştım ben anneme diyemem derdin varsa sen söyle bana dır dır yapma diyo...sizce kaynanama çıkışmalımıyım..nasıl yapsamda bir daha eşime bişey aldırmasa...birde ben gelmeden aldırdıklarını görmeyeyim diye köyüne kaçıvermiş...siz olsanız ne yaparsınız...

SENDE bendensin canım bu kadar olur ..sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama 17 yaşındaki kız nasıl akıllı çıkmış dimi :) nerden kimden aldık Allahım bu saflık genlerini :)))

Ya kızlar kaçarcasına gitmek ne...2 haftada bir biz erzak mı alıcaz hep böyle..yangindan mal kaçırır gibi ben işyen gelmeden kaçmış...kızdığım esim en büyük oglu..insan acımaz mı oğlum hasta gelip bakayım eşi işte o evde yalnız demez mi...bakmaya gelince yok..ama iş yangın mal kaćırmaya gelince var...5 yıldır hep böyle..damadının yüzüne güler ekmeğinı yer ama kötüler arkasından dünürlerine hiç uğramaz arayıp hal hatır sormaz hep annem arar...eltim akrabası onun bile arkasından konuşmuş millete reklam oldular kız duysa fena olcak birlikte yaşıyolar...varyemez kaynanam...biz evimizi bile kendi çabamızla aldık o eşya alma ev alma derdinde diğer oğluna..gećenlerde diyo kredi çekseymiş ev alsaymış ölürse borć silinirmiymiş öyle duymuş nerden duucak köy yerinde kaynımla karısı veriyo akılları...

ben sana hakveriyorum canım, ama eşinin akılsızlığı hep askerdeki kardeşi kadar kafası çalışmıyor ateşler içinde eşim diye acıyıp durma lütfen o sana acımıyo çünkü bende aynı hataları yapıyorum kıyamıyoruz eşlere onlar bize ailesi yüzünden kıyıyorlar...

Aynen öyle herkez prenses ben köle mi..görümcem evde ev hanım 10larda 11 lerde uyanır..gelin keza köude işe gitmez..ben yarın 6.50 de uyanıp karanlıkta işe gidicem 7.30 ya iş başı...ben laf yiyip onları doyurmaya gelmedim dünyaya...ben annelik hayallerimin peşinden koşamıyorum...4 yılda 4 kez bebek kaybı yaşadım ölümden döndüm...bebeklerim hep düşüyo sebep aranıyo...tüp bebek yaptırdım devlette paran yoksa şatları biliyorsunuz..bende istemem mi en iyi merkezde tedavi olmak sebebi bulunsun evladım olsun...eşimin anası teyzeleri hepsi laf soktu kaç yıldır...yapmayı mı bilmiyonuz diye alay bile edeni çıktı...hep sustummm hep içime attim...hep böyle kaynanam 5 yıldır o bize sorcağına haliniz ne diye bizden ne alsam diye bakıyo...kızına köy yumurtaları bezelyeler kurbanda verilen etler hep taşır..bize gelince ne kapsam diye bakar...eşim babasını emekli etmiş maaşı eşim sayesinde var..ama şükretmiyo..

Allahım hepsi aynı bunların ayrımcı şeyler...

X