ay sonu nasil gelirki

Bekarken bende senin gibiydimm. Is arkadaslarim ayni maasla ev gecindirip, ev araba vs alirken ben anca kredi karti borcu oduyordum. Kardesimse ayaginda bir maaslkk ayakkabilarla geziyordu. Evlendim, isten ayrildim ve param yok demenin ayip bir sey olmadigini ogrendim.

Babami kardesimi birak halamla beraber halam in kocasi kuzenlerim dahi maaşımın hesabını yapıyolar herkesin gözü var bende aranmak için 9 yıl bekledim kimse cept için sıkıntıları bilmiyo bisey olunca kızınız çalışıyo versin diyolar

Kızlar bu ay baya sıkıştım daha maaşı 15 in de ALDIM.zaten ise başladım başlayalı iki yakaam ancak denklesiyo.bekarim ama öğrenim kredisi kira kredi kartı bide annemler yanimda durumları iyi değil babam rahatsız ben karşılıyorum masraflarını elinden geldikçe babamın emekli maaşı krediye kesiliyo 400 lira aliyo 3 yıl böyle gidecek bide bunun üstüne kardeşim eşiyle çocuğuyla geldiler evde misafir olunca masrafın artıyo bundan önce gelme gitme paraları veriyorum her 3 ayda bir geliyolar uçakla kardeşim evhanimi eşine karşı mahcup olmasın diye ellerini ceplerine sokturmuyorum..günlük onlar GELINCE 50 lira ile 100 lira arası günlük masraf oluyo ve kredi kartına yukleniyorum.ve kalır suresi kardeşimin en az 20 gün durumum yok biliyolar müsait olunca gelin diyorum bana tripleniyo kendi paramızla geldim diye halbuki bilet paralarını. Veriyorum banada destek olan yok neyse bu sefer canımın sikildigi eşi 4 gün kalıp gidecek onunla gidem demiyo ben yiyecek yemeği düşünürken niyeti yok gitmeye o kendi başına gidemem diye bide onu götürecek ya babam ya ben boşuna uçak parası vereceğim zaten gelir evde bi is yapmaz otel niyetine tam pansiyon gibi davranır bi bardak çayını almaz annem götürür ayağına çocuğunu bahane eder yoruluyorum diye bende büyükşehirde yaşıyorum hayat pahalı anne babaya baktigim yetmiyo 3 ayda birde kardeşim geliyo anneme durumu anlatıyorum garibim eh maaşın var diyo umursamıyor maaşın varsa herkes ortak mi benle memur olanlar arabalarını aldılar ben tatile gidemiyorum borç yüzünden herseferinde diyorum benim evime yatılı misafir gelmesin gelene para harcatmak adetim değil beni dinleyen yok bunaldim kızlar pazartesi de babam sehirdisina kontrole gidecek biletlerini kredi kartıyla alcam cebine harçlık yok vermeye napim bıçak canlı kemiğe dayandı babam memleketten bisey getirir bana erzak onun parasını veririm demezki kizim beraber yiyoruz buda benden olsun biliyorum durumları yok ama bende bunalıyorum
Kredi kartı borcum var gidince ben senin biletini kesemem beni yanlış anlama ama yetiştiremiyorum... bundan sonra esin ayarlasın bileti dersin kardesinee ...kardesinde bundan sonra kendi kocasının parası olduğu için emin ol ki 3 ayda bir gelmez insanın kardeşi bile olsa anlayışsız insanlarla ugrasmak çok zor

Ay okurken içim daraldı. Siz benim eşimin ikizi olabilir misiniz? Benim eşim de aynı sizin gibi.. Ailesine destek çıkar, kardeşlerine para gönderir. Kimseye yok diyemez. Ama olan kendine oluyor da haberi yok... Eşimle aynı maaşı alanlar, evlerini arabalarını aldılar.. Bizde sıfıra sıfır elde var sıfır. Bak güzelim bir düşsen elinden tutan kimsecikler olmaz..
Millet sana geliyorsa, bir zahmet biletlerini de alsın.. Sana gelmek isteyen o. Kimsenin yükünü sırtında taşıma. Annen baban da olsa, kardeşlerinde olsa..
Neden varlık içerisinde yokluk çekiyorsun ki.. Biraz kendini düşün, bencil ol.. Kendin için yaşa..Kimsenin senin aldığın maaşın hesabını yapmasına izin verme. Herkes kendinden sorumludur..

Yazık arkadaşım hep kendine yazık ediyorsun.benim eski konularımı aç da bi oku.çeyizime toz bezimi bile kendim aldım.damada takılan yüzüğü geçtim,anne babamın bana takacağı bilezikleri bile kendim aldım.ne mi oldu?unutuldu gidildi.benden sonra evlenen kardeşlerime herşeyleri alındı:KK58: ben de mal gibi bi buçuk sene borç ödediğimle kaldım:KK11:
demem o ki anne baban yanındaysa karınlarını doyur.gerisini hiiiçç umursama.kardeşin de para nasıl kazanılıyor bilmediğinden bu kadar gamsız heralde.:KK14:

Hem merak ettim evli kardeşin kocası varken biletini senin almandan nasıl gocunmaz?o enişten de bu durumdan nasıl utanmaz??? :KK57: şoklardayım vesselam :eek:

Ablalığı yanlış anlamışsın galiba sorun sende. Bende 3 kız ablasıyım param varsa hepsine bişeyler yaparım ama yoksa yok derim ve anlarlar. Eve gelen misafire para harcatma tamam ama ne bulurlarsa yerler, paraları olup bilet alınca gelirler yani bunlara dikkat et ve hayır demeyi öğren

Yazık arkadaşım hep kendine yazık ediyorsun.benim eski konularımı aç da bi oku.çeyizime toz bezimi bile kendim aldım.damada takılan yüzüğü geçtim,anne babamın bana takacağı bilezikleri bile kendim aldım.ne mi oldu?unutuldu gidildi.benden sonra evlenen kardeşlerime herşeyleri alındı:KK58: ben de mal gibi bi buçuk sene borç ödediğimle kaldım:KK11:
demem o ki anne baban yanındaysa karınlarını doyur.gerisini hiiiçç umursama.kardeşin de para nasıl kazanılıyor bilmediğinden bu kadar gamsız heralde.:KK14:

Hem merak ettim evli kardeşin kocası varken biletini senin almandan nasıl gocunmaz?o enişten de bu durumdan nasıl utanmaz??? :KK57: şoklardayım vesselam :eek:
Aynen size katılıyorum. Biz eşimle borçla, harçla düğün yaptık.. Düğünde ailesinin takacağı takıları dahi eşim yüklendi. Neymişmiş ailesinin borcu varmış, durumu yokmuş.. Biz evlendik 2 sene sonra ikinci evlerini aldılar.. Ben şaşdım kaldım.. Asıl param yok, borcum var diyenden korkacaksın..

Herkes ayağını yorganına goreuzatsin sen boyle devam ettikçe kimse kolunu taşın altına koymaz...bu hayat geçiyor birazda kendini düşün...

Evet benim nasibim kesinde evlenem bende düğünümü kendim yapacam kenarda birikmişim yok onuda borçla yapicam emekli olana kadar taksit ödeye eğim geçenler de muhabbet açıldı düğün olsa ben nikah kiyarim sadece dedim dulmusun kına gecesi yapıyon dediler yahu parasızlıktAn düşünüyorum böyle kimse anlamiyo inanın kardeşimin düğün salonu beyaz eşyasını ben öderim babam düğünde 4 ekmek aldı bunu söylemeye utaniyorum

Evet benim nasibim kesinde evlenem bende düğünümü kendim yapacam kenarda birikmişim yok onuda borçla yapicam emekli olana kadar taksit ödeye eğim geçenler de muhabbet açıldı düğün olsa ben nikah kiyarim sadece dedim dulmusun kına gecesi yapıyon dediler yahu parasızlıktAn düşünüyorum böyle kimse anlamiyo inanın kardeşimin düğün salonu beyaz eşyasını ben öderim babam düğünde 4 ekmek aldı bunu söylemeye utaniyorum
ya senin ilk mesajında da görmüştüm baban niye böyle yapıyor beraber yaşıyormuşsunuz erzakın parasını size ödetmesinler bir zahmet bu nedir
bir de kardeşinle geliyorsa bir zahmet uçak otobüs neyle geliyorsa parasını ödesin gelsinler sanırım memursun herkesin anlayışa göre memur ya parası vardır diye düşünüyorlar

Canim bir atasozu vardir "esek ilursan sirtina semer vuran cok olur " diye biraz kaba oldu biliyorum ama kusura bakma gelme deme biletini al gel de annenlere birakma yani

bir de 20 gün gelip çoluk çocuk kalana af edersiniz her gün et her gün tatlı olmaz
ne buluyorsa onu yesinler
misafirin üç günden sonrası ev sahibidir derler
uçak bileti almayın bundan sonra uçakla gitmemiz lazım ona göre rapor aldıysa bir gün değil iki gün erken yola çıksalarmış hesaplasalarmış
ama onlar nasıl hesaplamış ya bizim baldız nasıl olsa bizim bileti alır diye son dakikaya kadar kalıyorlar
bir daha bana gelen uçak biletini karşılasın diye annenize söyleyin oda kardeşinize söylesin
sürekli annenlere evdeyken off borçlar canıma tak ettirdi millet şunu bunu giyiyor ben tatili unuttum herkes gidiyor falan diye laf vurun

kardeşinin uçak parasını niye sen oduyorsun?
kocası odesin, ne demek mahcup olmasın, artık onun hayat arkadaşı o.
ben de ailemi ziyarete gidiyorum uçak paramı falan odeyen yok yani :KK53:

Bidaha geldiklerinde harcama yapmayin bu kadar basit yapamam derseniz semer vuran cok olur ( kaba oldu ama tam tabiri )

bu dünyada okuyup bi baltaya sap olanlar çekiyo hep kahrı.okumayan (senn kardeşin gibi)lar işi gücü olmayanlar da bizim üstümüzde.okudum öğretmen oldum değerim olur belki diye düşünrken biz 2 maaş olduğumz için ev verecek olan kayınvaliden vermedi daha doğrusu verdirilmedi(görümcelerim).neymiş iki maaş ama ev aldık, düğünde eşya alınmamıştı doğru düzgün, yavaş yavaş eşyalarımızı alıyoruz ayda 1 000 lira anca kalıyo.bebeğim olcak ona istediğim şeyleri alamıyorum.neymiş 2 maaş ve öğretmenm.çekememezlik çok oluyo anlayacağın.sen de keşke çalışmasaydın aynı kardeşin gibi mutlu mesut olurdun. nokta.(oh be ben de içimi döktüm) :KK14:

Cnm çok doğru dedim okuyup baltaya sap olanlar heleki memursan aldığımız maaşın hesabını bizden başkaları yapiyo gözleri kaliyo

Maaşı geçtim haftada 2 günü tatil var diye komşularım çatlayacak

Okurken benim içim daraldı.insanlar devlette memur olunca milyarlar kazanıyor. hele bide 2 gün tatil var ya çekemiyorlar. Onlara göre devlet işinden kolayı yok:KK34: kardeşin eşine mahcup oluyormuş.Afedersin ama ben öle eşe adam diyemem.Azıcık insanda gurur olur.Sana güvenerek mi evlendi.Ayranı yok içmeye..... 3 ayda uçak neymiş.durumları yoksa senede bir gelsin.Ayrıca senede bir de olsak uçak bileti almana gerek yok:KK20:Misafir umduğunu değil bulduğunu yer.:stop:Bu ülkede memurluk bile garanti değil.Unutma her verdiğin para doğmamış çocuğunun rızkından gidiyor. Hayır demeyi öğren para isteyen olursa ev alıcam de kendine param yok de vadeli hesaba yatırıyorum çekemem de hayır demeyi öğren.:KK12:bırak kötü sen ol.zaten kardeşin trip atıyor.Değmez öyle kardeşe.versende başı göğe değmez emin ol:KK14:

3ayda bir kardesin gelecegine sen annenleri gonder onlarin yanina kalsinlar biraz ?
Kusura bakma ama cok enayi gozukuyin burdan

Bekar kizdan para alan kardesinin kocasi en buyuk ayibi yapiyo

X