ay sonu nasil gelirki

Getirmedim kendileri geldiler ben istemedim abla olunca vermek zorunda hissediyorum. Verdiigmdede herkes aliyo bana enis te raporlu maaştan kesişecekmiş onun hesabını yaptı bende dayanamadım 100 dolar buldum verdim gene kartım dolu demistim

ay mesajlarını beğenmekten yoruldum :KK50:

konu sahibi paran bolsa bana da bir el atsana, bak bu ay kendime spor taytı ve spor ayakkabı alacaktım hadi dedim öbür ayı bekleyeyim, bir de şu bohem elbiselerden istiyorum, artık yaparsın bir güzellik.
kuzum sen aklını peynir ekmek bulamadın da kuru kuru mu yedin, bu ne allasen, bırak kim nasıl geliyorsa gelsin, nefesine güvenen borazancı başı der babacığım. bulmuşlar seni saf verdiğin paranın faizini de isteyecekler utanmasalar.
lütfen az hesap kitap diyorum. ağaçta yetişmiyor o paralar. bunun ablalıkla iyi evlatlıkla alakası yok, kendini sömürtmemekle alakası var.

Hızımı alamadım bir an ya Allahtan yorum attin da duraksadim az :)

Getirmedim kendileri geldiler ben istemedim abla olunca vermek zorunda hissediyorum. Verdiigmdede herkes aliyo bana enis te raporlu maaştan kesişecekmiş onun hesabını yaptı bende dayanamadım 100 dolar buldum verdim gene kartım dolu demistim
konu sahibi yapma etme hala abla olunca vermek zorunda hissediyorum diyorsun. değilsin, yok öyle bir şey. o sana soruyor mu borcun harcın var mı diye, çıkarıp veriyor mu? yooo, e sana ne eniştenin maaşından sen nasıl kıt kanaat geçireceksen onlar da öyle yapacak. seni kullanıyorlar, izin verme. kardeşin kötü niyetli işte verme abla sağol demez, o zaman sen kendini kollayacaksın.
Hızımı alamadım bir an ya Allahtan yorum attin da duraksadim az :)
ay çok hoşsun, ama ben de kızdım ve çok üzüldüm.

Parasini siz verince getirtmis oluyorsunuz kendileri gelmiş olmuyor.

Para verince aliyorlar , e alirlar tabi neden veriyorsunuz paraniz yokken mesele bu? İstediğini konussun istediğinin lafini yapsin onlar ablalarini düşünüyorlar mi acaba? Sizce? Düşünmedikleri belli.

E siz kendinzi borç batagina sokmaya yemin etmiş gibi para harcamaya devam ederseniz hiçbir ay sonu gelmez.

Harcarken dusuneceksiniz. Ben bu parayi buna verirsem ay sonuna kadar ne yapacagim diyeceksiniz.

Enistenin maasi yetmiyorsa oturacaklar oturdukları yere. Uçaklara binip misafirliğe gelmeyecekler.

Her ay anne babayi 10 saat mesafeden uçaklara binip 20 günlüğüne kim görmeye gidebiliyormus soralım bakalim foruma.herkes cebindekine gore hareket edecek. Buna sizde dahil.

Cebinizde iki kuruş yokken borçla ablalik yapilmaz kendinizi kandirmayin. Borca battiginizda enisteniz 10 lira gönderecek mi acaba sorarim?

Evet diyorum benle memur olanlar arabalarını aldı ben 2 gün tatile gidemedim daha bundan sonra bitti kimse bana güvenip gelmesin geliyosa inanın misafir diye cevizi hurmasi çekirdeği uzumu eti tavuguu herşeyi bol bol alıyorum artık bencede kalmadi birca surukleniyorum kart borcuna dur dedim kendime derdimi döktüm hakkinizi helal edin burayada yazmasam kuduracaktım sinirden herkes aynı fikirde benle onu gördüm ben kıskançlık misafir sevmemezlik yapmiyomusum insanı bi duyguymuş bu

Biraz hoş olmayan bi tabir ama kimse g.tü 3 lukken 5 lik s.cmasın derler bizim orda. durumu yoksa musait değilse gelmesin bu kadar basit. Sizde ne kendinizi ezdiriyosunuz ki vermek zorunda değilsiniz başında kocası var kocaya karşı neyin mahcuplugu yasiycakmis gelmesin madem kendi parası yoksa yada biriktirsin birikince gelsin yani siz ucak bileti almak zorunda misiniz ayrıca otobüsle gelsin ucak niye illa ? Siz böyle dagitirsaniz parayi daha çok dert yanarsiniz çözüm gayet basit ama hem kimseyi kirmiyim hem beni anlasinlar diye beklerseniz daha çok çıkarlar üstünüze.. hem pastam dursun hem karnim doysun tok malesef ya kirmayi vs dusunmuceksiniz herkesten cekiceksiniz kendinizi sadece gerekliyse vericeksiniz yada sizlanmiycaksiniz..

Ay çatlıycam,hata Tamamen SİZDE! Vermeyin yol parasını,evde de kahvaltı,makarna hazırlayın,bak bakalım bidaha sık geliryormu.Sizin yaptığınız ablalık falan değil.Enayi yerine koydurmayın kendinizi.Ay hala borç alıyorsunuz bi de.Birinin size dur demesi lazım.Abartmışsınız.Kardeşiniz size asla böyle yapmazdı ,kendine harcardı.Biraz kendinizi düşünün artık bu ne ya

Hadi geliyor biletini alman garip. bileti aldın cebine harçlık koyman garip.hadi hepsini geçtim kusura bakma teşbihte hata olmaz, sana semer vurmaya çalışan kardeşe ablalık yapman cook garip. Önce kendini sev kendi kıymetini bil sonra kardeşini seversin. Sana da günah artık koymalısın tavrını, ben şiştim okurken

Canım sana örnek vereyim gelecekteki halin yazacağım gibi olur. : eşimle 7 yıllık evliyiz eşim benden önce 4 yıl çalışmış,toplamda 11 yıldır yani,biz 2 sene önce krediyle ev aldık,ondan önce de bedelli askerlik ödedik
Lojmanda komşum var eşimle aynı mevkide,iş tecrübeleri aynı,kızcağız kardeşlerine ailesine harcamaktan kendine bişi yapamamış,düşün bizim 2 tane çocuğumuz da var
Komşuma diyorum zaten bak senin gibi olanlar altına arabasını çekmiş senin niye yok diye birikim yapsın istiorum,artık o da kendime harcıcam diyo

Birilerine bilet almak istiyorsanız illa ki annenize alın. zaten babanız kız kardeşinizi bırakacakmış memleketine buyursun anneniz de gitsin. çok kiymetli kızlarını orda görsünler. keza biraz da düşünürler belki kim bilir. kalkıp da anne gitsinler durumum yok dediğinde ses çıkarmayan annen seni ne kadar umursuyor canım sence?? Lütfen biraz kendini düşün madem kardeşin yükünü o da paylaşacak! biraz da orada hasret gidersinler bakalım nasıl oluyor. doğum gününü de kutlarsiniz beraber dersin.

ooooohoooo biletim alınsın,masrafım karşılansın 3 ayda değil 2 ayda bile giderim:KK53:

canım,aklını başına topla.bundan sonra kardeşin gelmek isterse param yok,kendi paranı karşılayacaksan buyur gel de.:KK66:
paran konusunda kimse hesap yapamasın.:KK51:

Kızlar bu ay baya sıkıştım daha maaşı 15 in de ALDIM.zaten ise başladım başlayalı iki yakaam ancak denklesiyo.bekarim ama öğrenim kredisi kira kredi kartı bide annemler yanimda durumları iyi değil babam rahatsız ben karşılıyorum masraflarını elinden geldikçe babamın emekli maaşı krediye kesiliyo 400 lira aliyo 3 yıl böyle gidecek bide bunun üstüne kardeşim eşiyle çocuğuyla geldiler evde misafir olunca masrafın artıyo bundan önce gelme gitme paraları veriyorum her 3 ayda bir geliyolar uçakla kardeşim evhanimi eşine karşı mahcup olmasın diye ellerini ceplerine sokturmuyorum..günlük onlar GELINCE 50 lira ile 100 lira arası günlük masraf oluyo ve kredi kartına yukleniyorum.ve kalır suresi kardeşimin en az 20 gün durumum yok biliyolar müsait olunca gelin diyorum bana tripleniyo kendi paramızla geldim diye halbuki bilet paralarını. Veriyorum banada destek olan yok neyse bu sefer canımın sikildigi eşi 4 gün kalıp gidecek onunla gidem demiyo ben yiyecek yemeği düşünürken niyeti yok gitmeye o kendi başına gidemem diye bide onu götürecek ya babam ya ben boşuna uçak parası vereceğim zaten gelir evde bi is yapmaz otel niyetine tam pansiyon gibi davranır bi bardak çayını almaz annem götürür ayağına çocuğunu bahane eder yoruluyorum diye bende büyükşehirde yaşıyorum hayat pahalı anne babaya baktigim yetmiyo 3 ayda birde kardeşim geliyo anneme durumu anlatıyorum garibim eh maaşın var diyo umursamıyor maaşın varsa herkes ortak mi benle memur olanlar arabalarını aldılar ben tatile gidemiyorum borç yüzünden herseferinde diyorum benim evime yatılı misafir gelmesin gelene para harcatmak adetim değil beni dinleyen yok bunaldim kızlar pazartesi de babam sehirdisina kontrole gidecek biletlerini kredi kartıyla alcam cebine harçlık yok vermeye napim bıçak canlı kemiğe dayandı babam memleketten bisey getirir bana erzak onun parasını veririm demezki kizim beraber yiyoruz buda benden olsun biliyorum durumları yok ama bende bunalıyorum

Eşim de evlenmeden önce senin gibiydi. Bütün maaşı senin bu anlattıklarına gidiyordu. Onun bunun bileti, oteli ev gibi kullanmaları, yiyecekleri hatta alışverişte eşime aldırdıkları vs vs... Evlendikten sonra bu devrana son verdim, çok şükür iki yakamız bir araya geliyor, yavaştan borçlar ödeniyor... Açıkca söyle sende, hangimiz canımız sıkıldıkça uçağa atlayıp bir yerlere gidiyoruz. Para kolay mı kazanılıyor. Bir yere giderken, otobüsle mi gitsek daha ucuz olur yoksa arabayla mı gitsek diye düşünüyorum açıkcası. Gelene para harcatmalısın. Sen zaten 1 kişisin, erzak almasan bile karnını doyurursun. Elektriğin suyun ona göre gelir. Hastalık vs durumları dışında keyf için gelinip gidiliyorsa ona üzülürüm ben.

bence kardeşinizle anne babanızıda yollayın birz onlarda kalsınlar .anne babanıza bir şey diyemem borçları varmış sonuçta onlarda bizleri binbir sıkıntı ile geçim derdi ile büyütüyorlar 3 yıl siz onlara yardım etseniz ,baksanız bir şey kaybetmezsiniz amakardeşiniz evli eşi ondan sorumlu siz niye üstlniyorsunuzki suç sizde alıştırmışsınzı açıkça kardeşinize söyleyin biletinide alamıyacağım burada kaldığın sürecede market masrafın yardımcı ol sonuçta ikimizn anne babası yadaseninle berabe gelsinler bir sürede sen idareet diyin bakalım ne dyecek.

Okurken bir an ben başlık mı açtım yahu dedim :) Ben de böyleyim ailem var borçlar var ay sonu zor geliyor. En başta bizimkiler de aynen böyle yapıyordu gırtlağa kadar borca batmıştım kredi kartlarım filan. Sonra elimi çektim. Kusura bakmasınlar. Annemle babama yine destek oluyorum ama kardeşim beni ilgilendrmez. Kalmaya gelen kendi parasını kendi öder. Ben evime yaparım masrafımı o kadar. Bence sen de durumunun ortada olduğunu onlara bir hatırlatt. Darılıyorsa bozuluyorsa da kendi bilir. O senin kardeşin, kardeşin gibi davransın!

Kendime çeki-düzen verip kart borcunu kapatacağım kimseye hastalık dışında para vermicem peki sen nasıl çektin elini etegini yol göstersene ne dedin naptın başardın

Tüm suç sizin bende hep yardımcı olmaya çalışırım herkese ama bütçeme göre bende yoksa borca batmışsam karşıya neden harcayayım ve hele sizin kardeşinizin keyfi tatilleri için kılımı bile kımıldatmam..

Benim anlamadigim sen niye biletini almakla kendini sorumlu goruyorsun. Kocasi alsin. Sen niye o gelince ziyafet veriyorsun hergun..pilav corba ne varsa onu yesin. Pufff...sömürülüyorsun resmen. Yuzsuzluge vermisler iyice

kendinizi tepe tepe kullandiriyorsunuz ama..borclarinizi kapattiktan sonra kendinizi gonullu olarak borca sokun,arsa araba biseyler alin.
ya da maasinizin bi kismini vadeli mevduata baglayin,istesenizde dokunamazsiniz.

X