kaynanamin esime soyledikleri

Yok tek kalmiyo bekar kaynim ve gorumcem var ust katindada buyuk kaynim oturuyor gelmek gibi bi niyeti oldugunu sanmam evini ve komsularini cook sever
Sen oyle san suan benim kv napsamda bize yerlessem diye bakiyor yeni ev yeni esyalar hepsi cok hosuna gidiyor.yani oylede dusunuyor olabilir

Bence gerek yok, seninle ilgili bir durum yok. İsterse oğluna söyler cevabını ondan alır. Sen kötü olma durduk yerde esinle. Zaten herkes icten içe malını bilir, toz kondurmaz dışardakilere. :KK14:

O överek anlattığı görümcen kaynın filan bekarmış yani evdelermiş tabi eve bişeyler alacaklar, ayrı geçiminiz var sizin onlar kadar yardım edememeniz doğal yani
Diğer kaynın da aynı binada derken, aileden kalma mı daire. E öyleyse kira yerine kayınvalideye bişeyler almalı tabi
Evet aileden kalma bina bencede almali ama borcu cok alamiyor yani bisey yapmayanlar ovuldu esim yerden yere oysaki surekli alir cok baglidir annesine hergun ugrar yani yigidi öldür hakkini yeme demisler

Evet aileden kalma bina bencede almali ama borcu cok alamiyor yani bisey yapmayanlar ovuldu esim yerden yere oysaki surekli alir cok baglidir annesine hergun ugrar yani yigidi öldür hakkini yeme demisler
Siz ayrı bir yerde kirada ya da ev aldınız o halde sadece kendi gücünüzle ?
Kaynın babadan kalma binada ücretsiz oturuyor
E hesap kitaba girince onlar eşine borçlu çıkıyor

Ama yine de sen gelinsin ne desen kabahatli olursun
Bu kıyası eşin yapsa mantıklı olur

anlatma görmesını sagla çunku anlattıgında hemen onları sahıplenecek sen kötu olacaksın

Siz ayrı bir yerde kirada ya da ev aldınız o halde sadece kendi gücünüzle ?
Kaynın babadan kalma binada ücretsiz oturuyor
E hesap kitaba girince onlar eşine borçlu çıkıyor

Ama yine de sen gelinsin ne desen kabahatli olursun
Bu kıyası eşin yapsa mantıklı olur
Evet ev aldik dugunu kredi cekip kendimiz yaptik evi dosedik

Bencede soyleme.Sadece esinle konusup birbiri hakkinda ne dusunduklerini anlayabilir ona gore hareket edebilirsin ama annen boyle boyle diyor demek durduk yere senide kotu yapabilir durduk yere huzurun bozulmasin. O ne dediler bu ne dedilere takilirsaniz balciga bulanirsniz elinizde dilinizde batar gider bosverin. Senlik degil soz konusu sen oldugunda dusuncelerini dile getirirsin

Evet ev aldik dugunu kredi cekip kendimiz yaptik evi dosedik
Ben olsam o esnada derdim
Biz ev kredisi ödüyoruz ondan yeterince abur cubur alamıyordur artık eşim diye
Abur cubur kaç kuruş yani lafı edilmez ama madem kıymet bilmiyo ve oğullarına eşit değil, ağzını kapar belki
Eşine anlatsan da pek bişey ifade edeceğini sanmıyorum çünkü

Anlatma. Gerek yok bence. K.validen bir gün dayanamayıp kendisi der zaten. Boşu boşuna "annesiyle oğlu arasına nifak tohumları atan gelin" olma.

Gormesini nasil saglicamki esimin yaninda bisey demez kaynanam
Zaten sahipleniyor cok bagli
bıdaha konustugu zaman gızlıce cek sesını kaydet görsun yıne de annesını savunabılıur ama benımkı bırebır kendı yanında yapılan seyı bıle görmuyor :D

benzer biseyi ben de yasadim. esimin abisi almanyada yasiyor her sene gelir. bu sene de geldi... bi aksam da beraber oturuyoruz, abisi; ah iste biz oralarda bi basinayiz soyleyiz boyleyiz,burda olsaydik da keske vs..esimin de yanimizda olmadigi bi anda kayinvalidem; ah oyle ama oglum iste yanindakiler de kiymet bilmiyo uzakta olanlar degerini biliyo dedi... ama daha da tuhafı esimin yanında da ah oğluşum canim diye hitabetler! falan ıyyy, resmen bize sokuluyo laflar oğullarına da oynuyolar sonra ki melek anne figürü bozulmasın aman :)
valla benim esim itiraf etti soylesen de bisey degismiycek annem babam diye! iste naparsin en iyisi tinlamamak

Cok icinize oturduysa, bidakine kaynaniz esinizi överken yani esiniz varken deyin ki " aaa anne gecen gün yerden yere vuruyordun simdi övüyorsun anliyamadim" falan gibi... Gerci yine pek faydasi olmaz inkar eder... Esinizde bilse bile kabullense bile toz kondurmaz, anne baba iste... Yeterki sizi ezdirmesin gerisine göz yumacaksiniz artik...:ssz:

Slm kizlar
Gecen hafta kaynanamla ıst la eltimin evine gittik 3 gun misafir olduk bebek mevlutu icin.iste laf acildi kaynanam kucuk gorumcemi ovmeye basladi yok gelirken 200 tl vermis oysaki yolda gelirken bana borc verdi demisti neyse gorumcem eve erzak alirmis yani 40 yilin basi belki yani kiz ceyiz aliyo cok bakimli her ay sacina harcar postis filan alir zaten asgari ucretle calisiyor neyse sonra kucuk kaynimi over anne bi istedigin varmi der filan diye oysaki adam calismiyo yatar gun boyu sonra buyuk kaynimla yeme icmeleri bir iste o da eve et alir durmadan yahu adamin 900 kredilere kesiliyo kaliyo 100 lira neyse esimede dedi bekarken eve aburcubur alirmis saklarmis biri alirsa kiyameti koparirmis yani yok ole bisey esim anlatmisti bana ne alsa aksama 1 tane bile bana birakmazlar yani ya bana da birakin yada hepbirllikte yeriz dermis dedim anne niye oyle diyosun serkan hepberaber yemek istemistr dedim onun mali kiymetli dedi oysaki hic bir cocugunun yapmadigibi yapar hergun ugrar suyunu alir piknige giderken herseyi alir herhafta gideriz hemen hemen,ramazanda poset poset erzak alir kaynimin nisanlisina bile cicek alincagi zaman esim verir parasini kaynatam olmadigindan onlara bakar esim ama kaynanamin bole demesine cok bozuldum sizce tatli dille esime anlatsammi ışte uzuldum senin emeklerinin hic biri gorulmuyor annen bole bole dedi diye cok dinir oldumm
aynı benim cadı kaynana görümce ona sürekli biseyler alır bıde sürekli kızım aldı diye inler banane yani kızın alcak tabi bana ne anlatıyosun kadının sanki parası yok senin el bezinden cay bardagına kadar ne aldırıyosun günahh gecenlerde 4 üncü buzdolabı aldırmıs kıza yazık

gülerek anlatabilirsin bence. ayyy geçen annen neler anlattı çok güldüm yaaa diye başlayıp görüyo musun gelinlerini damatlarını, bi sen hayırsız çıkmışsın çocukluğundan beri hep malın kıymetli olurmuş. ben kocamı annesinden çok daha iyi tanıyomuşum annen anlatırken öyle düşündüm diye de bitirebilirsin.

cnm benim eşimin anneside öyle...Ama eşim annesinin anlattıgı hıc bır ozellıge sahıp degıl yanı 3 yıldır ben anlatılanların hiç birine rastlamadım..Bu durumu eğitimli biriyle paylaştığımızda eşimin özellikleri bana karşı davranışını sordu..
Daha sonrasında eşimin babasının özellikleri sordu eşime ve sonuç olarak eşimle babası birbirinin tam zıt karakteri çıktı eşe davranış konusunda..
eşimin bana yaşattıklarını annesi babasından görmedıgı için toplum içinde yerme duygusu oluşuyormus yanı bu bana kasıtlı yapılan bişeymiş..Evladını sevıyor ama arada ben oldugum için beni mutlu etmemek için asla övmüyor hep yeriyor..
eşimin oglan kardeşini surekli övdüğünü söyledıgımde yıne eşime kardeşının eşine olan davranışlarını sordu ve babasıyla aynı çıktı..
mesela kardesını herkes soguk bulur cok cimridir 1 lirası nasip olmamıstır..ama esım her gıttıgımze herkese hedıyeler alır yemege göturur ne lazmsa herseyı alır yumusak yuzlu bırıdır ılk tanıstığı ınsanlar bıle cok sıcak kanlı oldugunu söyler..3 yıldır kendı tarafımdan kımse esıme kırıcı bısey dahı soylemedı herkesle arası ıyıdır kişilik olarak on planda onun olması gerekırken sureklı onu karalıyor..

Ben olsam eşime söylemem. Bir gün hep birlikteyken uygun bir anda biliyorsun serkanin mali kıymetlidir anne sen öyle dememis miydin derim.. kızarip bozarsin o telaş yeter ona. Kocanin içine de dert olur zaten o zaman..

Bende suraya takıldım.kaynın görümcen borcları,harcamaları olabilir. ama yinede annelerine birşeyler alıyor olabilirler, demekki borclarıda olsa annelerinin gönlünü yapıyorlar bide burdan düşünmek gerek.adamlar hem gercekten birşeyler yapıyor hem annelerinin gönüllerini yapıyorlar hemde sizin gözünüze batıyorsa bu haksızlık olur.birde bunu eşinize böyle söylemek onu doldurmak olur. Demekki annesinin gönlünü hiç yapmıyor.eger iyi bir kadınsa ve size karsı bi kötülüğü olmadıysa bence siz eşinize annesinin söylendiğini ve onunda gönlünü almasını söylemelisiniz.

Back