• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli Endişe Hali, Evlat Kaybetme Korkusu vs.

indira gandhi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
322
354
103
Merhaba Bayanlar,

Nasıl anlatsam sıkıntımı, nasıl doğru kelimeleri yan yana getirsem bilemiyorum... Bu konuyla ilgili bir süre psikolojik tedavi gördüm yine de ruh halimde pek bir değişiklik olmadı. Hatta psikoloğum haber kanallarını seyretmemi, ölüm, kayıp gibi haberleri okumamı yasaklamıştı, gereğinden fazla empati kurduğumu ve kendimi karşı tarafın yerine koyduğum için aynı durumu kendimde yaşadığımı hissettiğimi söyledi.

Şu anki evliliğim 2. evliliğim. İlk evliliğimde çok istememe rağmen bebeğimi aldırmak zorunda kalmıştım ve bu olaydan sonra da boşandık ilk eşimle. 10 sene sonra 2. evliliğimi yaptım, tüp bebek tedavisi ile hamile kalmdım. Hamile kalamamamı bile bu olaya bağlamıştım, rabbim bir bebek verdi, karşı taraf istemese de doğursaydım, büyütseydim, rabbim beni cezalandırıyor diye göz yaşı dökmüştüm. Zor bir hamilelik sürecinden sonra evladım sağ salim, şimdi 2 yaşında, bızır bıcır bir kız, rabbim uzun ömür versin inşaallah.

Rabbime hergün şükrediyorum ama, sürekli evlat kaybetme korkusuyla yaşıyorum, iş yerindeyken evden arasalar sesim titreyerek açıyorum telefonu, sürekli aklım onda, sürekli rabbime dualara ediyorum... Bebeğini kaybeden bir anne görsem, bir haber okusam, burada bir paylaşım görsem günlerim kabusa dönüyor, engelleyemiyorum kendimi..

En son konuyu yine babamla dertleşirken dedi ki, kızım artık rahatla, kadere teslim et kendini, ne yaparsan yap, rabbim bir kader çizmiştir elbet, dualarını eksik etme ama rabbime bırak artık kaderini...

Benim gibi anneler var mı burada, nasıl başa çıkıyorsunuz bu duyguyla, kendinizi nasıl rahatlatıyorsunuz ?

Kurtaji esinin zoruyla olduysan gunahi onun boynuna insallah takma kafana bu kadar hayatini zindana cevirirsin zaten pismansin Allaha tevekkul et
Ben de bi kere kurtaj oldum ama benimki karnimdayken olmustu 9 haftalik olduguna ragman cok uzulmustum bir hafta yemek yiyemedim senin halini cok iyi anliyorum
Sonra ikizlerim oldu kendimi onlara bagladim sende kizin icin sukret Rabbim sana ne guzel bir hediye gondermis

Kurtaji esinin zoruyla olduysan gunahi onun boynuna insallah takma kafana bu kadar hayatini zindana cevirirsin zaten pismansin Allaha tevekkul et
Ben de bi kere kurtaj oldum ama benimki karnimdayken olmustu 9 haftalik olduguna ragman cok uzulmustum bir hafta yemek yiyemedim senin halini cok iyi anliyorum
Sonra ikizlerim oldu kendimi onlara bagladim sende kizin icin sukret Rabbim sana ne guzel bir hediye gondermis

Evet, ilk eşim istememişti, ağlayarak yattım o masaya ve akabinde de boşandık tek celsede. Sonra omuzuma bir bebek dövmesi yaptırdım onun anısına, kızım hep öper, sever dövmemi kardeş diye... Psikoloğum o olayın bende bir travma yarattığını söylemişti, şimdi ise sürekli aklım kızımda hep bir tedirginlik hep bir endişe hali, nasıl başa çıkacağım bu duyguyla bilmiyorum

Psikolojik yardım alın yazacaktım fakat aldığınızı ve çok da işe yaramadığını söylüyorsunuz. Bu durumda en etikili yol babanızın da dediği gibi kendinizi Allah'ın yüce merhametine teslim etmeniz,ondan bu takıntıyı ve korkuyu kalbinizden söküp atmasını dileyin. Geçmişte yaşadığınız olayın etkileridir bunlar,kendinizi arındırın.

Hatta psikoloğum haber kanallarını seyretmemi, ölüm, kayıp gibi haberleri okumamı yasaklamıştı, gereğinden fazla empati kurduğumu ve kendimi karşı tarafın yerine koyduğum için aynı durumu kendimde yaşadığımı hissettiğimi söyledi.

sürekli evlat kaybetme korkusuyla yaşıyorum, iş yerindeyken evden arasalar sesim titreyerek açıyorum telefonu, sürekli aklım onda, sürekli rabbime dualara ediyorum... Bebeğini kaybeden bir anne görsem, bir haber okusam, burada bir paylaşım görsem günlerim kabusa dönüyor, engelleyemiyorum kendimi..

Çok benzerlerini yaşıyorum desem?
Kesinlikle haber izlemiyorum, sosyal medyada çok gezinmiyorum (Hasta çocuk fotoğrafları, tecavüz haberleri paylaşanlar var, o fotoğrafları gördüğüm, o haber başlıklarına denk geldiğim an kalbime bıçak yemiş gibi oluyorum, etimde acısını hissedebiliyorum)

Size tavsiyem, ruhunuzu okşayacak şeyi tespit edin psikologunuzla.
Bedeniniz de beyniniz de o işle meşgul olsun, bunu yapabilirsiniz, gerekirse psikiyatra gidin ilaç desteği almaktan çekinmeyin, ilerlemesin. Ben baya üstesinden geldim. Düşünmekten teslim olamıyoruz, kolumuz kopana kadar akışa karşı kürek çekmeyi tercih ediyoruz. Boşuna yoruluyoruz be canım.

Son düzenleme:
Canım bende 1 yıl önce bazı nedenlerden dolayı kürtaj olmak zorunda kalmıştım ardından 2 ay boyunca gözümün yaşı kesilmedi hayata küsmüştüm .. sımdı hamıleyım ve sureklı aynı korku var bişey olacak diye çok korkuyorum en ufak bir his kırıntısında doktora koşmak istiyorum tabiki birşey olursa çok üzülürüm ama babanız haklı bende allaha emanet ettim... Bazı seyler elınızde olmuyor malesef..

Bu kadar bir insana, mala vs bağlanmak iyi değil. Evet insan bağlanır ama her canlı bir gün ölümü tadacak. Allah evladınıza hayırlı uzun ömürler versin ama Allah verdi yine O alacak, bunun bilincinde olmanız gerekiyor. Nice insanlar var evlatlarını kaybeden, bir şekilde hayata devam ediliyor çünkü bizim de gideceğimiz yer aynı. Kimse ölümsüz değil, olamazdı zaten.
En güzeli düşünmemek, bu konuda aslında inanç devreye giriyor sanırım. Teslimiyet göstermek gerekiyor. Ne gelirse Allahtan demek insanı rahatlatıyor bence.

Bu durumun çocuğunuzun yaşıyla ya da kaç senelik anne olduğunuzla ilgisi yok.
Ben evlendikten sonra annem aynı şikayetlerle doktora gitti, beni kaybetme korkusu, aramızda mesafe oluşu (yol olarak) vs. Doktor majör depresyon teşhisi koydu, ilaç kullanıyor.
Geçmiş olsun.

Böyle şeyler düşünmemeye çalışın, en korktuğu ile sınanırmış insan. Babanızı dinleyin biraz teslimiyet size iyi gelecektir. Rabbim hayırlı uzun ömür versin evladınıza

Merhaba Bayanlar,

Nasıl anlatsam sıkıntımı, nasıl doğru kelimeleri yan yana getirsem bilemiyorum... Bu konuyla ilgili bir süre psikolojik tedavi gördüm yine de ruh halimde pek bir değişiklik olmadı. Hatta psikoloğum haber kanallarını seyretmemi, ölüm, kayıp gibi haberleri okumamı yasaklamıştı, gereğinden fazla empati kurduğumu ve kendimi karşı tarafın yerine koyduğum için aynı durumu kendimde yaşadığımı hissettiğimi söyledi.

Şu anki evliliğim 2. evliliğim. İlk evliliğimde çok istememe rağmen bebeğimi aldırmak zorunda kalmıştım ve bu olaydan sonra da boşandık ilk eşimle. 10 sene sonra 2. evliliğimi yaptım, tüp bebek tedavisi ile hamile kalmdım. Hamile kalamamamı bile bu olaya bağlamıştım, rabbim bir bebek verdi, karşı taraf istemese de doğursaydım, büyütseydim, rabbim beni cezalandırıyor diye göz yaşı dökmüştüm. Zor bir hamilelik sürecinden sonra evladım sağ salim, şimdi 2 yaşında, bızır bıcır bir kız, rabbim uzun ömür versin inşaallah.

Rabbime hergün şükrediyorum ama, sürekli evlat kaybetme korkusuyla yaşıyorum, iş yerindeyken evden arasalar sesim titreyerek açıyorum telefonu, sürekli aklım onda, sürekli rabbime dualara ediyorum... Bebeğini kaybeden bir anne görsem, bir haber okusam, burada bir paylaşım görsem günlerim kabusa dönüyor, engelleyemiyorum kendimi..

En son konuyu yine babamla dertleşirken dedi ki, kızım artık rahatla, kadere teslim et kendini, ne yaparsan yap, rabbim bir kader çizmiştir elbet, dualarını eksik etme ama rabbime bırak artık kaderini...

Benim gibi anneler var mı burada, nasıl başa çıkıyorsunuz bu duyguyla, kendinizi nasıl rahatlatıyorsunuz ?
Ben bebeğimin ağlamasina bile dayanamiyorum ağliyorum rabbim evlatlarimizi korusun..

Yaygın anksiyete bozukluğu ve tedavi olduğuna inandığım panik atak var. önce annemi ve babamı kaybetme korkum vardı sonra kardeşlerim de eklendi. Evlendim eşim eklendi. Şimdi hiçbirisini takmıyorum çünkü hamileliğimden beri bebeğimi kaybetmekten deli gibi korkuyorum. Hamileliğimde her hafta bir bahaneyle doktoruma gider parmaklarına kadar sayardım bebeğimin. Doğdu sarılık oldu ağlamaktan yüzüm gözüm şişti. Şimdi evde başbaşayız henüz işe başlamadım. İşe başladığımda bakıcıya nasıl bırakıcam ve işteki dakikalar nasıl geçecek kaç panik atak yaşayacağım bilmiyorum:(

Bendede oluyor bu durum. Burda denk geliyorum bazen evladını kaybetmiş annelere,kendimi onun yerinde buluyorum hemen.. sosyal medayada falan haberlere denk gelince okumadan geçmeye çalışıyorum. Hep o korku var içimde,allaha emanet ol diyorum..
psikolojik sorun mu bu,bende mi danışsan birilerine..

Bende böyleyim. Şehit haberi duysam, sizin gibi küçük yaşta kaybedilen evlatları görsem psikolojim bozuluyor. Ciğerim yanıyor. Üstüne titriyorum evladımın..
Ası yaptırsam gece uyumuyorum, dışarı çıksak eve dönünce ya bebeğime bir araba çarpsaydı diyorum. Daha şimdiden okula nasıl bensiz göndericem diye düşünüyorum..
Aşamıyorum. Ölümlerin o kadar ucuz olduğu bir ülkedeyiz ki..
Nasıl aşayım. Herşey kader olmuyor.
İstanbul'da okuldan dönen ikiz kardeşlerden birinin bina yıkılması sonucu ölmesi kader mi.. Ya geçtiğimiz sene yanarak ölen evlatlar..
Daha neler..
Aşmaya da niyetim Yok, hep korumadayım..

Yaklaşık iki buçuk senedir bu illet kaygıyı yaşıyorum.Öyle kötü öyle kötü ki, sanki dr teşhis koymuş , hasta diye ben öyle üzülüp kahroluyorum.Hamilelikte başladı. Özellikle ilk çocuğum ile ilgili bu kaygılar. Bebeğim iki yaşını aralık ayında doldurdu. Sütten kesmek için yeminle gün saydım ki ilacıma başlayayım.Şimdi biraz daha iyi gibiyim. Ama öyle salakça düşünceler öyle saçma sapan görüntüler geliiyor ki aklıma bazen kendimi parçalamak istiyorum.En çok da tedavisi olmayan hastalık lardan korkuyorum.Allah kimsenin başına vermesin bizleri evlat acısı ile sınamasın.Evlat acısı yaşayan kullarına da katından sabırlar ihsan eylesin.Çünkü evladını kaybetme korkusu bile başlı başına bir travma .Rabbim bizi korktuğumuz herşeyden emin kılsın.Evlatlarım ve tüm ailem O'na emanet.Kabul buyursun inşallah.

Bende böyleyim. Şehit haberi duysam, sizin gibi küçük yaşta kaybedilen evlatları görsem psikolojim bozuluyor. Ciğerim yanıyor. Üstüne titriyorum evladımın..
Ası yaptırsam gece uyumuyorum, dışarı çıksak eve dönünce ya bebeğime bir araba çarpsaydı diyorum. Daha şimdiden okula nasıl bensiz göndericem diye düşünüyorum..
Aşamıyorum. Ölümlerin o kadar ucuz olduğu bir ülkedeyiz ki..
Nasıl aşayım. Herşey kader olmuyor.
İstanbul'da okuldan dönen ikiz kardeşlerden birinin bina yıkılması sonucu ölmesi kader mi.. Ya geçtiğimiz sene yanarak ölen evlatlar..
Daha neler..
Aşmaya da niyetim Yok, hep korumadayım..
Öğretmenim ve sırf bu kaygılar yüzden kızımla birlikte okul değiştirmeyi düşünüyorum. Branşım buna müsait üniversiteye gidene kadar aynı okulda oluruz. İnşallah şansım yaver gider ve bunu yapabilirim yoksa zaman bana zor geçer:(

Hayatı yaşayabilmek için takintili düşüncelerden uzaklaşmaya calışmalısınız.Sizi meşgul edecek hobiler edinebilir,yürüyüş yapabilir ve bol bol müzik dinleyebilirsiniz.iyi gelir.
Oturup duşünsek karalar bağlayacağimız onca sey var ki.Ama ne yapiyoruz? Düşünmemeyi tercih ediyoruz.Ayrıca empatininde fazlasi zarar.

Öğretmenim ve sırf bu kaygılar yüzden kızımla birlikte okul değiştirmeyi düşünüyorum. Branşım buna müsait üniversiteye gidene kadar aynı okulda oluruz. İnşallah şansım yaver gider ve bunu yapabilirim yoksa zaman bana zor geçer:KK43:
Siz bir öğretmen olarak böyle söylüyorsanız ben çok haklıyım o zaman böyle düşünmekte.
Şimdi de özel bi okulda tuvaletye lavabo mu düşmüştü Boğaz'ı kesilerek can vermişti bir yavru onu hatırladım. İmkanınız varsa yapın mutlaka!
Keşke yeterli donanımım olsa kendim eğitsem evde..

Bende de var aynı durum. Bazen kafamda kurup ağladığım bile oluyor.

Hep dua ediyorum allahım beni korktuğumla sınama diye.

Psikolojik destek raddesinde değilim sanırım. Kendi kendimi teskin edebiliyorum.

Back