- 21 Kasım 2017
- 27.856
- 122.211
- 598
Yollar misiniz mesajınızı. O gün o kadar üstüme geldiniz ki. Bunaldım diyorum bunalacak bir şey yok ne var bunda kötü anneligim kalmadı hiçbir şeyim kalmadi. Görüyorum ki herkese aynı şekilde kaba cevap veriyorsunuz
Bence boşverin uğraşmayın. Kendisi haklı ve kendisini savunacak. Alıngan da değil aşırı normal birisi bu kadar insan haksız. Başta ben annelikten vurmam kurucu konuşmadıysanız diyor. Siz gösterince mesajı insan bir kusura bakmayın der. Evet demişim unutmuşum o anki duygusallıkla demişim der. Kurucu da konuşmamışsınız birde. Çokta nazik yazmışsınız.Benim yazdığım kısım sadece burası, diğerleri beni ilgilendirmiyor. Burada da sinirlenip tartışacak bir şey dememişim zaten. Ama o zaman konu öyle bir yere gitmişti ki en son beddua ediyordunuz, hepimiz terbiyesiz ve kötü insanlar olmuştuk. Profilime girip bakmıştınız, 1,5 yaşındaki oğlumun dil gelişimiyle ilgili endişelerimin olduğu konudan vurmaya çalışmıştınız. Benim tavrım kötü olduğu için çocuğum da konuşmuyordu sizin teorinize göre.
Demem o ki belki de insan ilişkilerinde sıkıntınız vardır. Her zaman haklı görüyormuşsunuz kendinizi ama belki bir bilene danışsanız sizi dinler, yardımcı olur.
Evet bir kısır döngü gibi, anlatıyorum ama kanallar kapalı. İletişim kuramadığım için pes ettim.Bence boşverin uğraşmayın. Kendisi haklı ve kendisini savunacak. Alıngan da değil aşırı normal birisi bu kadar insan haksız. Başta ben annelikten vurmam kurucu konuşmadıysanız diyor. Siz gösterince mesajı insan bir kusura bakmayın der. Evet demişim unutmuşum o anki duygusallıkla demişim der. Kurucu da konuşmamışsınız birde. Çokta nazik yazmışsınız.
valla insan kendini Burada bile 2 3 yorumla ne güzel belli ediyor.
bende bendeAyneeenn ayneen ben yazmış gibiyim bunu
İlk başta iletişim sorununuz vardır, bir psikiyatristten yardım alabilirsiniz dedim. Sonra bir kahraman attı kendini ortaya psikiyatristten yardım alırsanız askerde bile şöyle oluyor, bir tanıdığımın başına geldi dedi. 21 yıllık askeri personelim öyle bişey yok diye açıkladım, benim matematik öğretmenin var ana benim verdiğim soruyu çözemiyor askeri personelsiniz diye herşeyi bilemezsiniz dedi. Tencere kapak ikilisi, dümdüz devam etsinler. Kendi haklılığından başka derdi olmayan ego sahiplerine vakit harcanmaz. Sonra da neden böyle, neden benim başıma geliyor, ama ben şöyle iyiyim böyle iyiyim. Bulunmadık gibi kumaşı oldukları için bütün dünya onları kıskanıp onlara zarar vermeye çalışıyor. Gerçekten ağzınızdan konuşuyor dönemini yaşıyoruz. Cehaletlerinden de utanmıyorlar.Evet bir kısır döngü gibi, anlatıyorum ama kanallar kapalı. İletişim kuramadığım için pes ettim.
Bence boşverin uğraşmayın. Kendisi haklı ve kendisini savunacak. Alıngan da değil aşırı normal birisi bu kadar insan haksız. Başta ben annelikten vurmam kurucu konuşmadıysanız diyor. Siz gösterince mesajı insan bir kusura bakmayın der. Evet demişim unutmuşum o anki duygusallıkla demişim der. Kurucu da konuşmamışsınız birde. Çokta nazik yazmışsınız.
valla insan kendini Burada bile 2 3 yorumla ne güzel belli ediyor.
İşte sorunum tam olarak sizin gibi kaba Saba istediğini söyleyebileceğini zannedip kendi terbiyesinde cevap vermeyince daha da ileri giden insanlar. Bana naif terbiye sınırları içerisinde cevap veren herkesle güzelce konuştum ama siz belli ki buraya girip insanları azarlayip deşarj olayım diyen insanlarsiniz. Sarilimoncuk sen daha en baştan bana terbiyesizlik yapan insana bile ne var bunda demiş insansın. Yani sırf kiskirtip kavgaya gelmişsin ki okumamissin bile mesajı o göstermemiş ben gostermisim ne okuduğunu bile anlamamissinEvet bir kısır döngü gibi, anlatıyorum ama kanallar kapalı. İletişim kuramadığım için pes ettim.
İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır. Sizi haklı bulmayan insanlara sıfatlar yapıştırarak niyetinizi belli ediyorsunuz. Egonuz altında ezilip sikikleşiyorsunuz. Dünyanın merkezinde siz yoksunuz.İşte sorunum tam olarak sizin gibi kaba Saba istediğini söyleyebileceğini zannedip kendi terbiyesinde cevap vermeyince daha da ileri giden insanlar. Bana naif terbiye sınırları içerisinde cevap veren herkesle güzelce konuştum ama siz belli ki buraya girip insanları azarlayip deşarj olayım diyen insanlarsiniz. Sarilimoncuk sen daha en baştan bana terbiyesizlik yapan insana bile ne var bunda demiş insansın. Yani sırf kiskirtip kavgaya gelmişsin ki okumamissin bile mesajı o göstermemiş ben gostermisim ne okuduğunu bile anlamamissin
Ben güzelce soru sordum saldırgan bir şekilde gelen sizlersiniz. Bana edep sınırları içerisinde cevap verseniz edep sınırları içerisinde cevap alırsınızİğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır. Sizi haklı bulmayan insanlara sıfatlar yapıştırarak niyetinizi belli ediyorsunuz. Egonuz altında ezilip sikikleşiyorsunuz. Dünyanın merkezinde siz yoksunuz.
Genelleme yapmadan önce size yazdığım yorumları okuyun. Edep sınırı ne demek düşünün, söylediğimiz sözün anlamını bilin ona göre söyleyin.Ben güzelce soru sordum saldırgan bir şekilde gelen sizlersiniz. Bana edep sınırları içerisinde cevap verseniz edep sınırları içerisinde cevap alırsınız
bu mu saldırgan tutum, edep sınırlarını aşmak. Bu diyorsanız geçinmeye gönlünüz yok sizin derim.Galiba iletişim sorunu yaşıyorsunuz. Empati ve iletişim konularında biraz araştırma yapıp okursanız faydası olur diye düşünüyorum.
Ben sizin bu mesajınıza nasıl cevap vermişim peki ????Genel
Genelleme yapmadan önce size yazdığım yorumları okuyun. Edep sınırı ne demek düşünün, söylediğimiz sözün anlamını bilin ona göre söyleyin.
bu mu saldırgan tutum, edep sınırlarını aşmak. Bu diyorsanız geçinmeye gönlünüz yok sizin derim.
Sizin o mesajınıza bu cevabı vermişim.Genel
Genelleme yapmadan önce size yazdığım yorumları okuyun. Edep sınırı ne demek düşünün, söylediğimiz sözün anlamını bilin ona göre söyleyin.
bu mu saldırgan tutum, edep sınırlarını aşmak. Bu diyorsanız geçinmeye gönlünüz yok sizin derim.
Bu mesajınıza nasıl cevap vermişim değil olay, gerilince gözünüz kimseyi görmedi ve genelleme ile herkese sıfatlar yakıştırdınız. Bunun farkında mısınjz? İletişim dediğim bu. Karşımızdaki kim olursa olsun akla karstı ayırt etmek gerekiyor. Hayatınızda sizi kuran insana cevap veremiyorsunuz, sonradan aklınıza geliyor, burada kurup döküyorsunuz. Bu durumda da insanlar sizin sürekli böyle olduğunuzu düşünüyor. Hiç kimse her konuda tamamen haklı olamaz, insanları eleştirmenden önce özeleştir yapmış daha iyi iletişim kurmayı sağlar. Bunları anlayacak yaşta ve potansiyeldesiniz. İlk iletişiminizde sorun yok, muhabbet ilerleyince onladar ısrar oluyorsunuz, kendi dediğinizi kabul ettirmek için diretiyorsunuz ki insanlar sizden uzaklaşıyor. Burada da gerçekten değerli pek çok üyeye aynı tavrı sergilediniz, bel altı vurmaktan çekinmediniz, sıfatlar taktınız. Benim yazdıklarımdan dolayı da ama o bana bunu yaptı, ben kime ne yazmışım, hadi gösterin ispatlayın diyerek haklılığınızı ispatlamak için üst üste yazacaksınız. Ve enerjimi etmemeniz için ben size cevap vermeyeceğim. Sanal alemde iki günde iletişime geçtiğiniz insanlarla geldiğiniz nokta bu. Reel hayatta olanlar da normal bu durumda.Ben sizin bu mesajınıza nasıl cevap vermişim peki ????
Size kesinlikle bişey demedim, psikiyatrik yardım alın diye bir kere söyledim bir daha konuyu açmadım, o kişi sizi yanlış yönlendirmesin diye onunla muhatap oldum.Sizin o mesajınıza bu cevabı vermişim.
Aslında kendimi çok iyi ifade ederim hatta fazla anlatırımama fazla kirilganim ve herkes muhakkak beni kırıyor . O kadar dikkat ediyorum ki birini incitecek bir şey söylememek icin ama kimse beno incitmeye korkmuyomus gibi
Sizi incitecek kıracak bir şey söylemedim. Benimle böyle konusamazsiniz dedim. Askeri çalışanim biliyorum diyen kadınla kavga edip gelip bana patladiniz bence siz kendinizi ölçün tartin
Başkalarıyla olan konuşmaları üstüme alınıp alınmadım. Sizinle terbiye sınırları içinde konuştum ama sizler kavgaya gelmişsiniz belli ki dedim. Bana bu şekilde saldırmaya hakkınız yok diyorum burada yazdığım kadar beni tanıyıp kesin yargı kurup böylesin ! Diyemezsiniz kiii söylediğiniz halde bir şey demedim. Ama siz bana cemkirirseniz ben de size cemkiririim kendiniz istediğinizi söylüyorsunuz inanılmaz kaba ve terbiyesizce konusabiliyosunuz ama benim her kelimemi yargiliyorsunuz biraz kendinize ayna tutmanızı öneririm.Size kesinlikle bişey demedim, psikiyatrik yardım alın diye bir kere söyledim bir daha konuyu açmadım, o kişi sizi yanlış yönlendirmesin diye onunla muhatap oldum. Sizinle ilgili bir tek sözüm olmadı. Başkası ile olan konuşmaları da üstünüze alınacak kadar alıngan mısınız?
Haklısınız. Ama bana karşı yapılan konusma kalp kırıcı haddini aşan kisima gelince içime atsam da dile getirsem de içimde kin besliyorum öfke duyuyorum bir daha asla aynı gözle bakamıyorum. Mesela siz böyle bir şey e gülerek cevap veririim demişsiniz ama karşımdaki kişi kibar düzgün bir şekilde bile söylemedi ki. 5 para etmez dedi eşimin ve herkesin yanında sana öyle gelmiştir ışıktan ben beğendim herkes beğendi desem de durmadı buna kirilmamam susmam mümkün değil. İnsanlar çok fazla haddini aşıyor ve benim bu tarz insan ilişkilerine tahammülüm yok. Teşekkür ederim bu arada yorumunuz içinÇevremdekilerle hep sorun yaşıyorum şeklindeki açıklamanızı pek anlayamadım acaba gözünüzde mi büyütüyorsunuz?Bu şekilde yazınca haksız gözüküyorsunuz zaten. Çünkü her ilişkide inişler çıkışlar olur. Sorunsuz arkadaşlık, sorunsuz ebeveyn, sorunsuz eş ilişkisi duymadım ben şimdiye kadar. Genel olarak anlaşabiliyorsak arada bir olan anlaşmazlıklar ilişkiyi geliştirir, karşılıklı beklentileri ortaya çıkarır bu yüzden gereklidir bile. Ama siz susarak içinize atarsaniz sadece kininiz büyür ve ilişkileriniz gelişemez.
Iliskiyi ileriye taşımak için çatışmalara hazır olmak gerekiyor. Bu catismalar sonunda ya buyuyerek cikariz ya da ilişki biter. Bunları göze almak gerekiyor.
Susup kendi kendinize alınmaniz biraz pasif bir davranış oluyor.
Mesela orda rahatsiz oldunuz ki makyajiniz beğenilmemiş diye , bence çok kişisel bir sey buna takilmazdim. Ben çok beğendim kendimi ya der gülerdim. Bu şekilde çok ağır olmayacak cevaplar vermeyi öğrenmelisiniz. Karşı tarafa rahatsiz olduğunuz mesajını vermiş olursunuz ya da sizi ilgilendirmez mesajını.
Benim sözümde de makyajım çok güzel olmuştu fotoları gören komsum "aa bana bu fotoyu gösterseler kendinidurdaracakdegilim değil bu derim" demişti. Güldüm geçtim :) sonra baska sehirden bir arkadasmda wp grubuna "bu sen misin yaa" yazmisti. Bende evet benim gayette tabi. Hatta dogal yaptirdim makyajimi demistim. Cidden de cok hafif bir makyaj yaptirmistim ama patavatsız saçma sapan bir cümleyi kafama takamam. Yani beğenseler de bu sefer bu sen değilsin ki imalari yapabiliyorlar. İnsani ilişkilerde hep bi catisma farkli dusunme olacak. Öncelikle bunlari sizi üzmeyecek şekilde atlatmayı öğrenmelisiniz. Ben mesela birkac arkadasim disinda kimseden incelik beklemeyerek baya yol aldigimi düşünüyorum.
Bunun dışında bence de kendinizi savunmayı bırakın. Evet insan göstermek ispat etmek isteyebiliyor ama bunlar sadece egomuzu besliyor.
Kimse bizim baktığımız pencereden bakmak zorunda değil. Aynı olayı bambaşka yorumlayabiliriz.
Üniversitede hocamız geçen bir fotoğraf yansıttı. Kimimiz yaşlı kadın fotosu gördüm kimimiz tamamen gencecik bakimli bir kadın. Bakış açıları farkı iste :)
Kimseye kendinizi anlatıp ispatlamaya çalışmayın. Ya da haklisin demelerini beklemeyin. Hakli olsanız da yaşadığınız seyi değiştirmeyecek. Haklisin sana haksızlık ettim deyince de geçmiş geri alınamayacak. Sadece egomuz rahatlar ve buna da ihtiyacımız yok.
Tabi her konuda hakli olamayız bizde birilerine belki bunu yasatmisizdir diye dusunerekte daha hoşgörülü olmakta fayda var.
İşte kin benim için çok büyük problem. Yapılanları asla unutamıyorum ve affedemiyorumBazı kişilere anında tak diye cevap verin bazı insanları ise duymamazlıktan gelin. Karşı tarafın kişiliğe göre yani. Ve kin öfke beslemeyin çünkü kendinizi tüketirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?