sürekli bağıran uluyan komşu köpeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Etle beslemeyelim, mamayla beslemeyelim, doğada sincap, kuş vs de yemesinler. Bütün etobur hayvanların nesli tükensin. Besin zincirini ilkokulda görmüştük oysa ki
En başından beri yorumlarınızı çok beğeniyorum. Nasıl laf anlatmaya çalıştığınızı da gördüm ama cahille sohbeti kesin anlamaz bunlar

Hiçbirini beslemeyin, Allah zaten -insan müdahale etmediği- sürece hepsinin var olabileceği bir ortam yaratmış, doğanın işleyişine dokunmayın yeter.
O zaman açlıktan bir deri bir kemik kalmış yemek arayan hayvan gördüğümüzde böyle durup aman işleyişi bozmayalım diye can çekişmesini izleyelim bu nasıl vicdan ya sonra nasıl rahat uyuyorsun mesela eve gittiğinde açlıktan bağıran hayvanın sesi hiç mi etkilemiyor seni o kadar mı kalbiniz karardı sizin ya

14 sayfa olmuş yazılanlar hepsini okuyamadım.
Üniversitede bir arkadaşımın da husky köpeği vardı gerçekten inanılmaz uluyor ve havlıyordu. Apartmanlarda değil de müstakil evde beslense daha uygun olur.

Komşunuz kiracı mı ?
Kiracıysa ev sahibiyle görüşün durumu anlatın ya da ses kaydı alıp komşunuza dinletin.
İnşallah bir çözüm bulursunuz .

Tamamen saçmalık.

Ya yeri geliyor gürültücü üst kat komşumuza bile tahammül edemezken, işten gelip tam dinlenmek isterken tüm gece uluyan, havlayan bir köpeği bende çekemem, rahatsız olurum. Gidip şikayette ederim. Üst kat komşumuzun ilkokula giden kızı evde okadar koşturuyor, zıplıyor ve abisiyle kavga edip çığlık atıyor ki kaç kere çıkıp uyardım. Allahtan uyarınca birkaç gün sessizlik oluyor. O zaman onlarda çocuk bu zıplarda bağırırda desindi de bakalım rahatsızlık nasıl veriliyor görürlerdi. Konu sahibi de kaç kez insanca uyarmış birde onu bu noktaya getiren komşuya bakmak lazım. İnsanların evinde rahatsızlık vermeye kimsenin hakkı yok ister insan ister hayvan olsun.

Hepimiz diyemesem bile bir çoğumuz hayvanları seviyoruz. Kimse köpekten korktu veya sesinden rahatsız oldu diye hayvan düşmanı ilan edilmesin. Muş Varto' da komşusunun köpeği ve sokak köpekleriyle birlikte ısırılan yaşlı teyzeyi bir çoğunuz görmüştür. Ben izlerken dayanamadım. Aynı şeyi bir insan saldırdığında nasıl öfke duyuyorsak bu durumda da insani olarak bu öfkeyi hissediyoruz. O teyze annem olsaydı ne yapabilirdim tahmin bile edemiyorum. Bu ülkemizde koca bir sorun ve devletin bir an önce buna bir çözüm bulması şart.

konu sahibinin komşusu muştaki sokak köpeklerini evine alıp mı beslemiş? konumuzla bağlantısı ne? sahipli pasaportlu çipli bir evin neşesi,çocuğu gibi baktığı köpek ile sokakta yaşayan saldırgan köpeklerin bağlantısı ne ? siz neden ısrarla bunu ayırt edemiyorsunuz?

Ben bu konudan anladığım herkes konu sahibinin konusunu bahane edip asıl dertlerini kusmaya gelmiş. Uluyan komşu köpeği değil sizin karın ağrınız aslında ondan kafa gidip geliyor

O konuya ayrı paragrafta yorum yaptım, diğer paragrafta bu genel sorundan bahsettim. Neye nasıl yorum yapacağımın bekçisi misiniz? Ayrıca o kadına saldıran da komşusunun köpeğiymiş. Sonradan sokak köpekleri de geliyor. Ülkede bu sorun yok mu? Görmezden mi gelelim ? Ne yapmamızı istersiniz ona göre davranalım ?

En azından gidip gelecek bir kafam varmış, birde sizin gibi hiç olmasaydı !!

Bu kadar merhametsiz bir insana diyecek başka bir şey yok. Allah ıslah etsin..
Asıl sen merhametsizsin. Ülkede çocuklar açlıktan gelisim geriliği yaşıyor ama merhamet diyince aklına insan yavrusunun i'si gelmiyor.Evet söylediğin tam anlamıyla saçmalık. Duygu sömürüsü yapan arabesk boş bir insansın. Gerçekten duyarlı insanlar senin gibi boş boş konuşmak yerine gerçekten birilerine yardım ediyor. Şovmensin, vicdanla alakan yok!

En son ne zaman bir insana maddi yardım yaptın ? Ama ispatlı olarak sun dekontla filan . Ben de sunacağım var mısın ?
He kaldı ki farzet yapmıyoruz sana mı kaldı benim paramın hesabını sormak ? Senden icazet mi alacağız ?

Sana çok kin biriktirdim ben kadın. Midemi bulandırıyorsun he anca böyle uzaktan konuşur durursun car car.
Her kedili köpekli konuya dadanırsın da işte bomboş fikirlerin kimseyi etkilemez

Bir de örnek veriyorum gözümün önünde kıvransan sana elbette bir bardak su vermem veya beslediğim hayvanların tırnağı benim için senden çok daha değerli. Yani herhangi bir köpekle senin aranda kalmam bile elbette benim nazarımda köpek çok daha değerli senden. Bir hayvanın karnını doyurmak dururken mesela neden sana yardım edeyim

Çocukları öne sürerek yaptığınız savunma ve bahanelerinizi biz zaten birkaç sayfa önce yazmıştık. Zihniyetinizi ve ezber cümlelerinizi sizden önce biz yazdık bu yazdığınıza bir sürü cevap var orada. Siz hakkaten karşınızdaki insanları salak sanıyorsunuz. Çocuklar da aklınıza ancak biri hayvanların yaşadıklarını yazınca aklınıza gelir. Çocuklar konusunda gerçekten duyarlıysanız sizi çocuklarla ilgili projelere yönlendireyim. E hadi gel çocuklara destek olalım denince diğer hayvan düşmanları gibi aniden yok olacaksınız. Derdiniz çocuk falan değil. Rol yapmayı bırakın

Boş konuşma be gereksiz. Duygu sömürüsüymüş benim kaç insana kaç canlıya ne kadar yardım ettiğimi bilsen o olmayan beynin uçuklar. Burda gelmiş boş boş hayvanları doyurmayalım diyosun vicdan yoksunuuuuuuuu senin gibiler yüzünden o kadar hayvan ölüyor işte asıl sizi toplatıp bir yere kapatmak lazım bak benim beynimi döndürdün şurda kendimi bozdurtma bana bir de Allah böyle yaptı doğayı yok böyle yok şöyle. Ya çok kötü şeyler dicem de sus git şu konudan ya

Ya valla bir insan bu kadar saçma olabilir ya. Şu siteyi çok seviyorum ama hayatta böyle gereksiz tipler olduğunu da tekrar hatırlıyorum deliriyorum ya

Yardım yapanın kendi inisiyatifinde. Biri kedi köpeğe yapar biri yaban hayatının korunmasına yük hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesine yapar biri aç insanlara yapar başka biri kız çocuklarının eğitimine yapar mesela. Dezavantajlı gruplar arasında seçim yapmakta özgürüz. Benim ara ara ufak bağış yaptığım birkaç dernek var, biri eğitimle biri kadınların yaşamını iyileştirmekle biri tedavi vs ile alakalı. Genelde de köpeklerin beslenmesi kısırlaştırılması için yardım yapıyorum. Biz mi vicdansız olduk şimdi? Yardımı kendi maaşımdan maddi kaynaklarımdan yapıyorum isteyen gider uzay araştırmaları için fon sağlar. Bireysel alan ve özgürlük kavramını hala öğrenemedik cidden ya herkes aynı normlara göre düşünecek yaşayacak diye bir kaide mi var anlamadım gitti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…