Hata kimde? Boşanmalı mı?

Biz de eşimle ikimiz de memuruz ama bu ay eski buzdolabını sattık ve ilaç gibi geldi çok ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz çünkü.. zaman zaman böyle dönemler olabiliyor, ki konu sahibinin de evi yok. Kira fiyatları uçmuş gidiyor. O 6 bine gerçekten de ihtiyaç duymuş olabilir
Doğru diyorsunuz zaman zaman durumlar değişebilir ama yazlıkta kendi de her yıl bir ay kaldıklarını söyledi ona nazaran söyledim

Evet siz de haklısınız. Ben de yaşıyorum yazlıkta fakat senede sadece 2 gün yoğun oluyor o da kendi akrabaları falan geliyor o nedenle. Ayrıca benim kızdığım nokta kayınvalidemin işgüzarlığı ve eşimin bunu normal kabul etmesi
Yılda bir ay yaşadığınız eve eski 6 bin liralık dolabı vermenizdwn daha normal bir şey yok. Anormal olan sinir stres yapıp oturup buna ağlamanız. Sanırsınız ev bahşettiniz. Konularınız fazla birikmiş bence. Odağınızı kaybetmişsiniz. Esas problemlerinize odaklanmanız yararınıza olacaktır.

Yazlığa gidip 1 ay kalıp eski dolabınızı mı vermek istiyorsunuz?
1 haftalık ortalama otel tatili 100 bin TL, siz bedava tatil yapıyorsunuz farkında mısınız?

İki memur insan 6 bin TL kavgası da hiç hoş değil, 3 akşam dışarda yemek yeseniz 5 bin TL eder zaten.

Kv küçük beyin ifadesi, siz ne kadar büyük insansınız dedirtti bana.

Evliliğinizde sorunlar olması kaçınılmaz, değer yargılarınızı gözden geçirin, gönlü yüce insan olmaya çaba harcayın derim.
Size katılmıyorm ya kayınvalidesi dolabı keyfi istemiş ihtiyacı yok altı bin için değil yıllarn birikmişliği patlak verir arada ayrıca bende memurum iki yıl olacak evliyim kaynanamgili hep gözettm neleri bozulsa yeniledim eli boş asla gitmedim hastalıklarına koştm eksik gedik giderdim hiç esirgemedim gönlü yüce insan oldum dediğiniz gibi karşılığnda bekar görümcem giyim konusu açılınca ee sende kendine pek yeni bişey almıyon bekarkenkileri giyiyon benimle kendini kıyaslama dedi kaynanamda gülerek daha dün pantolon almıştn dimi dedi kendimize yetecek parayı başka yere harcayınca kendimize yetişemeyz ki altı bin dediğiniz az para değil siz para olarak bakarsnz biz bu odanın perdesi çıkardı bakarız konu sahibi zengin değil farkında msnz asıl kaynanasının sattıklarını bildiği halde getirin demesi yanlış tatil demişsnz de kadın sizce orda tatilde ne zevk alıyor olabilir kocasının diretmesiyle orda geçiriyor olmasn konu sahibi ayrılık düşünmez o ayrı ama kendini yıllarca feda etmiş herşeye göz yummuş dolmuş patlamış bi kadına böyle yorum olmaz gönlü geniş olmasa niye buraya yazsın çaresiz eser gürler veremezsn defol git der odaya gidip ağlamaz kaynanayı rezil eder

Evet yazlık deyince bayağı keyfim yerinde gibi anlaşıldı kusura bakmayın. Siz de durun kayınvalide ve kayınpederinizle bir ay ya da daha fazla bakalım size de tatil gibi gelecek mi.
Kv ve kp ile birlikte olmak size eziyet gelebilir ama bu durum o evde gidip 4 kişi kaldığınız gerçeğini değiştirmiyor.
Üzgünüm ama kimse kimseyi 4 kişi 1 ay ağırlamaz evinde.

Yok o öyle olmaz. bir kere sizi okuttu vs gibi minnetlere girmeyin siz ortak paydada bir hayat paylaşıyorsunuz. O çalıştı ise sizde evde çalıştınız,yemek,çamaşır evi idame ettiniz. Kpss bende çalıştım bilirim ne denli zor bir yol olduğunu. O okuttu diye bir şey yok sonuçta siz çocuklara baktınız evi idame ettiniz. Ayrıca ders çalışmak çok zor ve yorucu bir süreç.
Bende aynı durumdayım sizle bende ders çalıştım eşim kitaplarımı dershanemi karşıladı. Ama asla senin sayende vs demem sonuçta ben bu evlilikte bir sürü evde sorumluluk aldım.
Kazandım atandım o benim bilek gücüm.
Yemeği aşı çamaşırı her şeyi ile ilgilenmişim kitapta alacak tabi ki.
Beni anlayan birini bulduğum için kendimi çok iyi hissediyorum 🙏🏻 çok teşekkür ederim evet minnet duyuyorum ama bu benim ona bağımlı olacağım anlamına gelmiyor. Bir ömür minnet ödeyemem. Ben de iki çocuk doğurdum dersanesiz KPSS kazandım bir yandan evi yönettim. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

ikinci elcileri ne sanıyorsunuz?
hangi ikinci elci bir buzdolabına 6 bin versin. alamayacağının paranın kavgasını etmişsiniz birde..
Şaka mısınız. Bizzat sorduk ikinci elçilere. O fiyatı söylediler. beyaz eşyalarımın hepsini toplu alacak birini aradığımız için beklettik. Yoksa çoktan satardık

ikinci elcileri ne sanıyorsunuz?
hangi ikinci elci bir buzdolabına 6 bin versin. alamayacağının paranın kavgasını etmişsiniz birde..
Şaka mısınız. Bizzat sorduk ikinci elçilere. O fiyatı söylediler. beyaz eşyalarımın hepsini toplu alacak birini aradığımız için beklettik. Yoksa çoktan satardık ama
Bence biraz rahatlayın sakinleşin evet o paraya ihtiyacınız olabilir ama çok kafaya takmayın biraz stres yapmışsınız eşiniz ile de sakin tatlı tatlı konuşun orta yolu bulun dediğim gibi tabi sizin kayınvalidenizi tanımıyorum ama ben verirdim yazında gidince kullanırdım
Benim kızdığım kayınvalidemin işgüzarlığı aslında. Evet paraya da ihtiyacım var ama daha çok kayınvalidemin beni hiçe sayıp olayı eşimin yanında oldu bittiye getirmesi

Şaka mısınız. Bizzat sorduk ikinci elçilere. O fiyatı söylediler. beyaz eşyalarımın hepsini toplu alacak birini aradığımız için beklettik. Yoksa çoktan satardık
Canim artık olan olmuş buzdolabı konusunu bosver. Ayrıca söz hakkı verilmiyorsa sana daha baskın olmayı dene biraz yani açıkça hayır veremeyiz de geç madem. Birikmiş birikmiş buzdolabına patlamış olay açıkçası. 2 öğretmen maasi cok gibi görünüyor ama kira fatura bakıcı market hele ki büyük şehirde çok daha zor. Üstelik ikinci cocuk çok küçük galiba daha boşanma fikrin olgunlaşmış bir fikir değil gibi geldi bana bence sen terapi konusunu tekrar gündeme getir

Biz de eşimle ikimiz de memuruz ama bu ay eski buzdolabını sattık ve ilaç gibi geldi çok ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz çünkü.. zaman zaman böyle dönemler olabiliyor, ki konu sahibinin de evi yok. Kira fiyatları uçmuş gidiyor. O 6 bine gerçekten de ihtiyaç duymuş olabilir
Yeni ev kuracağım bir sürü eksiğim çıkacak aynen çok çok ihtiyacım var hem de. Ama beni üzen daha çok kayınvalidemin işgüzarlığı ve işi oldu bittiye getirmesi. Ayrıca cidden ihtiyacı yok o dolaba

Canim artık olan olmuş buzdolabı konusunu bosver. Ayrıca söz hakkı verilmiyorsa sana daha baskın olmayı dene biraz yani açıkça hayır veremeyiz de geç madem. Birikmiş birikmiş buzdolabına patlamış olay açıkçası. 2 öğretmen maasi cok gibi görünüyor ama kira fatura bakıcı market hele ki büyük şehirde çok daha zor. Üstelik ikinci cocuk çok küçük galiba daha boşanma fikrin olgunlaşmış bir fikir değil gibi geldi bana bence sen terapi konusunu tekrar gündeme getir
Aynen dediğiniz gibi olay buzdolabında patladı gibi oldu 😞

Yeni ev kuracağım bir sürü eksiğim çıkacak aynen çok çok ihtiyacım var hem de. Ama beni üzen daha çok kayınvalidemin işgüzarlığı ve işi oldu bittiye getirmesi. Ayrıca cidden ihtiyacı yok o dolaba
Kayınvalidenin emrivakisi beni de çok rahatsız etti. Böyle bir şey yapılsa vereceğim varsa da çok gönülsüz veririm şahsen. Sonuçta parayla satacağınızı biliyorlar.

Yılda bir ay yaşadığınız eve eski 6 bin liralık dolabı vermenizdwn daha normal bir şey yok. Anormal olan sinir stres yapıp oturup buna ağlamanız. Sanırsınız ev bahşettiniz. Konularınız fazla birikmiş bence. Odağınızı kaybetmişsiniz. Esas problemlerinize odaklanmanız yararınıza olacaktır.
Sorun aslında kayınvalidemin olayı oldu bittiye getirmesi. Ona oturup ağladım. Çünkü cevap veremedim saygısızlık olmasın diye. O beni köpürttü. Ayrıca o paraya yeni ev kuracağım için gerçekten ihtiyacım var. Yazlıkta kalma olayına gelince; inanın kendi evimde kalmayı tercih ederim. Bir ay kayınvalide ve kayınpederle kalmak eziyet gibi. Batsın denizi yazlığı

Kayınvalidenin emrivakisi beni de çok rahatsız etti. Böyle bir şey yapılsa vereceğim varsa da çok gönülsüz veririm şahsen. Sonuçta parayla satacağınızı biliyorlar.
Ahh işte anlatmaya çalıştığım bu. Durumumuzu da biliyorlar paranın p si geçmedi. Sanki ben bağışlayacaktım o dolabı ve diğer beyaz eşyaları. Bunu bile bile yaptı.

X