• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sürekli bağıran uluyan komşu köpeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Burada bir sürü insan düşmanı hayvansever varmış" yazmış. Zehirle canım ne olacak senden kıymetli mi bir köpek vs dememizi ummuş zaar 🥲

Gercekten zehirlenmeyi düşünmüş ki korkudan kaçmış
Allah kalbine göre versin tam konu sahibine göre dua...

Maalesef bu cümleye katılıyorum çok üzgünüm ki dünyanın en kibirli ve kendini her şeyin üstünde gören tek canlısı insanoğludur.
Sokak hayvanlarının bazıları maalesef saldırabiliyor bunu hiç kimse inkar etmiyor ama bazıları saldırıyor diye katletmek vicdana sığmaz, daha yeni olan bir olay Aydın’da 5 sokak köpeği katledildi, birkaç ay evvel yine Aydın da 20 küsür köpekle tilkiler katledildi, Afyon‘da bir barınakta onlarca sokak hayvanı açlık ve susuzluktan öldü, aç kalan diğer hayvanlar ölenleri parçalamış, aç susuz yaşam mücadelesi veren köpekler bir deri bir kemik kalmış, barınak barınak deniyor ama barınakların hepsi diyemem ama ne yazık ki çoğunda şartlar berbat.

Daha geçen sene benim 2 sokak ötemde kediler yakılarak öldürüldü, bir sokak köpeğinin karnını yararak öldürdüler, karetta karettalara yapılanlar ortada, kirpiler kafası ezilerek öldürülüyor, inekler ozon deliyormuş, kangurular zarar veriyormuş, insanlar kendi verdikleri zararların hiçbirini görmüyor, doğanın dengesini alt üst edip suçu başka canlılara atmak da bir tek insanoğluna özgü bir davranış, kapımın önünü kirletiyor, güneşi kesiyor diye kesilen ağaçları da saymıyorum, canlı deyince yalnızca kedi köpek insandan bahsetmiyorum, daha ilkokulda öğrendik ama unutuyoruz galiba, bitkiler de canlı.

Dünyayı nefes alınmaz bir yer haline çevirdik.

Ah içimiz yandı bu yorumla.. Sesimiz yetmiyor Allah'a havale ettim. Elbet hesap günü gelir. Anlamıyorum nasıl mantık bu köpekler insan öldürüyor diyorlar da ayılar da Erzurum'da insan öldürüyor gidip doğa da komple tüm ayıları itlaf mı edeceğiz? Denize girmek için tüm köpekbalıklarını mı öldüreceğiz mesela insan öldürüyor diye.
Ekolojik denge nasıl korunacak biz insanlar olarak üreyip üreyip dururken heryeri işgal ederken onların yaşam alanlarını kastediyorum haliyle karşılaşma olayımız çok fazla ve içgüdüsel olarak saldırıyorlar haliyle onların yaşam alanlarını bizim diye onları istemiyoruz bu sefer.
Doğa diye birşey kalmayacaktır yakında. Çoğu türün zaten sonu gelcek bu gidişle.
Biz köpeklerin mesela barınaklar da kalmalarını asla istemiyoruz kimse elini taşın altına koymak istemiyor. Sistematik şekilde derneklerle belediye işbirliği içinde olsa 4-5 yılda çöžülecek durum ömürleri zaten kısa. Kısırlaştırma ve yaşam alanlari yapılsa yeterli rehabilite edilse popülasyon dengelenmeye ve azaltılabilir. Köpek kısırlaştırmayan üretip satan insanlar büyük cezalar almalılar. Sahiplenme isteyenler bu yaşam alanlarına gitmeli. O kişiler de takip edilmeli. Yaşam alanları da cameralarla izlenmeli halka açık olmalı ve personeller hayvansever vicdan sahibi olmalı.
Bakıyorum tek bildikleri uyutsunlar demek. Ne kadar kolay ya insan değil diye güçsüz varlığa yüklenmek hiç adil değil.
Yine 3- 5 sorumsuz köpek salacak bakmayacak o üreyecek yine aynı kısır döngü. Neden tüm fatura bu canlara ödetilir? Allah'a havale ediyorum. İçten içe çürüyerek ölsünler en ufak şiddet uygulayan insanlar. Saldırganlaşmaları da bu insanlar yüzünden zaten.
Bilemiyorum çok hassas olduğum konu. Ne çocuklar ölsün isteriz ne onlar. Herkes sorumluluğunu yerine getirmeli. Ben artık yoruldum üzülmekten. İnsan şiddeti gören her varlığaaa.....

"Burada bir sürü insan düşmanı hayvansever varmış" yazmış. Zehirle canım ne olacak senden kıymetli mi bir köpek vs dememizi ummuş zaar 🥲

Valla çoğu insandan önemli benim için kusura bakmasın kendisinden onemli mesela ben bu lafı diyene asla acımam ama kedi-kopek hatta kuş icin ağlarım doğayı seviyorum tabiatı seviyorum yaradılanı severim yaratandan ötürü....❤️
bu dünyada olmasa bile başka dünya da huzurlu olacaklarını biliyorum.

Valla çoğu insandan önemli benim için kusura bakmasın kendisinden onemli mesela ben bu lafı diyene asla acımam ama kedi-kopek hatta kuş icin ağlarım doğayı seviyorum tabiatı seviyorum yaradılanı severim yaratandan ötürü....❤️
Son cümlen beni çok duygulandırdı gama💔 Bu dünyada kedi köpek görmek istemeyen cehenneme gidebilir, orada hiç olmayacaklar çünkü🌸

Gazze için twitter’da lanet okuma checked ✔️
Zara protestosu instagramdan checked✔️
Kuveytli Starbucks’a sövme checked ✔️
Hayvanlara nefret kusma checked ✔️

Ayakkabı numarasıyla iq’su aynı olan vatandaşın bir günü 😏😏😏

Ay güzelim Ecem Erkek ne güzel konuştu kalkmış bir kadın gazeteci gazze de köpekler ölüyor desek dikkat çeker mi? gibi birşey dedi, bu halkın algıları ile oynamak çok kolay sanırım.
Gazze meselesi bizim şahsi meselemiz değil ama ülkemizin içinde ki bu canların garibanlığı şahsi meselemiz. İki ayrı konu bu. Yani Ecem bu kadına mı soracak ne paylaşayım diye saçmalık ya. Kendi doğrun kendinin.

Son düzenleme:
Ay güzelim Ece Erkek ne güzel konuştu kalkmış bir kadın gazeteci gazze de köpekler ölüyor desek dikkat çeker mi? gibi birşey dedi, bu halkın algıları ile oynamak çok kolay sanırım.
Gazze meselesi bizim şahsi meselemiz değil ama ülkemizin içinde ki bu canların garibanlığı şahsi meselemiz. İki ayrı konu bu. Yani Ece bu kadına mı soracak ne paylaşayım diye saçmalık ya. Kendi doğrun kendinin.
Türkçe'sini bilemedim şimdi de, what aboutism gerçekten sosyal medyanın yeni hastalığı. Köpeklere üzülen çocuklara üzülmez nasıl bir mantık ben çözemedim zaten. Hem anneyim, hem de üç kedi annesiyim, taşınınca bir de köpek sahiplenecegim. Hepsinin yeri, değeri ayrı. Yeri geldi mi çocukları da korurum, hayvanları da, kendimizden güçsüz, savunmaya muhtaç olanı korumak boynumuzun borcu bana göre. Empati yapamayanlar kendileri gibi sanıyorlar herkesi, ne yazık.

Son cümlen beni çok duygulandırdı gama💔 Bu dünyada kedi köpek görmek istemeyen cehenneme gidebilir, orada hiç olmayacaklar çünkü🌸

Tek tesellim bu benim canım. Yolumun kesiştiği bakıp büyüttüğüm her kaybettiğim canlıya kavuşurum umarım. 🌺 Başka bir evrende en güzel halleriyle.

Dört kedi annesi olarak ağlarım 🥹

Türkçe'sini bilemedim şimdi de, what aboutism gerçekten sosyal medyanın yeni hastalığı. Köpeklere üzülen çocuklara üzülmez nasıl bir mantık ben çözemedim zaten. Hem anneyim, hem de üç kedi annesiyim, taşınınca bir de köpek sahiplenecegim. Hepsinin yeri, değeri ayrı. Yeri geldi mi çocukları da korurum, hayvanları da, kendimizden güçsüz, savunmaya muhtaç olanı korumak boynumuzun borcu bana göre. Empati yapamayanlar kendileri gibi sanıyorlar herkesi, ne yazık.

Köpekleri seviyoruz diye ölen, yaralanan çocuklara ellerimizi ovuşturuyoruz sanıyorlar çünkü ikisinin ortası yok onlarda bunun da nedeni bence vicdan denen kavrama sahip olmamaları.

Valla içimizde direkt olarak demese de o gariban hayvana kötü bir şey olsa sevinecek içi çok kara insanlar var. Ama biz onlardan fazlayız ve bu dünyada bu kadar değil kuzum, Allah herkesin kalbine göre yazsın kaderini ❤️

Valla içimizde direkt olarak demese de o gariban hayvana kötü bir şey olsa sevinecek içi çok kara insanlar var. Ama biz onlardan fazlayız ve bu dünyada bu kadar değil kuzum, Allah herkesin kalbine göre yazsın kaderini ❤️
Amin kuzum amin🙏 ben o isimleri biliyorum aslında, bence açılan bu tür konulara ilgi gösteren herkes de biliyordur😬 Bence de sayımız çok fazla, filmlerde birçok şiddet sahneleri sansürlenmezken rol icabı öldürülen hayvanlar gösterilmez mesela, çünkü bu konuya hassas olan çok çok fazla insan var. Ağlasalar da zırlasalar da bu böyle 😘

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back