Maalesef bu cümleye katılıyorum çok üzgünüm ki dünyanın en kibirli ve kendini her şeyin üstünde gören tek canlısı insanoğludur.
Sokak hayvanlarının bazıları maalesef saldırabiliyor bunu hiç kimse inkar etmiyor ama bazıları saldırıyor diye katletmek vicdana sığmaz, daha yeni olan bir olay Aydın’da 5 sokak köpeği katledildi, birkaç ay evvel yine Aydın da 20 küsür köpekle tilkiler katledildi, Afyon‘da bir barınakta onlarca sokak hayvanı açlık ve susuzluktan öldü, aç kalan diğer hayvanlar ölenleri parçalamış, aç susuz yaşam mücadelesi veren köpekler bir deri bir kemik kalmış, barınak barınak deniyor ama barınakların hepsi diyemem ama ne yazık ki çoğunda şartlar berbat.
Daha geçen sene benim 2 sokak ötemde kediler yakılarak öldürüldü, bir sokak köpeğinin karnını yararak öldürdüler, karetta karettalara yapılanlar ortada, kirpiler kafası ezilerek öldürülüyor, inekler ozon deliyormuş, kangurular zarar veriyormuş, insanlar kendi verdikleri zararların hiçbirini görmüyor, doğanın dengesini alt üst edip suçu başka canlılara atmak da bir tek insanoğluna özgü bir davranış, kapımın önünü kirletiyor, güneşi kesiyor diye kesilen ağaçları da saymıyorum, canlı deyince yalnızca kedi köpek insandan bahsetmiyorum, daha ilkokulda öğrendik ama unutuyoruz galiba, bitkiler de canlı.
Dünyayı nefes alınmaz bir yer haline çevirdik.