Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yardım yapanın kendi inisiyatifinde. Biri kedi köpeğe yapar biri yaban hayatının korunmasına yük hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesine yapar biri aç insanlara yapar başka biri kız çocuklarının eğitimine yapar mesela. Dezavantajlı gruplar arasında seçim yapmakta özgürüz. Benim ara ara ufak bağış yaptığım birkaç dernek var, biri eğitimle biri kadınların yaşamını iyileştirmekle biri tedavi vs ile alakalı. Genelde de köpeklerin beslenmesi kısırlaştırılması için yardım yapıyorum. Biz mi vicdansız olduk şimdi? Yardımı kendi maaşımdan maddi kaynaklarımdan yapıyorum isteyen gider uzay araştırmaları için fon sağlar. Bireysel alan ve özgürlük kavramını hala öğrenemedik cidden ya herkes aynı normlara göre düşünecek yaşayacak diye bir kaide mi var anlamadım gitti.
Hadsizlik sınırsızlık o kadar işlemiş ki genlerine yaptıklarında bir tuhaflık olduğunu anlayamıyorlar bir türlü. Ona değil buna üzül diyor. Sadece tek bir şeye üzülme kapasitesi olduğunu zannediyor bu arada. Eğer buna üzülüyorsa diğerine üzülmediğine emin yani Ruzgarli Tepe
a scandal in belgravia adlı üye hem hayvan hem öğretmen düşmanı. tüm yorumları bunlar üzerine kurulu. ona laf yetiştirmeye çalışmayın yok yere. polemikçinin biri.
Boş konuşma be gereksiz. Duygu sömürüsüymüş benim kaç insana kaç canlıya ne kadar yardım ettiğimi bilsen o olmayan beynin uçuklar. Burda gelmiş boş boş hayvanları doyurmayalım diyosun vicdan yoksunuuuuuuuu senin gibiler yüzünden o kadar hayvan ölüyor işte asıl sizi toplatıp bir yere kapatmak lazım bak benim beynimi döndürdün şurda kendimi bozdurtma bana bir de Allah böyle yaptı doğayı yok böyle yok şöyle. Ya çok kötü şeyler dicem de sus git şu konudan ya
Senden ala gereksiz mi var? Normal konuşuyorduk, sen geldin tüm konuşmayı kavgaya çevirdin. Ruhsal sorunların varsa psikiyatriste git. İlk cümleden sonrasını da okumadım. Bundan sonra yazdıklarını da okumayacağim, sizin gibi hastaları okuyup insan gibi cevap verdikçe kendinizi normal sanıyorsunuz. Benim akıl hastalarıyla uğraşacak enerjim yok. Dün konuşma nasil bitti bir de senin konuşmayı getirdiğin yere bak. Lağım gibi ağzın var. O ağzınla sana daha fazla katlanmak istemiyorum. Bir de sizin gibilerde fiks şaşmaz. Sabah programlarındaki sorunlu konuklar gibi önünüze gelene beddua edersiniz. Allah herkesin kabine göre veriyor, ben beddua etmem sizin gibilere, buluyorsunuz kendiniz gibileri bir şekilde.
Senden ala gereksiz mi var? Normal konuşuyorduk, sen geldin tüm konuşmayı kavgaya çevirdin. Ruhsal sorunların varsa psikiyatriste git. İlk cümleden sonrasını da okumadım. Bundan sonra yazdıklarını da okumayacağim, sizin gibi hastaları okuyup insan gibi cevap verdikçe kendinizi normal sanıyorsunuz. Benim akıl hastalarıyla uğraşacak enerjim yok. Dün konuşma nasil bitti bir de senin konuşmayı getirdiğin yere bak. Lağım gibi ağzın var. O ağzınla sana daha fazla katlanmak istemiyorum.
Komsunuz köpeğini gezdirmiyordur enerjisini atamazsa havlar ya da köpeğin bir rahatsizligi vardir benimki de bir ara cok havliyordu veterinere götürünce sarılık oldugu anlasıldı tedavi görünce sıkıntı bitti
Hanımlar, kavga edip hoş olmayan sözler söylemek zorunda mıydınız? Göz ardı et butonuna basabilirdiniz, Şikayet Et’e basıp muhatap olmayabilirdiniz, güzel güzel fikir belirtmek varken oldu mu şimdi?
Bi de barınağı 5 yıldızlı otel sanıyorlar da hayvanseverler hayvanları sokaktan çekmek istemiyor filan diyorlar. Hayatlarında barınak görmemişler, Konya barınağında geçen kış yaşanan olaylar da malum. Koşullar düzelmedikçe hayvan seven insan sokağında başını okşadığı sosyal köpeğini o cehenneme yollamak ister mi?
Ya da aman ne kadar güzel denilsin diye yapılmış birkaç barınağı görüp hepsi aynı zannediliyor, ben gördüm görmeden yorum yapmam zaten, cidden içler acısı haldeler. Hiçbir hayvan o barınaklara gitsin istemem, yorumlarda gördüğüm kıyaslamalar veya sen ne yaptın sorusu da mantıklı gelmiyor, vicdan merhamet sahibi her insan insana da başka canlılara da elinden geleni yapar zaten, kimse kimseye bunu ispat etmek zorunda değildir, ki bir elin verdiğini diğer elin görmesin düsturuna göre büyüdük bunların sorulması da ortaya dökülmesi de uygun değil bence.
Hayvanlar söz konusu olunca daha hassasiyet gösterilmesi onların kendisini ifade edememesinden kaynaklanıyor, insan ortalama 1-1,5 yaşından itibaren tek kelimelik de olsa cümle kurup derdini anlatabilen bir canlı ama hayvanlar konuşup derdini anlatamıyor, 9-10 yıl evvel çöp konteynerinden göbek bağı üzerinde kedi yavrusu çıkardık, annesi de ölmüş çöpe atılmış yavruyu da annesiyle atmışlar, o yavru başına gelenleri anlatamazdı, annesini biri mi öldürdü onları öyle vicdansızca çöpe atan kimdi başka kardeşleri var mıydı varsa neredeydiler söyleyemezdi, ağzına sert cisimle vurulup çenesi kırılan kedi de kim yaptı anlatamadı.
Hayvanları sevmesek de korksak da hepimiz kadınız kimimiz anne, kimimiz geleceğin annesi. Kadın Mısır mitolojisinden tutun, Yunan, Türk, Kelt, Afrika Mitolojisinde bile tüm canlıların annesi yaşam kaynağı olarak tasvir edilir, hepinizden ricam çocuklarınız, yeğenleriniz, öğrencilerinize hayvan sevmeyi öğretmeseniz dahi vicdan ve merhamet duygusunu öğretin.
Hayvanlar okula giden çocuğa saldırdığı zaman o çocuk Superman mi peki kendini koruyabilsin?hayvanlar sesini çıkartmadan vahşileşebiliyorlar.Sokak köpekleri için söylüyorum bunu tabiki hepsini kapsamıyor.Yukarda konu sahibi diyorki çocuğu parçaladı diyor ama beğenmiyor ifadesi koyanlar benim gözümde vicdansız.Evet çocuğa saldıran hayvanlara ne yapıyorlarsa yapsınlar umrumda olamaz.Kucuk cocuklarin da savasabilecek güçleri yok aman ne güzel ya.Hayvan sevmek farklı ama sizinkisi bence başka birsey isim bulamıyorum artık o derece.Atin beğenmiyorumları umrumda bile değil.Konu sahibi ve onun veya benim gibi düşünenler çok çok haklı.NOKTA!!
Aydın’ da zehirli etle 21 köpek, 3 tilki ve 1 kedi can çekişerek öldürülmüş. Bu düşmanlığın dibine dinamiti koyan, halkın tüm geçim sıkıntısından doğan öfkesini bu masumlara yönelten ve bu eylemleri yapan, yapanı onaylayan kim varsa….. Bu dünya sonsuz değil, sizin değil dilerim ki tez vakitte en sevdiklerinizle sınanın.
Çocukları öldüren köpekleri, hayvanları destekleyen ve kim bilir neler çekti öldürdü diyenler ve o çocuğun neler yaşadığını dusunmeyenler dilerim ki en sevdiklerinizle sınanırsınız ya da sizin gibi vicdansız olamaz kimse beddua edecek kadar yine de çocuklara yazık ..
Çocukları öldüren köpekleri, hayvanları destekleyen ve kim bilir neler çekti öldürdü diyenler ve o çocuğun neler yaşadığını dusunmeyenler dilerim ki en sevdiklerinizle sınanırsınız ya da sizin gibi vicdansız olamaz kimse beddua edecek kadar yine de çocuklara yazık ..
Öyle bir şey diyen yok. Oh olsun diyen yok, belediyeler kısırlaştırma yapmadığı için durmadan çoğalan hayvanlar var. Siz sanırım köpeklerin plan falan yapıp saldırdığını düşünüyorsunuz zevk için. Allah size önce idrak gücü versin merhamet belki sonradan yüklenir.
Hayvan haklarını değilde insanın haksızlığını savunanlarla , Dünyayı kendi üstlerine tapulu olduğunu sananlar arasındayız Ne günlere kaldık ya Önümüz seçim arkadaşlar belediyenin boş arsaları var denetime açık ulaşılabilir bir yerde çiftlik kurmalarını talep edeceğiz çözüm bu kadar etkin bir talep oluşturabilmeyi başarırsak ne saldırıya uğrayan insanlar nede katliam görmek zorunda kalırız
İdrak etme gücüm size göre yok çünkü işinize gelmiyor ama bana göre var.Cocuklari parçaladı diyoruz umrunuzda bile değil hatta beddua ediyorsunuz bu kadar işte sizin vicdan ve idrak etme gücünüz.Sizden çok aman aman akıllıca bir yorum beklemiyorum.
Öyle bir şey diyen yok. Oh olsun diyen yok, belediyeler kısırlaştırma yapmadığı için durmadan çoğalan hayvanlar var. Siz sanırım köpeklerin plan falan yapıp saldırdığını düşünüyorsunuz zevk için. Allah size önce idrak gücü versin merhamet belki sonradan yüklenir.
İdrak etme gücüm size göre yok çünkü işinize gelmiyor ama bana göre var.Cocuklari parçaladı diyoruz umrunuzda bile değil hatta beddua ediyorsunuz bu kadar işte sizin vicdan ve idrak etme gücünüz.Sizden çok aman aman akıllıca bir yorum beklemiyorum.
Hayvanlara yakışır barınaklar yapılacak, kısırlaştırmalar yapılacak. Sokaktan toplanacak... Satış tamamen yasaklanıp barınaktan alınacak. Eve göre verilecek. Köpek için metrekare şartı olacak. Apartman dairesinde olmaz. Köpekler o kadar arttı ki kedi kalmadı. Fareler artıyor... Para mı yok her şeye vergi veriyoruz bulsunlar Bi kalem.
Eskiden de köpeklrr vardı ama saldırgan değildi böyle. Bu işte var birşey. Mama lobisi ile ilgili farklı iddialar var...
Beslediğim köpeğin biri ısırmaya kalkınca tuhaf oldum ben. Haberlerde beslediği köpeklrr tarafından parçalanan bir kadın vardı.
Ay yok artık konu nereden nereye gelmiş. yok beni şikayet edecekmiş avukatı çirkefmiş. avukat çirkef olsun kendini isterse adliye önüne zincirlesin benim işlediğim herhangi bir suç yok. bir de kimliğimi bulup komşuma ulaşacak cok fazla fbi dizisi mi izlediniz? burda rumuzla üye oldum adım soyadım belli değil. karşı taraf belli değil. nasıl olacak acaba kişisel verileri koruma diye bir şey var. hadi savcı beni suçlu buldu ki imkansız. herhangi bir suç işlemiş değilim. zehirlicem diye tehdit bile etmedim. söylediğim şey bir zehirli ete bakar. altında da öyle bir şey yapmam yazıyor. Ordan komşuma ulaşması imkansız. neye göre suç? hadi diyelim komşu bana dava açtı. bir kere evcil haycan mal statüsünde tehdite bile girmiyor. tüyo verecekmiş. bir de masaya çıkıp tepinin Ha bu arada hayal kurduğunuz şey gerçek olsa bile ortada ne komşu var ne de köpek. Apartmanda kedi bile beslenmiyor. olay arkadaşımın belası. ona sinirlendim anlattım. ki hala aynı düşüncelere sahibim. apartman köpek beslenmemeli. sokak köpekleri için de dün çıkan teyze ve bugün çıkan anne kız haberi yeterli. isteyen istediğini düşünmekte özgür. inekler de oldukça sosyal evcil hayvanlar ama köfteleri lombur lombur yiyorsunuz. Mune konumu artık kapatır mısınız? yok kanun önünde beni çiğ çiğ yiyecekmiş oymuş. yiyebiliyorsan ye. kimlik bilgilerime ya savcı ulaşır( ki suç işlemiş değilim) ya avukatların kullandığı korsan bilgi çeken yerlerden ulaşır. onda da bakalım ne oluyor yapınca görür. hadi cidden ulaştı komşuma. kedisi olan bile yok nasıl fanteziler kuruyorsunuz öyle siz. komşu avukata kvkk davası açar. kaç tane komşu var. isim soyisim bile belirtmiş değilim. ki olay benim değil zaten arkadaşımın başına geldi. her gün çıkan kavgaları anlatan o. ben de ona çözüm bulmak için açtım.
Ay yok artık konu nereden nereye gelmiş. yok beni şikayet edecekmiş avukatı çirkefmiş. avukat çirkef olsun kendini isterse adliye önüne zincirlesin benim işlediğim herhangi bir suç yok. bir de kimliğimi bulup komşuma ulaşacak cok fazla fbi dizisi mi izlediniz? burda rumuzla üye oldum adım soyadım belli değil. karşı taraf belli değil. nasıl olacak acaba kişisel verileri koruma diye bir şey var. hadi savcı beni suçlu buldu ki imkansız. herhangi bir suç işlemiş değilim. zehirlicem diye tehdit bile etmedim. söylediğim şey bir zehirli ete bakar. altında da öyle bir şey yapmam yazıyor. Ordan komşuma ulaşması imkansız. neye göre suç? hadi diyelim komşu bana dava açtı. bir kere evcil haycan mal statüsünde tehdite bile girmiyor. tüyo verecekmiş. bir de masaya çıkıp tepinin Ha bu arada hayal kurduğunuz şey gerçek olsa bile ortada ne komşu var ne de köpek. Apartmanda kedi bile beslenmiyor. olay arkadaşımın belası. ona sinirlendim anlattım. ki hala aynı düşüncelere sahibim. apartman köpek beslenmemeli. sokak köpekleri için de dün çıkan teyze ve bugün çıkan anne kız haberi yeterli. isteyen istediğini düşünmekte özgür. inekler de oldukça sosyal evcil hayvanlar ama köfteleri lombur lombur yiyorsunuz. Mune konumu artık kapatır mısınız? yok kanun önünde beni çiğ çiğ yiyecekmiş oymuş. yiyebiliyorsan ye. kimlik bilgilerime ya savcı ulaşır( ki suç işlemiş değilim) ya avukatların kullandığı korsan bilgi çeken yerlerden ulaşır. onda da bakalım ne oluyor yapınca görür. hadi cidden ulaştı komşuma. kedisi olan bile yok nasıl fanteziler kuruyorsunuz öyle siz. komşu avukata kvkk davası açar. kaç tane komşu var. isim soyisim bile belirtmiş değilim. ki olay benim değil zaten arkadaşımın başına geldi. her gün çıkan kavgaları anlatan o. ben de ona çözüm bulmak için açtım.
canım açabiliyorsan aç ulaşabiliyorsan ulaş zort olursun kedi sahibi bile olmayan komşu görünce kuzenim değil ben yazdım. ama olay benim başıma gelmiş değil. isterse başıma gelmiş olsun. suç değil. gelmişsin bana haber atıyorsun haberde öldürmüş yazıyor. ben öldürmüş müyüm? zehirlemiş miyim? neye dayanarak suç işlemiş oluyorum?