- 18 Ağustos 2022
- 2.997
- 9.687
- 88
- Konu Sahibi hemifrithemperi
-
Yav he heHiçbirini beslemeyin, Allah zaten insan -müdahale etmediği- sürece hepsinin var olabileceği bir ortam yaratmış.
Bir tane daha lohusa kafa geldi değil hayvan diye çocuk kutsamalar. senin çocuğun sana kutsal başkasının kedisi diğerinin kirpisi ay yeter alıntılamayın beni artık bıktım sizin at gözlüğünüzdenAşırı saçma bir yaklaşımda bulunmuşsunuz. Millet değil hayvan, evin çocuğu evde koşunca bile rahatsız olup komşusuyla hır-gür çıkarıyor da köpek gürültüsü mü çekecek?
E siz geçen de çok sevenler o ortamdan alıp evlerinde beslesin diyordunuz? Allah'a karşı mı geldiniz?Hiçbirini beslemeyin, Allah zaten insan -müdahale etmediği- sürece hepsinin var olabileceği bir ortam yaratmış.
sen de yemek yeme Allah bir şekilde yaşatır seni havayla yağmur suyuyla falanHiçbirini beslemeyin, Allah zaten -insan müdahale etmediği- sürece hepsinin var olabileceği bir ortam yaratmış, doğanın işleyişine dokunmayın yeter.
Çoğalttınız, dengeyi bozdunuz, ben de düzeltin diyorum.E siz geçen de çok sevenler o ortamdan alıp evlerinde beslesin diyordunuz? Allah'a karşı mı geldiniz?
Dünya artık insan nüfusunu da taşıyamıyor. Burdaki fikir nedir? Holokost mu olsun? Demin dediğim survival of the fittest'a mı dönelim? En güçlü insanlar hayatta kalsın ve üreyebilsin kalan da artık ne olursa.Çoğalttınız, dengeyi bozdunuz, ben de düzeltin diyorum.
Yazarken ben de gülüyorum Mune abla gayet komik bir noktaya geldik ama bilimsellik de girdiYa hanımlar muhtemelen bir kısmınız polemikten gidecek ama af buyurun tartışmanıza gülüyorum :)))
Bir şeyde de orta yolu bulun, aynı fikri savunmayın ama ne bileyim düşünceler kavgaya dönüşmese nasıl olurdu
Bi de barınağı 5 yıldızlı otel sanıyorlar da hayvanseverler hayvanları sokaktan çekmek istemiyor filan diyorlar. Hayatlarında barınak görmemişler, Konya barınağında geçen kış yaşanan olaylar da malum. Koşullar düzelmedikçe hayvan seven insan sokağında başını okşadığı sosyal köpeğini o cehenneme yollamak ister mi?Bakın canlar ne olursa olsun her canlının yaşam hakkı vardır, sokak hayvanları da can, saldırılar korkunç ama hayvanlar yaptıklarının sonucu düşünemeyen canlılardır, biz ise bilinci olan canlılarız bu ara hayvanlarla alakalı açılan her topikte yazdıklarımı tekrara düştüm ama tekrar etmeye devam edeceğim üzgünüm, çözüm hayvanları öldürmek değil sağlıklı ortamlarda yaşamalarını sağlamak, biraz net karıştırdım, Türkiyede 1300’den fazla belediye olmasına rağmen barınak sayısı 250 civarıymış, sokak hayvanlarının ki bunların hepsi köpek değil kedi ve diğer hayvanlarda dahil sayı diye düşünüyorum çünkü maalesef doğru dürüst istatistik de tutulmamış olsa gerek, ki birkaç sene önce sokak hayvanlarının sayısı 20 milyon denmiş, bazı yerlerde toplam sokak hayvanı 350-400 bin civarı denmiş, her neyse toplam 250 tane barınağa sokak hayvanlarını 10 milyon varsayarsak sığdırın nasıl sığdırabiliyorsanız
1300 belediye 250 barınak 10 milyon hayvan, doğal yaşam alanları ya yakılmış ya maden ocağına dönüştürülmüş veya imara açılmış hayvanları ne yapalım?
Bakın canlar ne olursa olsun her canlının yaşam hakkı vardır, sokak hayvanları da can, saldırılar korkunç ama hayvanlar yaptıklarının sonucu düşünemeyen canlılardır, biz ise bilinci olan canlılarız bu ara hayvanlarla alakalı açılan her topikte yazdıklarımı tekrara düştüm ama tekrar etmeye devam edeceğim üzgünüm, çözüm hayvanları öldürmek değil sağlıklı ortamlarda yaşamalarını sağlamak, biraz net karıştırdım, Türkiyede 1300’den fazla belediye olmasına rağmen barınak sayısı 250 civarıymış, sokak hayvanlarının ki bunların hepsi köpek değil kedi ve diğer hayvanlarda dahil sayı diye düşünüyorum çünkü maalesef doğru dürüst istatistik de tutulmamış olsa gerek, ki birkaç sene önce sokak hayvanlarının sayısı 20 milyon denmiş, bazı yerlerde toplam sokak hayvanı 350-400 bin civarı denmiş, her neyse toplam 250 tane barınağa sokak hayvanlarını 10 milyon varsayarsak sığdırın nasıl sığdırabiliyorsanız
1300 belediye 250 barınak 10 milyon hayvan, doğal yaşam alanları ya yakılmış ya maden ocağına dönüştürülmüş veya imara açılmış hayvanları ne yapalım?
Konu sahibine üzülmeyin ya kendisi zehirli etle köpeği zehirlemeyi düşünüyorYa o köpekler ulur, bir de av köpeği olan bazı cinsler de ulur, işin kötüsü eğitimi en zor ırklardan biridir husky sahibi onu susturamıyor olabilirvalla türkiyede hele de ev içinde bakılacak en son köpek cinsi iyi bilirim, ayrıca kemirme huyları da var bende yıllardır köpek besliyorum ama küçük ırk.. benimkide çok havlar zil çaldıgında dışarıdan biri geçtiğinde eve biri geldiğinde.. minicik ama sesi büyük Allahtan gece çok ses yok diye havlamaz hiç benimki gündüz ama uluma çok zor bilmiyorum napsanız hayvana da yazık bi yandan öyle evde bırakılırsa tabi ağlar hem size hem köpeğe üzüldüm umarım orta yol bulursunuz
Orayı kaçırmışımKonu sahibine üzülmeyin ya kendisi zehirli etle köpeği zehirlemeyi düşünüyor
Normal değilsiniz, umarım akıl hastanesine kapatılırsınız.yapacağımdan değil yapmam. ama sahibi huzursuz olsun istiyorum içi içini yesin istiyorum
Çok benzerini yaşadımElbetteki hiçbir çocuk hiçbir insan saldırıya maruz kalmasınama her 2 taraf için de empati yapabilirim çünkü bizzat köpek saldırsına maruz kalmış biriyim, 5 yaşındaydım komşumuzun 5 tane av köpeği vardı, bahçelerine giren bir kediyi kovalarken duvardan atladılar ben de o sırada dışarıdaydım kedi yanımdan geçip başka bir bahçeye kaçarken köpeklerden birinin bana çarpmasıyla yere düştüm, av köpekleri av yere düşünce patisiyle üzerine basar havlayarak sahibini bekler, işte tam da o sahneyi yaşadım, her şeyi net hatırlamıyorum çünkü olayın etkisiyle bazı kısımlar bende silik, ya baba diye bağırdım ya da bağırdığımı zannediyorum net hatırlamıyorum ama köpekler o kadar çok havlıyordu ki belki babam havlamaya çıkıp baktı, bayılmışım biraz ayılır gibi olduğumda sol yanağımın kanadığını babamın kucağında eve gittiğimi hatırlıyorum, yanağımdaki kan ya yüzümü korumak için kafamı çevirirken oldu çünkü bahçe duvarının dibine düştüm ya da düşerken beton zemine çarptım bilemiyorum, o günden sonra komşumuz köpekleri başka bir yere götürdü bu bende travma yarattı mı derseniz, hayır çünkü rahmetli babam da sizin aileniz gibi hayvanları seven bir adamdı ve ben köpeklerle büyümüş bir çocuktum, yine hayvanları sevmeye devam ettim, herkes benim gibi atlatamayabilir ya da benim kadar şanslı da olmayabilir lakin bana şunu diyemezler sana veya çocuğuna saldırsa ne yaparsın? Babam gibi yaparım, hayvanları sorumlu tutmam onlara zarar vermem, sahipliyse sahibine değilse insani ve vicdani önlemler almayan yetkililere sorarım hesabını.
Ya kusura bakılmasın da göç yolunda bizim hava sahamızdan geçen çipli kayıtlı nadir bulunan kuş türlerini zevkine vuran insanlarımız var, kedi tırmıkladı, köpek saldırdı kuş ne yaptı?
Bütün kabahati domuz olmak olan zavallıları öldürüyoruz, sebep ne yemek ararken yerleşim yerlerine geliyorlarmış, burada çok var görüyorum hayvan yavrulamış yemek bulmak için takmış peşine aç bebelerini, çöp konteynerlerinin etrafında dolanıyorlar, kirpiler bile o kadar aç kalıyor ki kedi maması yiyorlar, ne yapsın hayvanlar?
Avrupa için konuşuyorum sokakta köpek olmamasının sebebi köpekleri korumak. İyi şartlarda bakılıyorlar. Yoksa sokağa tilki de iniyor, domuz da. Bu arada ördekler sokakta dolaşıyor. Zarar veren de olmuyor. Fareyi saymıyorum bile 1. Katların hemen hemen hepsinde var. Bizdeyse köpekler hedef gösterilirken kediler de hedef gösteriliyor. Hatta kedi köpek bitsin sıra kuşlara da gelecek gibi yazılar görüyorum. Eğer sadece köpeklerin sokaktan alınmasını isteyen varsa bu zihniyetin alt yapısını araştırsın. Sosyal medya çok ulaşabilir bir şey. Kime, neye destek oluyorlar görsünler. Saldırganlığın dışavurumu bu başka bir şey değilBenim bu yoruma yazacağım şeyler çok aşırı siyaset olur, o yüzden yazmıycam. Ama her şeyde olduğu gibi bunda da iki yüzlülük var, başka konularda Avrupa medeniyetini yerden yere vuranlar konu hayvan olunca ağızlarını yaya yaya Avrupa'da bir tane sokak hayvanı göremezsin diyorlarsiyasiler de, toplum da, burada bazı üyeler de dahil buna.
İstanbul da göletteki ördekleri çalıp pişirip yiyolarAvrupa için konuşuyorum sokakta köpek olmamasının sebebi köpekleri korumak. İyi şartlarda bakılıyorlar. Yoksa sokağa tilki de iniyor, domuz da. Bu arada ördekler sokakta dolaşıyor. Zarar veren de olmuyor. Fareyi saymıyorum bile 1. Katların hemen hemen hepsinde var. Bizdeyse köpekler hedef gösterilirken kediler de hedef gösteriliyor. Hatta kedi köpek bitsin sıra kuşlara da gelecek gibi yazılar görüyorum. Eğer sadece köpeklerin sokaktan alınmasını isteyen varsa bu zihniyetin alt yapısını araştırsın. Sosyal medya çok ulaşabilir bir şey. Kime, neye destek oluyorlar görsünler. Saldırganlığın dışavurumu bu başka bir şey değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?