sürekli bağıran uluyan komşu köpeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşırı saçma bir yaklaşımda bulunmuşsunuz. Millet değil hayvan, evin çocuğu evde koşunca bile rahatsız olup komşusuyla hır-gür çıkarıyor da köpek gürültüsü mü çekecek?
Bir tane daha lohusa kafa geldi değil hayvan diye çocuk kutsamalar. senin çocuğun sana kutsal başkasının kedisi diğerinin kirpisi ay yeter alıntılamayın beni artık bıktım sizin at gözlüğünüzden

Hiçbirini beslemeyin, Allah zaten -insan müdahale etmediği- sürece hepsinin var olabileceği bir ortam yaratmış, doğanın işleyişine dokunmayın yeter.
sen de yemek yeme Allah bir şekilde yaşatır seni havayla yağmur suyuyla falan

Çoğalttınız, dengeyi bozdunuz, ben de düzeltin diyorum.
Dünya artık insan nüfusunu da taşıyamıyor. Burdaki fikir nedir? Holokost mu olsun? Demin dediğim survival of the fittest'a mı dönelim? En güçlü insanlar hayatta kalsın ve üreyebilsin kalan da artık ne olursa.

Yazarken ben de gülüyorum Mune abla gayet komik bir noktaya geldik ama bilimsellik de girdi

Bakın canlar ne olursa olsun her canlının yaşam hakkı vardır, sokak hayvanları da can, saldırılar korkunç ama hayvanlar yaptıklarının sonucu düşünemeyen canlılardır, biz ise bilinci olan canlılarız bu ara hayvanlarla alakalı açılan her topikte yazdıklarımı tekrara düştüm ama tekrar etmeye devam edeceğim üzgünüm, çözüm hayvanları öldürmek değil sağlıklı ortamlarda yaşamalarını sağlamak, biraz net karıştırdım, Türkiyede 1300’den fazla belediye olmasına rağmen barınak sayısı 250 civarıymış, sokak hayvanlarının ki bunların hepsi köpek değil kedi ve diğer hayvanlarda dahil sayı diye düşünüyorum çünkü maalesef doğru dürüst istatistik de tutulmamış olsa gerek, ki birkaç sene önce sokak hayvanlarının sayısı 20 milyon denmiş, bazı yerlerde toplam sokak hayvanı 350-400 bin civarı denmiş, her neyse toplam 250 tane barınağa sokak hayvanlarını 10 milyon varsayarsak sığdırın nasıl sığdırabiliyorsanız

1300 belediye 250 barınak 10 milyon hayvan, doğal yaşam alanları ya yakılmış ya maden ocağına dönüştürülmüş veya imara açılmış hayvanları ne yapalım?

Bi de barınağı 5 yıldızlı otel sanıyorlar da hayvanseverler hayvanları sokaktan çekmek istemiyor filan diyorlar. Hayatlarında barınak görmemişler, Konya barınağında geçen kış yaşanan olaylar da malum. Koşullar düzelmedikçe hayvan seven insan sokağında başını okşadığı sosyal köpeğini o cehenneme yollamak ister mi?

Hepsini barınaklara sığdırmak zorunda değiliz zaten, insanların fobisine göre değil mantıkla hareket etmek lazım mantığımda insana zarar verdikleri noktada müdahale etmek lazım diyor. Kedilerden bir saldırı haberi duymadım köpeklerinde gruplarını dağıtacak kadar önlem alsak , saldırma öyküsü olanlarını çiftliklere yerleştirsek , beraberinde etkin kısırlaştırma yapsak yetecek ama hiç faaliyet yok.

Ya o köpekler ulur, bir de av köpeği olan bazı cinsler de ulur, işin kötüsü eğitimi en zor ırklardan biridir husky sahibi onu susturamıyor olabilir valla türkiyede hele de ev içinde bakılacak en son köpek cinsi iyi bilirim, ayrıca kemirme huyları da var bende yıllardır köpek besliyorum ama küçük ırk.. benimkide çok havlar zil çaldıgında dışarıdan biri geçtiğinde eve biri geldiğinde.. minicik ama sesi büyük Allahtan gece çok ses yok diye havlamaz hiç benimki gündüz ama uluma çok zor bilmiyorum napsanız hayvana da yazık bi yandan öyle evde bırakılırsa tabi ağlar hem size hem köpeğe üzüldüm umarım orta yol bulursunuz

Konu sahibine üzülmeyin ya kendisi zehirli etle köpeği zehirlemeyi düşünüyor

Normal sokak köpekleri gibi olmuyor huskyler arkadaşımdan biliyorum onunda öyle çok uluyor ve susmuyordu cinsinden dolayı. Sokak köpekleri de havlar ama her zaman ulumazlar. Çok yakınında olunca birde zor oluyor tabi karşı komşun olsa biraz mesafen olsa neyse. İnsanlar da gülüyor, kahkaha atıyor demişler ancak zaten insanları da sınırını bilmediği zaman şikayet ediyoruz. En sık şikayetlerimiz yerli yersiz gürültü yapan komşular değil mi? İnsanla kıyaslamak anlamsız. Hayvan doğası gereği havlar ama sibirya kurdu gibi cinslerin apartmanda beslenmesini doğru bulmuyorum. Bi ara inek, koyun besleyen vardı e zararsız diye onları da evde beslesinler kokudan duramazlar bu seferde. Yani demek istediğim ortak yaşam alanlarında orası bi kişiye aitmiş gibi davranmak çok yanlış. Her şeyin bi sınırı vardır. Bu yüzden hayalim en az 15 dönüm arazinin ortasında yaşamaktır insanlara mesafeli, huzurlu :)

Çok benzerini yaşadım

23 nisan gösterisi için hazırlandım
Zaten varlıklı değildik giyebileceğim tek güzel kıyafetim vardı
Servis için köşeyi döner dönmez köpek üzerime koştu

Kaçarken düştüm
Üzerime atıldı
Çığlıklarımı duyan annemler koştu üzerim yırtıldı kan revan içinde kaldım

Bir diğer yaşadığımdan yine saldırıdan kaçarken yola fırladım
Arabanın fren sesi kulaklarımda
Sürücü şokta ben şokta

Daha bir sürü sayabılırım
Hiç birinin tırnağına zarar gelsin istemiyorum
Masum canlar kötü insanlara kötü şartlara rağmen yaşamaya çalışıyorlar
Ben barınak şartları iyileştirilsin ve sokaklarda olmasın istiyorum
Hem kediler hem köpekler
Canilerin eline düşüyorlar çünkü acı çekiyor eziyet görüyorlar
ve barınaklarda bakım için gönüllüler görev almalı
Bu tontişi de annesiz tek başına sokakta yaşamaya çalışırken bulduk

Ben erkek sandım meğer kızmış
Ailemizin yeni üyesi oldu
Şimdi genç güzel bir kız oldu

Eklentiler

• IMG_9873.jpeg
    165,3 KB · Görüntüleme: 44
Avrupa için konuşuyorum sokakta köpek olmamasının sebebi köpekleri korumak. İyi şartlarda bakılıyorlar. Yoksa sokağa tilki de iniyor, domuz da. Bu arada ördekler sokakta dolaşıyor. Zarar veren de olmuyor. Fareyi saymıyorum bile 1. Katların hemen hemen hepsinde var. Bizdeyse köpekler hedef gösterilirken kediler de hedef gösteriliyor. Hatta kedi köpek bitsin sıra kuşlara da gelecek gibi yazılar görüyorum. Eğer sadece köpeklerin sokaktan alınmasını isteyen varsa bu zihniyetin alt yapısını araştırsın. Sosyal medya çok ulaşabilir bir şey. Kime, neye destek oluyorlar görsünler. Saldırganlığın dışavurumu bu başka bir şey değil

İstanbul da göletteki ördekleri çalıp pişirip yiyolar
Sincap görseler ona da eziyet işkence parayla satma ne ararsanız yaparlar

Dünyada bence iki tip insan var. Biri sizin gibi olayı bu şekilde dert edinenler diğeri de annem gibi iki köpekli aynı şekilde gürültücü komşusunun köpeklerinin sesiyle mutlu olan onları hep gezdirmek için komşudan izin alanlar. Taşınırken köpeklerden ayrıldığı için çok üzülmüştü.

Benim de bahçesinde hep havlayan köpek gördüğüm için sinirlendiğim bir ev oldu çünkü o hayvanları gezdirmiyolardı tüm gün bağlıyolardı hapis hayatı yaşıyolardı yaz sıcağında tenekenin içinde yuva diye tutuyolardı. Tuvaletlerini temizlemiyolardı hayvanşar o pisliğin içindeydi bu yüzden şikayet ettiğim bir aile olmuştu.

aynı şekilde bebeği hep ağlayan aileleri de dert eder misiniz mesela merak ettim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…