• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şüphelerim yersiz mi?

Birkaç resim var o resimlerde bir bayan var ablam dedikleri.
Belki de o başka biri gelme ihtimali olmayan...
Acaba onlar da Sibel ne kadar aptal bunca yıl kandırdık diye sizin gibi düşünüyormudur?
Ben bunları yaşarken çok acımasızca...

Dediğim gibi bir kaç resimde var bir bayan ama artık onunda gelme ihtimali olmayan biri olduğunu düşünüyorum.
Kayınvalideme de soramıyorum bir kaç kez neden mevlid okutmuyoruz dedim ben onun için gerekli yardımları yapıyorum dedi.
Aynı şey mi insan evladına bi Kur'an okutmazmı?[/QUOTE]
-----------------------------------------------------------------------
canım ben kayınvalidenlerin aptal,kandırdık gibi düşündüklerini zannetmiyorum.eminim ki minnet duyuyorlardır.ayrıca iyi insanlar olduklarını söylüyorsun.sana karşı o tür duyguları olsa bence bir şekilde hissederdin.:50:
ayrıca naz ın annesinin yaşadığını bende düşünmüyorum.yaşasa bir şekilde ulaşmaya çalışırdı.sizde diyorsunuz eşimin ailesi hep aynı yerdeler diye.hakkınızda hayırlısı olsun.iyi niyetinizin mükafatını göreceksiniz:69:

Son düzenleme:
eğer çocuk eşinizin gayri meşru çocuğuysa ;
size yapılmış büyük bi saygısızlıktır.Hem yalan söylüyolar , hemde kocanızın yaptığı sorumsuzluğun bedelini size ödetiyorlar demektir.. Oh hem yalan söyle , hem de gayri meşru çocuğuna baktır ...

üzücü bi durum ama bu şüpheyle yaşamaya devam ederseniz bir süre sonra evliliğinize zarar verirsiniz. En mantıklısı eşinizle doğru düzgün konuşmak.

En mantıklısı bu arkadaşım. Konuşmaya başlamadan önce güvenini kazan. Naz'ı sevdiğini ne olursa olsun ondan asla vazgeçemeyeceğini anlat. Ki benim anladığım kadarıyla bu doğru zaten. Sağdan soldan kulağına çalınanların, sezgilerinin seni şüpheye düşürdüğünü söyle. Bu şüphelerin peşine düşmektense ona sormanın daha doğru olduğunu düşündüğünü, gerçeğe bilmenin hakkın olduğunu söyle..

Duruma , eşinin tepkisine göre tavır al işte. Ama gerçeklerle yüzleşmeye hazırsan yap. Hep en kötü senaryo vardır. Ya Naz'ın annesi yaşıyorsa. Bir şekilde kızını istemeden bırakmak zorunda kalmışsa vs. vs... O zaman ne yapacaksın?

Zor bir durum, Allah yardımcın olsun..

naz'a annelik yaparak büyük sevaba girmişsiniz ama eşinizde sizi kandırarak büyük günaha girmiş.gerçekten ablasının kızı olsa muhakkak nüfusta çıkardı.şüphelerin bence doğru ama 5 yıldır içine atmanda bi garip.eşin zaten ağzından kaçırmış nerden öğrendin diye.açıkça itiraf etmiş.düzgünce sor anlat bana doğruyu de.sert çıkışma yalan söyleyecektir.belkide eşinin çocuğuda değildir başka bi oyunlar dönüyordur bilemeyiz:50:

film gibi gerçekten...
sen bunca zaman onlara inanmışsın ve naz a annelik yapmışsın..ve içinde kötülük vesvese olmadığı içinde bunların altından bişey aramamışsın...
sen zaten iyi bir anne ve eş olarak onlara yaptıkları oyundan ya da neyse artık ondan dolayı gerekli vicdan azabını tattırmışsındır bunca zamandır...
şimdi ise eşinle karşılıklı ciddi bir şekilde konuşup bunun doğrusunu öğren...DNA testi yaptırmak istemediğini ya da yabanci insanlara sorup aslını öğrenmektense eşine ondan duymak istediğini söyle herşeyi...
bence zaten bu konuşmanın ardından ne hissettiğin ne hissedeceğin şekil alacaktır...
öncelikle eşinle konuşmalısın...

Şüphelerinizde haklısınız, aslında bu kadar büyük bir yalanın nasıl gün gelir de ortaya çıkacağını düşünmezler, benim de aklım bunu almıyor. Belki de dediğiniz gibi Naz'ın size ve sizin Naz'a olan düşkünlüğünüzü affetme sebebi olarak gördüler. Ama kimse bilemezdi ki sizin onu bu kadar benimseyeceğinizi, kolay değil çünkü. Böyle bir riski göze almak ancak çaresizlikten olur diye düşünüyorum.

Evet, çok büyük ihtimalle Naz eşinizin kızı olabilir, ama eşinizin iki kızkardeşi daha olduğundan bahsetmişsiniz. Farklı bir bakış olarak, acaba onlardan biri gençlik hatası yapmış olabilir mi acaba diye geldi aklıma. Naz'ın doğumunda iki kızkardeşin yaşlarını bilemiyorum elbette, belki de çok ufaktılar, o zaman zaten böyle bir şeyden sözedilemez. Ama böyle bir durum olma ihtimali varsa, ailenin böyle bir şeyi örtbas etmek istemesi de oldukça mümkün. O dönemlerde eşinizin ailesiyle aynı şehirde miydiniz, kızkardeşleri de onlarla birlikte miydi onu da bilemiyorum tabii. Aynı şehirdeyseniz ve görüşüyorsanız zaten böyle bir şeyi farketmemeniz mümkün değil, dolayısıyla olmamıştır.

Bir de aile dostu olan o kişi de (ki anladığım kadarıyla bütün olayı biliyor) eğer ki eşinizin çocuğu ise Naz, neden bunca sene sonra böyle bir soru sorma gereği duydu? Belki de ailenin etrafında bu olayın içyüzünü bilen başkaları da vardır, ama bence en sağlıklı bilgiyi yine eşinizden almalısınız. Bunca yıllık evlilikten sonra onun gözlerinden anlarsınız doğruyu söylediği zamanı. Naçizane tavsiyem, eşinizle yeniden konuşmanız. Ama eşinize kafanızdaki hiçbir düşünceyi, şüpheyi açmadan, yani direkt senin çocuğun mu diye sormadan, kendisinden gerçekleri anlatmasını isteyin. Bunca yıldır kafanızda oluşan, size anlatılan hikayeye uymayan parçaları söyleyin. Eminim ki bir yerden sonra artık kaçış olmayacaktır. Gerçekleri öğrenmek sizin en doğal hakkınız...

Süphelerinde haklilik payin var gibime geliyor.Bu olayi bir an önce aciga kavusturmalisin.belkide seninde dedigin gibi bakmak istemeyecegini düsündükleri icin söylememis olabilirler.gercegi ögren ve ondan sonra düsünürsün.Sen büyük sevap islemissin canim.Onlarsa büyük günah.senin utanilacak bir seyin olmaadigina göre istersen bu sevabi devam ettirirsin istersen ettirmessin.Olayi dataylica düsününce seni aptal yerine koyduklarini düsündüler gibi gelebilir sana ama belkide senin öbür dünyani güzellestirdiler.Bu dünya yalan inan bana.

aklım almıyor şunu. diyelim bu kız eşinizin gayr-ı meşru kızı, nasıl bir kayınbaba ve kaynana yaşına başına bakmadan bu yalana ortak olur ve senelerce devam ettirir? çok mu cahil insanlar bunlar, ne yaptıklarını bilmeyecek kadar yani. bence mantıklı bir anne baba, böyle bir olay varsa eğer, bu kıza söylemelisin, yalanla yaşanmaz demelilerdi, en azından baba buna ses çıkarmalıydı; ama öyle olmamış anlaşılan. bence hiç dedektifliğe girişmeyin, eşinizi karşınıza alıp açık açık konuşun, kızmayacakmış gibi konuşun ki gerçekleri itiraf etsin size. eğer bu kız gerçekten eşinizinse, annesinin nerede olduğunu öğrenin. siz de aldatılmış oluyorsunuz bu arada; ama çocuğun neden babaya kaldığını vs. öğrenmelisiniz ileride daha büyük sorunlar yaşamamak için. ayrıca da şu da ayrı bir soru işareti, eğer nazın babası eşinizse, size anne demeisne izin verildi de, babaya neden zorla dayı dedirtildi? kaynananız bunu rica edebilirdi çocuk kendini evinde hissetsin, baba desin dayısına filan diyebilirdi yani. bir de sadece siz bilmeyin diye, çocuğu da kendi babasının evinde yiğen konumunda tutmak çok mantıksız geldi bana. gerçekten karışık bir durum, allah yardımcınız olsun, umarım düşünüldüğü giibi değildir. allah razı olsun sizden ve kolaylıklar, sabırlar versin.

şimdi bir üyede ablalarından biri gençlik hatası yapmış olabilir dedi..
e o zaman o ablalara dikkat etmek lazım çocuğa aşırı ilgi var mı felan diye??
birde eşi hastalandığında gizli gizli başında ağlamış .. burdada bir bit yeniği var.. vicdan azabı gibi bir durum olabilir ağlıyorsa felan..
e ablasının kızı olsa felan nie kendi vicdan yapsın ??

kütükte görünmemesini eşinize sordunuzmu?? böyle birşey olmaz. kesinlikle ama kesinlikle kütükte öldüğü görülürdü. tek çözüm açıkça konuşup dna testi istemek.. siz 3 yıl çıkmşsınız... sizi aldatmamşta olabilir aslında... yani sizden önce bir kızla beraber olmşsa.. 9 ay hamilelik.. 2 yıl sonrada çocuk elinize gelmiş. yaklaşık 3 yıl yani..

bence eşinizle sakince güzlce konşn. sizi kaybetmekten çok korkmş sanrım.. ve bir baba olarak ben onun babasıyım diyememenin eşiniz için de ne kadar büyük bir acı olduğunu düşünün...sırf sizi kaybetmemek için... sizi seviyor bence eşiniz..

zaten eşiniz ^^nerden öğrendin^^diyerek açık vermiş gibi.. ama yanılıyorda olabilirim..fakat su da var Naz ablasının kızı olsa ona ananeyle dede bakardı size hiç vermezlerdi gibime geliyor...ama iyiki annelik yapmıssınız Naz kızınıza:) umarım herşey açıklığa kavuşur sizde kuşkularınızdan kurtulursunuz..iyi akşamlar

Evet ben Naz'a annelik yaptım ama baştan bunu bilseydim belki de yapmazdım.
Kimse eşinin gayrımeşru kızına benim Naz'a davrandığım gibi davranmaz.
Belki bilsem bende yapmazdım, kabul etmezdim kayınvalidemde kalırdı.
Ama şimdi öyle değil Naz'a karşı hiçbir soğukluk hissetmiyorum hala kendi kızım gibi seviyorum gerçekten onun bir suçu yok çünkü
Mutlu yuvama gelince de ben mutluyuz sanıyormuşum ama arkamdan dönen oyunların farkında değilmişim meğer...[/QUOTE]

haklısın yaşarken beli fark etmedin ama düşünüyorum benim eşimin ablası ölse eşi dostu hiç mi bahsetmezdi? hiç bir anısını anlatmazdı.. ne zaman eşimin ailesi ile bir araya gelsek hep anılar anlatılır vs... o yüzden anlayamamış olmanız çok ilginç geldi bana..

ama eğer eşinizin kızı bile olsa bence ne siz naza annelikten vazgecin ne de eşinizi bırakın derim seneler geçmiş aradan sen ona kızım diyorsun o sana anne..
ve gerçek annesi ölmüşse eger sen ona anne oldun bi kere burda bilmeden de olsasevap işlemişsin Allah sana müfakatını verir inşallah ...
bırak kardeş gibi büyüsünler şimdi diceksiniz ki ne kadar rahatsın..
tabi ki gerçekleri ögrenmek hakkın ama seni üzmekten başka bir işe yaramaz emin ol... zor bir durum eşin belli ki senden vazgecmek istememiş ama söyleyememiş de...

aldatma meselesine gelince dediğim gibi aradan seneler gecmiş eger bu zamana kadar bir şüphen olmadıysa huzurunu bozme derim..:19:

kütükte görünmemesini eşinize sordunuzmu?? böyle birşey olmaz. kesinlikle ama kesinlikle kütükte öldüğü görülürdü. tek çözüm açıkça konuşup dna testi istemek.. siz 3 yıl çıkmşsınız... sizi aldatmamşta olabilir aslında... yani sizden önce bir kızla beraber olmşsa.. 9 ay hamilelik.. 2 yıl sonrada çocuk elinize gelmiş. yaklaşık 3 yıl yani..

bence eşinizle sakince güzlce konşn. sizi kaybetmekten çok korkmş sanrım.. ve bir baba olarak ben onun babasıyım diyememenin eşiniz için de ne kadar büyük bir acı olduğunu düşünün...sırf sizi kaybetmemek için... sizi seviyor bence eşiniz..

e oldu canım beni seviyo ama yalan söylemiş var mı böyle birşey ??
bazen kaybedeceğini bilsen de doğruyu söylemelisin ..
buda öyle durumlardan biri..
aldatılmakda çok acıdır inanın ..

Film gibi resmen.

Ama öncelikle sizi tebrik ediyorum her mesajınızda içtenlikle o benim yavrum kızım demişsiniz. Çoğu insan yapmaz bunu.. benim tahminlerime göre Naz eşinizin kızı. Bir üyenin de dediği gibi bence sizinle beraberken o kız hamile kaldı bir anlık ilişkiydi. Sonra bebeği alıp geldi. Ailesinin istemediği bir kız olduğu tezine katılmıyorum çünkü çok mutluyuz çok iyi bir koca baba yazmışsınız o kıza aşık olsaydı böyle mutlu olamazdınız.

Eşiniz ne sizi kaybetmek istedi ne de kızını. O yüzden -belki de korktuğu için- bu yalana başvurdu. Düşünüyorum da eğer sizin yerinizde olsaydım eşime ve ailesine asla güvenmezdim ama Naz'ı da bırakıp gidemezdim. Zaten babasına dayı diyormuş. Gitmek en çok Naz'ı yıkar.. :5:

Akşamüstü en son yazdıklarımdan sonra yazılan cevapları vaktim olmadığı için okuyamadım.
Eşim kızlarımla dondurma almaya gitti.
Şimdi hazırlanıyorum bende bu akşam kızlar bakıcıyla kalsın , biz bu geceyi dışarda geçirelim dedim.
Oooo Sibel Hanım haftaiçi hemde Ramazan ayında organizasyon he diyor birde.
Sen bir gel, kızlarımdan uzaklaşalım onlar duymasın etkilenmesin de sen görüceksin organizasyonu.
Sadece bunu haber vermek için girdim şimdi yarın yazarım yine.
Belki de cepten yazabilirsem yazarım.
Derdime ortak olan herkese çok teşekkürler...

Akşamüstü en son yazdıklarımdan sonra yazılan cevapları vaktim olmadığı için okuyamadım.
Şimdi hazırlanıyorum bende bu akşam kızlar bakıcıyla kalsın , biz bu geceyi dışarda geçirelim dedim.
Sen bir gel, kızlarımdan uzaklaşalım onlar duymasın etkilenmesin de sen görüceksin organizasyonu.

hadi bakalım... bol şans diyorum :5:

Şöyle bir durum da var Naz'ın gerçek annesi yaşıyor olsaydı yada gerçekten arasaydı Naz'a ulaşabilirdi.
Çünkü şirketleri yıllardır kayınbabamın babası hatta dedesi zamanından beri aynı yerde.
Mutlaka bir şekilde ulaşır bilmiyorum ya belki de dediğiniz gibi bir yerlerde birileri de Naz'ı arıyor olabilir mi?
Ama benim asla isteyeceğim en son şey bile olamaz çocuğumu bunalıma sokmak.
Eşim de istemez bunu eminim bana yaptığı çok büyük yanlış ama çocuklarımıza çok düşkündür.

Aslında birkaç ihtimal var.
Naz'ın annesi doğumda hayatını kaybetmiş olabilir.
Eşinin ailesi gücünü kullanarak bebeği zorla almış olabilir.
Doğum sonrası anneye bebeğin öldüğünü söylemiş ve Naz'ı almış olabilirler.
Anneye kızının çok iyi şartlarda yetişeceğini, kendisinin de geleceğinin maddi anlamda garanti altına alınacağını söyleyip kızı almış olabilirler. (Ama sanmıyorum ki bir anne böyle bir şeyi kabul etsin)
Ne olursa olsun bu şüpheyle yaşanmaz.
Kadın yaşıyorsa?
Kadın ölmüş dahi olsa Naz'ın ileride bunu bilmeye hakkı var.
Dayı dediği kişinin de babası olduğunu bilmeye...

İnşaallah hayırlı haberlerle gelirsin.
Allah yardımcın olsun...

Bence eşinizi ve ailesini karşınıza alıp konuşun. çünkü şimdi siz konuşup bu olayı açıklığa kavuşturmazsanız büyüyünce Naz yapacaktır. her nekadar eşiniz kendi üzerine geçirmek istesede kimlikte anne ve baba adı değişmeye biliyor yani gene kayınvalide ve kayınpederinizin isimleri yazacak Nazın kimliğinde (kendimden biliyorum). ilerde sormayacakmı neden kimliğimde onların adı yazıyo diye.
Her şeyi konuşun ama net olun. ne söyleyeceğinizi kafanızda 5 kere düşünüp öyle konuşun çünkü çok hassas bir konu. şimdiden kolay gelsin. umarım herşey sizin ve 2 kızınız için hayırlı olur.

Back