Eltimin genelde eşimin eski görüştükleriyle ilgili(daha doğrusu eşime önerilen kızlarla ilgili) şakaları olmuştu bana. Onemsememistim ama bazi şakaları fazla yapinca tadi kacar ya öyle gibi bişey oldu. Eşime ailesi benle evlenmeden önce baski yapmis artik sende evlen diye. Bi kac kiz göstermişler ama o orali bile olmamış. Benimle tanışmayı eşim istedi ve tanismadan evlilik surecine kadar cok caba harcadı. Yani beni esim buldu.
Bu akşam eltimler bize geldi oturmaya. Konuşurken konu eşime eskiden gösterilen kizlara geldi. Daha doğrusu biz başka bi akraba için kiz düşünürken eltim birden "ben x'e arkadaşımın kardeşini düşünmüştüm. Kiz cok guzeldi cok sempatikti şöyleydi böyleydi derken baya övdü kızı. Abartmiyorum övme kisminda abartti ve bi cok seyi üstüne basa basa söyledi. Sonra kıza sormuş kiz da görüştüğüm biri var demiş ve nişanlıymis suan. Eltim de zaten görüşme falan olmadi dedi o sırada eşim de ben buldum zaten gönlümün sultanini dedi ve konuyu kapatti.
Ben tabi bozuldum. Ama bozuldugum nokta bunu anlatmasi değil. Evet anlatmasi gereksizdi durduk yere çünkü eşim evli kiz nişanlı.
Kizi o kadar övdü ki içimden adam evlenmiş niye pişmiş aşa su katiyosun dedim. Giderken de kizmadin dimi falan dedi kapida. Yok olan olmus gecmiste kalmis diye gecistirdim ama tavır olarak bozuldugumu anlamistir. Neden tepki vermedin diyeceksiniz ama ben bunu kasitli yaptigini düşünüyorum çünkü eşime gösterilen kızları yada o olaylarla ilgili anilari çok fazla gündeme getiriyo. Ve rahatsız oldugumu anladıkca sakaya vurup daha da yapacak gibi. Çünkü laf sokarken gülerek çok söylüyor ben takilsam fesatsin diyecek.
Arada yok doktor talibi vardi ama senin kocan istemedi falan. Hatta geçen kayinvalidemin yaninda anlatti işte bi kiz gösterdik işte ben esmer severim demiş eşim. Eltim de dimi anne diyor kayinvalideme kadin bişey demedi belki hosnut olmam diye. Siz olsaniz bozulur muydunuz buna? Anlatmasina gerek var miydi? Ya da nasil bi tepki verirdiniz?