eşimde ki sabir!

Hasta hasta derken? 1 yil oldu kv ameliyat olali. Zaten bakmam deseydi krese verecektik 900 krese gidecekti 1000de bana kalacakti. Kadinin calismak istemesinin neresi simariklik. Bir iki yorumdan guc alinarak yapil!is bir yorum bu net belli. Cocuk 2 aylik demiyorum 2 yasinda diyorum.
2 yaş 2 aylıktan çok daha önemli bana göre. Bi çocuğun karakterinin oluşması için en önemli yaş. 3 kuruş para için evde bunaldım diye 2 yaşında çocuğu kayınvalideye bırakmanın gerekliligini asla anlamıyorum şımarıklık bana göre evet. Ki kadınların kendi ayakları üzerinde durmasını en çok savunanlardan biriyim ama bu şekilde değil. Tabi çocuk sizin hayat sizin istediğinizi yapın.

Kizlar ben oglum 7 aylikken ise basladim ogluma kv bakiyordu. Sonra o ameliyat olunca mecbur cikmak zorunda kaldim. 1 yil gecti uzerinden. 1 yildir evdeyim ve bunaliyorum. Neyse esimle konustuk 1 hafta once bak ben evde yapamiyorum calismam lazim evde yapamiyorum dedim oda bana annem daha iyilesmedi dedi. Bende iyilesti iste 1 yil oldu dedim. Tekrar bi konus annenle dedim. Ben ne diyim askim sen konus dedi. İyi dedim tamam. Kv ile konusmaya gittim. Esimde vardi. Dedim anne ben yapamiyorum evde egrr iyiyseniz ogluma bakarmisiniz bende calissam dedim. Esim de tik yok. Kv de olur kizim ben farkindayim zaten senin bunaldigini dedi. Dedim bi yer var yarin gidip form versem olur mu. Olur dedi. Eve geldik esimle konusuyorum. Bak diyorum yarin gidelim form verelim. Ya sabret oglumuz 2 yasina girsin sonra calisirsin diyo. Bende dayanamiyorum anlamiyormusn dedim. Neyse gittik form vermeye. Cuma form verdik hala haber bekliyoruz. İste cok iyi sabah 8 aksam 6 cumarteis pazar ve resmi tattileri var. 2Gun tatil neden kotu. Bende bugun esime msj attim o iste, isten hala aramadilar baska ismi baksak diye. Bana msj atmis askim sen 9 aylik olduguna eminmisin diye :KK70: dedim arkadas ben sabirsiz degilim sen cok sabirlisin. Oda tm carsamba bi haber cikmazsa baska yerlere form veririz dedi. İyi dedim. Evde durmak istemiyorum. Bunaliyorum ev isi yemek hep siradan seyler. Napayim baska is bakayim mi yoksa carsambaya kadar bekliyim mi? Hanimlar yorumlarinizi bekliyorum mutlu kalin
Kaç aylıksın peki

Herşeyi kadının göreviymiş gibi algılarsanız evet zaman kalmaz. Çalışan bir annenin kızıyım be de çalışan bir anneyim. Annemle her zaman kaliteli zaman geçirdim. Asla beni ilgiye ve sevgiye ac bırakmadı. Ev hanimi komşularımızın göz önündeki çocukları sumukleri aka aka gezerken, okul dışında hiç bir aktiviteleri olmazken ben hep çok iyi bakildim, annemle tiyatrolara, sinemalara gittim. Çocuğum olduğunda paspal paspal evde oturmaktansa eski hayatımdan vazgeçmeden bu hayatı oğlumla paylaşarak, ona uydurarak yaşamaya başladım. Tabii ki daha minicikken eğer gerçekten zaruri bir durum yoksa bebek bırakılmaz ama burada iki yaşına gelmiş bir bebekten bahsediyoruz. Lütfen çalışan anneleri bu şekilde ilkelce yargılamadan önce çalışmayan annelere de bir göz atıp acaba çocukları gerçekten çalışanlara göre çok daha mı iyi yetiştiriyorlar, mükemmel insanlar mı hediye ediyorlar topluma bir bakmak lazım.
Evde oturmanin paspal oldugunu size dusunduren nedir merak ettim. Her ev hanimini izdivac programi izliyor ve her calisan anneyi cocugunu tiyatro tiyatro gezdiriyor mu zannediyorsunuz? Bu calisip calismamakla alakali degil, kisinin anneligiyle alakali

Ama gerçekten aşırı sabırsızsın..
Cuma gününden bu yana 2 gün tatildi zaten. Daha dur pazartesi bugün..

Ben de bebeğim doğduktan sonra bir anda eve tıkılmış gibi hissetmiştim. Hem oğluma bakmak hem de çalışmak arasında gidip geliyordum borcumuz olduğu için.
İşe geri dönünce iyi geldi ve evde bebek bakan arkadaşlarımdan daha iyi bir psikolojide olduğumu farkettim. Çalışmaya alışık kadınlar daha iyi anlar.
Ama şahsen maddi imkanım el verse ben çocuğuma kreş yaşına kadar bakardım sanırım.

Kizlar ben oglum 7 aylikken ise basladim ogluma kv bakiyordu. Sonra o ameliyat olunca mecbur cikmak zorunda kaldim. 1 yil gecti uzerinden. 1 yildir evdeyim ve bunaliyorum. Neyse esimle konustuk 1 hafta once bak ben evde yapamiyorum calismam lazim evde yapamiyorum dedim oda bana annem daha iyilesmedi dedi. Bende iyilesti iste 1 yil oldu dedim. Tekrar bi konus annenle dedim. Ben ne diyim askim sen konus dedi. İyi dedim tamam. Kv ile konusmaya gittim. Esimde vardi. Dedim anne ben yapamiyorum evde egrr iyiyseniz ogluma bakarmisiniz bende calissam dedim. Esim de tik yok. Kv de olur kizim ben farkindayim zaten senin bunaldigini dedi. Dedim bi yer var yarin gidip form versem olur mu. Olur dedi. Eve geldik esimle konusuyorum. Bak diyorum yarin gidelim form verelim. Ya sabret oglumuz 2 yasina girsin sonra calisirsin diyo. Bende dayanamiyorum anlamiyormusn dedim. Neyse gittik form vermeye. Cuma form verdik hala haber bekliyoruz. İste cok iyi sabah 8 aksam 6 cumarteis pazar ve resmi tattileri var. 2Gun tatil neden kotu. Bende bugun esime msj attim o iste, isten hala aramadilar baska ismi baksak diye. Bana msj atmis askim sen 9 aylik olduguna eminmisin diye :KK70: dedim arkadas ben sabirsiz degilim sen cok sabirlisin. Oda tm carsamba bi haber cikmazsa baska yerlere form veririz dedi. İyi dedim. Evde durmak istemiyorum. Bunaliyorum ev isi yemek hep siradan seyler. Napayim baska is bakayim mi yoksa carsambaya kadar bekliyim mi? Hanimlar yorumlarinizi bekliyorum mutlu kalin

Formları niye eşinizle vermeniz gerekiyor? Çocuğunuzu kayınvalidenize bırakın, istediğiniz kadar işe başvurun.

Canım sıkılmakta çok haklısın. Alışan insana gerçekten zor geliyor. Elbette babannesi bakarken gözün arkada kalmaz ama emin ol akşam 6da eve gelince bitik olacaksin. Ben öğretmenim öğlene kadar çalışıyorum ama eve geldigimde şöyle 2 saat filan pert durumda oluyorum. Akşam 6ya kadar çalıştığımı düşünemiyorum ne yemek yapabilirdim ne temizlik ne bebeğimle ilgilenmek... Bence ikinci çocuğa niyetin varsa onu da aradan çıkar sonra çalışırsın yoksa şimdi bir daha işten ayrılacaksin sil bastan olacak. Niyetin yoksa calis ama acele karar verme iyice içine sinen bir yer olsun çünkü özel sektör çok fena...

Ne var bu kadar evde duramayacak,sıkılacak.O kadar çok tekrar etmissiniz ki,üzüldüm çocuk adina.Ben de hep kadınların çalışmasından yanayimdir.Ama çocuk 3 yaşına geldikten sonra.Onun herşeyden çok size ihtiyacı var şimdi.22 ay tek maaşla idare etmissiniz 1 sene daha edersiniz herhalde.
Yada madem durumlar çok kötü,erteleseydiniz bebek işini.

İnternetten başvuru yapsan çağıran yerlere gidersin ben işimi internetten buldum açıkcası çok aktif siteler var istersen evden onlara başvur.

Diğer yorumlara istinaden düzenleme yapıyorum evde sıkılmana hak veriyorum bana 2 yaşıma kadar anneannem baktı 2 den sonra kreşe gittim hiç bir eksiğim yok eve kapanıp çocuk büyütmek şart falan değil anneme şu yaşıma kadar sesimide yükseltmişliğim yoktur. Kimse seni çalışmak istiyorsun diye yargılayamaz ben bile ilerde çocuğum olsa ilk fırsatta işe dönerim. Evde duramayanlardanım bende :)

Çalışmak ya da çalışmamak bunlar sizin tercihiniz. Ben Türkiyede sadece şuna takılıyorum : Bu çocuklara babanne vs bakmak zorunda mı anlamıyorum hiç doğrusu. Sanki bakmak zorundaymış gibi bir tavır var hep annelerde. Çok zaruri bir durum olmadıkça keşke anne-babalar kendilerine göre bu planlamayı yapabilseler. Zira yaşlı başlı insanlara yüklenen bu sorumluluk çok can sıkıcı.

bana sabırdan çok yaptığınız saçma geldi.
memur olsanız ya da kurumsal bir yerde çalışsanız hadi onu da geçtim hali hazırda bir işiniz olsa bebek 4 aylıkken gene başlardınız.
ama orta da bir iş bile yokken 9 aylık bebeği sırf sıkıldım diye bırakıp işe gitmek oldukça mantıksız.
2 gün bekleyememek de ayrı bir olay zaten.

4 aylik bebegi birakip calismak normal mi? Bu kadar evde duramayacak ne var anlayamıyorum. Küçücük bebekleri dunyaya getirip, ben evde duramıyorum deyip, anneanne babaanne bakıcı kreş eline bırakıyorsunuz. Bebek ya hu bunlar bebek, anneye ihtiyaçları var.
Sabah 8 aksam 7 çalışıp, o kadar kafa yorgunluğunun üstüne bir de evde cocuk bakmanın neyi cezbediyor anlamiyorum. Cunku butun gun o bebek annesini ozluyor, işten gelince onunla mi vakit gecireceksin, kocanla mi bi sohbet edeceksin, yemek mi yiyeceksin. Bakin ev işini hic saymiyorum bile

Bir siz normalsiniz zaten. Çalışan bütün anneler anormal..
Nedense yazdıklarınızın içinde hiç "baba figürü" yok. Neden acaba? Çünkü size göre çocukla ve evle ilgili her şey "kadının görevi".. Görmemişsiniz ki siz de haklısınız.

Benim eşim ben evde iş yaparken yayılıp yatmaz. Ya çocukla ilgilenir ya da benim elimden alıp kendi yapar..

Neyse ki bu çağdışı fikirler azalıyor yavaş yavaş...

Kalırken derken?
Orada mı kalıyor siz eve getirmiyor musunuz çocuğu?
Yok canim 7ay calistim her sabah biraktik her aksam aldik daha hic orda kalmadi. Zaten aksama kadar ozluyordum birakmak asla birakamazdim. Zaten 1 gunde birakiyim diye dusunce yoktu aklimda. Babaanne de kaliyordu ben iste calisirkem o bakiyordu. Kalmak yatmak anlaminda degil

2 yaş 2 aylıktan çok daha önemli bana göre. Bi çocuğun karakterinin oluşması için en önemli yaş. 3 kuruş para için evde bunaldım diye 2 yaşında çocuğu kayınvalideye bırakmanın gerekliligini asla anlamıyorum şımarıklık bana göre evet. Ki kadınların kendi ayakları üzerinde durmasını en çok savunanlardan biriyim ama bu şekilde değil. Tabi çocuk sizin hayat sizin istediğinizi yapın.
büyük konuşuyorsunuz kadının çalışmaya ihtiyacı varmış zaten. inşallah siz çocuğunuza kendiniz bakar, şımarıklık (!) yapmazsınız.

Eşinin sabrıyla alakalı gibi gelmedi. Çok çalışman yanlısı değil yada acelesi yok kafasında.

büyük konuşuyorsunuz kadının çalışmaya ihtiyacı varmış zaten. inşallah siz çocuğunuza kendiniz bakar, şımarıklık (!) yapmazsınız.
Yoo büyük konuşmuyorum çocuk sahibi olmak çok büyük sorumluluk o sorumlulugu aldıysam en önemli çağında yanında olacağıma karar vererek almışımdır. Ki ihtiyacı olsa bundan dolayı çalışmak zorundayım dese tamam maaşın yarısı bakıcıya gitmesin kv baksın da konuyu okursanız sebep sıkılması. Tepki geldikten sonra ihtiyaca döndü niyeyse.

X