Yeni evli ve mutsuz

Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum. Burdaki önerileri dikkate alır mısın bilmem ama işe yarayacağı kesin. Şahsen düşünceme bakarsan eğer; kesinlikle ve kesinlikle bu sahne de çok sakin olmalısınız. Böyle sevimli kedicik, masum tarz takının. Sakın “buna gününü göstermeliyim” deyip inat tavırlar sergilemeyin bozuşursunuz.
İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsunuz sosyal arkadaş çevresi olmasına gerek yok. Hepsi zamanla olacak elbette. İnsan kendisiyle de vakit geçirebilir al mısırı eline sinemaya git. Kendin cafeye git uzan kitap al eline oku kahve iç, alışveriş yap. Hiçbir şeyine engel olamaz. Bunları yaparken eşin farkedecek engel bile olamaz. En azından eşine empati özelliği kazandırmış olursun.
Engel olmaya çalışırsa senin aktivitelerin hakkında söylenip kavga ederse hiç durma çek git o evden. Yoksa akıllanmaz.

Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum. Burdaki önerileri dikkate alır mısın bilmem ama işe yarayacağı kesin. Şahsen düşünceme bakarsan eğer; kesinlikle ve kesinlikle bu sahne de çok sakin olmalısınız. Böyle sevimli kedicik, masum tarz takının. Sakın “buna gününü göstermeliyim” deyip inat tavırlar sergilemeyin bozuşursunuz.
İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsunuz sosyal arkadaş çevresi olmasına gerek yok. Hepsi zamanla olacak elbette. İnsan kendisiyle de vakit geçirebilir al mısırı eline sinemaya git. Kendin cafeye git uzan kitap al eline oku kahve iç, alışveriş yap. Hiçbir şeyine engel olamaz. Bunları yaparken eşin farkedecek engel bile olamaz. En azından eşine empati özelliği kazandırmış olursun.
Engel olmaya çalışırsa senin aktivitelerin hakkında söylenip kavga ederse hiç durma çek git o evden. Yoksa akıllanmaz.
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Kesinlikle tavsiyeleri yerine getireceğim. Çok ta güzel fikirler cıktı. Umarım anlayabilir eşim açıkçası beni ikinci plana atması çok canımı sıkıyor ama kendini enayi yerine koydurup beni ikinci plana atması çok daha can sıkıcı o bunu hayırlı evlat hayırlı kardeş düşüncesiyle yapıyor sanki hepsi görevi gibi. Yapmazsa kahrolacak hayırlı bir evlat olamayacak gibi. Değişik bir lafa içerisinde belki bu yaptiklarim dikkatini çeker ama sonunda beni de alıp ablasına götürür muhtemelen diye düşünüyorum

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Kesinlikle tavsiyeleri yerine getireceğim. Çok ta güzel fikirler cıktı. Umarım anlayabilir eşim açıkçası beni ikinci plana atması çok canımı sıkıyor ama kendini enayi yerine koydurup beni ikinci plana atması çok daha can sıkıcı o bunu hayırlı evlat hayırlı kardeş düşüncesiyle yapıyor sanki hepsi görevi gibi. Yapmazsa kahrolacak hayırlı bir evlat olamayacak gibi. Değişik bir lafa içerisinde belki bu yaptiklarim dikkatini çeker ama sonunda beni de alıp ablasına götürür muhtemelen diye düşünüyorum
Hiç merak etme eninde sonunda farkına varacak. Seni engellemesine sakın izin verme elinden geldiği kadar kendini meşgul et gerekirse eşini 2 plana at. Karşı çıkarsa “sende şunu bunu yapıyorsun ya ben yapınca mı sorun?” deme. Hemen anlar inadına yaptığını. “Canım böyle istiyor” de. Bak o zaman nasıl tutuşacak.

Hiç merak etme eninde sonunda farkına varacak. Seni engellemesine sakın izin verme elinden geldiği kadar kendini meşgul et gerekirse eşini 2 plana at. Karşı çıkarsa “sende şunu bunu yapıyorsun ya ben yapınca mı sorun?” deme. Hemen anlar inadına yaptığını. “Canım böyle istiyor” de. Bak o zaman nasıl tutuşacak.
Evet kesinlikle çok haklısın. Işte çoğu zaman çenemi tutamayıp hemen savunmaya geçiyorum ama kararliyim bundan sonra eski ben olmayacağım. Daha fazla evde oturup onu bekleyemem 3 aydır yeter

Merhaba Arkadaşlar,

Henüz 3 aylık evliyim. Eşim işi gereği sık sık şehir dışına çıkıyor. Genellikle ayda 10- 15 gün evde olmuyor. Son iki ayda ise ayın 3 haftası evde yoktu neyse problem olan bu değil sonuçta ben eşimi seviyorum ve bunu bilerek evlendim.

Eşimin ablasının 2 yaşında bir bebeği var. Eşim ise yeğeni annesi ve ablasına aşırı derecede düşkün. Ve onlarda bunun farkında olup eşimi kullanıyor. Hatta ablasi kendi agziyla enayidir o bile dedi. Biz istanbulda yaşıyoruz ve görümcem de istanbulda, normalde kayinvalidem ve kayın pederim ise şehir dışındalar ancak görümcem çalıştığı için 2 senedir annesi istanbul da çocuk bakıyor babası memlekette. Her işlerine benim eşim koşuyor. Annesi memlekete gidecek 6 saat kadar uzaklıkta eşim sabah götürüyor akşam dönüyor. Annesi bi yere gidecek hemen eşime söylüyor. Ben zaten 3 aydır eşimin yüzünü zor görüyorum. Asla ablası ve eniştesi hiçbir şekilde annesinin bir işine koşmuyor ve bu beni çok sinirlendiriyor. Kayinvalidem onların çocuğuna bakmak için burada. Oncelikli olarak Onların ihtiyaçlarını karşılaması gerekmez mi ? Annesi tabi ki ihtiyaclarini karsilayacak ama enayi yerine konmak cok daha farkli. Her neyse zaten eşim 3 haftadır evde yok cuma günü akşam geldi. Anneanesi ise rahatsız ankarada teyzesi ve dayisi bakiyor 2 hafta önce de ankaradalardi bu durum için. Neyse annesi annemi göremiyorum diye ağlıyormuş görümcem de pazar pazartesi çalışmayacakmış eşim pazar günü günübirlik ankaraya götürecekmiş, günübirlik ankaraya otobüsle gidemezmiş ee git 2 gün kal madem 2 gün rahatsın. Ama yok diğer teyzesi de istanbul da pazartesi o çalışıyormuş onunla birlikte bi kaç saat görüp gelecekmiş ulan zaten bu adam 3 haftadır sürekli yollarda yorgun, cuma günü akşam gelmiş cumartesi ofiste bu ne prenseslik ya hadi gectim bunlar yeni evli birbirini goremiyorlar diye dusunmuyorsun oglunu da mi dusunmuyorsun haftaiçi gündüz ben calisiyorum zaten. Bu arada ablasıyla evlerimizin arası arabayla 1 buçuk saat ama annesi kazagim yok beni alışverişe götür diye bile eşimi arıyor, hastaneye gidecek hastane ablasına çok yakın eşimi arıyor beni hastaneye götür diye kızından ve damadından hiçbir şey isteyemiyor onlarda demiyorlar hiç anne saçmalama ta ordan çocuğu mu çagiriyorsun biz hallederiz diye. bu nasıl bir psikopatlik anlamadım ben olsam dakka bakmam çocuklarına. Ama ne eşim ne annesi kimse bu durumdan şikayetçi değil görümcem ve eşi de maaşallah prensesler gibi her işleri yapılıyor. Eşim gittiği şehirlerden meşhur şeyler alıyor bizim evimize ne alsa aynısından onlarada mutlaka alıyor ve ben cidden artık bunaldim. Eşim ve eniştesi birlikte dışarı çıkıyorlar çocuğun biseye ihtiyacı oluyor görümcem kendi kocasını değil benim eşimi arıyor gelirken şunu da aliversene diye kayinvalidem de aynı şekilde. Herşeyi geçtim ben bunları söylediğimde esimle kavga ediyoruz asla kullanıldığının farkında değil. Benim sınır olduğum nokta annesinin değil aslında dolaylı olarak ablası ve eniştesinin işi yapılmış oluyor. Onlar rahat ettikten sonra kimsenin hiç bir şey umrunda değil. Ayrıca annesi ve ablasında benimle güç savaşı içindelermiş gibi hissediyorum. Sanki evet sen varsın ama biz daha on plandayiz bak gördun mu der gibiler. Ama bunlarin esime olan duskunluklerinden oldugunun farkindayim kisisel algilamamaya calisiyorum ama esimi enayi yerine koyup beni hice saymalari beni ve evliligimizi simdiden cok yipratiyor. Esim her zaman onlara hak verip benimle kavga ediyor. Kayın pederimi çok seviyorum. Kayinvalidem ve görümcem yüzünden o da memlekette yanlız bende burada. Aslında hakkını yememeyim kayın validemi de sever gibiyim ona kadar ne kaynanalar var diyorum. ancak bu durumlar olmasa daha çok sevecem. Daha anlatılacak çok şeyler var aslında durumlar çok daha derin ancak buradan bu kadar oluyor işte. Öyle düşünün ve bana bir akıl verin. Bu arada 3 ayda eşimle baş başa yaptığımız tek aktivite bir kez sinemaya gittik ve eşimde benimle ilgilenememekten sikayetci değil varsa yoksa annesi ablası yeğeni.
Diyin ki ben burda tek basimayim sen yoksun yeni evliyiz ve sen bunu hayla cozemedin artik kendine gel ve bizim evli oldugumuzu aileni unutup benimle ilgilenmeni istiyorum bu durumdan cok sıkldm seni cok ozluyorum ama ailen buna izin vermiyo seni benden uzaklastirmak icin mi surekli senden bsy istiyolar cozemedim herkezin kendi kocasi ailesi var artik senin bi evin var bunu bi dusunurmusun de ve kenari cekil bence

Ben psikoloji yüksek lisans yapmaya başlayacağım. Eğitimimi aldım. Böyle konuda tek diyeceğim sakın sizi takmayan görümce kv için dert etmeyin. Psikolojide bir kuram var ne kadar üstüne düşersen ters teper. Amaan deyip süslenin gezin. Hatta giyiminizi değiştirin. Eşiniz eve gelince sizi arasın siz deyin bu sefer ona ben geziyorum, spordayım gibi. Kayınvalideniz sizi takmıyor siz onu takıp eşinizden olacaksanız. Emin olun hayatınızın merkezine kocanızı koyarsanız o hayat çekilmez. Evlilik sadece kocanla vakit geçirmek değil ki. Yeni evli tanıdığımız var. Akademisyenler. Biri yurtdışında seminere gidiyor diğeri öğrencilerini yarışmaya hazırlıyor. Birlikte tatile de gidiyorlar ama kendileri için de yaşıyorlar. Siz de boşverin gitsin onu. Gezin tozun. Bir de hiç kimse kavgayla bağırmayla düzelmez. Eşinize hislerinizi video çekip mektup yazarak bir şekilde anlatsanız. Ben seni çok seviyorum. Tabi ki onlar ailen anlıyorum seni ama biz söz vermedik mi iyi günde kötü günde diye. Birlikte elele olmayacak mıyız bu yolda. Ben seni çok özledim. Yani duygusal ama onu etkileyecek bir şey yazın. Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor bir iş bu

Sız esınızı müsait oldukça yanlız bırakmayın mesala sizde ankara ya gidin yada memlekete ..cıdden çok zor bir göz dağı mı versen bilmiyorum ki

Maalesef sanırım ben ancak bir çocuğun olursa anca öyle huzur veren taraf olurum çünkü yeğeninin babasıymış gibi davranıyor ve çocukta babasından çok eşime düşkün. Onu görünce hiç bir şey umrunda değil ablası ve annesi de bu zaafını çok güzel kullanıyor

ona hiiiiiç güvenme
benim babam kızkardeşlerinin çocukları için ölür
ifşa olmamak için yazmıyorum fazla bişi ama yaptıklarını yazsam ohooo
ki babam kaç defa hastanelere düğştü bu yeğenler bi kere çıkıp gelmemiştir
ama babam öyle düşkündür kiii dışardan bakan beni üvey sanırdı

çocuğum olursa değişir deme
bu sefer çocuğunu kötü gösterecek bişi buluyolar
sen çocuktan evvel bu işi halletmeye bak
halletmeden de SAKIN SAKIN çocuk düşüneyim deme
başındaki mevzu basit gibi görünse de geleceğini epey karartma potansiyeline sahip

Calisiyorsaniz maddi olarak eve katkı yapmayı kesin.. paranızi bir şeylere baglayin emeklilige girin kredi çekip ev alın. Yani siize güvenerek ailesine para harcaması yapmasın beyefendi. Elde para kalmayınca göreyim onu.

Çok sinir bozucu. Senin çıkmana bile karışıyor ama kendisi fıldır fıldır, milletin hizmetçiliğini mi yapıyor? Oh ne alâ memleket. O kadar mal adamı ben olsam takmazdım. Bildiğin mal gb kullanılıyor. Çok itici. Sinir bozucu. Sen de takıl eşinin peşine sürekli.

Aynen normalde yarın sabah hep beraber gidecektik ama gece kavga ettik cıktı gitti annesini teyzesini aramış gidiyoruz diye yoldalar şuan karşıda oturan bir arkadaşım var onu aradım sabah erken çıkıp o geldikten sonra eve geleceğim
önerileri dinle.
o geldiğinde hep planın olsun dışarıda.
gelmesini teklif et.
gelmezse "sessiz evde daha iyi dinlenirsin" de, çık gez. ararsa hemen açma. eve geç dön.

ablası, annesi aramadan sen onu evden gönder. git bir bak, bir dertleri var mı, sor, hallet de.

benim başka planlarım var de. vs

Okurken yeminle sinir oldum eşine de ablasına da yeğenine de hepsine ...

Eşinde tam sopalık kusura bakma da ...

Ben senin yerinde olsam o gelince bir Sürü plan Yaparım bundan sonra bende tek takılacağım derim . Mesela iş Arkadaşlarımla tura Katılıyorum günübirlik derim İstanbul içi turlara katılırım . Bol bol gezerim avm lerden çıkmam . Bşy derse de bunu sen Seçtin sonuçta bende bayılmıyorum tek takılmaya derim .

Zor bir durum ayrica sizi hakli gordum.. Baska bir sehire tasinsaniz keske yoksa kurtulamazsiniz gibi geliyor..

Maalesef sanırım ben ancak bir çocuğun olursa anca öyle huzur veren taraf olurum çünkü yeğeninin babasıymış gibi davranıyor ve çocukta babasından çok eşime düşkün. Onu görünce hiç bir şey umrunda değil ablası ve annesi de bu zaafını çok güzel kullanıyor

Sakin sakin cocuk yapma! Suan iletisim sifir evinizde. Birde aglayan bebek eklenilirse esin sürekli ablasinin evine gider. Mutsuz bir evlilige bebek getirmeyin lütfen.

Burda herkes öneride bulunuyor ve umarim yardim eder fakat pek sanmiyorum. Cevremde 50 yasindaki adamlar var, halen akli basina gelmemis, misal babam.

Yani yeni evli bir adam taktik ile esi ile vakit gecirmemesi lazim. Bunu bile isteyerek yapmasi lazim. Esin annesi ve ablasi tarafindan o kadar ezilmis ki, kendini kanitlamak icin, onlarin azicik sevgisini almak icin hersey yapar. Ugruna seni mutsuz bile birakir. Böyle ezik erkekler analarin yaninda kedi, eslerin yaninda aslan kesilir birde.

Tek yapabilcegin sey cidden kendi ayri hayatini kurmak. Yani kurslara yazil, etrafinda neyin nerde oldugunu, otobus seferlerin herseyi ögren ve yalniz gez. Kim bilir bu esinde bir degisim uyandirir fakat sanmiyorum. Esin gibilerine aslinda psikolojik tedavi gerekiyor degismesi icin.

Ha bide artik hic söylenme. O sekilde ancak kendini yipratirsin. Gitsin yüzlerce kilometer araba sürsün. Sende keyfine bak. Bir kafede kitap oku. Evde film seyret. Kursa gittiginde arkadaslar ile birsey yap. Olsun o kendisini yesin bitirsin.

Ayrıca ben biseyler yapalım dediğimde yorgunum çıkmak istemiyorum zaten sürekli dışardayım biraz vakit geçireyim diyor
Sen iyi dayanmissin ben olsam bu lafa karsilik eee ablam 1.5 saatlik yola cagirdiginda gitmesini biliyorsun biz gezmeyeceksek biseyler paylasmayacaksak neden evlendik soylermisin derdim bu sekilde evliliknolmaz oncelik sizsiniz sonra ailesi bu herkes icin boyledir bunu ogretin bilmiyorsa

Yok trafiği ben özelikle her gittiğimizde söylüyorum bugün 2 saat sürdü aa bugün hiç trafik yoktu 1 saat 15 dak burdaydik falan diye. Eşim asla benimle cafeye gelmez annesini annanesini orda bırakıp biz buraya hasta ziyaretine geldik der
anladım. iste bence taktiklerden biri dediğim gibi esiniz ve sizin bir çift olduğunuzu anlamaları icin eşinize yapışmanız. sizden zamanla utanırlar daha az çağırırlar. biraz yorulacaksınız ama esiniz her gittiğinde siz de yanında olun ve asla tavır yapmayın.

X