ben de birsey soylemek istiyorum. lutfen yanlis anlamayin cunku hepinizin oncelikle saglikli ve hayirli evlat istediginizi biliyorum ve surekli bu sekilde dua ediyorsunuz.. simdi benim ilk bebegim kiz ya, ikincisi erkek olsun diye icimden geciremedim bile cunku yine gozumun onunde iki arkadasim var ornek olarak. onlari aklimdan cikarmam ve etkilenmemem mumkun degil cunku surekli goruyorum. cocuklari farkli yastalar ama ikisinin de kaderi ayni: Ikisinin de ilk cocuklari kiz idi. ikinci bebeklerine hamile kalip erkek oldugunu ogrendiklerinde cok mutlu oldular. tabii onlarla beraber anneleri babalari da bayram etti. hamilelik kontrollerinde (ikili test, ayrintili ultrason, vs.), dogumlarinda, dogum sonrasi bebek muayenelerinde hicbir problem gozlenmedi. saglikli erkek bebekleri vardi. ama gelin gorun ki 2 yaslarini gecince bir tuhaflik oldugunu hissettik. ben simdi son durumu ozetleyeyim: birisi 8, digeri 3 yasinda. ikisi de konusamiyor. ikisi de hircin ve cok guclu (sandalyeye cikip koca tuplu 56 ekran televizyonu kucaklayip firlatacak kadar). ellerine ne gecerse saga sola atiyorlar. kiriyorlar parcaliyorlar. denileni, anlatilani anlamiyorlar. 8 yasinda olan 2 yil once falan yurumeye basladi, o da surekli tedaviyle. ozel okula gidiyor ve her ay oksijen tedavisi aliyor. arkadasim tum hayatini ona adamis durumda ama tek kisinin bakabilecegi bir cocuk degil. evine bir yardimci, bir de bakici geliyor, yine de zaptedemiyorlar. cocukla beraber hicbir yere gezmeye gidemiyorlar. ustelik bu cocugun babasi doktor ve kesinlikle yasi ilerleyinceye kadar hicbir sekilde anlamadilar. her muayenede saglikli cikiyor..
biliyorum hastaligin kiz cocugu erkek cocugu olmaz ama insan aklindan su dusunceyi atamiyor: ya erkek cocuk istersem de oyle olursa? dusunsenize, hamileliginizde bayram yapacaksiniz, dogumunda bayram yapacaksiniz ama aslinda cocugunuz sakat ve bilmiyorsunuz. bir de sunu ekleyeyim: sakat cocuk orani erkek cocuklarda daha fazla..
ve baska birsey daha: Allahim kiz cocuk verdigine gore elbet dengenin korunmasi adina vardir bir bildigi. dunyada hersey denge uzerine kurulu. bu dengeler bozuldugu anda dunyanin sonunun yaklastigini da bilin. Allah kullarina da herseyde dengeyi, olcuyu tutturmasini ogutluyor... mesajim cok uzadi, buna sonraki mesajima birakayim.