• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

suclumuyum?

Neden sorunun kendinizde olduğunu düşündüğünüzü söylediniz ki ?

Siz çok laf soylemissiniz ama hak etmişler.
O tip insanlara bu şekilde yaklaşmak gerekiyor zaten

Ben hic duymadim. Ben ise girdigimde böyle bir sey olmadi. Belki kurum ödemiştir ama cok sacma.. isten ayrilmadan önce ayarlasinla paralarini.
Ise gırıs evraklarıdır. Tek basına saglık raporu 40 tl mesela.
Ama 6 ay gecerlılıgı olması gerek.
E devletle her sey ucretsız artık neredeyse
Fotoğraf da 20 lıra olsa, bayagı kazıkcı bunlar yahu

Ohhh cok iyi cvplar vermişsiniz, bence hiçte fazla tepkiniz yok,eşinin sitemide anlamsız ne olacaktı çeneni tutunca yine görümce istemeye devam edecekti yüzsüz

Yurt dışına özellikle oğlan verince harcanıp harcanıp ödenmesine gerek olmayan kredi kartı gibi görüyorlar, sanki siz ev geçindirmiyorsunuz, yattığınız yerden basınıza paramı yagıyo, herkesin alın teri kıymetli ihtiyacınız varken niye onlara göndereceksiniz zaten Zaman'ında yapmışsınız ve bollaşınca yine gönderirim demişsiniz alıp başlarına koysunlar seni insanlık yok diyeceklerine

ağızlarının payını vermişsiniz.çok iyi olmuş :KK48:
ben de bir kez . ağızlarının payını verdim.sonra arkamdan ya da yüzüme söylemedikleri kalmadı.eşin seni haklı buluyorsa boşverin
görüşmeyi de minumum da tutmak lazım bundan sonra :)arkalarından eşinize de kötü bişey söylemeyin.eşiniz aradaki farkı anlasın

Vallah ne yalam diyim agzin iyi laf yapiyor ezilmiyorsun sana imrendim kendini ezdirme sakin. Bu ne yani... bazi insanlar saniyor sirf yurtdisinda yasiyoruz diye zenginiz halbuki öyle bir sey yok herkes kendi yaginda kavruluyor iste. Esinin ailesi cok yüzsüz bukadar hayir cevabi almalarina ragmen hala para istiyorlar telefon istiyorlar

Yeniden evrak çıkartmak içinmis 150 TL. 150 TL evrak içinse ben neden 150 euro gönderiyorum her sefer. Sorduğumda cevap yok. Bir evrak süresi 6 ay madem üç ayda çıkıyorlar işten ama sorunçada eski işine döndü. Poff
Yalan söylüyorlar bi sağlık raporu ve sabıkakaydı çıkarılıyo. İkametgah falan ücretsiz göndermişken biraz fazla göndersinler yiyelim diyorlardır.

Merhaba arkadaşlar,

sorun bende muhtemelen cunku icimde bir sey tutamiyorum. ince hesaplara girip insanlarla iyi gecinmek icin
yaptiklari haksizliklari yada bana haksiz gelen davranislarin karsisinda susamiyorum.
evlendigimden beri esimin ailesini gormemistim bazi nedenlerden dolayi memleketlerine gidemedim.
tatile yanlarina gittik hersey iyi guzel
yurtdisinda dogdum buyudugum icin yabancilik cektim baslarda ama sonra guzel gecti
olaylara gelmeden once onlarla gorusmedigim zamanlarla ilgili su animida anlatayim
beni daha iyi anlamaniz icin.

vakti zamaninda bizden her ay para isterlerdi bizde varsa gonderir yoksa gondermezdik sonra bayagi siklasmaya basladi bu istedikleri
kardesi bir yandan bababasi bir yandan ablasi bir yandan. dedim ne oluyoruz? 3 cocugum var masraflarimiz cok ve bir ev aldik insaatinin altindan kalkamiyoruz parasizliktan. tum bunlari dusunmeden futursuzca "harclik" istemeleri beni sinir etmeye basladi ve restimi cektim. esiminde zoruna gittigi icin hak verdi ve gonderemeyecegimizi soyledi. ama israrla yine istediler ve bir sekilde esim gonderdi. bende kayinvalidemi arayip cocuklarimin saglik sorunlari ve yiginla borcun arasinda bizden bu sekil para istemelerinin dogru olmadigini bir daha istememelerini elimiz bollasinca biz zaten gonderecegimizi soyledim. cevap aynen su " e oglumdan para istemeyimde kimden isteyim!"
bende dedim ki - yaslari 25 ile 30 arasi uc cocuk var evinde bekar calisiyorlar gerilinizde var bu soylediginiz lafmi simdi?
-(kv) e sen bizim hesabimizimi tutuyorsun
- (ben)e siz bizim butcemizi sarstiginiz icin tutuyorum maalesef.. boylede bir tartismamiz oldu

neyse memleketteyiz bir sabah uyaniyorum esimin essek kadar olan kardesi 25 yaslarinda
odamiza girmis esimin pantolonun cebinden para aliyor. kahvaltiya oturmadan kardesinin yanina gidip bir daha boyle bir hareketle karsilasmak istemedigimi ve benim yattigim odaya bu sekil dalmamasini soyluyorum kapiyi vurup gidiyor. ama hakli oldugum icin kimse bana bir sey diyemiyor tabii.

ablasi evli kocaman cocugu var muhabbet arasinda kac kere telefonunu bana ver dedi
esimi gosterttim onunkini al ben kendi telefonumu veremem dedim
esimin telefonu cok dusuk model oldugundan onu begenmiyor tabiiki benimkimi istiyor illa

her isteyisinde "neden vereyim?" diyorum e siz ordan alirsiniz yine
ordan dedigi yurt disindayiz ya yurt disinda uc ayda bir son model telefon hediye ediyor devlet ama bizim haberimiz yok :) hayir veremem ayrica babamin hediyesi dedim
en son gidecegimize bir gece kala oturuyoruz ailecek ve yine dedi bu telefonu bana versen olurmusun?
dedim yok ölmem al senin olsun
sasirip yuzume bakti ve ciddimisin diye sordu
tabiiki ciddi degilim yahu babaminin hediye ettigi telefonu ben neden vereyim bunu bir haftadir on kere dile getirdin insan utaniyor yahu dedim biraz sinirli bir sekilde ve odaya gectim
esimde cok istiyorsan kocan sana alsin yada yari yari yapak enisteyle bu kadar cingenlik olmaz
ne nankorlugumuz ne yaziklar olsunlugumuz ne ne bicim insanlarmisligimiz kaldi ve bir daha yuzumuze bakmayacaklarmis ben insanliktan nasibimi almamisim ve gelinligimi bilmiyormusum ne yedirip icirmisim ogluna ki bu hale getirmisim.

bir daha gorusmeyecegim ama aklima geldikce sinirlerim bozuluyor
Bence çok şanslisin bunuda demeden geçemedom, geçende bir konu daha okumuştum, kadinin kocasinin ailesi devamli para istiyordu uzakti sanirim şehirleri eşi evdeki eşyalara kadar satip gönderiyor, hatta kredi bile çekiyordu. Eşiniz sizin yaninizdaysa bence hakliyi haksizi boşver derim.
Yaptiklari kesinlikle ve kesinlikle doğru değil, ben olsam daha fazla tepki verirdim iyi sabir etmişsiniz :)

Ohhh cok iyi cvplar vermişsiniz, bence hiçte fazla tepkiniz yok,eşinin sitemide anlamsız ne olacaktı çeneni tutunca yine görümce istemeye devam edecekti yüzsüz

Yurt dışına özellikle oğlan verince harcanıp harcanıp ödenmesine gerek olmayan kredi kartı gibi görüyorlar, sanki siz ev geçindirmiyorsunuz, yattığınız yerden basınıza paramı yagıyo, herkesin alın teri kıymetli ihtiyacınız varken niye onlara göndereceksiniz zaten Zaman'ında yapmışsınız ve bollaşınca yine gönderirim demişsiniz alıp başlarına koysunlar seni insanlık yok diyeceklerine

Evet gerçektende paramız varsa fazla gönderiyorum. Hatta annesine babasından gizli gönderdim babası annesine vermez diye kaç kez bir sürü dua ediyordu şimdi ise terbiyesiz ben oldum. Ama o kadar zor ve kötü günler yaşadık babamın evinde kaldık ona rağmen cosmuslardi kira derdimiz yok diye

Çingene olma ihtimali var mı acaba bu insanların :KK57:
Çok iyi etmişsiniz herkesin ağzının payını vererek

Arkadaşlar turkiyede bir işe girince bir insan ödemesi gereken bir tutar varmı? 150 200 TL kadar bir para ödeniyormuş? Maşallah kardeşler her üç ayda iş değiştiriyorlar ve iş değiştirince 150 TL ödemeleri gerekmiş evrak parası bunu bizden euro olarak istiyorlar
İyi sallamışlar gerçekten

Merhaba arkadaşlar,

sorun bende muhtemelen cunku icimde bir sey tutamiyorum. ince hesaplara girip insanlarla iyi gecinmek icin
yaptiklari haksizliklari yada bana haksiz gelen davranislarin karsisinda susamiyorum.
evlendigimden beri esimin ailesini gormemistim bazi nedenlerden dolayi memleketlerine gidemedim.
tatile yanlarina gittik hersey iyi guzel
yurtdisinda dogdum buyudugum icin yabancilik cektim baslarda ama sonra guzel gecti
olaylara gelmeden once onlarla gorusmedigim zamanlarla ilgili su animida anlatayim
beni daha iyi anlamaniz icin.

vakti zamaninda bizden her ay para isterlerdi bizde varsa gonderir yoksa gondermezdik sonra bayagi siklasmaya basladi bu istedikleri
kardesi bir yandan bababasi bir yandan ablasi bir yandan. dedim ne oluyoruz? 3 cocugum var masraflarimiz cok ve bir ev aldik insaatinin altindan kalkamiyoruz parasizliktan. tum bunlari dusunmeden futursuzca "harclik" istemeleri beni sinir etmeye basladi ve restimi cektim. esiminde zoruna gittigi icin hak verdi ve gonderemeyecegimizi soyledi. ama israrla yine istediler ve bir sekilde esim gonderdi. bende kayinvalidemi arayip cocuklarimin saglik sorunlari ve yiginla borcun arasinda bizden bu sekil para istemelerinin dogru olmadigini bir daha istememelerini elimiz bollasinca biz zaten gonderecegimizi soyledim. cevap aynen su " e oglumdan para istemeyimde kimden isteyim!"
bende dedim ki - yaslari 25 ile 30 arasi uc cocuk var evinde bekar calisiyorlar gerilinizde var bu soylediginiz lafmi simdi?
-(kv) e sen bizim hesabimizimi tutuyorsun
- (ben)e siz bizim butcemizi sarstiginiz icin tutuyorum maalesef.. boylede bir tartismamiz oldu

neyse memleketteyiz bir sabah uyaniyorum esimin essek kadar olan kardesi 25 yaslarinda
odamiza girmis esimin pantolonun cebinden para aliyor. kahvaltiya oturmadan kardesinin yanina gidip bir daha boyle bir hareketle karsilasmak istemedigimi ve benim yattigim odaya bu sekil dalmamasini soyluyorum kapiyi vurup gidiyor. ama hakli oldugum icin kimse bana bir sey diyemiyor tabii.

ablasi evli kocaman cocugu var muhabbet arasinda kac kere telefonunu bana ver dedi
esimi gosterttim onunkini al ben kendi telefonumu veremem dedim
esimin telefonu cok dusuk model oldugundan onu begenmiyor tabiiki benimkimi istiyor illa

her isteyisinde "neden vereyim?" diyorum e siz ordan alirsiniz yine
ordan dedigi yurt disindayiz ya yurt disinda uc ayda bir son model telefon hediye ediyor devlet ama bizim haberimiz yok :) hayir veremem ayrica babamin hediyesi dedim
en son gidecegimize bir gece kala oturuyoruz ailecek ve yine dedi bu telefonu bana versen olurmusun?
dedim yok ölmem al senin olsun
sasirip yuzume bakti ve ciddimisin diye sordu
tabiiki ciddi degilim yahu babaminin hediye ettigi telefonu ben neden vereyim bunu bir haftadir on kere dile getirdin insan utaniyor yahu dedim biraz sinirli bir sekilde ve odaya gectim
esimde cok istiyorsan kocan sana alsin yada yari yari yapak enisteyle bu kadar cingenlik olmaz
ne nankorlugumuz ne yaziklar olsunlugumuz ne ne bicim insanlarmisligimiz kaldi ve bir daha yuzumuze bakmayacaklarmis ben insanliktan nasibimi almamisim ve gelinligimi bilmiyormusum ne yedirip icirmisim ogluna ki bu hale getirmisim.

bir daha gorusmeyecegim ama aklima geldikce sinirlerim bozuluyor

Bir daha görüşürseniz suçlusunuz.

Böyle başlık atmanız bile hala. Kesinlikle eşiniz 1 kuruş bile göndermesin bundan sonra.

Bu zamana kadar da eşiniz çok hatalıymış, yarı yarıya ödeyelim demesi bile hata. 3 çocuklu bir aile olarak yetişkin ve çalışan (çalışmasalar da sizin probleminiz değildi bu arada) insanlara yardım yapamaz.

Umarım eşiniz gereken tepkiyi verir. Böyle insanlara sadece ailedenler diye nasıl sevgi beslenebilir, anlayamıyorum.

Adamlar yüzsüzler ama sizde biraz fazla mudahil olmussunuz. Olmayinca zaten göndermiyormus esiniz.. siz karismamaliydiniz. öyle durumlarda herkes kendi ailesi ile çözmeli.
Telefon konusunda da pahali oldugundan dem vurarak degil babamin hediyesi benim icin özel o yüzden veremem. Allah kismet etsin sana da insallah güzel bir telefon diyerek konuyu tekrar acmasina musaade etmeyecek bir üslup kullanmalisiniz. Tabi bu usluba ragmen söyleyebilir yine ama siz duymayacaksiniz bunlari..
3 cocugunuz var ilk kez gelmişsiniz kayinvalidenize yanlis mi anladim. iletisimde hatalar var. Ancak bu tek tarafli degil.
bir de cok Özür dileyerek söylüyorum. Benimde birinci dereceden akrabalarimdan yurtdisinda calisan yasayan var. Genel anlamda sanki insanlar onlara yolunacak kaz, surekli onlarin paralarin hesabini yapıyormuşuz gibi sacma bir zan icindeler. Kimse öyle görmüyor, bu psikoloji insanlari sürekli yanlis anlamaya sebep olur.

Merak ettiğim için sormak istiyorum, zaten bu konuda insanlar yurtdışında çalıştıkları için tam olarak dediğiniz gibi yolunacak kaz olarak görülmemişler mi?. Saçma dediğiniz zan zaten yaygın bir kanaat, böyle birçok konu görebilirsiniz forumda. Gerçekten suistimal ediliyor yurtdışında çalışan aileler genel olarak.

Konu sahibinin neden müdahil olmaması gerektiğini tam olarak anlayamadım. Konu sahibinin yüzüne yapılıyor terbiyesizlik ve cevap bekleniyor. Soran kişi yüzsüzce haksız bir istekte bulunuyor. Buna pahalı olmasıyla ilgili de cevap verilebilir çünkü pahalı bir şeyi istemek de terbiyesizliktir.

Veya yattığı odaya girilip cepten para alınıyor. Bunlara müdahil olmamak garip bana göre. Konu sahibinin eşi farkettiyseniz göndermemeyi başaramamış genel olarak, sonradan hep göndermiş.

Çok yerinde tepkiler veriyorsunuz. Sizin bir yanlışınız yok bu konuda. Karşı taraf resmen dilenci moduna geçmişler. İnsan oğlunu, abisini bu kadar sömürmemeli. Çok ayıp bir şey.
Eşinize de üstünüze fazla gittiklerini söyleyin. Mecbur kalıyorum konuşmaya. Konuşmamı istemiyorsan ailen ile fazla içli dışlı olmayalım diyebilirsiniz. Sonuçta olanların o da farkında sizi bir şey ile suclayamaz.

Back
X