Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok net görünüyo nasıl da göremedin aybuke neyse demircol sağolsun yardım etti gösterdi oğluşumun pipisini yiğidin malı meydanda olur valla doktorumuz da aynı fikirde kimlere çekti bilmem ki
Demircol ikimizinde 20. haftası bugün yarın 5. ayımız bitmiş oluyo 6. aydan gün alıyoruz sanırsam dimi
evet canım.6 aylık dicez artık
Arkadaşlar ay konusu bizim bildiğimiz gibi hesaplanmıyor ben 2 gün önce dr.uma sordum kaç aylık oldum diye 17+4 tüm 3.5 aylıksın dedi bende kasılıyordum oh 5 e giriyoz falan diye değilmiş . Sizin de şimdi 6 aylık olursanız 12 aylık doğuracaksınız o zaman -tatlicadiarzu-aylara hiç girmeyelim bence çok karışık :uhm:
Oysa ki her ayı 4 hafta olarak hesapladığınızda gebelik süresi 10 ay olmalıdır.Sağlık personeli bütün dünyada haftayı birim olarak kullansa da size mutlaka ay olarak hesap soran yakınlarınız (özellikle büyükleriniz) olacaktır.Ay hesabı yaparken son adet tarihinizin ilk gününden itibaren ayları sayın.Örneğin 4.Ekim son adet tarihiniz ise, gebeliğinizin 4 Kasım’da 1 aylık, 4 Ocak’ta 3 aylık , 4 Mart’ta da 5 aylık olduğunu söyleyebilirsiniz. Bu hesap tam doğru olmasa da yakınlarınıa tatmin edecek ve toplam 9 ay 7 günlük bir süre ile de eskilerin hesabına uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır.
derinzlmin dediği doğru arkadaslar
hafta hesaplarında doğuma kadar olan surec 40 haftadan hesaplanıyor
1 ayda 4 hafta var
eger 1 ayı 4 haftadan hesaplarsanız 40 ı 4 e boldüğünüzde 10 ay olucaktır
ama doguma kadar olan surec 9 aydır
hamılelgıınızı hesaplarken 1 ayı 5 hafta gıbı dusunun
ya da son adet tarıhınızden ıtıbaren ay ay hesplayın
günaydın kızlar. ben bi yazı buldum bununla ilgili
bu kolay gibi..
yani mesala benim 14 mayıs.. yani 14 eylülde 4 ayımız doldu. 5 . aya girdik. ama cidden karışık bişey herkes kaç aylık diye sorup duruyo. ben hep hafta sayıyorum sonra birden sorunca bende şaşırıyorum.kaydirigubbakcemile3
evet bu en mantıklısı gerçekten buarada benim son adet tarihimde 13 mayıs aynı zamanda alıcaz bebişlerimizi kucağmıza:asigim:
evet bu en mantıklısı gerçekten buarada benim son adet tarihimde 13 mayıs aynı zamanda alıcaz bebişlerimizi kucağmıza:asigim:
kızlar ay konusuna ben de çok takılmıştım şu şekildeki hesaplamanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum mesela ben 17+5im
17*7=119 gün
119+5= 124 gün
124/30= 4 ay 4 gün yani ben 4, ayımı doldurup 5, ayımdan 4 gün aldım 11 gün sonra 4,5 aylık olacağız inşallah kelebeğin de dediği gibi 4 haftayı ay olarak hesaplarsak hamilelik 10 ay sürmüş olacak bu şekilde ise 40 hafta hamilelik 40*7=280 gün 280/30=9 ay 10 gün
bilmem bu hesaplamaya katılır mısınız??
senin hesap mantıklı, bu hesaba göre ben de 20+2 günlük hamileyim,
20*7=140 gün
140+2=142 gün
142\12= 4ay 7 günlük hamileyim,
buraya kadar zaten doğru, ama hafta hesabı en mantıklısı haftana göre ayı söyleyince biraz fazla çıkıyor o da doğru,
hafta hesabı en mantıklısı çünkü bebeğin hangi gün tuttuğunu nereden bileceksin ki? son adet tarihi baz alınınca 9 ay 10 güne 2 hafta daha eklenmiş oluyor, böylece hamşlelik 10 aya çıkmış oluyor, oysa sen bilimsel olarak 9 ay 10 günde doğum yapıyorsun, 2 hafta fazlan var...-tatlicadiarzu-