• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe eşim bakmak istiyor

Bebeğe eşiniz bakmak istiyor kabul eder misiniz?

• Ankete Katılan
    42
Şu anlık 2 saatte bir emiyor evle iş yerimiz yakın olduğu için getirip götürme konusunda sıkıntı olmaz, bir sonraki ay 3 saate çıkarmayı düşünüyorum ve bebek büyüdükçe süre uzayacak sonuçta
Ama bebek sadece acıktığı zaman meme istemez ki. Bir yeri ağrır, canı sıkılır, özler bazen hiç sebepsiz sadece memede durmak ister. Benim bebeğim 6 aylık daha hiç 3 saat memesiz durmadı🤷‍♀️

Kesin linçlenicem sizde muhtemelen bana çok kızacaksınız ama çok şımarıkça konuşmalarınız ve tavırlarınız, zaten dogurdugunuzdan buyana emzirmek dışında hiçbir şeyiyle ilgilenmemissiniz, üstüne birde lohusalık sendromuna girmissiniz. Esinizde size güvenmediği ve bakamayacaginizi düşündüğü için bu teklifi yapmış muhtemelen oldukça da haklı.
Ama artık bir silkelenin ve kendinize gelin. O bebeğin annesi sizsiniz tek göreviniz emzirmek değil,bebeğin en çok anneye ihtiyacı var,nasıl anne bebek bağı gelişecek bu şekilde ben anlam veremedim. Tecrübeli annelerin yorumlari daha faydalı olacaktır

Tekrar yazıyorum ben şu an normal bir psikolojide değilim, lohusa depresyonundayım. Bazı kadınlar doğumdan sonra depresyona girer böyle bir şey var biliyorsunuz değil mi? Hatta bu depresyonu çok ağır geçirenler kendilerine yada bebeğe zarar verebilirler şükür benimki ağır değil. Ama depresyondayım sonuç olarak
BEn tam 1 senedir antidepresan kullanip agir depresyon gecirmis ve hala toparlanamamis bir anneyim. Bebeginiz zamanla size iyi gelecek ve onunla hayata karismayi ogreneceksiniz.

Psikiyatriste gittim, ilaç kullanacak kadar kötü durumda olmadığımı söyledi. Konuşmamızın etkisini göreceğimi ve tekrar gelmeme bile gerek olmayacağını söyledi. Doğru diyorsunuz benim de çabalamak lazım. Ama neden herkes aşırı absürt bir şeymiş gibi tepki veriyor. Arkadaşlar bebeği çöpe atmıyorum, hiç tanımadığım bir bakıcıya emanet etmiyorum, özbeöz babasına bırakıyorum bundan daha güzel ne var
Aslında sorun şu. Bebeğin babadan çok anneye ihtiyacı var. Bu depresyonu 3 kere yaşamamış biri olarak sizinde bebeğe ihtiyacıniz var. Bunu atlatmanın yolu beraber geçireceğiniz zamanlarla bağlarımızı kuvvetlendirmeniz. Benim anladığım bebeğin emzirmek dışında bakımına bakmakdan kactiginiz. Bu daha çok çıkmaza sokacaktır. He arada gidin kafa dağıtmak için . Fakat sürekli babaya bırakma fikri , bu kadar küçük iken bebek acisindan bana güvenli bağlanmada sorun olur gibi gelir. Hem ben bebeğimin ilklerini kaçırmak istemem😊 Alın karşınıza Konusun,ağlarsa pispisleyin kaçmayın , sizin kokunuzdur bebeğinizin istediği.

Burda konu genel olarak bir bebeğe anne mi baksin baba mı gibi değil bence. Yeni doğmuş bir bebekten söz ediyoruz. Daha oradan ayrılmanıza 1 ay var. Bu süreçte nasil daha hızlı toparlarım, döndüğumde bebegime daha bağımsız nasıl bakabilirim diye de sorabilirsiniz tecrübeli annelere. Özellikle de bu depresyonu yaşayan annelere... bakış açınız doğru gelmedi bence sert konuştuğunu düşündüğünüz kişilere. Artık geçim sıkıntısı nedeniyle birçok anne işe dönmek "zorunda" kalıyor evet ama siz "zorunda" değilsiniz. O "zorunda" kalan anneler eve gidene kadar neler yaşıyor ayri kaldığı için Bi de o kısım var yani yanlis anlamayin ama kendinizi teselli etmek icin sadece size cazip gelen tarafına bakıyorsunuz gibi. 1 ay sonra o bebeğe 3 saat arayla emzirebileceginjzi soyluyorsunuz ama o da belirsiz. Her bebeğin durumu aynı değil. Tıbbi olarak 3 saate çıkarılabilir olmasını tek kriter almak o bebeğin ihtiyaçlarını göz ardı etmek. Belki bebeğiniz o süreçte buna uyum göstermeyecek. Kendinizi toparlamak için dışarı da çıkın işe de gidin fakat bunu psikolojik olarak ihtiyaç duydukça yapın. Sürekli değil. Çünkü bebekle anne arasındaki bağa zarar gelebilir. Ve bu durumu ilerde telafi edemeyebilirsiniz. Burdaki üyeler yargılıyor diye düşünüyorsanız bu konuyla ilgili yani bebekle ayına gore ayri kalmanizin suresinin bebeginizle aranizdaki baga etkileri konusunda kitaplar alın okuyun. Daha 1 ayınız varmış bunu iyi değerlendirin. Bebeğinizle geçirdiğiniz zamanı ve emzirmek haricindeki diğer bakım sureclerine katılımınızı kademe kademe arttirmaya çalışın bu 1 aylık süreçte bence. Kendinizi bebekten daha fazla ayrılmaya programliyorsunuz böyle yaparak ama farkında değilsiniz. İlaç alacak kadar da kötü bir durumunuz olmadığını ve bebeğe zarar verme riski olmadığını da belirten sizsiniz. Söylediğim konuları Bi düşünün derim bu sebeple. Esinizi burda can simidi gibi düşünün. Çok bunalirsam arada nefes almak için o alternatif var gibisinden. Ve unutmayın o savunmasız minik bebeğin tek ihtiyacı sutunuz değil. Kokunuza ihtiyacı var onun sürekli sizi hissetmeli daha çok minik🥹

Son düzenleme:
Bence bebege babasinin bakmasinda hicbir sikinti yok. Ama bunu depresyondan cikis icin bir yol olarak gormeyin. Tam tersi cocukla aranizdaki baga kalici olarak zarar verebilir, sizi daha da uzaklastirabilir. Yani normal bir psikolojide olup sadece ise geri donmek istiyor olsaniz daha cok desteklerdim. Lohusa depresyonu hassas bir konu. Bu surecte mutlaka bir psikologdan destek alarak ilerleyin.

Back
X