Squat hakkında herşey !!!

ben bugun 220 yapcam cok az kaldi benim bu prograam squati cok sevdirdi bana artk canim skliyo ayaktayim 2 3 tane yapiveriym diyorum dun dinlenme gunumdu ama rahat 30 40 yapmssmdir

Kızlaarrr bu limon kahve hakkında bana bilgi verir misiniz catlaklarım cok fazla karnımda bacaklarimda kalcamda nasl uygulanıyor her bölgeye sürebiliyor muyuz:)))))))))

Bugün 130 squat ha gayret
Oooww süper.
ben bugun 220 yapcam cok az kaldi benim bu prograam squati cok sevdirdi bana artk canim skliyo ayaktayim 2 3 tane yapiveriym diyorum dun dinlenme gunumdu ama rahat 30 40 yapmssmdir
Dinlenme günümde bende ayak üstü yapiveriyorum alışkanlık işte. :)
Kızlaarrr bu limon kahve hakkında bana bilgi verir misiniz catlaklarım cok fazla karnımda bacaklarimda kalcamda nasl uygulanıyor her bölgeye sürebiliyor muyuz:)))))))))
Ben esmer tenli olduğum için kalçamdaki çatlaklar bembeyaz ve belirgindi. Doğru düzgün bikini bile giyinemiyordum. Binlerce krem var ama bu kremler bazılarına etki ediyor bazılarına ise etmiyor. Kişinin tenine göre değişiyor.
Ben iki aydır kalçamdaki çatlaklara kahve telvesi ve limonu karıştırip masaj yaptım. Ve masaji yaparken kabak lifi kullandım kalça bölgemdeki çatlaklar kizarasiya kadar keseledim. Yani yara ve kanatasiya kadar değil tabi. Soğuk su ile yıkadıktan sonra üstüne zeytinyağlı sabun ile tekrar masaj yaptım. Bunu iki ay uyguladım. Araliksiz. Çatlaklarım açıldı yani çatlaklar yirtilan deri olur onlar açıldı keselemekten dümdüz oldu. Birde squat yaptığım için sertlesmekte cok etkisi var.

Neredeyse hemen hemen iki arkadaşımızın ''Normal squat'' bitmek üzere. Bittikten sonra yapılan squat çeşitlerini şimdiden yazmaya karar verdim. Şahsen 2 ay uyguladığım yararlarını son derece gördüklerimi aktaracağım.

Kızlar, artık dambıll ile kullanma zamanı !! Normal squat ile bacaklar alıştığına göre artık ağırlık ile başlamalısınız. Ben ağırlık ile yaptığımdan bu yana normal squat yapamıyorum, çünkü normal squat bana çok hafif geliyor. 2 veya 3 kg ile başlayabilirsiniz. Ben ağırlığa alıştığım için 6 kg ile başladım.

İlk olarak yaptığım; Squat Lunge !!!

Dik olarak ayakta durun ve bir bacağınızı ileri 90 derecelik bir açı oluşturana kadar ileri doğru atın, harekete ilk başladığınız günlerde, dizinizin hizasının ayak ucunuzu geçmediği varyasyonu öneriyorum. Ardından bacağınıza yüklenerek doğrulun ve hareketi tekrarlayın. Dilerseniz iki elinizde ufak ağırlıklar tutarak da bu hareketi yapabilirsiniz. Günde 20'şerden başlayarak günden güne arttırabilirsiniz.

VEEEEE EN ÇOK SEVDİĞİM VE SEVEREK YAPTIĞIM ÇOK ETKİ EDEN ''
KALÇA GERME HAREKETİ''

Dambıl olmasa da olur, Ben dambılsız kullanıyorum. İnanılmaz sıkılaştırıyor sancı oluyor az yağ bile olsa yakıyor ve sancının olması sizi son derece rahatlattıracaktır.

Pile squat !!!
Ayaklarımı geniş bir şekilde açıp 6 kg dambıl ile çömeliyorum.. İç bacakların sıkılaşması ve erimesinde son derece faydalı bir çeşit kalça kaslarını en iyi şekilde çalıştırıp ve dikleştiren egzersiz.. Dambılsız pek faydası olacağını sanmıyorum. tabii bu kadar çok açmanız gerekmiyor. Bacak boyunuza göre siz belirleyeceksiniz. Şu şekilde de olabilir.

Ve,
''CALF RAİSES''

Hareket her ne kadar size kolay gelse de, alt bacaklar için mükemmel bir hareket. İnanılmaz yağ yakıyor alt bacaklar şekile giriyor, kas veriyor. Günde 30 yaparak arttırın ne kadar çok yaparsanız o kadar kaslaşacak. Bknz,

Son olarak selülitli kalçalara ve bacaklara sahipseniz, ''Köprü Hareketi''
Yapımı çok kolay ama ne kadar zorlarsanız o kadar selülitleri yok edeceksiniz.

Evet kızlar benim uyguladığım ve çok severek yaptığım çeşitler bunlar. Hatta daha çeşitleri var, anlatacağım.
Eğer bacaklarınızı kalınlaştırmak ve ağırlığınızı öne vermek istiyorsanız ''Half Squat'' yapmalısınız.
fazla çömelmeden bu resimde olduğu gibi ağırlık en çok bacaklara veriliyor.
''Split Squat'' ayrık çömelme, bu hareketi sadece normal squat arasında yapıyorum.

''One Leg squat'' bir türlü bir türlü yapamadığım ve en zor olan bir egzersiz. Buna sağlam kas gerekiyor.

''Side Split squat'' Bacakları açıp yanlara çömelme squatı.

Ve 50 tane yaptığım ve bazen 100 tane yaptığım ''Tam çömelme squatı'' ''Full squat'' denir.
Kalçayı dikleştirmek için en çok kalçanın altındaki çizgilerin olduğu yeri dikleştirmek için çalıştıran egzersiz. Eee normak squattan sonra illa ki full çömelmek zor gelmez herhalde.

Bacaklarınızın kalınlaşmasını istemiyorsanız eğer ''Side kick ve zıplamalı squat'' yapmalısınız.
Side kick;

Zıplamalı squat ise;

Elinizden geldiğince dambıl ile yapmaya özen gösterin 2 veya 3 kg başlayıp arttırın. Daha kısa sürede sonuç alabilirsiniz. Ve şınav çekmeyi unutmayın her ne kadar size zor gelsede kolay yoldan
bu şekilde yapabilirsiniz. Göğüslerim bu egzersiz sayesinde, yavaş yavaş sertleşmeye ve sarkıklıktan kurtulmaya başladı.

Mekik ne olursa olsun hepsinin içinde olması gerekiyor. Tam mekik çekmeyebilirsiniz yarım mekik günde 50'şer size yetecektir.

Seçmek size kalmış, Bol şans.

Gmelancigim cok güzel bilgiler. Senden gelir diye bekledim ama verdigin bilgilerin arasinda olmadigi icin izninle ekliyorum. Bacaklarim cok kas yapti, kalinlasti diyen arkadaslara kendi basliklarimda da özellikle verdigim bir tavsiye. Esnemeyi es gecmeyin. Bacaklarinizi ne kadar cok esnetirseniz, calisip sisen kaslari daha ince uzun hale getirirsiniz ve asiri kaslanmanin önüne gecersiniz. Her bacak calismasinin sonunda ve mümkünse haftada 1-2 özel olarak esneme videolari ile mutlaka calisin. Ben de actigim her bölgesel basliga esneme videolari mutlaka ekliyorum.

Hatırlattığın için çoook teşekkürler. Ben yaparken yavaş yavaş hatta evde yürürken bile esniyorum. Bacaklarımin fazla kalın olmaması buna bağlı. Tabi birde eliptik bisikletin çok yararı var bunda. Çok sağ olun. :)

Bir sey degil canim bildigimiz dogrulari paylasacagiz ki sporu yeni ögrenenler faydalansin. Kardio da cok iyi ben zaten hep yapiyorum stres attiriyor bana kardio, ama bazi arkadaslar kardio ile bile sisebiliyor vücut yapisi. Esneme en güzeli. Hatta ben callanetics i esnemek icin bile kullaniyorum bacak esnetmeleri cok güzel. Yoga yaparim, pilates yaparim, tek yönlü calismamak lazim.

kızlar günaydınn
squat 110 kere bu sefer doğru bir şekilde yapıldı
jillian level 2 ve gym stick twist 300 kere yaptım
stretching hakkında haklısınız
gmelan cok güzel paylaşımlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…