- 29 Nisan 2010
- 7.839
- 3.454
50 kiloluk vücudunuzda (kafadan atıyorum) 20 kilo yağ var diyelim. Bunların 2-3 kiloluk bir kısmı da bacaklarınızda bulunuyor.
Siz spora başladığınızda bacaklarınızı incelmeye başlayacak, bacaklardaki yağlar eriyecek. Dolayısıyla kilo kaybedeceksiniz, 48'e düşeceksiniz ama basenleriniz erimiş olacak.
Kilo kaybetmek istemiyorum diyorsanız, ona uygun beslenecek ve vücudunuzda kaslanmaya gideceksiniz. Bacaklarınızda 2 kiloluk kas yaparsanız hem kilonuz sabit olur, hem de daha sıkı görünürsünüz, üstelik kaba ve çirkin görünmeyen bir kaslanma olur bu.
Bacaklarınızı şişirecek, kalınlaştıracak diye koşmaktan korkmayın ya da diğer sporlardan. Sizin kaslarınızı şişiren şey beslenme düzeninizdir. Günlük protein ihtiyacınızın iki katını alıp spora ağırlık verirseniz, kaslar büyümeye başlar. İşte o zaman irileşirsiniz ama bunun olması için günlük 3000-4000 kalorilik beslenmeniz lazım. Sizin kilonuzdaki birinin normal ihtiyacı 2000 civarıdır. Normal beslenmenizi sürdürüp spor yaparsanız basenlerdeki yağlar azalır, 1-2 kilo inebilirsiniz, günlük protein alımınızı biraz arttırırsanız o kilo kaybı da olmaz ve kötü görünmeyecektir bu.
Bence yapmalısınız, ağrılarınızın geçmesini beklemenize gerek yok. Yaptıkça ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz., 3 günde bir gün dinlenme var sanıyorum squat programında, o zamana kadar devam edin :)Ilk gun 50 tane squat yaptim. Ve bacaklarimin ustu inanilmaz agriyor. Otururken kalkarken cok zorlaniyorum. Bugun ikinci gunum 55 tane yapmalimiyim? Yoksa 1 gun ara verdikten sonra 55 yapsam bisey olurmu?
Cnm sen ii bilion gibi duruo atlamamissindir sanirim ama yine bi soyleyim diyette acaba protein mi almadin protein kas kaybini onler biliosun spor yapiosan hatta ekstra proteine yuklenmelisinVisenyaa canım acillllllllllllll yardımcı olll moralim yerlerde... bir aydır sağlıklı beslenen, deli gibi spor yapan Ben malesef 700 gr kilo vermişim ama yağdan değil...
Kas kaybı yaşamışım,yağ seviyem artmış ne yapıcağımı şaşırdım...
Diyeti çıkardım aklımdan sebze yemek yiycem azcık, hazır gıda, humur işi,asitli içecek,ekmekten uzak durcam, bol içicem
Veeeeeeeeeeeee jillian micheals şhared 30 day başlıyorum aynı zamanda squata devammm...
Sen idolümsün maşallah fizik süper, benim de totomu toparlamam lazım,
2.hamileleimde aldığım 30 kiloyu verdikten sonra basenlerim bacaklarım da sarkma oldu,gevşedi,sıkı değil,adım atarken totom sallanıyor bunun çaresi nedir yaaabu yağ fazlalığını nasıl indircem....
Seren Serengili instagramdan gördüm şok oldumo bacaklara ne yapmış öyle kemiğe dayanmış basen kalmamış mucizeee...
1 sene çabalıycam olmazsa artık estetik olcam napiiiiiiiimmmmm
canım yaza az kaldi ne durumdasin :)Kızlar merhaba,
Belim incecik göbek yok, tek sıkıntım basenler arka hamstring kasları...
Her gün işten gelir gelmez 30 dakkalık interval koşu yapıyorum 1 dakka koşu 1 dakka yürüyüş şeklinde,peşinden 30 günlük squatımı yapıyorum.şuan 135.squattayım,sonra lungec squat yapıyorum,sumo squat,5 kiloluk dambıllı squatplates,ve son olarak plank ile bitiriyorum.
Squata başlayalı 2 hafta oldu zorlanmıyorum kan ter içinde kalıyorum,1 sene sonra fiziğimde oluşacak değişimlerin hayalini kurarak sporumu yapıyorum,inadım inat tuttuğumu koparırım Huu huuuuToplam 1 saat sürüyor sporum sonrasında güzel bir ılık duş sonrası ya kahve ya da sade soda içerek mineral takviyesi yapıyorum,
Kızlar basen bölgemde yağlanma çok malesef görünürde birşey yok ama biiyorum buz mavisi kot giyemiyorum, beyaz kot giyemiyorumbir gün gelecek bende giyicem inanıyorum inanmak istiyorum, başlayalı 2 hafta oldu sanki bacaklarda sıklaşma var bacaklarda incelme var,eşim de farketti popon toplanmış dedi yehuuuuuuuuu,
Benim belim ince basenlerimde yağ fazlalığı olduğu için,özellikle arka üst bacak hamstring kaslarım yağlı, o yüzdeeeeeeeeeeen her gün cardiyo ve squat yapıyorum,
bir ay sonra neler olucak meraklardayım,hedef 2017 yazında muhteşem yuvonna gibi olmak sonra Bodrum sahillerinde salına salına arzı endam etmek,Gavurun kızına papuç bırakır mıyım hiç