Squat hakkında herşey !!!

50 kiloluk vücudunuzda (kafadan atıyorum) 20 kilo yağ var diyelim. Bunların 2-3 kiloluk bir kısmı da bacaklarınızda bulunuyor.
Siz spora başladığınızda bacaklarınızı incelmeye başlayacak, bacaklardaki yağlar eriyecek. Dolayısıyla kilo kaybedeceksiniz, 48'e düşeceksiniz ama basenleriniz erimiş olacak.

Kilo kaybetmek istemiyorum diyorsanız, ona uygun beslenecek ve vücudunuzda kaslanmaya gideceksiniz. Bacaklarınızda 2 kiloluk kas yaparsanız hem kilonuz sabit olur, hem de daha sıkı görünürsünüz, üstelik kaba ve çirkin görünmeyen bir kaslanma olur bu.

Bacaklarınızı şişirecek, kalınlaştıracak diye koşmaktan korkmayın ya da diğer sporlardan. Sizin kaslarınızı şişiren şey beslenme düzeninizdir. Günlük protein ihtiyacınızın iki katını alıp spora ağırlık verirseniz, kaslar büyümeye başlar. İşte o zaman irileşirsiniz ama bunun olması için günlük 3000-4000 kalorilik beslenmeniz lazım. Sizin kilonuzdaki birinin normal ihtiyacı 2000 civarıdır. Normal beslenmenizi sürdürüp spor yaparsanız basenlerdeki yağlar azalır, 1-2 kilo inebilirsiniz, günlük protein alımınızı biraz arttırırsanız o kilo kaybı da olmaz ve kötü görünmeyecektir bu.

Çok güzel bilgiler vermişsiniz.

Teşekkürler :)

Selam kızlar. Bende squat yapmayı düşünüyorum hatta bugün 50 squatı yaptim bile :)
Boyum 172cm kilomda 59. Squatı özellikle omuzlarıma göre küçük olan kalça ve popo kısmım için yapmak istiyorum ve sıkılaştırması için. Garip şekilde hiçbir zaman kilomun üzerine çıkmamış olmama rağmen çatlaklarım var. Ve konu sahibide aynı derde sahipmiş. Sanırım faydasınıda görmüş.
Benim tedirgin olduğum bir kısım var aslında popo kısmımın büyüyüp sıkılaşmasını istiyorum evet ama bacaklarımda kalınlaşır mı?
Birde squat yapan kimse öncesi sonrası fotoğraf paylaşımında bulunmamış. Yararını görenler vazgeçmeyip istediği popoya kavuşanlar birazcık gaz verebilirler mi bize :KK54:

Ilk gun 50 tane squat yaptim. Ve bacaklarimin ustu inanilmaz agriyor. Otururken kalkarken cok zorlaniyorum. Bugun ikinci gunum 55 tane yapmalimiyim? Yoksa 1 gun ara verdikten sonra 55 yapsam bisey olurmu?

Ilk gun 50 tane squat yaptim. Ve bacaklarimin ustu inanilmaz agriyor. Otururken kalkarken cok zorlaniyorum. Bugun ikinci gunum 55 tane yapmalimiyim? Yoksa 1 gun ara verdikten sonra 55 yapsam bisey olurmu?
Bence yapmalısınız, ağrılarınızın geçmesini beklemenize gerek yok. Yaptıkça ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz., 3 günde bir gün dinlenme var sanıyorum squat programında, o zamana kadar devam edin :)

Kızlar merhaba,:anneadayı:
Belim incecik göbek yok, tek sıkıntım basenler arka hamstring kasları...
Her gün işten gelir gelmez 30 dakkalık interval koşu yapıyorum 1 dakka koşu 1 dakka yürüyüş şeklinde,peşinden 30 günlük squatımı yapıyorum.şuan 135.squattayım,sonra lungec squat yapıyorum,sumo squat,5 kiloluk dambıllı squat:spor: plates,ve son olarak plank ile bitiriyorum.

Squata başlayalı 2 hafta oldu zorlanmıyorum kan ter içinde kalıyorum,1 sene sonra fiziğimde oluşacak değişimlerin hayalini kurarak sporumu yapıyorum,inadım inat tuttuğumu koparırım Huu huuuu :dondurma: Toplam 1 saat sürüyor sporum sonrasında güzel bir ılık duş sonrası ya kahve ya da sade soda içerek mineral takviyesi yapıyorum,

Kızlar basen bölgemde yağlanma çok malesef görünürde birşey yok ama biiyorum buz mavisi kot giyemiyorum, beyaz kot giyemiyorum:mad: bir gün gelecek bende giyicem inanıyorum inanmak istiyorum, başlayalı 2 hafta oldu sanki bacaklarda sıklaşma var bacaklarda incelme var,eşim de farketti popon toplanmış dedi yehuuuuuuuuu,

Benim belim ince basenlerimde yağ fazlalığı olduğu için,özellikle arka üst bacak hamstring kaslarım yağlı, o yüzdeeeeeeeeeeen her gün cardiyo ve squat yapıyorum,

bir ay sonra neler olucak meraklardayım,hedef 2017 yazında muhteşem yuvonna gibi olmak sonra Bodrum sahillerinde salına salına arzı endam etmek,Gavurun kızına papuç bırakır mıyım hiç :KK8:

şimdilik squatımı çok çeşitlendirmiyorum yapsam yaparım da 30 gün bittikten sonra sıkı bi şekilde başlamayı düşünüyorum...
Yaaaaa benim gibi beli ince olup basenlerinde yağ fazlalığı olan özellikle arka hamstring kasları yağlı olup squatla muhteşem hale getirenler beni izleyebilir mii foto görüp azim etmem lazım...

Before after yapanların resimlerini görmek istiyorum sakıncası yoksa arkadaşlar merak ediyorum gerçekten faydasını görenleri....

Dün 130 çektim bacaklarımın arkasını hissetmiyorum çok acıyor ama büyük zevk veriyor :21: bana,
Tek sıkıldığım 30 dakkalık kardio yani yürüyüş... bir an önce bitse squat ve platese geçsem diyorum, onun dışında yüzme sporu harikaaaaaaa....
bir aya kadar bisiklet artı thing master de almayı düşünüyorum inşallah...
Kışında durmak yok yola devaaaaaaaaaaam:KK71:

Kızlarrrrrr iç bacaklarım çok yumoş :kızgın: bunun için sumo squat yapıyorum ama thing mastera da gerek var mıdır sizce:KK53:

Kimse yok sanırım:kızgın:
Moralim bozuk 1 aydır cardiyo vr squat yapıyodum aynı zamnda diyt...bugün diyetisyene kas ölçümü yaptırmaya gittim aksne kas kaybı olup yağlanmışım:KK43:
Diyeti bırakıyorum sağlıklı beslencem aklımda yer ettikçe kilo vrrmektrn çok yağlanmışım yağ oranım %28 malesef...
Yağ azalıcak yere artmış malesef yaptığım sporunda diyetinde faydası olmadı ağlamak istiyorum....

"Zayflamada son söz" isimli bir kitap keşvettim sipariş verdim beyne bir takım kodlar göndererek empoze ederek zayıflıatıyor aslında herşey beyinde bitiyor..

Ayrıca jielean mickheals 30 day sharede başlamaya karar verdim düşündüğümde 30 dakkalık bu spor bana iyi gelicek peşinden squatıma devam ederim....

Kızlar lütfen yardımcı olun çok çaresizim daha da olmadı en iyi diyetisyenlere gitcem başka çare kalmadı

Visenyaa Visenyaa canım acillllllllllllll yardımcı olll :cry: moralim yerlerde... bir aydır sağlıklı beslenen, deli gibi spor yapan Ben malesef 700 gr kilo vermişim ama yağdan değil...

Kas kaybı yaşamışım,yağ seviyem artmış ne yapıcağımı şaşırdım...

Diyeti çıkardım aklımdan sebze yemek yiycem azcık, hazır gıda, humur işi,asitli içecek,ekmekten uzak durcam, bol içicem

Veeeeeeeeeeeee jillian micheals şhared 30 day başlıyorum aynı zamanda squata devammm...

Sen idolümsün maşallah fizik süper, benim de totomu toparlamam lazım,

2.hamileleimde aldığım 30 kiloyu verdikten sonra basenlerim bacaklarım da sarkma oldu,gevşedi,sıkı değil,adım atarken totom sallanıyor bunun çaresi nedir yaaa:mad: bu yağ fazlalığını nasıl indircem....

Seren Serengili instagramdan gördüm şok oldum :KK57: o bacaklara ne yapmış öyle kemiğe dayanmış basen kalmamış mucizeee...

1 sene çabalıycam olmazsa artık estetik olcam napiiiiiiiimmmmm

Visenyaa Visenyaa canım acillllllllllllll yardımcı olll :cry: moralim yerlerde... bir aydır sağlıklı beslenen, deli gibi spor yapan Ben malesef 700 gr kilo vermişim ama yağdan değil...

Kas kaybı yaşamışım,yağ seviyem artmış ne yapıcağımı şaşırdım...

Diyeti çıkardım aklımdan sebze yemek yiycem azcık, hazır gıda, humur işi,asitli içecek,ekmekten uzak durcam, bol içicem

Veeeeeeeeeeeee jillian micheals şhared 30 day başlıyorum aynı zamanda squata devammm...

Sen idolümsün maşallah fizik süper, benim de totomu toparlamam lazım,

2.hamileleimde aldığım 30 kiloyu verdikten sonra basenlerim bacaklarım da sarkma oldu,gevşedi,sıkı değil,adım atarken totom sallanıyor bunun çaresi nedir yaaa:mad: bu yağ fazlalığını nasıl indircem....

Seren Serengili instagramdan gördüm şok oldum :KK57: o bacaklara ne yapmış öyle kemiğe dayanmış basen kalmamış mucizeee...

1 sene çabalıycam olmazsa artık estetik olcam napiiiiiiiimmmmm
Cnm sen ii bilion gibi duruo atlamamissindir sanirim ama yine bi soyleyim diyette acaba protein mi almadin protein kas kaybini onler biliosun spor yapiosan hatta ekstra proteine yuklenmelisin

Bende Squat challenge programını uyguluyorum 18.gündeyim selulitlere etkisi olduğunu okumuştum ama selulitlerim geçmedi hala ilk 15 günde etki gosterir fan Die duymuştum kızlar biraz bilgi verir misiniz o kadar selulit yoktu ama çoğaldı gibi oldu kalcamda falan da oldu siz de de öyle oldu mu acaba ?

Kızlar merhaba,:anneadayı:
Belim incecik göbek yok, tek sıkıntım basenler arka hamstring kasları...
Her gün işten gelir gelmez 30 dakkalık interval koşu yapıyorum 1 dakka koşu 1 dakka yürüyüş şeklinde,peşinden 30 günlük squatımı yapıyorum.şuan 135.squattayım,sonra lungec squat yapıyorum,sumo squat,5 kiloluk dambıllı squat:spor: plates,ve son olarak plank ile bitiriyorum.

Squata başlayalı 2 hafta oldu zorlanmıyorum kan ter içinde kalıyorum,1 sene sonra fiziğimde oluşacak değişimlerin hayalini kurarak sporumu yapıyorum,inadım inat tuttuğumu koparırım Huu huuuu :dondurma: Toplam 1 saat sürüyor sporum sonrasında güzel bir ılık duş sonrası ya kahve ya da sade soda içerek mineral takviyesi yapıyorum,

Kızlar basen bölgemde yağlanma çok malesef görünürde birşey yok ama biiyorum buz mavisi kot giyemiyorum, beyaz kot giyemiyorum:mad: bir gün gelecek bende giyicem inanıyorum inanmak istiyorum, başlayalı 2 hafta oldu sanki bacaklarda sıklaşma var bacaklarda incelme var,eşim de farketti popon toplanmış dedi yehuuuuuuuuu,

Benim belim ince basenlerimde yağ fazlalığı olduğu için,özellikle arka üst bacak hamstring kaslarım yağlı, o yüzdeeeeeeeeeeen her gün cardiyo ve squat yapıyorum,

bir ay sonra neler olucak meraklardayım,hedef 2017 yazında muhteşem yuvonna gibi olmak sonra Bodrum sahillerinde salına salına arzı endam etmek,Gavurun kızına papuç bırakır mıyım hiç :KK8:
canım yaza az kaldi ne durumdasin :)

Ben squat challenge programını tamamladım, ben de daha 3. günden fark etti. Pantolonumun o kısmı biraz pottu, tam doldu. Şimdi squat harici hareketlere sardım.

X