Sporla fit olmaya ve fit kalmaya calisiyorum (Kirkli yaslarda bayanlar icin)

Ben sabahlari 6 gibi uyaniyorum cok uykucu degilim ama ne yazik ki kizim da o saatte uyandigi icin bir de tabii cocuklari okula hazirlama isi var sabahlari benim spor yapmam cok zor. O yüzden cok istedigim halde Tibet hareketlerine baslayamiyorum cünkü sabahlari yapilmasi tavsiye ediliyor. Ancak günlük spora gercekten alistim yapmasan bir eksiklik hissediyorum. Artik sadece kilo icin degil stres atmak icin de yapiyorum cok iyi geliyor. Baharda ve yazin baska hareket olanaklarim da oluyor bahce isi, disarda yürüyüs gibi ancak bu karli günlerde evde spor yapmak cok ideal. Zaman azliginda arti bir motivasyona ihtiyacimiz var ve zaten kisitli olan dinlenme saatlerimizden feragat etmemiz gerekiyor maalesef. Ancak sonuc aliniyor bu da insani mutlu ediyor.

ben 1,5 sene kadar önce 1 aylığına tatile çıkmıştım. ondan önce düzenli sporumu yapıyordum ama hiç koşu yapmazdım. 1 ay tatilde resmen rahatsız hissettim. döner dönmez spora başladım ama normal rutinim yetersiz gelmişti ve koşmaya bile başladım. alıştıktan sonra siz bugün yatayım tembellik edeyim bile deseniz vücut istiyor, huzursuz hissetmeye başlıyorsunuz.

Ben çok istesemde hiç birşeye başlayamıyorum.
Bu kışta yine burun akıntısı ve öksürükle başım dertte... Hep ama hep...
Benim neyim var ya((( Yaşam kalitem düştü, sırf bu yüzden depresyona girdim,
sadece yatmak istiyorum.

Doktor randevularını aldım yarına, hayırlısı...

Gecmis olsun umarim cabuk iyilesirsiniz. Dogrusunu söylemek gerekirse Kasim ayinin sonuna kadar ben de sürekli soguk alginligindan yakiniyordum. Aralik ortasinda evde spor yapmaya baslayinca mucizevi bir sekilde enerji doldum, kendimi cok daha mutlu hissetmeye basladim. Bir kivilcim yeterli aslinda. Forumu okurken Leslie ile yürüyüs programini gördüm ve hemen denedim. Sonuc ikinci ayima girdim hala severek devam ediyorum. Psikolojik olarak cok iyi geliyor sadece siddetle tavsiye edebilirim.

Bir saat kizimlar kardan adam yapmaca, bir saat yürüyüs, iki mil Leslie...

günaydınlar, bugün de sizleri kırmayayım dedim, sabah saç bakım yağlarımı sürüp 20dk leslie yaptım
akşama da mekik çekerim biraz. hiç hareketsiz kalmaktan iyidir.

günaydınlar, bugün de sizleri kırmayayım dedim, sabah saç bakım yağlarımı sürüp 20dk leslie yaptım
akşama da mekik çekerim biraz. hiç hareketsiz kalmaktan iyidir.

Sevgili Alexus size de günaydin. walk at home sayfasinda benim artik rutin olarak uyguladigim iki video var ikisini yapinca cok efektiv bir calisma oluyor. Biri 3 really fast miles ve 2 silver miles. Ikisi 1 saat 45 dk sürüyor. Eger vaktim yoksa 3 mili yapip digerinin ikinci yarisinda olan karin ve bacak hareketlerini yapiyorum. Tavsiye ederim. Sevgiler.

Yarim saat karda yürüyüs, üc mil Leslie, yarim saat Leslie`nin karin hareketleri ve iki gündür de Tibet hareketlerini yapmaya calisiyorum. Ikinci aya devam ediyorum. Henüz ilk ay verdigim 1700 gr da degisiklik olmadi. Uzun spor yaptigim günler tartida bir inis oluyor ancak sonra yine ayniya dönüyor. Bakalim ikinci ay sonunda bir degisiklik olacak mi? Ancak kilo vermek ya da sikismanin disinda sporun hayatima getirdigi bircok olumlu sey de var tabii. Daha enerjik ve mutlu hissetmem gibi...

Bugün biraz vücudumu sasirtayim dedim ve Jillian`in six pack programini yaptim. Tek söyleyebilecegim hardcore bir calisma. 35 dakikada yorgunluktan laminatla bir oldum. Ama bu kez inat edip tamamladim.Belki yarin da yaparim cünkü önümüzdeki hafta cok isim var spora zor zaman ayirabilecegim. Önceden önlemimi alayim.

şaşırtmak iyidir
ben de şaşırtmak için bugün tembellik yaptım
ama birazdan dansa gidicem, yarın sabah da dans dersim var, bugün ve yarını böylece kurtardım

şaşırtmak iyidir
ben de şaşırtmak için bugün tembellik yaptım
ama birazdan dansa gidicem, yarın sabah da dans dersim var, bugün ve yarını böylece kurtardım

Daha ne olsun! Benim bir arkadasim dansla 20 kg verdi. Ben ne yazik ki hic dans edemem. O kivraklik yok bende müzigi ve dansedenleri izlemeyi cok sevsem de... Ikinci oglumun dogumundan sonra tiroid problemim basladi. Tedavi ve cok daha hafif hareketlerle (yürüyüs, birkac mekik, kondisyon bisikleti v.s) ve biraz da yediklerime dikkat ederek 10 kg vermistim. Simdi bir 4-5 kilo yapisti gitmiyor bir türlü. Tabii yas da ilerliyor, gittikce zorlasacak bu isler. Zaten bir heves spora baslamamdaki asil amac da fazla gec kalmadan önlemimi almakti. Jillian gibi olmak hayalin bile ilerisinde ama simdiki karnimin yarisi kadar bile olsa raziyim.

arkadaşın şanslıymış, ben dansla hiç kilo veremiyorum, mutlaka diyet ve ağır spor yapmam gerekiyor. benim 1 hafta günde min. 10 saat dansettiğim dönemler oldu, kilom gram eksilmedi. ama en azından dansetmeseydim rahatlıkla alabileceğim kiloları engelliyor, belki biraz da sıkılaştırıyordur. 6 ay devam edersen mutlaka fark edersin, dediğin gibi arada şaşırtmak da gerekiyor. aynı rutin bir zaman sonra sonuç vermemeye başlıyor.
benim de şimdiki kilomdan pek şikayetim yok aslında, amacım bunun üstüne çıkmamak, yaşla birlikte benim de zorlaştı kilo vermem. almaya başlayınca 1-2 kilo sorun değil nasılsa diyerek ipin ucunu kaçırıyorum ben

Evet aynen öyle oluyor sevgili Alexus. Özellikle kis aylarinda tembellesip 1-2 kg aliyoruz, bosverip veremezsek her yil üstüne 1-2 yeni kilo ekleniyor bir on yilda ne hale gelecegimizi düsünmek bile istemiyorum. Baharla birlikte zaten daha hareketli oluyoruz önemli olan bu aylari kilo almadan atlatmak. Bu isin bilincindeyken ipin ucunu birakmiyalim. Benim ailemde kilolu cok insan var tabii bir sürü de saglik sorunlari. Ama hep bilincsizlik, tembellik ve oburluktan.

35 dk Jillian ve 3 mil Leslie... Hafta arasi her gün yapamayacagim diye bu haftasonu kendimi paraladim.

Bugün nihayet biraz zaman bulabildim de 3 milimi yaptim. Gerci karin hareketlerini her gün yapiyorum ama artik Lesli benim icin stres atma yolu oldu, yapmayinca özlüyorum. Biraz da pilates denedim ama bitirmeye zamanim yetmedi cocuklardan dolayi. Yine de beklemedigim sekilde karnimda gerginligi hissettim calisirken. Jillian yaparken sadece kollarim ve bacaklarim calisiyormus gibi geliyor, karnimda hic bir sey hissetmiyorum.

Yazmayi unuttum, bu sabah tartildim 61,8 kg. Agir ama emin adimlarla kilo kaybediyorum sanirim yaza kadar sabredersem kilo olarak istedigim 5-6 kiloyu verebilirim ancak beni düsündüren karnim. Bir de onu halletsem...

Az önce 5 milimi yaptim, ananas cayimi iciyorum. Haftasonu da 5er mil yapsam haftaya fit bir sekilde baslarim. Önümüzdeki hafta da disarlarda kosturmam olacak. Hareketli gecen her gün icin seviniyorum, birkac gün bunalimdaydim iki gündür spora döndüm rahatladim.

Bugün de programima sadik kalip 5 milimi yürüdüm, ardindan da karin egzersizlerimi yaptim. Disarida her yer karla kapliyken evde hareket edip enerji depolamaktan daha güzel ne olabilir?

Tam tam gaz her gün sporumu yaparken bu sabah bogaz agrisi ve burun akintisiyla uyandim. Sicak bir seyler ictikten sonra biraz kendime geldim ama yapsam mi yapmasam mi kararsiz yaptim. Belki biraz pilates yaparim, terletmiyor en azindan.

Soguk alginligina ilave bir de adet görünce bugünü dinlenerek ve bol ihlamur cayi icerek gecirmeye karar verdim. Ne yapalim saglik daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…