Sporella'ların günlüğü

Peki bu 2 ayda kilo verdinjz mi ve ne sporu yaptınız

Benim inanilmaz inatci bir vucudum var.ustelik erken menopoza girdim.iki ayda ancak iki kilo verdim.ben aylik tartiliyorum.Ama vucudumda bir incelme var.
Iki aydir haftanin uc gunu spora gidiyorum.Cardiyo ile basladik.yurume bandi bisiklet ve craftti adi galiba.bir saat yaptim bir ay.
sonra kurslara girmeye basladim.uc hafta once.pazartesi plates,carsamba sirt icin egzersizler,cuma da body combate basladim.
yetmedi evde kaldigim gunlerde step ve leslie ile yutuyuse basladim.

15dk leslie+15dk nike training. Dün çok yorgundum yapamadım :KK43:

cnntrm cnntrm eline ssğlık cnm.
chentiq chentiq 51 dk mı yaptın dogru mu gordum cok ıyı gece yapılan spordan sonra uyudugunda vucut sabaha kadar yakarmış. Boyle bır makale okumustum zamanında.

Kızlar internal calısmayı arastıralım mı. Bu calısma aralıklı efor arttırdıgınız bır calısmaymıs ve vucut spor sonrasıda yakmaya devam edıyor mus.

Yeni gelenler mi var salona ugrayıp cıkanlar oldu da :)

Ben dun cok yoruldum spor sonrası. Okulunda agır bır gunuydu. Bebekler gıbı 9 dan sabaha uyudum. Adam isyannn Kızmıs olabılır baya. Aksam şenlik var muhtemelen :)

Gorusuruz.

vallaha spor yapmaya çalışıyorum ama düzenli değil
Sağol canım.yürüyüsten sonra daha iyi oluyor aslında,vücut sıcakken ve hala yağ yakıyorken.ama yürüyecek halim yoktu.birkaç güne de adet olucam.siskinlik var.yogun günlerde yürüyemiyorum maalesef.ama evdeki calısmalari yaparım.

Evde ısındıktan sonra cardıyo yapabılırsın ip atlatarak yada zıplayarak olur ardından mekık vs. Adet şişkinliğide yorar cnm ya. Kolay gelsin

Evde ısındıktan sonra cardıyo yapabılırsın ip atlatarak yada zıplayarak olur ardından mekık vs. Adet şişkinliğide yorar cnm ya. Kolay gelsin
Ben de şu terimlerin işlevlerini çok bilmiyorum.örneğin kardio ne demek,ne işe yarar,hangi hareketler kardiodur?genel olarak baktığımızda hangi hareket ne işe yarar,neyi ne zaman yapmak lazım vs.bir araştırmak lazım .

Ben de şu terimlerin işlevlerini çok bilmiyorum.örneğin kardio ne demek,ne işe yarar,hangi hareketler kardiodur?genel olarak baktığımızda hangi hareket ne işe yarar,neyi ne zaman yapmak lazım vs.bir araştırmak lazım .
Cardıyo dan kastım agırlık kullanmadan yapılan tempolu seri hareketler. Yuruyus kosu zıplama bisiklet sürme gibi.
Cardıyo zayıflatır ama agırlıkla calısırsan o calıstıgın kası geliştirir.

Cardıyo dan kastım agırlık kullanmadan yapılan tempolu seri hareketler. Yuruyus kosu zıplama bisiklet sürme gibi.
Cardıyo zayıflatır ama agırlıkla calısırsan o calıstıgın kası geliştirir.
Adını hep duyuyorum da ilk defa zayıflama ve spor psikolojisine girdiģim için bir türlü öğrenemedim.zamanla oturtucam kavramları.sağol.

Kizlar gunaydin. Nasil bu kadar etken kalkabiliyorsunuz ne olur taktik neyin paylaşın..

Kardio adi ustunde kalp ritmini artiran hareketli sporlardir. Bir de hiit var yag yakmak icin en iyisi. Bir deney yapmislar bir kisiyi kirk dk kosturmuslar duz bir tempoda bir kisiyi de yirmi dk kosturmislar. Ama 20 dk koşan aralarda kisa kisa tempoyu cok artirmis ve 20 dk kosan iki uc kat daha yag yakmis. Hiit max. yag yakma egzersizidir. Her gun yapilmaz haftada 3 gun 4 gun yapilabilir ve yaptiginiz bu hiit gun boyu yag yakimini devam ettirir. Kahvaltidan sonra ama karin cok tok degilken soyle bir iki saat sonra yapilmali. Sabah yapilirsa gun boyu yediklerinizin yakilmasini kolaylastiroyor. Boyle efor sarfettirici sporlar gec saatlere uygun degildir normal cardio fitness aerobik de ayni sekilde. Cunku vucudun biyolojik saati var o saatlerde kendini dinlenme moduna aliyor verim en dusuk seviyede oluyor. Ama gece yatmadan once 12 dk yi gececek sekilde bir nabzi artirmayan bacak kalca bel nereniz sorunluysa oraya yonelik hareketler yaparsaniz o iyi olacaktir. hiit yapiyorum normal cardiodan aerobikten kat kat yag yaktiriyor oldukca zayifladim.

Eger tansiyon kalp rahatsizliginiz varsa kesinlikle yapilmamali. Zaten normal insanin bile bir hafta falan alışma sureci oluyor cok zorluyor baslarda nefes yetmiyor ama alistiktan sonra guzel. Diger bos gunlerde de sikilastirici hareketler yapilmali. Ama tum vucut pilatesleri degil de nerenizde sorun varsa ayri ayri orayi hedef alan egzersizleri tek tek yapın daha etkili oluyor. Kullandigim dort tane sikilasma egzersizi var yaklasik iki hafta oldu ve gerçekten gozle gorulur bicimde sikilasti vücudum ve inceldi

Benim inanilmaz inatci bir vucudum var.ustelik erken menopoza girdim.iki ayda ancak iki kilo verdim.ben aylik tartiliyorum.Ama vucudumda bir incelme var.
Iki aydir haftanin uc gunu spora gidiyorum.Cardiyo ile basladik.yurume bandi bisiklet ve craftti adi galiba.bir saat yaptim bir ay.
sonra kurslara girmeye basladim.uc hafta once.pazartesi plates,carsamba sirt icin egzersizler,cuma da body combate basladim.
yetmedi evde kaldigim gunlerde step ve leslie ile yutuyuse basladim.
Spora baslamadan önce size enerji verecek saglikli bir sey yemelisiniz. Ve spordan sonra da vücudun beslenmesi icin yarim saat ile iki saat icinde bir sey yemeniz lazim tabi proteinli bisey olacak. Yoksa yorgun düşersiniz. Yesil kahve icebilirsiniz spordan önce o da yag yakmanizi saglar hem de zindelik verir.

Eger tansiyon kalp rahatsizliginiz varsa kesinlikle yapilmamali. Zaten normal insanin bile bir hafta falan alışma sureci oluyor cok zorluyor baslarda nefes yetmiyor ama alistiktan sonra guzel. Diger bos gunlerde de sikilastirici hareketler yapilmali. Ama tum vucut pilatesleri degil de nerenizde sorun varsa ayri ayri orayi hedef alan egzersizleri tek tek yapın daha etkili oluyor. Kullandigim dort tane sikilasma egzersizi var yaklasik iki hafta oldu ve gerçekten gozle gorulur bicimde sikilasti vücudum ve inceldi
Tatlım sıkılaşma egzersizlerini bizimle paylasır mısın?

chentiq chentiq kuzum senin erken kalkman icin cocuklarının 22 de yatmış olması şart.
Sende 23.30 u gecırme sut ic oyle yat ben 22.40 olmadı 23 gıbı uyumus olurum.

Spora baslamadan önce size enerji verecek saglikli bir sey yemelisiniz. Ve spordan sonra da vücudun beslenmesi icin yarim saat ile iki saat icinde bir sey yemeniz lazim tabi proteinli bisey olacak. Yoksa yorgun düşersiniz. Yesil kahve icebilirsiniz spordan önce o da yag yakmanizi saglar hem de zindelik verir.
Sporda. Once duble kahve iciyorum turk kahvesi.

Esim aritmi yapacagını soyleyıp kahvemi iciyor !! Dert kısmına yazamıyorum söylenme modu olsa oraya yazıcam :)
Bırkac yazı arastırdım hıc oyle arıtmıden bahseden yok. Şan şöhret peşinde korkak bir dr un kucuk bir makalesinin kurbanıyım muhtemelen
Kocamı alt etmem için literatür okumam gerekiyor ahh uhhh ! Yoksa anne yöntemi kahvemi gizli içip avam mı takılsam :)

Sporda. Once duble kahve iciyorum turk kahvesi.

Esim aritmi yapacagını soyleyıp kahvemi iciyor !! Dert kısmına yazamıyorum söylenme modu olsa oraya yazıcam :)
Bırkac yazı arastırdım hıc oyle arıtmıden bahseden yok. Şan şöhret peşinde korkak bir dr un kucuk bir makalesinin kurbanıyım muhtemelen
Kocamı alt etmem için literatür okumam gerekiyor ahh uhhh ! Yoksa anne yöntemi kahvemi gizli içip avam mı takılsam :)
Hahahah esiniz de endiselenmis sizin icin. Ama normal kahve degil de yesil kahve daha guzel olur anti oksidan ozelligi gidiyor kavrulunca kahve. Yesil cay icebilirsiniz icinde yag yakici cok guzel bir madde var o da mi olmadi tarcin cayi:) zencefil cayi bunlar hep yag yaktiriyor. Ben L- carnitine iciyorum

20170310_082150.jpg
ustteki hiit alttakiler sikilastirici egzersizler. Biraz zor ilk yapisimda ikinci ucuncu dkda birakasim geliyordu ama yapa yapa dorduncu falan yapisimda alisti vücudum. Eger zorlanirsan canim pes etme alisacaksin çünkü ve faydasini goreceksin. Ama kilo fazlasi varsa mutlaka ara gunlerde hareketli spor yapilmali

20170310_082219.jpg
bunlar da benim favori karin egzersizlerim. Ilk video karini hedef alan bir tur cardio. 3. Video da kisa ama guzel hem hareketli oldugu icin yag yaktiriyor hem de karni sekillendiriyor kaslari da kasiyor cunku. Alttaki de öyle

Eger oncesinde cok spor geçmişi yoksa agir cardiyolar yapmayin once vucudu daha hafif seylerle spora alıştırmak gerekiyor. Leslie ile yürüyüş videolari gibi. Ben ilk onunla basladim spor yapmaya cok zorlanirdim hatta. Ama sonra alıştım artik terlememeye bile başladım . Daha sonra daha zorlara yoneldim. Burda kim ne durumda bilmedigim icin bunu mutlaka yapin diyemiyorum. Zarari olur çünkü. Ama sikilastirici hareketlerden zarar gelmez yapin onlari ben yapicam hatta simdi :)) hergun yumurta yemeyi sut yogurt tuketmeyi unutmayin. Beslenmesiz spor bir hictir aslinda. Yani bu tuglaniz olmadan ev yapmaya benzer. Kilonuz basina 0.8 (spor yapmayanlar için) protein alinmali gunde. Spor yapıyorsanız bir tik daha fazla. Iyi sabahlar :super:

X