Bölgesel incelme ne yazık ki yok, eğer iç bacakta yağlanma veya sarkma varsa genel olarak kilo vermelisiniz; vücut da iç bacak yağlarını zamanla harcayarak incelmesini sağlar. Bacakları sıkılaştıran en etkili egzersiz koşudur ama pilates videosu önerisi diyorsanız, bir sürü pilates videosu denemiş biri olarak bacaklarımı gerçek anlamda ağrıtan ve kaslarımı çalıştıranın Ebru Şallı'nın videoları olduğunu söyleyebilirim.Leithia
löp löp bacaklar iiçin hangi plates videosunu önerirsin.
kilo vermesemde olur.yeterki löp löp sarkan et durmasın
canım kilomu daha bu yıl verdim.Bölgesel incelme ne yazık ki yok, eğer iç bacakta yağlanma veya sarkma varsa genel olarak kilo vermelisiniz; vücut da iç bacak yağlarını zamanla harcayarak incelmesini sağlar. Bacakları sıkılaştıran en etkili egzersiz koşudur ama pilates videosu önerisi diyorsanız, bir sürü pilates videosu denemiş biri olarak bacaklarımı gerçek anlamda ağrıtan ve kaslarımı çalıştıranın Ebru Şallı'nın videoları olduğunu söyleyebilirim.
O zaman sizde sadece sıkılaşma sıkıntısı var, büyük yağları kaybetmişsiniz ama deri altı yağları kalmış. Sporla kesinlikle düzelir. Ama size tavsiyem, tam emin olmak için kas-yağ oranı ölçünüz gerek bana.canım kilomu daha bu yıl verdim.
65ten 55 e düştüm.aceba biraz daha mi versem kilo??
bacaklar benim hoşuma gitmiyor.
selülit gibi yag gibi.ama kot giyince fit duruyor.dar olduğu için sanırım
vıcık vıcık.
ebru sallının herhangi bir videosu olur dıyorsun yani.
Spora daima vakit bulabilirsiniz. Diş fırçalarken 10 squat yapmak, televizyon izlerken 15 mekik çekmek, sabah uyanır uyanmaz 10 burpee yapmak, ders çalışırken karnı içeri çekip 10 saniye içerde tutup sonra serbest bırakmak, otobüse koşturup birkaç durak önce inmek, okul merdivenlerini çıkıp asansöre binmemek, tuvalet sırası beklerken duvara dayanıp 30 saniye görünmez sandalye oturuşu yapmak, gece yatmadan önce 10 şınav çekmek kadar kolay. Eğer spor günlerinizi kaçırdıysanız, bu tür minik kaçamaklar "tüm günü verimsiz geçirdim" hissiyatından sizi kurtaracaktır.bu aralar etütüm de başladığı için ygs lys telaşesindeyim,4 gündür ne spor yapıyorum ne bir şey.sadece çok su içip iyi yiyorum o kadar.kendimi kötü hissediyorum.
yeniden bizi motiveetmeye başlamana cok sevindim iyi ki varsin :)Spora daima vakit bulabilirsiniz. Diş fırçalarken 10 squat yapmak, televizyon izlerken 15 mekik çekmek, sabah uyanır uyanmaz 10 burpee yapmak, ders çalışırken karnı içeri çekip 10 saniye içerde tutup sonra serbest bırakmak, otobüse koşturup birkaç durak önce inmek, okul merdivenlerini çıkıp asansöre binmemek, tuvalet sırası beklerken duvara dayanıp 30 saniye görünmez sandalye oturuşu yapmak, gece yatmadan önce 10 şınav çekmek kadar kolay. Eğer spor günlerinizi kaçırdıysanız, bu tür minik kaçamaklar "tüm günü verimsiz geçirdim" hissiyatından sizi kurtaracaktır.
Ama eğer hiç spor yapacak fırsat bulamadıysanız, paketli gıda yemeyip yeşil çay içtiğiniz bir günü de kârlı bir gün olarak sayabilirsiniz. Yine de 30 günlük Burpee meydan okuması gibi bir mücadeleye başlamak, gününüzün sadece 2-3 dakikasını alacaktır. Burpee tek seferde tüm vücudu çalıştıran en etkili egzersiz hareketidir. Meydan okumayı yapmak için şu başlığa bakabilirsiniz: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ag-yakan-en-etkili-tek-hareket-burpee.921920/
Gelelim günün motivasyonuna.
GÜNÜN MOTİVASYONU
Kötü beslenirsen
Kötü görünür
Kötü hissedersin.
Bu hedefe ulaşmak senin elinde.
Bu hedef tamamen ulaşılabilir.
Bu hedef mümkün.
Bu hedefe ulaşmak tamamen SENİN KONTROLÜNDE.
Bu hedefinin önündeki tek engel sensin.
Öyleyse kendine engel olmaktan vazgeç.
Git ve hedefine ULAŞ.
Şınav çekmek zor mu?
Öyleyse daha çok şınav çekmen gerekiyor.
Koşmak zor mu?
Öyleyse daha ileriye koşman gerekiyor.
Mekik çekmek zor mu?
Öyleyse daha fazla mekik çekmen gerekiyor.
Şu an başaramayacakmışsın gibi görünen zor egzersizler,
Günün birinde senin ısınma turun olacak.
Her gün, damla damla, tane tane eklemen lazım ki o güne ulaşabilesin.
Canın ıvır zıvır mı çekti?
Aşermeler geçer gider.
Hayaller geçip gitmez.
PES ETME
ERTELEME
ÜŞENME
VAZGEÇME
Beslenme düzeninizi ve hareket alışkanlığınızı da paylaşın, yardımcı olmaya çalışayım. Kiloyu nasıl aldınız, yıllar boyunca mıı yoksa bir anda mı? Abur cubur gibi zararlı beslenme alışkanlığınız var mı? Kilo vermeye çalıştınız mı, hangi yöntemleri denediniz, vücudunuz nasıl tepki verdi?Leithia öncelikle verdigin güzel bilgiler ve motivasyonlar icin emegine saglik. Tskler.
Bir sorum olacakti benim suanda 70 kiloyum ancak kilomu gösteemiyorum minyon oldugum icin. Yas 30 ve boyum 155. Bir sene öncesine kadar 57kiloydum. Kan degerlerim hepsi saglikli cikti. Saglik sorunu gözükmüyor yani. Tiroitler vs hepsi iyi. Ama bu aldigim kilolari 52 kgya kadar sene sonuna verebilirmiyim? Ve ne yapmam gerekir?
Beslenme düzeninizi ve hareket alışkanlığınızı da paylaşın, yardımcı olmaya çalışayım. Kiloyu nasıl aldınız, yıllar boyunca mıı yoksa bir anda mı? Abur cubur gibi zararlı beslenme alışkanlığınız var mı? Kilo vermeye çalıştınız mı, hangi yöntemleri denediniz, vücudunuz nasıl tepki verdi?
Söyle anlatayim. Gecen yil eylüle kadar 57 kiloydum. Hergün yürüyerek ise gidip geliyordum yani kafadan 10.000 adim yürüyordum hafta ici. Herseyi yiyordum ama. Canim dondurma cektiginde bile yiyordum.
Ancak bir yildir psikolojik sorunlarim oldu. Ve yaklasik 4 aydir anti depresan ilaclari kullaniyorum. Calismiyorum suanda. Hareketim ona göre azalti yaklasik 7000 8000 civari adim atiyorum. Su icme sorunum hep vardi. 700 ml zor icen bir yapim var. Gecen yil hep kahvalti yapar ve yumurta yerdim. Düzenli saatlerde yerdim. O yok artik. Onu artik yapmiyorum. Onun haricinde acikcasi cok fazla birsey degismedi. Hatta dahada az yiyorum denilebilir.
Bugün mesela sabah 10 gibi alel acele bir muz. Saat 12 de bir tabak yogurtlu makarna. Kücük kase meyveli yogurt.
Saat 14 gibi bir top dondurma.
Saat 17.30 gibi 1 kase meyveli yogurt.
Saat 20.30 gibi bir kücük salatalik.
Böyle geciyor gebelde günlerim. Eskiden yemek yapardim artik ona bile üseniyorum.
Spor yapmak istiyorum ancak gücüm yok sanki. Spor salonuna yazildim. Sikiliyorum. Abur cubur bu aralar canim cok cekiyor. Özellikle cikolata oda serotonin eksikliginden kaynakliymis sanirim.
Bu arada 57 kiloyken üst beden 38 alt beden 36 idi. Suanda ise üst beden 42 alt beden 40-42hic bir kiyafetim olmuyor. Nasil daralabilirim? Sirt bölgem kollarim, kalcam, selülitlerim tam bir fiyasko.
Evet, uzun sürecek. İçinizdeki ses de hiç deneme diyecek.Leithia cevabiniz icin size cok tsk ederim. Cok zorlaniyorum. Mecburumda biliyorum kücük adimlarla denemeliyim. Uzun süreyi düsündükce hic deneme diyor ic sesim. Kisir döngünün icindeyim. Mecburum ama.
Bu epey kapsamlı bir soru ama kısa yanıt vermem gerekirse, pilates callanetics gibi programlar dize yüklenmek bir yana fiziksel tedavi yönü olan sporlardır. Ama uzun bir yanıt vermem gerekirse bu konuda araştırma yapmam gerekecek, takipte kalın.diz sorunu olanlar için dize yüklenmeden günlük yapılacak etkili hareketler önerebilir misiniz?
Çok teşekkür ederim, bu tür yorumlar da beni devam etme konusunda motive ediyor :)Leithia konuyu sık sık takip etmekteyim. Uzun bir aradan sonra yazılarının etkisiyle yeniden spora başladım. Aralıksız motivasyon yazıların ve emeğin için çok teşekkür ederim.
yeni motivasyonu heyecanla bekliyorum :)3 günlük internet sorunum nihayet çözüldü, yazılara devam edeceğim. Hala burdayım, devam ediyoruz. Motivasyonu yetiştirebilirsem bu gece yayınlamaya çalışacağım, yetişmezse yarına.
Bu epey kapsamlı bir soru ama kısa yanıt vermem gerekirse, pilates callanetics gibi programlar dize yüklenmek bir yana fiziksel tedavi yönü olan sporlardır. Ama uzun bir yanıt vermem gerekirse bu konuda araştırma yapmam gerekecek, takipte kalın.
Çok teşekkür ederim, bu tür yorumlar da beni devam etme konusunda motive ediyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?