- 7 Ağustos 2010
- 983
- 2.105
Motivasyon yazılarım yakında burada olacak, takipte kalın.Motivasyona çok ihtiyacım var.55 kiloyum 1.68 boyundayım ama kilom sanki daha fazlaymış gibi görünüyor hiç sıkı değil karın bölgem ve ben gerçekten sağlıklı yaşamak ve onun için spor yapmak istiyorum kendimi dinç hissetmek istiyorum ama en fazla 1 hafta spor yapabiliyorum ne yapacağım ben kızlar
Öte yandan, spor konusunda şöyle bir tavsiye verebilirim. Eğer "spor yapmam lazım " diye düşünüyorsanız, yaptığınız sporu derhal değiştirin. Takip ettiğiniz spor programı sizi mutsuz etmemeli, ayaklarınızı sürüye sürüye yaptığınız programı bir ömür sürdüremezsiniz. Zevk aldığınız bir spor bulmalısınız. Bu dışarıda yürüyüş ya da koşudan, bir yüzme kursuna; uzak doğu dövüş kulübünde yer almaktan, takım çalışmasıyla oynanan maç tarzı bir oyuna; evde Leslie ile yürümekten, Jillian Michaels'in 30 Day Shred'ini yapmaya ya da Ebru Şallı ile pilates denemeye kadar bir sürü çeşitliliktedir. Yeter ki eğlendiğiniz, keyif aldığınız bir spor bulun. O zaman 1 hafta sürmez, spordan bıkmazsınız. Spor bir ceza değil, ödül olmalı.
İşe yaradığına çok sevindim :)Selam Leithia ...
Bende haftanın 5 günü düzenli egzersiz yapıyorum.. Programım şu şekilde 40 dk pilates + 20 dk kardiyo yani 1 saati oluyor.. Sporumu evde yapıyorum ve haftasonu yürüyüş yapıyorum..
Benimde hedefim vucudumu sıkılaştırmak daha fit görünmek..
Boyum 165 kilom 58 ama daha ince görünmek istiyorum..
Motivasyonun harika geldi.. 4 gündür sağlık sorunlarım sebebiyle ara verdiğim sporuma başlıyorum hemde kahvemi içtim
Teşekkür ederim , bana ilaç gibi geldin :)
Bunlar da bugünün egzersizleri
Bu da karın için seçme hareketler;
Kuralları Hatırlayalım
1- Bol su iç.
2- Temiz beslen.
3- Haftada en az 3 gün 30'ar dakika hareket et.
4- Pes etme.
Kurallar bu kadar. Kendinizi sıkmayın. Karnınız acıktıysa hemen düzgün yemek yiyin ama o tatlıyı, abur cuburu yemeyin. Evde sağlıksız atıştırmalık bulundurmayın. Bebeğinize vermeyeceğiniz yiyecekleri kendiniz de yemeyin. Gazlı içecekler, şekerli yiyecekler, paketli ve işlenmiş gıdalar zehirdir; zehirlenmemeye çalışın.
Bu "Zayıflayana dek" değil, "Ömrün sonuna dek" uyulacak bir sağlıklı yaşam yoludur. Bu yola başkoyanlar diyet yapmaz, sağlıklı gıdalarla beslenir. Protein ağırlıklı, basit karbonhidratlardan uzak, doymamış yağları içeren bir yeme düzeniyle ve haftada 3-4 gün spor yaparak sonuç almamanız imkansız.
Yolumuza devam ediyoruz.
Amacımız kilo kaybetmek değil, yağ kaybetmektir.
Şok diyetler kilo kaybettirir ama kas ve su kaybınız olur, kısa zamanda da kaybınızı geri alırsınız.
Kısa zamanda değil, uzun zamanda ama KALICI sonuç peşinde olun.
Yağ kaybedince tartıda zaten daha az kilolu görüneceğiz.
Haydi spora.