Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Motivasyon yazılarım yakında burada olacak, takipte kalın.

Öte yandan, spor konusunda şöyle bir tavsiye verebilirim. Eğer "spor yapmam lazım " diye düşünüyorsanız, yaptığınız sporu derhal değiştirin. Takip ettiğiniz spor programı sizi mutsuz etmemeli, ayaklarınızı sürüye sürüye yaptığınız programı bir ömür sürdüremezsiniz. Zevk aldığınız bir spor bulmalısınız. Bu dışarıda yürüyüş ya da koşudan, bir yüzme kursuna; uzak doğu dövüş kulübünde yer almaktan, takım çalışmasıyla oynanan maç tarzı bir oyuna; evde Leslie ile yürümekten, Jillian Michaels'in 30 Day Shred'ini yapmaya ya da Ebru Şallı ile pilates denemeye kadar bir sürü çeşitliliktedir. Yeter ki eğlendiğiniz, keyif aldığınız bir spor bulun. O zaman 1 hafta sürmez, spordan bıkmazsınız. Spor bir ceza değil, ödül olmalı.

İşe yaradığına çok sevindim :)

Bunlar da bugünün egzersizleri

Bu da karın için seçme hareketler;

Kuralları Hatırlayalım

1- Bol su iç.
2- Temiz beslen.
3- Haftada en az 3 gün 30'ar dakika hareket et.
4- Pes etme.

Kurallar bu kadar. Kendinizi sıkmayın. Karnınız acıktıysa hemen düzgün yemek yiyin ama o tatlıyı, abur cuburu yemeyin. Evde sağlıksız atıştırmalık bulundurmayın. Bebeğinize vermeyeceğiniz yiyecekleri kendiniz de yemeyin. Gazlı içecekler, şekerli yiyecekler, paketli ve işlenmiş gıdalar zehirdir; zehirlenmemeye çalışın.

Bu "Zayıflayana dek" değil, "Ömrün sonuna dek" uyulacak bir sağlıklı yaşam yoludur. Bu yola başkoyanlar diyet yapmaz, sağlıklı gıdalarla beslenir. Protein ağırlıklı, basit karbonhidratlardan uzak, doymamış yağları içeren bir yeme düzeniyle ve haftada 3-4 gün spor yaparak sonuç almamanız imkansız.

Yolumuza devam ediyoruz.

Amacımız kilo kaybetmek değil, yağ kaybetmektir.
Şok diyetler kilo kaybettirir ama kas ve su kaybınız olur, kısa zamanda da kaybınızı geri alırsınız.
Kısa zamanda değil, uzun zamanda ama KALICI sonuç peşinde olun.
Yağ kaybedince tartıda zaten daha az kilolu görüneceğiz.

Haydi spora.

Merhaba canım.bu akşam yurume bandında 40 dk yürüdüm.ortalama 5km hızla.bitiminde aynaya baktığımda yuzüm kızarmıştı.nefesim biraz tıkanmış gibiydi.sonra bir şey olmadı.iyiyim yani.sence neden?neredeyse hiç spor yapmıyorum.ondan olabilir mi?

Merhaba 17 yaşındayım 52 kiloyum 165 boyundayım fazla kilom olmasa da sıkılaşmak hayatıma spor alışkanlığı kazandırmak istiyorum ama bir çekincem var kıvrımlı bir vücuda sahibim bu gider düzleşir diye korkuyorum?

Kondisyon sıkıntınız var, yani bedeniniz spora alışık değil. Hareketi arttırın, asansör yerine merdiven kullanın. Gittiğiniz yerlere yürüyün, otobüsle gidiyorsanız bir durak önce inin gerekirse. Yürüyüş bandında her gün çalışın, 3 dakika normal yürüyüş sonrası 1 dakika hızlı tempo yürüyüş, 1 dakika yavaş tempo koşu, sonra yine 3 dakika normal yürüyüş şeklinde bir düzen izleyin. Zamanla bu tıkanıklık gidecek.

Pilates sıkılaştırırken zayıflatmayan bir spordur, kıvrımlarınızı belirginleştirir. Hem sürdürülebilir bir spordur. Size onu tavsiye edebilirim. Ayrıca yürüyüş ya da tempolu koşu gibi sporlarda da kıvrımlar belirginleşir çünkü bacak biçimli ve düzgün bir şekle girer. Bir de şunu ekleyeyim; genelde spor değil, beslenme düzenimiz vücudumuzun şeklinden sorumludur.

Günün Motivasyonu

Geçen yıl da bu dönemlerde başlamıştım bu başlığa. Yaz sonu, sonbaharda.
Neden sonbahar, çünkü "Yaza kadar incecik olmalıyım" telaşı bitmiştir.

Eğer vermeniz gereken 15+ kilo varsa, bunu hızlı ve şok diyetlerle yapamazsınız.
O kilolar yıllların yanlış beslenmesi sonucu geldi, o yüzden 1-2 haftada gitmeyecekler.

Uzun vadede kilo vermelisiniz ki kalıcı olsun, verdiğiniz kilolara vücudunuz alışsın ve kiloları geri almayın.
O yüzden bu başlıkta, 10 aylık bir süreyi hedefliyoruz.
Ayda 2 kilo, 10 ayda 20 kilo vermenize yardımcı olabilirim.

"10 ay çok uzun bir süre!" diye düşünebilirsiniz;
şimdi şunu düşünün;
Şok diyetler ne kadar işe yaradı?
Kötü beslenmeler, sizi mutsuz eden diyetler, yiyecek kısıtlamaları ile aylarınızı harcadığınıza değdi mi?

Ben bir kere de düzgün yolu deneyin, hakkını vererek bu yola başkoyun ve karşılığını alın diyorum.

2017 Haziran, Allah ömür verirse, bu koşturmacamızın öncesi ve sonrasının karşılaştırılacağı gün olacak.
Önümüzde 10 ay,
42 hafta.
Yaklaşık 300 gün var.

İlk ayda değişimi aynada fark edeceksiniz.
İkinci ayda yakınlarınızdan duyacaksınız.
Üçüncü ayda ise tüm çevreniz sizdeki değişimi görecek.

Süreleri 1'er aylık dönemler içinde değerlendireceğiz.

Yeni döneme hoşgeldiniz.

Başlamadan Önce Ne Yapmalıyım?

Başlamadan önce vücudunuzun fotoğraflarını çekin.
Önden, kollarınızı kaldırıp kaslarınızı sıkarak, ayaklar bitişik.
Arkadan, kollarınızı kaldırıp kaslarınızı sıkarak, ayaklar bitişik.
Yandan, kollarınız serbest ve göbeğinizi içeri çekmeden.

Bu fotoğraflar öncesi fotoğraflarınız olacak. Sadece siz göreceksiniz. Tarih koymayı unutmayın.

Ardından mezura ile vücudunuzu ölçeceksiniz.
Boynunuzun en ince yerinden:
İki bacağınızın da en geniş olduğu yerden:
Dizinizin altındaki geniş yerden.
Beliniz (göbek deliği üstünden)
Beliniz (en ince yerinden)
İki Kolun kas yeri (pazular)
Göğüs en geniş yerden
Kalça en geniş yerden.

Görebileceğiniz yere şunu yazacaksınız:
ERTELEME
ÜŞENME
PES ETME

Ayrıca ister telefonunuza alarm kurarak, ister her yere not yazarak kendinize günde 3 litre su içmeyi hatırlatın.

Yapacağınız spora göre spor aletleri, kardiyo yapacaksanız nabızölçer, iyi bir ayakkabı, kol ve bacak çalışacaksanız ona uygun ağırlıklar, iyi bir spor sütyeni edinin.

En önemli ayrıntı şu: Evinizdeki tüm abur cuburları, tüm size vicdan azabı çektirecek gıdalardan kurtulun. Birilerine hediye edin ya da çöpe atın. Evde abur cubur olmazsa abur cubur yiyemezsiniz.

Yediğimiz her şey sadece ağzımızda 1 saniyelik tat veriyor, azabını bir ömür mideniz ve kilolu bedenlerimiz çekiyor.
Canınız bir şey çekiyorsa, açsınızdır. Kendinizi sağlıklı yiyeceklerle tıkayın. Havuç, elma gibi doğal meyvelere yönelin.

Başlıyoruz.

Evet,bedenim sadece oturmaya alışık maalesef.spor yapmak çok eziyet geliyor ban.tv izlerken yapıyorum, yaptıgım kırk yılda bir zamanda,dakikaları sayıyorum resmen.bitmiyor eziyete dönüşüyor.hava da çok sıcak olduğu için perişan oluyorum.o yüzden yapmak istemiyorum.plates malzemelerim bir yanda bant bir yanda,öylece yer kaplıyorlar.beni vicdan azabına surüklüyorlar.(
Yeni dönemi baslatman da cok memnun etti beni,her ne kadar katılmakta zorlansam da :))

Eğer yaptığınız spordan memnun değilseniz, zevk almadığınız bir işi bir ömür sürdüremezsiniz. Tavsiyem, farklı spor programlarına yönelmenizdir. Pilates keyif vermiyorsa Leslie deneyin, o da zevkli değilse Insanity Max 30 gibi daha hızlı programları araştırın, yüzme gibi bir kurs ya da yürüyüş gibi bir aktiviye seçin. Spora koşa koşa gitmeli, ödül gibi saymalı, spor yapacağınız anı dört gözle beklemelisiniz. Yoksa sürdürmek zulüm olur.

Evet öyle yapmalıyım.yoksa hic spor yapamıcam.teşekkürler.

Leithia merhabalar. Bir sorum olacaktı benim yaklaşık olarak hedefime 10 kilo kala pek kilo vermemeye başladım bir ileri bir geri... sonra işin içine spor ekleyeyim dedim ve jillian 30 day shared programına artı günde 400 kadar ip atlamaya başladım. Bazı arkadaşlar bu şekilde jillianla kilo vermeyeceğimi aksine kas kutlemin artacağını söylediler. 1 haftada 4 gün kadar yaptım ve veremedim bununla mi ilgili. Bu arada boyu 172 kilom 67-68 cıvarlarında..

Kas kütlesinin artması iyi bir olay. Şöyle açıklayayım;

Genel olarak biz kadınlar ağırlıkla yapılan sporları yapınca şişeceğimizi, kaslarımızın büyüyeceğini ve erkek gibi görüneceğimizi düşünüp bundan rahatsız oluruz. Ancak bu kolayca mümkün değildir. Bir kadının erkek gibi görünecek kadar kas sahibi olması için günde 8000 kalorilik yemek yemesi gerekir, buna rağmen kasları erkeksi görüntüye kolayca kavuşamaz. Erkeklerin testosteron denen hormonu kas kütlesinin şişmesini sağlar, o da kadınlarda çok az miktarda bulunur.

Spor yapan, özellikle ağırlıkla çalışan bir kadında kas kütlesi artar ama bu kaslar kötü durmaz, şöyle durur:

Kas kütlesini arttırmakla ne kazanırsınız? Yukarıdaki resimdeki gibi 60 kg kaslı fit bir kadın, aynı kilodaki fit olmayan akranına göre kat kat daha çok kalori yakar, hem de spor dahi yapmadan! Çünkü kaslar çok kalori yakarlar, daha çok yemenize rağmen daha hızlı incelirsiniz.

Ben Jillian'e devam etmenizi öneririm, kilo verememeniz de vücudunuzun alışma (plato) dönemine girmesinden kaynaklı. Onu bu dönemde şaşırtmanız gerekiyor. Öğle yemeklerinde yağsız ızgara tavuk ya da balık ekleyin menünüze, akşamları sebze ya da çorba ile geçiştirin, sabahları 2 yumurta ya da 50gr lor peyniri ekleyin kahvaltınıza. Ara öğün olarak bir avucu geçmeyecek fındık, badem yiyin. Bu menü protein ağırlıklı bir menüdür, proteini arttırdığınızda vücut yağ yakımını hızlandırır, kas kütlesinin artmasını sağlar.

Özet geçmem gerekirse, evet kas kütlesi arttırdığınız dönemde kilo alırsınız. Ama bu iyi bir olaydır. Bir süre sonra yeni oluşan kaslarınız daha fazla kalori yakmaya başlayacak ve uzun vadede yağ kaybedeceksiniz. Tartıda aynı kiloda görünmenize rağmen çok daha ince ve fit görüneceksiniz.

Tartı bize yalan söyler, kilo kaybetmek her zaman doğru değildir. Kastan ve sudan kaybedilen kilolar zamanla geri alınır, şok diyetlerin işe yaramama sebebi budur. Önemli olan kiloyu yağdan kaybetmektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu başlıkta gerideki sayfalarda sağlıklı beslenme ve kilo kaybı konusunda daha bir çok taktik bulabilirsiniz.

Yani o kadar güzel açıkladınız ki çok teşekkür ederim. Inşallah bu alışma dönemi çabuk geçer tekrar Teşekkürler. Geçmiş sayfaları okuyacam tek tek :))

Cevapınız için teşekkür ederim.Peki yeme içme konusunda tavsiyeleriniz var mı ailemin yanında okumuyorum yurt hayatı yaşıyorum biraz sağlıksız beslenmeye baslamıstım aburcubur olarak.O konuda ne yapabilirim?

Bu işin %70'i beslenme. Spor sadece %30. Yani iyi beslenemedikten sonra spor ne yazık ki amacınıza ulaşmada etkili olmaz. Yurtta beslenmenin sıkıntılı olduğuna eminim; ben de zamanında kötü yağlarla yapılmış kötü yemekleri yiyor, yurt odasındaki sıkıcı zamanları da abur cubur ile geçiştirmeye çalışıyordum.

Öncelikli olarak 15 saat prensibini önerebilirim size. Yurt kahvaltısını yapın, sonra öğlenleri ya da akşama doğru son yemeğinizi okul yemekhanesinde yedikten sonra, akşam yatma vaktinize dek hiçbir katı yiyecek tüketmeyin. Şekersiz çay, şekersiz kahve, yine şekersiz bitki çayları, 1 bardak ayran ve süt sınırsız tüketebilirsiniz. Amacınız, leptin hormonunu ürkütmemek. Bu hormon geceleri aktif olur, eğer kan şekerinizi yükseltmezseniz tüm gece yağ yakacaktır. Önerebileceğim en sağlıklı beslenme bu. Yapabilirseniz eve çıkın, yapamazsanız kahvaltıda peynir ve yumurta ağırlıklı, bol salatalık domatesli (reçel, marmelat, çikolata yok) öğlenleri et ağırlıklı, akşama doğru sebze ağırlıklı beslenin.

Bunların hiçbirini yapamazsanız da üzülmeyin. Paketli hiçbir gıda almamaya ve tüketmemeye çalışarak, abur cuburu kesip su tüketiminizi arttırarak da ilerleme kaydedebilirsiniz. Kola, gazozdan sanki zehir görmüşsünüz gibi kaçının.

Günün Motivasyonu

Eski sayfalarda göz gezdirenler bilir, arada böyle motive yazıları yazarım. Umarım sizi de gaza getirir, spor yapmanızı sağlar. Bugünkü motivasyon konumuz, "Zamanımı ne yaparak geçirmeyi tercih ederdim" içerikli. Önce kötü olanı;

10 ay sonrasını düşün.
Hiçbir şey yapmadan geçirdiğin 10 ay.

Sporu hep yarım bıraktın,
Sıkıldın, vazgeçtin, bunaldın.
"Bir kereden bir şey olmaz" dediler,
Altın günlerinde poğaçalar kekler
"Aa vallahi darılırım"lara kandın.

Aynada hala aynı vücut, değişen hiçbir şey yok.
Zorlukla giriyorsun elbiselere.
Yaz geldi, haziran çattı ama dışarı çıkasın yok.
Giremedin bu sene de bikinilere.

Şok diyetlerle hızla verdin, aynı hızla aldın kiloları geri
E hani başa dönmek yoktu, neden gidemiyorsun ileri?

---------------------------------------------------------------------
Bu korkunç şiirden sonra, önümüzdeki 10 ayı iyi değerlendirdiğimiz hayalimizi kuralım beraber.

Sabah uyandınız.
Muhteşem bir yaz sabahı.
Tiril tiril, hafif bir elbise giyip dışarı çıkıyorsunuz.

Kollarınızı saklamak için uzun kollu giymenize gerek yok, çünkü kollarınız incelmiş, hatta hafif bir pazu belirginleşmiş.
Artık tuzluk kullanırken sallanan kol yağlarınız yok.
Kayık yaka üstünüzde köprücük kemikleriniz belirgin bir şekilde çıkık.

Beliniz incecik, hatta karın kası belirmiş.
Göbeği açık kıyafetler, kısa üstler giymekten korkmuyorsunuz.

Bacaklarınız uzun ince olduğundan, etekler çok yakışıyor.
Topuklu giydiğinizde artık hafifçe süzülebiliyorsunuz.

Dar kotlar üstünüzde nefis duruyor, kalçalarınızı örtmek zorunda değilsiniz artık.
Yüzünüz inceldi, artık çıkık elmacık kemiklerinize allık sürünce daha da ışıldıyor yüzünüz.
İncecik parmaklarınızda yeni aldığınız eklem yüzükler ne kadar kibar duruyor.
Oturduğunuzda katlanan göbek yağları, yan simitler kalmamış hiç.

Sanki 10 yıl gençleştiniz.
Eskisine oranla çok daha aktifsiniz.

Küçük çocukların peşinden koşturmak sorun değil.
Spor ayakkabılarınızı giyip parka çıktığınızda, çocuklar sizden önce yoruluyor.
Taytlar harika duruyor.
Yokuşları, merdivenleri bir çırpıda çıkıyorsunuz.
Doktora kontrol için gittiğinizde ciğerlerinizin, kalbinizin 10 yaşında bir çocuğunki gibi sağlıklı olduğunu söylüyorlar.

Artık evinize abur cubur girmiyor uzun zamandır.
Ne zamandır hasta da olmuyorsunuz.
Vücudunuz esnek, güçlü ve fit.
Siz ne dilerseniz onu yapmayı başaran bir makine adeta.

Alışveriş mağazalarında "Bir küçük beden rica edebilir miyim, bu büyük geldi" diyorsunuz.
Hatta siz demeden, çalışanlar "Size Medium büyük gelir, Small verelim" diyorlar.

Sokakta karşılaştığınız ve uzun zamandır görmediğiniz arkadaşınız, ağzı bir karış açık şekilde yaklaşıyor yanınıza.
"Naptın" diyor, "nasıl zayıfladın bu kadar? Dehşet güzel olmuşsun"
Haftaya olan düğün için abiye baktığınızı söylüyorsunuz.
Vücudu sımsıkı saran kıyafetler ürkütmüyor artık sizi.
Kuğu gibi fiziğinizle süzülüyorsunuz, herkes şaşkın.
Erkekler kadar, kadınlar da gözlerini alamıyor sizden.

Eşiniz, sevgiliniz bile deliriyor kıskançlıktan.
Tekrar tekrar beğeniyor sizi.

Sizi kıskanan yakınlarınız bile gururlarını çiğneyip "Nasıl verdin kiloları? Kesin ilaç kullanmışsındır."
Hayır diyorsunuz gülümseyerek. Sadece sağlıklı beslendim ve spor yaptım.

Başardınız.

Üstelik tek yaptığınız;
Tuzu, unu, şekeri ve tüm abur cuburları kesmek;
Bol su içmek,
Hareket etmek,
ve Protein ağırlıklı beslenmekti.

Şeker çıkınca hayatınızdan, vücudunuz onun tadını da unuttu.
Canınız hiç zararlı atıştırmalık çekmiyor ki?
Sebze suları, meyveli salatalar fazlasıyla yetiyor krizinizi atlatmaya.

Vücudunuz minnettar.
Siz de öyle.

-------------------------------------------------

10 aylık sürede neler yapılır neler...
Üstelik bıkmadan, kısıtlama koymadan, aç kalmadan.
Doğal ve sağlıklı yiyecekler yediğiniz müddetçe, istediğinizi yiyebilirsiniz.
Her gün 30 dk - 45 dk arası kaslarınız çalıştırdığınız müddetçe, korkmanıza gerek yok.

Midemize çöp kutusu gibi davranmadıkça, bedenimiz sağlıkla ışıldayacak.
Ne verirsen onu alırsın.
Öyleyse bu yola baş koyalım beraber.

Dürüst olacağım, ben size "1 haftada 10 kilo"lar vadetmiyorum.
Ben size kilolarınız yavaş gidecek ama hiç geri gelmeyecek diyorum.

Öyleyse başlıyoruz.

Leithia
löp löp bacaklar iiçin hangi plates videosunu önerirsin.
kilo vermesemde olur.yeterki löp löp sarkan et durmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…