Söyle anlatayim. Gecen yil eylüle kadar 57 kiloydum. Hergün yürüyerek ise gidip geliyordum yani kafadan 10.000 adim yürüyordum hafta ici. Herseyi yiyordum ama. Canim dondurma cektiginde bile yiyordum.
Ancak bir yildir psikolojik sorunlarim oldu. Ve yaklasik 4 aydir anti depresan ilaclari kullaniyorum. Calismiyorum suanda. Hareketim ona göre azalti yaklasik 7000 8000 civari adim atiyorum. Su icme sorunum hep vardi. 700 ml zor icen bir yapim var. Gecen yil hep kahvalti yapar ve yumurta yerdim. Düzenli saatlerde yerdim. O yok artik. Onu artik yapmiyorum. Onun haricinde acikcasi cok fazla birsey degismedi. Hatta dahada az yiyorum denilebilir.
Bugün mesela sabah 10 gibi alel acele bir muz. Saat 12 de bir tabak yogurtlu makarna. Kücük kase meyveli yogurt.
Saat 14 gibi bir top dondurma.
Saat 17.30 gibi 1 kase meyveli yogurt.
Saat 20.30 gibi bir kücük salatalik.
Böyle geciyor gebelde günlerim. Eskiden yemek yapardim artik ona bile üseniyorum.
Spor yapmak istiyorum ancak gücüm yok sanki. Spor salonuna yazildim. Sikiliyorum. Abur cubur bu aralar canim cok cekiyor. Özellikle cikolata oda serotonin eksikliginden kaynakliymis sanirim.
Aslında aradığınız çözümler, sizin yanıtınızda saklı. Bence siz de sorularınızın yanıtlarını çoktan görmüşsünüzdür.
Dediğiniz gibi hayatımızda düzenli yemek yemek ve düzenli uyku, kilo kaybetmede en büyük yardımcılarımızdan. Uyku süresinde kaslar yapılanıyor, kas oranının artması ise gün içerisinde daha fazla kalori yakmamızı sağlıyor. Düzenli yemek yemekle de vücudumuz strese girmiyor; stres hormonu yağ depolayan kortizol salgılamıyor, böylelikle kilo almıyoruz. Yemeğin ne zaman geleceğini bilmeyen vücut, kendisini korumak için kıtlıkta diye düşünebiliyor, bu yüzden kortizol salgılıyor.
Meyveli yoğurtlar eğer hazır paketli ürünse, içeriğinde çok fazla yapay şeker oluyor. Kalorisi az gibi görünse de, bunlar derhal yağa çevriliyor. Aylar önce yine bu başlıkta yazdığım bir yazı vardı, belki eski sayfalara giderseniz de görebilirsiniz. Ama özetle şunu yazmıştım: 200 kalorilik bir topkek paketi yemektense 500 kalorilik salata yiyin daha iyi. Kalori hesabı ne yazık ki düşündüğümüz gibi işlemiyor. Vücut doğal ürünleri hemen sindirirken, bu aralar neredeyse her paketli ürüne konan mısır şurubu ile karşılaştığında çok sıkıntı yaşıyor.
Su içme sorununuzu, detoks sular (örneğin salatalık, nane, limon dilimlenmiş su) ya da bitki çayları hazırlayarak çözebilirsiniz. Ama başta size su alışkanlığını kazandırmak için biraz zorla da olsa ısrarla su içmeye çalışın. Bir süre sonra vücudunuz buna öyle alışacak ki, farkında olmadan içtiğinizi göreceksiniz. Örneğin her saat başına 1 alarm kurun, her alarm çaldığında 1 bardak su için.
Sporu ise zevk almadan sürdürmek zor. Eğer spor salonuna ayaklarınızı sürüyerek gidiyorsanız keyif alamazsınız. Keyif alamadığınız işi de bir ömür sürdüremezsiniz. Tavsiyem, size enerji verecek bir spor arkadaşı bulmanız. Beraber spor salonuna gitme konusunda birbirinizi motive edebilirsiniz. Daha da iyisi, kendi zevkinizi bulmak. Leslie ile yürümeden tutun da, Ebru Şallı'nın Pilates'i, Jillian Michaels'in 30 Day Shred'i, Tony Horton'un P90X'i, Shaun'un Insanity'si gibi bir ev programı deneyebilir; ya da yüzme, tekvando, tenis gibi kurslara katılabilirsiniz. Biri mutlaka eğlenceli gelecektir. Hiçbiri olmazsa, dışarı çıkıp yürüyün. O bile depresyonunuza iyi etki edecek.
Spor doğal mutluluk hormonudur. Çikolata ile kısa sürecek mutluluğu uzun vadede verecektir. Eğer hiçbir spor sizi mutlu etmezse, 30 günlük meydan okumalar ya da Tabata gibi kısa süreli sporlar deneyebilirsiniz. Ter attığınız anda, inanın daha huzurlu hissedeceksiniz. İlgili başlık:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...bata-4-dk-spor-ile-24-saat-yag-yakimi.849110/ Yemek düzeni ise gerçekten düzeltmeniz şart bir durum. Kendinize sorun, bu yola baş koydum mu? Hayatımda olumlu değişimlere hazır mıyım? Bu değişimleri getirecek mücadeleye var mıyım? Sonra yavaş yavaş hayatınızı düzene koyun. Her gün 1 noktayı düzeltin. Mesela bir sabah kahvaltı ederek güne başlayın. Bir sonraki gün 1 bardak daha su için. Bir sonraki gün hiç paketli gıda tüketmeyin. Bir sonraki gün 30 dakika daha fazla yürüyün. Büyük değişimler küçük adımlarla başlar.
Bu arada 57 kiloyken üst beden 38 alt beden 36 idi. Suanda ise üst beden 42 alt beden 40-42
hic bir kiyafetim olmuyor. Nasil daralabilirim? Sirt bölgem kollarim, kalcam, selülitlerim tam bir fiyasko.
Hayatınızı spor ve sağlıklı beslenme ile düzene soktuğunuz anda, vücudunuz da içinizdeki sağlık ve ışığı dışarı yansıtacak. Zamanla görünüşünüz değişecek., inceleceksiniz.
Yapmanız gereken yemek ve hareket düzeniniz hakkında radikal değişikliklere gitmektir :) Başaracaksınız, kendinize güvenin.