Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Leithia Leithia
löp löp bacaklar iiçin hangi plates videosunu önerirsin.
kilo vermesemde olur.yeterki löp löp sarkan et durmasın
Bölgesel incelme ne yazık ki yok, eğer iç bacakta yağlanma veya sarkma varsa genel olarak kilo vermelisiniz; vücut da iç bacak yağlarını zamanla harcayarak incelmesini sağlar. Bacakları sıkılaştıran en etkili egzersiz koşudur ama pilates videosu önerisi diyorsanız, bir sürü pilates videosu denemiş biri olarak bacaklarımı gerçek anlamda ağrıtan ve kaslarımı çalıştıranın Ebru Şallı'nın videoları olduğunu söyleyebilirim.

Bölgesel incelme ne yazık ki yok, eğer iç bacakta yağlanma veya sarkma varsa genel olarak kilo vermelisiniz; vücut da iç bacak yağlarını zamanla harcayarak incelmesini sağlar. Bacakları sıkılaştıran en etkili egzersiz koşudur ama pilates videosu önerisi diyorsanız, bir sürü pilates videosu denemiş biri olarak bacaklarımı gerçek anlamda ağrıtan ve kaslarımı çalıştıranın Ebru Şallı'nın videoları olduğunu söyleyebilirim.
canım kilomu daha bu yıl verdim.
65ten 55 e düştüm.aceba biraz daha mi versem kilo??
bacaklar benim hoşuma gitmiyor.
selülit gibi yag gibi.ama kot giyince fit duruyor.dar olduğu için sanırım
vıcık vıcık.
ebru sallının herhangi bir videosu olur dıyorsun yani.

canım kilomu daha bu yıl verdim.
65ten 55 e düştüm.aceba biraz daha mi versem kilo??
bacaklar benim hoşuma gitmiyor.
selülit gibi yag gibi.ama kot giyince fit duruyor.dar olduğu için sanırım
vıcık vıcık.
ebru sallının herhangi bir videosu olur dıyorsun yani.
O zaman sizde sadece sıkılaşma sıkıntısı var, büyük yağları kaybetmişsiniz ama deri altı yağları kalmış. Sporla kesinlikle düzelir. Ama size tavsiyem, tam emin olmak için kas-yağ oranı ölçünüz gerek bana.

Ebru Şallı'nın Skinny Jeans ve 21 gün diye iki ayrı videosu var, oldukça başarılı olduğunu duydum. Ben Çilek gibi Karın videosu yapmıştım ve gayet memnun kalmıştım. Ebru Şallı'nın pilates mevzusunda (çoğu yabancı pilates uzmanı ile de karşılaştırarak) oldukça iyi olduğunu söylemem gerekir. Ebru Şallı'nın pilates programlarında seçtiği hareketler ve bu hareketlerin egzersiz sıralaması oldukça başarılı, gün sonunda mutlaka kas ağrısı yaşatıyor.

Pilatese ek olarak mutlaka koşuyu da eklemenizi öneririm programınıza. Haftada 4 gün pilates 5 gün HiiT tarzı koşu ile muhakkak bu sorunu çözersiniz. (HiiT tarzı koşu: 3 dakika normal tempo yürüyüş, 1 dakika hızlı tempolu yürüyüş, 1 dakika hızlı tempolu koşu, sonra 3 dakika normal yürüyüş şeklinde sıralama)

Spor yapmak istemiyor musunuz?

Günün Motivasyonu

1- Her spor sonrası müthiş hissediyorsun, bunu sen de biliyorsun.

2- Sabah kalkar kalkmaz yaptığın spor, tüm gününü daha aktif geçirmeni sağlayacak. Üstelik gün içinde yediklerine de farkında olmadan daha çok dikkat edeceksin.
LQEY1G.jpg

3- Canın istemiyor olabilir, bugün 5 dakikalığına yap. Hiç yapmamaktan iyidir. Her gün mükemmel olmak zorunda değilsin. (5 dakikalığına diye kendinizi kandırdığınızda bir bakacaksınız ki o günün programını bitirmişsiniz bile)

4- Bugün kendini spor yapacak kadar sev, vücudun bunu istiyor.
gXy4ZR.jpg

5- Spor yaptıktan sonra kendini hafiflemiş hissedeceksin. Dertlerin uçup gidecek. Doğal antidepresan, bedava mutluluk hapı.

6- Bu akşam her zamankinden çoooook daha iyi uyuyacaksın.

7- En sinir olduğun rakibini hayal et. Ettin mi? Şimdi de onu spora giderken hayal et.
7APVMW.jpg

8- En sevdiğin insanı hayal et. Ettin mi? Şimdi de onu, seni zayıflamışken görüp şok olduğunu hayal et.

9- Bugün, geriye kalan ömrünün en genç günü. Gençliğini fit, zinde, sağlıklı geçirmeyi hak ediyorsun.

10- Özgüvenin yerine gelecek, hedefine bir adım daha yaklaşacaksın, daha mutlu olacak, daha enerjik hissedeceksin.

11- Bedeninin ne yapabileceğini görmek elinde, o potansiyel içinde.
9GE923.jpg

12- Asla baştan başlama, kaldığın yerden devam et. Bu hafta kötü müydü? Olsun, bugün devam et, zararın neresinden dönersen kâr, yoldan çıktığın anda daima yola geri dön.

13- Kimse "Keşke spor yapmasaydım" diye pişmanlık duymaz ama "Keşke spor yapsaydım" diye pişman olur. Pişmanlık yaşatma kendine.

14- Bu senin ödülün. Bu, kendine yapabileceğin en büyük iyilik. Seçim senin.
1Nr2Mp.jpg

15- Hangi spor programını takip ediyor olursan ol, sadece başlat tuşuna bas ve izle. Videoyu yapmaya başlayacaksın. Sadece play tuşuna bas ve o videoyu izle. Hemen şimdi!

16- Bu ay ne yaparsan, gelecek ay bu emeklerinin oluşturduğu vücudu izleyeceksin ayna karşısında. Yaptığın her spor, gelecek ay daha zarif bir vücut demek.
rERmZN.jpg

bu aralar etütüm de başladığı için ygs lys telaşesindeyim,4 gündür ne spor yapıyorum ne bir şey.sadece çok su içip iyi yiyorum o kadar.kendimi kötü hissediyorum.

bu aralar etütüm de başladığı için ygs lys telaşesindeyim,4 gündür ne spor yapıyorum ne bir şey.sadece çok su içip iyi yiyorum o kadar.kendimi kötü hissediyorum.
Spora daima vakit bulabilirsiniz. Diş fırçalarken 10 squat yapmak, televizyon izlerken 15 mekik çekmek, sabah uyanır uyanmaz 10 burpee yapmak, ders çalışırken karnı içeri çekip 10 saniye içerde tutup sonra serbest bırakmak, otobüse koşturup birkaç durak önce inmek, okul merdivenlerini çıkıp asansöre binmemek, tuvalet sırası beklerken duvara dayanıp 30 saniye görünmez sandalye oturuşu yapmak, gece yatmadan önce 10 şınav çekmek kadar kolay. Eğer spor günlerinizi kaçırdıysanız, bu tür minik kaçamaklar "tüm günü verimsiz geçirdim" hissiyatından sizi kurtaracaktır.

Ama eğer hiç spor yapacak fırsat bulamadıysanız, paketli gıda yemeyip yeşil çay içtiğiniz bir günü de kârlı bir gün olarak sayabilirsiniz. Yine de 30 günlük Burpee meydan okuması gibi bir mücadeleye başlamak, gününüzün sadece 2-3 dakikasını alacaktır. Burpee tek seferde tüm vücudu çalıştıran en etkili egzersiz hareketidir. Meydan okumayı yapmak için şu başlığa bakabilirsiniz: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ag-yakan-en-etkili-tek-hareket-burpee.921920/

Gelelim günün motivasyonuna.

GÜNÜN MOTİVASYONU
Kötü beslenirsen
Kötü görünür
Kötü hissedersin.
byYpY0.jpg

Bu hedefe ulaşmak senin elinde.
Bu hedef tamamen ulaşılabilir.
Bu hedef mümkün.
Bu hedefe ulaşmak tamamen SENİN KONTROLÜNDE.
dX0D0r.jpg

Bu hedefinin önündeki tek engel sensin.
Öyleyse kendine engel olmaktan vazgeç.
Git ve hedefine ULAŞ.
5Y2X2l.jpg

Şınav çekmek zor mu?
Öyleyse daha çok şınav çekmen gerekiyor.
Koşmak zor mu?
Öyleyse daha ileriye koşman gerekiyor.
Mekik çekmek zor mu?
Öyleyse daha fazla mekik çekmen gerekiyor.
A3gNgr.jpg

Şu an başaramayacakmışsın gibi görünen zor egzersizler,
Günün birinde senin ısınma turun olacak.
0yLgLo.jpg

Her gün, damla damla, tane tane eklemen lazım ki o güne ulaşabilesin.

Canın ıvır zıvır mı çekti?
Aşermeler geçer gider.
Hayaller geçip gitmez.

408Q8J.jpg

PES ETME

ERTELEME
ÜŞENME
VAZGEÇME

Spora daima vakit bulabilirsiniz. Diş fırçalarken 10 squat yapmak, televizyon izlerken 15 mekik çekmek, sabah uyanır uyanmaz 10 burpee yapmak, ders çalışırken karnı içeri çekip 10 saniye içerde tutup sonra serbest bırakmak, otobüse koşturup birkaç durak önce inmek, okul merdivenlerini çıkıp asansöre binmemek, tuvalet sırası beklerken duvara dayanıp 30 saniye görünmez sandalye oturuşu yapmak, gece yatmadan önce 10 şınav çekmek kadar kolay. Eğer spor günlerinizi kaçırdıysanız, bu tür minik kaçamaklar "tüm günü verimsiz geçirdim" hissiyatından sizi kurtaracaktır.

Ama eğer hiç spor yapacak fırsat bulamadıysanız, paketli gıda yemeyip yeşil çay içtiğiniz bir günü de kârlı bir gün olarak sayabilirsiniz. Yine de 30 günlük Burpee meydan okuması gibi bir mücadeleye başlamak, gününüzün sadece 2-3 dakikasını alacaktır. Burpee tek seferde tüm vücudu çalıştıran en etkili egzersiz hareketidir. Meydan okumayı yapmak için şu başlığa bakabilirsiniz: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ag-yakan-en-etkili-tek-hareket-burpee.921920/

Gelelim günün motivasyonuna.

GÜNÜN MOTİVASYONU
Kötü beslenirsen
Kötü görünür
Kötü hissedersin.
byYpY0.jpg

Bu hedefe ulaşmak senin elinde.
Bu hedef tamamen ulaşılabilir.
Bu hedef mümkün.
Bu hedefe ulaşmak tamamen SENİN KONTROLÜNDE.
dX0D0r.jpg

Bu hedefinin önündeki tek engel sensin.
Öyleyse kendine engel olmaktan vazgeç.
Git ve hedefine ULAŞ.
5Y2X2l.jpg

Şınav çekmek zor mu?
Öyleyse daha çok şınav çekmen gerekiyor.
Koşmak zor mu?
Öyleyse daha ileriye koşman gerekiyor.
Mekik çekmek zor mu?
Öyleyse daha fazla mekik çekmen gerekiyor.
A3gNgr.jpg

Şu an başaramayacakmışsın gibi görünen zor egzersizler,
Günün birinde senin ısınma turun olacak.
0yLgLo.jpg

Her gün, damla damla, tane tane eklemen lazım ki o güne ulaşabilesin.

Canın ıvır zıvır mı çekti?
Aşermeler geçer gider.
Hayaller geçip gitmez.

408Q8J.jpg

PES ETME

ERTELEME
ÜŞENME
VAZGEÇME
yeniden bizi motiveetmeye başlamana cok sevindim iyi ki varsin :)

Günün motivasyonu kısa ama çok etkili.

Bundan 3 ay sonrasını düşün.
"Ne çabuk kış geldi. Keşke eylülde spora ve sağlıklı beslenmeye başlasaydım. Keşke bir şansım daha olsa, o günlere geri dönebilsem..." dediğini hayal et.
3 ayda ne kadar ilerlemiş olurdun, değil mi?

Zaman makinesini çalıştırıp seni geçmişe geri getirdim.
Şimdi, keşke dememe fırsatın var.
İYİ Kİ deme fırsatın var.
Bir şans daha sunuldu sana.
Bu seferkini iyi değerlendireceksin.

Bundan 3 ay sonra "İyi ki eylülde başlamışım, iyi ki 3 aydır dikkat ediyorum, ne kadar inceldim" demek elinde.
Geleceğin, bugün şekilleniyor.
Kendine iyi bir gelecek hediye et.

Leithia Leithia öncelikle verdigin güzel bilgiler ve motivasyonlar icin emegine saglik. Tskler.

Bir sorum olacakti benim suanda 70 kiloyum ancak kilomu gösteemiyorum minyon oldugum icin. Yas 30 ve boyum 155. Bir sene öncesine kadar 57kiloydum. Kan degerlerim hepsi saglikli cikti. Saglik sorunu gözükmüyor yani. Tiroitler vs hepsi iyi. Ama bu aldigim kilolari 52 kgya kadar sene sonuna verebilirmiyim? Ve ne yapmam gerekir?

Leithia Leithia öncelikle verdigin güzel bilgiler ve motivasyonlar icin emegine saglik. Tskler.

Bir sorum olacakti benim suanda 70 kiloyum ancak kilomu gösteemiyorum minyon oldugum icin. Yas 30 ve boyum 155. Bir sene öncesine kadar 57kiloydum. Kan degerlerim hepsi saglikli cikti. Saglik sorunu gözükmüyor yani. Tiroitler vs hepsi iyi. Ama bu aldigim kilolari 52 kgya kadar sene sonuna verebilirmiyim? Ve ne yapmam gerekir?

Beslenme düzeninizi ve hareket alışkanlığınızı da paylaşın, yardımcı olmaya çalışayım. Kiloyu nasıl aldınız, yıllar boyunca mıı yoksa bir anda mı? Abur cubur gibi zararlı beslenme alışkanlığınız var mı? Kilo vermeye çalıştınız mı, hangi yöntemleri denediniz, vücudunuz nasıl tepki verdi?

Bu sorulara genel bir yanıt vereyim. Benim 4 kuralım var:

1- Bebeğine vermeyeceğin yiyeceği midene sokma.
Yani kola, pasta, unlu mamüller, paketli gıdalar, bisküvi, kek, şekerli her şey, gazozlu içecekler, hamburgerler, dışarıda satılan içeriği bilinmeyen gıda maddeleri, işlenmiş her ürün... Bunları evimizden atıyoruz, uzaklaştırıyoruz. Tuz, şeker, un; bunlar zehir. Zehirlenmemeye çalışıyoruz. Şeker bağımlılık yapar, mümkünse şekeri sadece havuç gibi doğal yiyeceklerden alalım.

2- Protein ağırlıklı beslen. Canın abur cubur çekiyorsa derhal yemek ye. Eğer yemek yemek istemiyorsanız, illa ki abur cubur istiyorsa canınız, bu canım sıkıldı atıştırmasıdır. Bunları kesmek için midemizi o abur uburları alamayacak kadar dolduruyoruz sağlıklı yiyeceklerle. Barbunya, fasülye, nohut gibi bakliyatlar, yumurta, yoğurt, salatalık, domates, elma, hatta muz...

3- Bol su. Bazen midemiz susuzluğu da açlık olarak yorumlar, bu yüzden bol su da içiyoruz.

4- Haftada 3-4 gün, günde 30-40 dakika hareket et. İlla spor gerekmez; asansör kullanmamak, dışarıda yarım saat yürüyüş yapmak da etkilidir. Ama bir spor programını takip etmek daha hızlı sonuç getirir.

Eğer bir sağlık sorununuz yoksa, bu çizelgeye uyarak 9-10 ay gibi bir sürede haftada 1-2 kilo gibi yavaş adımlarla gayet güzel ve kalıcı kilo verirsiniz.

Beslenme düzeninizi ve hareket alışkanlığınızı da paylaşın, yardımcı olmaya çalışayım. Kiloyu nasıl aldınız, yıllar boyunca mıı yoksa bir anda mı? Abur cubur gibi zararlı beslenme alışkanlığınız var mı? Kilo vermeye çalıştınız mı, hangi yöntemleri denediniz, vücudunuz nasıl tepki verdi?

Söyle anlatayim. Gecen yil eylüle kadar 57 kiloydum. Hergün yürüyerek ise gidip geliyordum yani kafadan 10.000 adim yürüyordum hafta ici. Herseyi yiyordum ama. Canim dondurma cektiginde bile yiyordum.

Ancak bir yildir psikolojik sorunlarim oldu. Ve yaklasik 4 aydir anti depresan ilaclari kullaniyorum. Calismiyorum suanda. Hareketim ona göre azalti yaklasik 7000 8000 civari adim atiyorum. Su icme sorunum hep vardi. 700 ml zor icen bir yapim var. Gecen yil hep kahvalti yapar ve yumurta yerdim. Düzenli saatlerde yerdim. O yok artik. Onu artik yapmiyorum. Onun haricinde acikcasi cok fazla birsey degismedi. Hatta dahada az yiyorum denilebilir.

Bugün mesela sabah 10 gibi alel acele bir muz. Saat 12 de bir tabak yogurtlu makarna. Kücük kase meyveli yogurt.
Saat 14 gibi bir top dondurma.
Saat 17.30 gibi 1 kase meyveli yogurt.
Saat 20.30 gibi bir kücük salatalik.

Böyle geciyor gebelde günlerim. Eskiden yemek yapardim artik ona bile üseniyorum.

Spor yapmak istiyorum ancak gücüm yok sanki. Spor salonuna yazildim. Sikiliyorum. Abur cubur bu aralar canim cok cekiyor. Özellikle cikolata oda serotonin eksikliginden kaynakliymis sanirim.

Bu arada 57 kiloyken üst beden 38 alt beden 36 idi. Suanda ise üst beden 42 alt beden 40-42 :KK43: hic bir kiyafetim olmuyor. Nasil daralabilirim? Sirt bölgem kollarim, kalcam, selülitlerim tam bir fiyasko.

Söyle anlatayim. Gecen yil eylüle kadar 57 kiloydum. Hergün yürüyerek ise gidip geliyordum yani kafadan 10.000 adim yürüyordum hafta ici. Herseyi yiyordum ama. Canim dondurma cektiginde bile yiyordum.

Ancak bir yildir psikolojik sorunlarim oldu. Ve yaklasik 4 aydir anti depresan ilaclari kullaniyorum. Calismiyorum suanda. Hareketim ona göre azalti yaklasik 7000 8000 civari adim atiyorum. Su icme sorunum hep vardi. 700 ml zor icen bir yapim var. Gecen yil hep kahvalti yapar ve yumurta yerdim. Düzenli saatlerde yerdim. O yok artik. Onu artik yapmiyorum. Onun haricinde acikcasi cok fazla birsey degismedi. Hatta dahada az yiyorum denilebilir.

Bugün mesela sabah 10 gibi alel acele bir muz. Saat 12 de bir tabak yogurtlu makarna. Kücük kase meyveli yogurt.
Saat 14 gibi bir top dondurma.
Saat 17.30 gibi 1 kase meyveli yogurt.
Saat 20.30 gibi bir kücük salatalik.

Böyle geciyor gebelde günlerim. Eskiden yemek yapardim artik ona bile üseniyorum.

Spor yapmak istiyorum ancak gücüm yok sanki. Spor salonuna yazildim. Sikiliyorum. Abur cubur bu aralar canim cok cekiyor. Özellikle cikolata oda serotonin eksikliginden kaynakliymis sanirim.

Aslında aradığınız çözümler, sizin yanıtınızda saklı. Bence siz de sorularınızın yanıtlarını çoktan görmüşsünüzdür.

Dediğiniz gibi hayatımızda düzenli yemek yemek ve düzenli uyku, kilo kaybetmede en büyük yardımcılarımızdan. Uyku süresinde kaslar yapılanıyor, kas oranının artması ise gün içerisinde daha fazla kalori yakmamızı sağlıyor. Düzenli yemek yemekle de vücudumuz strese girmiyor; stres hormonu yağ depolayan kortizol salgılamıyor, böylelikle kilo almıyoruz. Yemeğin ne zaman geleceğini bilmeyen vücut, kendisini korumak için kıtlıkta diye düşünebiliyor, bu yüzden kortizol salgılıyor.

Meyveli yoğurtlar eğer hazır paketli ürünse, içeriğinde çok fazla yapay şeker oluyor. Kalorisi az gibi görünse de, bunlar derhal yağa çevriliyor. Aylar önce yine bu başlıkta yazdığım bir yazı vardı, belki eski sayfalara giderseniz de görebilirsiniz. Ama özetle şunu yazmıştım: 200 kalorilik bir topkek paketi yemektense 500 kalorilik salata yiyin daha iyi. Kalori hesabı ne yazık ki düşündüğümüz gibi işlemiyor. Vücut doğal ürünleri hemen sindirirken, bu aralar neredeyse her paketli ürüne konan mısır şurubu ile karşılaştığında çok sıkıntı yaşıyor.

Su içme sorununuzu, detoks sular (örneğin salatalık, nane, limon dilimlenmiş su) ya da bitki çayları hazırlayarak çözebilirsiniz. Ama başta size su alışkanlığını kazandırmak için biraz zorla da olsa ısrarla su içmeye çalışın. Bir süre sonra vücudunuz buna öyle alışacak ki, farkında olmadan içtiğinizi göreceksiniz. Örneğin her saat başına 1 alarm kurun, her alarm çaldığında 1 bardak su için.

Sporu ise zevk almadan sürdürmek zor. Eğer spor salonuna ayaklarınızı sürüyerek gidiyorsanız keyif alamazsınız. Keyif alamadığınız işi de bir ömür sürdüremezsiniz. Tavsiyem, size enerji verecek bir spor arkadaşı bulmanız. Beraber spor salonuna gitme konusunda birbirinizi motive edebilirsiniz. Daha da iyisi, kendi zevkinizi bulmak. Leslie ile yürümeden tutun da, Ebru Şallı'nın Pilates'i, Jillian Michaels'in 30 Day Shred'i, Tony Horton'un P90X'i, Shaun'un Insanity'si gibi bir ev programı deneyebilir; ya da yüzme, tekvando, tenis gibi kurslara katılabilirsiniz. Biri mutlaka eğlenceli gelecektir. Hiçbiri olmazsa, dışarı çıkıp yürüyün. O bile depresyonunuza iyi etki edecek.

Spor doğal mutluluk hormonudur. Çikolata ile kısa sürecek mutluluğu uzun vadede verecektir. Eğer hiçbir spor sizi mutlu etmezse, 30 günlük meydan okumalar ya da Tabata gibi kısa süreli sporlar deneyebilirsiniz. Ter attığınız anda, inanın daha huzurlu hissedeceksiniz. İlgili başlık: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...bata-4-dk-spor-ile-24-saat-yag-yakimi.849110/

Yemek düzeni ise gerçekten düzeltmeniz şart bir durum. Kendinize sorun, bu yola baş koydum mu? Hayatımda olumlu değişimlere hazır mıyım? Bu değişimleri getirecek mücadeleye var mıyım? Sonra yavaş yavaş hayatınızı düzene koyun. Her gün 1 noktayı düzeltin. Mesela bir sabah kahvaltı ederek güne başlayın. Bir sonraki gün 1 bardak daha su için. Bir sonraki gün hiç paketli gıda tüketmeyin. Bir sonraki gün 30 dakika daha fazla yürüyün. Büyük değişimler küçük adımlarla başlar.

Bu arada 57 kiloyken üst beden 38 alt beden 36 idi. Suanda ise üst beden 42 alt beden 40-42 :KK43: hic bir kiyafetim olmuyor. Nasil daralabilirim? Sirt bölgem kollarim, kalcam, selülitlerim tam bir fiyasko.

Hayatınızı spor ve sağlıklı beslenme ile düzene soktuğunuz anda, vücudunuz da içinizdeki sağlık ve ışığı dışarı yansıtacak. Zamanla görünüşünüz değişecek., inceleceksiniz.

Yapmanız gereken yemek ve hareket düzeniniz hakkında radikal değişikliklere gitmektir :) Başaracaksınız, kendinize güvenin.

Leithia Leithia cevabiniz icin size cok tsk ederim. Cok zorlaniyorum. Mecburumda biliyorum kücük adimlarla denemeliyim. Uzun süreyi düsündükce hic deneme diyor ic sesim. Kisir döngünün icindeyim. Mecburum ama.

Leithia Leithia cevabiniz icin size cok tsk ederim. Cok zorlaniyorum. Mecburumda biliyorum kücük adimlarla denemeliyim. Uzun süreyi düsündükce hic deneme diyor ic sesim. Kisir döngünün icindeyim. Mecburum ama.
Evet, uzun sürecek. İçinizdeki ses de hiç deneme diyecek.

Ama bugünkü motivasyonumya yazdığım gibi, size değişimi "hiç denemeyeyim, boşver" dedikten sonra hiç ilerleme kaydetmemek mi getirir,
yoksa "Ufak ufak da olsa bir şeyleri düzelteyim" dedikten sonra bundan hiç vazgeçmeden devam etmek mi?

Suyun kayalara delikler açmasının sebebi damlaların gücü değil, sürekliliğidir. Devam edin, pes etmeyin, minik minik de olsa değişime izin verin. "Ne olacak ki bu kadarcıktan" diye düşündüğünüz o ufak damlalar 3 ayda göl olur, inanamazsınız.

Leithia konuyu sık sık takip etmekteyim. Uzun bir aradan sonra yazılarının etkisiyle yeniden spora başladım. Aralıksız motivasyon yazıların ve emeğin için çok teşekkür ederim.

3 günlük internet sorunum nihayet çözüldü, yazılara devam edeceğim. Hala burdayım, devam ediyoruz. Motivasyonu yetiştirebilirsem bu gece yayınlamaya çalışacağım, yetişmezse yarına.

diz sorunu olanlar için dize yüklenmeden günlük yapılacak etkili hareketler önerebilir misiniz?
Bu epey kapsamlı bir soru ama kısa yanıt vermem gerekirse, pilates callanetics gibi programlar dize yüklenmek bir yana fiziksel tedavi yönü olan sporlardır. Ama uzun bir yanıt vermem gerekirse bu konuda araştırma yapmam gerekecek, takipte kalın.

Leithia konuyu sık sık takip etmekteyim. Uzun bir aradan sonra yazılarının etkisiyle yeniden spora başladım. Aralıksız motivasyon yazıların ve emeğin için çok teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim, bu tür yorumlar da beni devam etme konusunda motive ediyor :)

3 günlük internet sorunum nihayet çözüldü, yazılara devam edeceğim. Hala burdayım, devam ediyoruz. Motivasyonu yetiştirebilirsem bu gece yayınlamaya çalışacağım, yetişmezse yarına.

Bu epey kapsamlı bir soru ama kısa yanıt vermem gerekirse, pilates callanetics gibi programlar dize yüklenmek bir yana fiziksel tedavi yönü olan sporlardır. Ama uzun bir yanıt vermem gerekirse bu konuda araştırma yapmam gerekecek, takipte kalın.

Çok teşekkür ederim, bu tür yorumlar da beni devam etme konusunda motive ediyor :)
yeni motivasyonu heyecanla bekliyorum :)

X