- 1 Kasım 2014
- 9.332
- 14.198
- 298
haklısın,kilo yavaş yavaş verilmeli*reklam melodisi başlar*
Kilo sorununuz mu var? Ne yaparsanız yapın kilo veremiyor musunuz?
Çözüm: Taşınmak!
(ya da az zamanda çok yer gezdiren bir seyahat turuna katılmak.)
Kısa zamanda etkili çözüm!
*reklam melodisi biter*
Gerçekten uzun zamandır bu kadar etkili bir yöntemle karşılaşmadım(!) Spora alışık sayılabilecek bedenimde tüm kaslarım ağrıyor; üstelik yoğun koşturmaca yüzünden yemek yiyecek ne zaman, ne de istek bulabiliyorum. En son 3 günlük tura 5 günlük program sıkıştıran şehir dışı turlarına katıldığımda bu kadar bitkin hissetmiştim sanırım.
Şaka bir yana, bedeni çok yoran aktivitelere rağmen yeterince dinlenememek, üstelik bir de yetersiz beslenmek zayıflamaya yol açsa da oldukça sağlıksız bir durum. Bu dönemde yıpranan vücut eski stressiz dönemine geri döndüğü ilk anda bu kaybettiği kiloları geri alıyor, ayrıca bu güçten düşme sebebiyle hasta olmanız çok yüksek bir ihtimal. Yataklara düşmek yerine sağlam bir vücut hedeflemek gerekiyor. Bu yüzden sağlıklı beslenerek, yavaş yavaş verilen kilolarla zayıflamak daha etkili, üstelik kalıcı.
Bunu özellikle dile getirdim çünkü zayıflamak için fazla spor yapan, tehlikeli diyetlere yönelenleri fark ediyorum. Sağlıksız kilo verip vücuda kalıcı zarar vermek yerine, uzun vadede yavaş yavaş ama emin adımlar atmak çok önemli.
Günün ilginç bilgilerine gelince;
Karnınıza streç film sarmayı deneyin. Spor yaparken karın bölgesinde daha fazla terleyecek ve o bölgede normalden daha sıcak bir ortam oluşturacaksınız.
Ayrıca akıllı telefonu olanlar için "Su içmeyi hatırlatma" ya da "kalori takip etme" programları bulunuyor. En sevdiğimse, egzersiz programları... Kimisi ne kadar yürüdüğünüzü ölçüyor, kimisi her gün yaptığınız sporun kaydını tutuyor.
Son olarak, her gün 1 elma yemeyi hatırlatın kendinize.
gerçekten beyin hep olumsuza odaklanıyorBugün düzen bozulursa ne yapmalı kısmını inceleyeceğiz.
Taşınmamdan ötürü eskisi gibi sağlıklı beslenemedim, buzdolabım hala çalışmıyor çünkü eve elektrik bağlatmakla uğraşıyorum. Dolayısıyla dışarıdan yedim ve çoğu zaman ne bulduysam onu yedim. Kötü beslenme, değişken havalar ve yorgunlukla birleşince hasta oldum ve bu sebeple, kolumu kaldıracak halim yok. Spor düzenim de şaşmış görünüyor ama ne demiştik; yeniden baştan başlamaktansa, kaldığımız yerden kurtarmak ve zararın neresinden dönersek kar diye görmek daha kolay.
Spor yapmak, sadece vücut değil aynı zamanda beyin işi. Bedeninizi disipline sokmak için önce zihninizi kontrol etmek gerekiyor. Sürekli olumsuzu düşünmeye odaklıdır beyniniz; onu yönetmek için olumsuz düşüncelerden vazgeçip olumluya odaklanmak gerekiyor.
"Ne olmuş birkaç gündür spor yapamıyorsam? Kaldığım yerden devam edeceğim."
"Spor yaptığım için pişmanım" dememiştir kimse. Ama "Keşke bugün spor yapsaydım" diye pişman olan bir sürü kişi sayabilirsiniz. Spor yapmamanın vicdan azabıyla kavrulmamak için, az da olsa yapın. En kötü yürüyüş bile, hiç yürümemekten iyidir. En verimsiz antrenman bile, antrenman yapmamaya yeğdir.
Spor yapmaktan uzaklaşmamak için taktikler:
Plan yap, plana sadık kal. Her gün saat 3'te sanki dişçi randevusuna yetişecekmiş gibi düşün ve asla planı bozma.
Davranışına odaklan, sonuca değil. Yani değişim göremiyorsan, sıkıldıysan bu düşünceleri kafandan uzaklaştır. Devam et. Az da olsa yap, yine de yap.
Kafein al. Kahve içmenin bize enerji verdiği söylenir. O enerjiyi de spor için kullanabiliriz.
Spor yaparken tek bir müzik listesi dinle. O müzikleri açtığın anda spor yapmak isteyeceksin.
Kıyafetleri giy. Spor kıyafetlerini üzerine geçirdikten sonra spor yapmaktan kaçamayacaksın.
Sporunu değiştir. Eğer evde spor yapıyorsan, farklı bir programa geç. Değişim, heyecan katacak ve seni tekrar teşvik edecek.
Arkadaş bul. Spor arkadaşınla birbirinizi gaza getirin.
Herkese söyle. Eğer bunu çok kişiye yayarsan, sözünü tutumamak daha zor olacak.
Az ama öz. Fazla çalıştığın için yorduysan kendini, daha hafif bir programa geç. Sabırlı ol. Çok ağır bir programı yapamamaktansa, hafif bir programı sürekli yap. Yeter ki o programa sadık kal.
Not: Sakatlanma, bebek sahibi olma, hastalık, ameliyat gibi durumlarda dinlenmeyi hak ediyorsun. Ama boyundan yukarı gerçekleşen hastalıkları (boğaz ağrısı, nezle vs) bahane etme, spor yapabilirsin. Üstelik spor, hastalığa bağışıklığını arttıracaktır.
Eğer tüm gün spora vakit ayııramadıysan; 1 dakika plank(30 sn - 30 sn iki set halinde), 60 adet jumping jack, 100 mekik (callanetics versiyonu), 30 şınav (dizler yerde) yapmadan yatağa girme. Bu saydığım hareketler 5 dakikanı almayacak. Hiç yoktan iyidir.
60 yaşında ve süper model: Yasmina Rossi
ben de ne zaman ''tamam ben bu işi hallettim'' desem o işte bir problem çıkıyor
Evet, öyle. Zeytinyağı, balık ve avakado imiş sırrı.gerçekten 60 yaşında mııı???
evet cok zayıflarmış gerçektenEvet, öyle. Zeytinyağı, balık ve avakado imiş sırrı.
Mesela bir de Lauren Calaway var. Manken olmak için onca ajansa başvurmuş ancak 1.50 boyunda olduğu için çoğu yer kabul etmemiş. Çok çalışmış, çabalamış ve adını duyurmuş. Şimdi bütün manken ajansları ve reklam şirketleri peşinde koşuyor. Güzel fiziğe sahip olmak için uzun boy gerekmiyor, ince bir vücut yetiyor.
An itibariyle taşınma + şehir dışında birkaç ay yaşamak zorunda olduğum için eskisi kadar kolay nete giremiyorum ama burayı boşladığımı düşünmeyin. Spora devam. Buraya yeni paylaşımlar yapamasam da, hala devam ediyoruz programımıza. Asla bırakmayın.
Bir sürü resim paylaşacağım şimdi ama çok zayıflar bu resimlerdeki kadınlar. Bu kadar zayıf olmak zorunda değiliz, sadece hedefi yüksek tutalım. "Yıldızları hedefle, onlara varamasan bile aya ulaşırsın" demişler sonuçta.
Gözükmeyen resim linki.Doğru Sanılan Yanlış Bilgiler
8. Çok kiloluyum, çok az yiyeyim de kilo vereyim.
Bir önceki hurafenin tam tersi. Toplumumuzda daha sık rastlanır. Kişide kaloriyi çok fazla azaltıp kilo verme niyeti vardır ama işler öyle yürümez. İlk birkaç gün vücuttaki su, bir miktarcık yağ ve kas verilir. Geriye kalan günlerde vücut bu kadar az kalori aldığı için kendini savunmaya alıp yağları depolar, bağışıklık sistemi zayıflar ve kişi ilk hastalıkta yatağa düşer. Sonra eskisi gibi yemeye başlayınca iyileşmek için, ilk halinden daha şişman olur. Doğrusu: Günlük kalorinizi hesaplayıp ondan 400-500 kalori azını yiyin.
http://img-0.kadinlarkulubu.com/img/719/bound/2r0/55f2c5f657c929515b295db8.jpg
Resim: Üst tabakta insanların yanılgısı, alt tabakta kilo vermek için gereken yeme şekli.
Fruktoz (meyve şekeri), doğadan gelen saf bir içerik. Her meyvede az ya da çok bulunuyor. Karatay sırf şeker zararlı diye meyveden uzak durulmasını öğütlüyor diye duymuştum. Ancak meyveler vitamin kaynağı ve vücudun onlara ihtiyacı var. Şeker kötü olsa da, meyvelerden şeker nedeniyle vazgeçilemez.canım cok güzel bilgiler ama 2. madde yanlış
glikoz fruktozdan kötüdür yazmış,fruktaz sakkarozun yani çay şekerinin bir yapıtaşıdır ve zararlıdır gerçekten,glikoz zararlı değildir,beynin besin kaynağıdır
ama basit karbonhidrat yerine kompleks karbonhidrat tüketmeliyiz gerçekten, çünkü glisemik indeksi düşük yani uzun süre tok tutuyor.. 2. maddede biraz karataya catmışlar ama karatayın görüsleri kendine özel değil,artık tüm dünya sekerin kötü olduğunun farkında
Bayildim buna harika bir motivasyon.Günün motivasyonu:
4 basit kural var.
1. Asla spordan 3 gün uzak kalma.
2. Haftada en az 3 gün egzersiz yap.
3. Tek bir pazartesiyi bile kaçırma.
4. Asla pes etme.
Spor yaparken bu 4 kurala uymak şart.
Jillian Michaels'in programları gibi ağır programları 1 hafta boyunca yoğun yapmak yerine,
1 haftada 8 kilo verdiren zalim diyetleri takip etmeye çalışmak yerine,
günde 2-3 kez spor yapmak yerine;
düzenli ve vücuda yüklenmeden, günde sadece 30 dakika ve haftada sadece 3 günle vücudunuzda mucizeler yaratırsınız. Bundan fazlasını deneyip "Yine yarım kaldı, yine başa döndüm" demektense disipline girmek gerekiyor.
Bundan 6 ay sonraki vücudunuzun neye benzeyeceğini, şu anki kararlarınız belirliyor.
6 ay sonraki haliniz, "6 ay önce başlasaydım" da diyebilir;
"iyi ki 6 ay önce başlamışım" da diyebilir.
Karar sizin.
2 gün once t25 workoutta kendime cok yüklendim,2 gündür inanılmaz ağrı çekiyorum ve dün de bundan dolayı spor yapamadım,yani haklı olduğunu anladımGünün motivasyonu:
4 basit kural var.
1. Asla spordan 3 gün uzak kalma.
2. Haftada en az 3 gün egzersiz yap.
3. Tek bir pazartesiyi bile kaçırma.
4. Asla pes etme.
Spor yaparken bu 4 kurala uymak şart.
Jillian Michaels'in programları gibi ağır programları 1 hafta boyunca yoğun yapmak yerine,
1 haftada 8 kilo verdiren zalim diyetleri takip etmeye çalışmak yerine,
günde 2-3 kez spor yapmak yerine;
düzenli ve vücuda yüklenmeden, günde sadece 30 dakika ve haftada sadece 3 günle vücudunuzda mucizeler yaratırsınız. Bundan fazlasını deneyip "Yine yarım kaldı, yine başa döndüm" demektense disipline girmek gerekiyor.
Bundan 6 ay sonraki vücudunuzun neye benzeyeceğini, şu anki kararlarınız belirliyor.
6 ay sonraki haliniz, "6 ay önce başlasaydım" da diyebilir;
"iyi ki 6 ay önce başlamışım" da diyebilir.
Karar sizin.
T25 ya da Jillian'ın "şu kadar günde fit" türü sporlarından mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum ben. Günde 25 dakikalık bir egzersiz yeterli, doğru. Ama bir sporcunun 25 dakika boyunca yaptığı yorucu egzersizler ile profesyonel sporcu olmayan ve sadece sağlık için spor yapan birinin 25 dakika boyunca yaptığı egzersizler bir değildir, olmamalıdır da.2 gün once t25 workoutta kendime cok yüklendim,2 gündür inanılmaz ağrı çekiyorum ve dün de bundan dolayı spor yapamadım,yani haklı olduğunu anladım
insan kendine cok yüklenmemeli,devamlılık daha önemli gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?