Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

30 günlük geri sayım başlıyor. Hergün buraya yapmanız gereken 4 hareketin süresini ekleyeceğim.

jjrkoG.jpg

İlk gün 3 Kasım salı, 50 squat, 5 şınav, 20 saniye plank ve 25 table top pozisyonunda çapraz mekik yapıyoruz. Bu bir aylık basit çalışmanın ay sonunda vücudunuzdaki değişimine inanamayacaksınız.

Ayrıca bu ay çayları kahveleri şekersiz içiyor; kolayı, asitli içecekleri, gazozu ve şekerli (paketlenmiş) meyve sularını ağzımıza sürmüyor; içebildiğimiz kadar yeşil çay, ayran ve su içiyoruz.

30 günlük geri sayım başlıyor. Hergün buraya yapmanız gereken 4 hareketin süresini ekleyeceğim.

jjrkoG.jpg

İlk gün 3 Kasım salı, 50 squat, 5 şınav, 20 saniye plank ve 25 table top pozisyonunda çapraz mekik yapıyoruz. Bu bir aylık basit çalışmanın ay sonunda vücudunuzdaki değişimine inanamayacaksınız.

Ayrıca bu ay çayları kahveleri şekersiz içiyor; kolayı, asitli içecekleri, gazozu ve şekerli (paketlenmiş) meyve sularını ağzımıza sürmüyor; içebildiğimiz kadar yeşil çay, ayran ve su içiyoruz.
Bende varım.

Bugün bir deneyeyeyim.yapabilecek gibi hissedersem kendimi ben de katılabilirim.

Bugünü yapanlar için yarının programı:
4 Kasım Çarşamba.
55 squat, yine 5 şınav, 20 saniye plank ve 30 table top pozisyonunda çapraz mekik yapıyoruz.

Squat yaparken eller düz bir şekilde önde, kalça dışarı çıkık, hafifçe eğilip kalkıyoruz. Sakatlanmayalım, doğru yapalım.
Şınav esnasında eğer zorlanırsanız, ayak ucunda 5 tane çekmek yerine diz üzerinde size verilen sayının iki katını çekebilirsiniz.
Plankta karnı salmamaya, vücudumuzun dümdüz bir çizgi olmasına dikkat edelim.
Çapraz mekik yaparken kollar bükülü, başımızın altından her iki elimizin işaret ve orta parmaklarıyla destekliyoruz. Boyna yüklenmiyoruz, bükülü bir boyunla kalkmayın. Hatta gözler tavandan ayrılmamalı. Sağ dirsek sol dize, sol dirsek sağ dize değmeye çalışsın.

Bu hareketler esnasında çalışmasını istediğiniz bölgelerde yani karın, kalça, kol ve üst bacakta yanma ve spor sonrası kas ağrıları hissetmeniz gerekiyor. Sırtta, belde, kuyruk sokumunda ya da boyunda rahatsızlık hissederseniz hareketi yanlış yapıyorsunuz demektir.
m5gVX8.jpg

D9WLYo.png

Ben "en azından birini yapayım" deyip plank yapıyorum, sonra "birini yaptım, kaldı 3" diye diye bitiriyorum :) Spor, her gün sulamamız gereken bir çiçek. Meyvelerini de suladıkça verecek, suladıkça çiçek açacak.

Daha ilk günlerdeyiz, hala yetişebilirsiniz.

4 Kasım Çarşambanın programı,
55 squat, yine 5 şınav, 20 saniye plank ve 30 table top pozisyonunda çapraz mekik yapıyoruz.

Harika!
Günlük ödevlerini yapan "Ben yaptım" yazsın. Yapanlar kendine bir bardak yeşil çay ya da limonlu tarçınlı su hazırlasın, zafere adım adım yürümenin keyfini çıkarsın. Geri sayım başladı, hedef 3 Aralık.
Heyecanlandım :):)

5 Kasım Perşembenin programını bırakıyorum,
60 squat,
bu kez 6 şınav,
30 saniye plank ve
35 table top pozisyonunda çapraz mekik.

Günün mucize yiyeceği: elma.
Yarınki sporunu yapanlar kendilerine 1 tane elma hediye etsinler, tazelendiğinizi hissedeceksiniz. Elma zayıflatmadaki etkisinin yanı sıra cilde de çok iyi geliyor.

6 Kasım cuma 4. günümüz. Squat yapmıyoruz. İlk dört gün yaptıysanız bacaklarınız sızlıyor olmalı.

Sadece 6 şınav,

30 saniye plank yeterli.

Mekik de çekmiyoruz, dinleniyoruz.

Dinlenmenin önemi büyük, eğer dinlenmezseniz kasların kendilerini onarmasına ve şekillenmesine izin vermezsiniz. Her gün deli gibi spor yapanlardansa, arada dinlenme günü koyanlar daha çabuk sonuca ulaşıyor.

6 Kasım cuma 4. günümüz. Squat yapmıyoruz. İlk dört gün yaptıysanız bacaklarınız sızlıyor olmalı.

Sadece 6 şınav,

30 saniye plank yeterli.

Mekik de çekmiyoruz, dinleniyoruz.

Dinlenmenin önemi büyük, eğer dinlenmezseniz kasların kendilerini onarmasına ve şekillenmesine izin vermezsiniz. Her gün deli gibi spor yapanlardansa, arada dinlenme günü koyanlar daha çabuk sonuca ulaşıyor.
Bir gün geriden geliyorum.

7 Kasım Cumartesinin planı:

70 squat
7 şınav
40 sn plank
40 çapraz mekik.

Haydi, sayıca en az olanı yapın önce, şınavı halledin. Sonra Plank için 40 sn ayırın. İkisini hallettikten sonra mekik ve squatı da aradan çıkarmak isteyeceksiniz.

diyet yapıyorum 15 kılo fazlam var szınle burdan devam edebılırmıyım gerıden? dogum yaptım ama 11 ay gectı sezeraynın ustunden

X