Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri



4 haftada bedenindeki değişimi kendin görürsün.
8 haftada arkadaşların ve ailen fark eder.
12 haftada da kalan herkes...

Başarıdan 12 hafta uzaksın.
Devam et.
Yeni baştan başlamak, devam etmekten daha zordur.
Pes etme, devam et.
Başaracaksın.
Fit vücut, %100 irade işidir.
Zihnin vücudunu kontrol etmezse,
Vücudunu zorlamazsan,
vücudun olması gereken yere ulaşamaz.
Disiplinin kas ağrısı, pişmanlığın acısına yeğdir. Hangi acı ile baş edeceğini sen seç!

Şu an imkansız gördüğün hareketler, bir gün senin ısınma egzersizin olacak.
Pes etmek üzereysen, neden bu yola girdiğini hatırla.
Neden sağlıklı yaşamı seçtiğini anımsa.
Ne kadar yavaş ilerlersen ilerle, koltuğuna çöküp televizyon izleyenlerden hızlı ve öndesin.
Başarı bir gecede gerçekleşmez. Gözünü ödülünden ayırma, amacına odaklan.
Unutma, gelecek yılki bedenin "spora keşke geçen yıl başlasaydım" diyecek.
Bir sene sonra, spora bugün başlamış olmayı dileyeceksin.
Onun yerine bugün başla!
Bugün!
Yarın değil, erteleme yok. Şimdi!

Spor ve sağlıklı yaşama alışırken; başta hiçbir şey değişmiyor gibi hissedecek, olduğun yerde sayıyormuş gibi düşüneceksin. İşte tam gerçek değişim o anda başlar. Sabret, devam et.

Acıyacak mı? Evet.
Ağrıyacak mı? Evet.
Zor mu olacak? Fazlasıyla.
Değecek mi tüm bu çileye? Kesinlikle!

Her gün amacına bir adım daha yakınlaşacaksın. Sakın bugün pes etme.
Devam ettikçe pişmanlık yaşamayacaksın. Bıraktığın anda pişman olacaksın.

Eğer senin için önemliyse, bir yol bulursun.
Eğer değilse, bir mazeret bulursun.

Kendini kandırma. Yapabilirsin.
Yapacaksın!

Yaz için değil, güzel görünmek için değil, eski sevgilin ya da zayıf arkadaşını çatlatmak için değil.
Kendin, sağlığın ve bedenin için yap!

Mutlu olacaksın. Sağlıklı olacaksın. Güzel hissedeceksin. Hastalanmayacak, bitkin düşmeyeceksin. Enerjik olacağın sabahları ve mutlu, olumlu, neşeli bir ömrü seç!

Herkes başarmak ister; ama sadece bunu gerçekten isteyenler, bu meydan okumada aşacağı engellerin zorluklarından haberdardır ve sadece bunu gerçekten isteyenler, mücadele edip başarıya ulaşır.

İstediğini almak için tek yapman gereken, ödemen gereken bedeli çalışarak ve vazgeçmeyerek ödemektir.
Buna hazır mısın?
Gerçekten bunu istiyor musun?
Yapman gerekeni biliyorsun. Asla durmamak, başaramayacağını söyleyenlere inat devam etmek ve başarabileceğini kanıtlamak!
Başkalarına değil,
kendine.
 
süperrr süperrr :)) canim bu guzel mesajlardan sonra kendini tanitsan ve hangi sporlari yapıp ne asamada oldugunu soylesenn o kadar merak ettim ki :))
 
süperrr süperrr :)) canim bu guzel mesajlardan sonra kendini tanitsan ve hangi sporlari yapıp ne asamada oldugunu soylesenn o kadar merak ettim ki :))
Geçen şubattan beridir spor yapıyorum, değişik ev programları denedim. Jillian Michaels ile başladım ama kaslanmak değil, sıkılaşma hedefim olduğundan pilatese yöneldim. Şimdi Ellen Barrett'in yoga ve pilates karışımı ile callaneticsi sürdürüyorum.
54 kilo olarak başladım, şu an 50 kiloyum. Aylardır çikolata yemiyorum, kolayı en son ne zaman içtim hatırlamıyorum. Temiz beslenmeye çalışıyorum ve açıkçası iyi yiyorum. Sırf sabah kahvaltım 700 kalori ediyor. Ama kilo almıyorum, sabitim şu an.
 
tebrik ederim canim hem saglikli ve spor dolu yasamin icin hem de bu topik icin cok faydali olacak hep devam eder umarim :) bu arada ben de callanetics yapiyorum 17. sayidayim nasil fayda goruyor musun
 
tebrik ederim canim hem saglikli ve spor dolu yasamin icin hem de bu topik icin cok faydali olacak hep devam eder umarim :) bu arada ben de callanetics yapiyorum 17. sayidayim nasil fayda goruyor musun
Çok teşekkür ederim. Callanetics'e başlayalı 1 hafta anca olmuştur, o yüzden sen faydasını benden daha çok görmüşsündür. Pilates deneyimine rağmen karın hareketlerinde acı çektim diyeyim sana, sen anla. Sanki hiç spor yapmamışım, hiç kaslarım çalışmamış. O açıdan hedef aldığı kaslar konusunda daha etkili.
 
çok güzel paylaşım
gerçekten bunu kendimiz için yapmalıyız
 
ben de inşallah 54 ve 50 kiloları görürüm
ben de leslie ile başladın ardından callanetics sonra jillianı tamamladım,sonra da t25 workout, 2 ay dır tatil filan derken cok az yapabildim,bundan t25 çok yorucu gelmeye başladı; yine daha kolay programlarla başlamak zorundayım
 
t25, insanity, p90 serileri, jillian'ın çoğu programı çok etkili ve hızlı sonuç veriyor ama şahsen onlarla bedenimi yormayacağım artık. Uzun süre yapamıyor, spordan bıkıyorsun ki sürantrenman durumu bu da. Keyifsizlik, isteksizlik, halsizlik ile kendisini gösterir çünkü vücudun bu kadar ağır tempoyu kaldıramaz. O programlara çok kalorili sporcu diyetleri ile desteklemek şart.

Şahsen kolay yapılan, daha yavaş etki eden programlar yapıp spordan bıkmamayı seçmek daha mantıklı. Yapabilecek güç, irade ve dayanıklılığa sahip olanlara lafım yok tabi.
 
aslında jillian ve t25i baya uzun süre yaptım,bir noktadan sonra kesinlikle zor gelmiyor,hatta zevk veriyor, leslie filan spormuş gibi gelmiyor
ama callanetics harika,ismimden de anlaşılacağı gibi callan pinckneyin fiziğine postürüne bayılıyorum
 

Günün motivasyonu, fit anne diye geçen Maria Kang. 2009, 2010 ve 2011'de doğan çocuklarını büyütürken fiziğine ve sağlığına da dikkat ediyor. Annelik vicdan azabı yaşamamak için çocukları uyuduktan sonra sporunu yapıyor. Haftada 50 saatin üstünde çalışıyor ve yine de haftada 4-5 kez spor yapıyor. Kötü anne olduğuna dair yorumlar yapıldı, çok eleştirildi ve hepsinin üstünden geldi. Yüzlerce bedava çalışma grubu var ve 25 ülkede yer alıyor bunlar. Hepsine yetişiyor.

Haftada 3 gün, tüm mazeretleri alt edebilirsiniz diyor. Ayda 3 hafta, yeni yemek alışkanlıkları yaratabilirsiniz diyor. Ve 3 ayda tüm bedende değişim geçireceğinizi söylüyor.Ömür boyu sağlıklı bir hayat için haftada birkaç saatlik düzenli çalışma yeterli.





 
Sizi kutluyorum. Bende 5 kg vermek için uğraşıyorum.İnşallah başaracağım.Ellen Barret in yoga ve pilates videosunu çok beğendim.Ben de çok zorlayıcı sporlar yapamıyorum.Meniere rahatsızlığım var ve yorulunca baş dönmelerim başlıyor.Hipotroid hastası olduğum için de kilo vermem normal bir kişiye göre zor.Her gün mü yapmalıyız yoksa bir gün yapıp bir gün ara vermeli miyiz?
 
Çok teşekkür ederim. Benzer sıkıntımız var, ben de zorlayıcı sporlarda mide bulantısı yaşıyor ve diz eklem sorunlarım yüzünden aşırı yoğun sporları kaldıramıyorum. Ellen Barrett'in yoga pilates blend programını her gün yapıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım, cardio ağırlıklı high impact (yüksek yoğunluklu yani Jillian Michaels programları benzeri) programlar gibi vücudu çok zorlamıyor.

Ellen Barrett'in yoga pilates'i denge üzerine odaklanmış, zevkli ve eğlenceli bir program. Canınız sıkıldığında "aa programın sonuna gelmişim bile" diyorsunuz.

Gerçi cardio ağırlıklı programlar kadar kilo sorununa deva olmayabilir ama sıkılaştırıcı bir programdır ve feci terlettiğinden az da olsa kiloya da yardımcı olabilir. Ve zorlamadan yaptırdığı, aralarda dinlenecek vakit de ayırdığı için her gün yapmanızda bir sakınca görmüyorum.

Spor zaten hayatımızın her alanında olmalı ve şahsen ben, milli sporcu olma planları yapmıyorum. O yüzden ağır programlar yerine az yapayım, sıkılmadan öz yapayım peşindeyim. Bana her gün vücudumdaki kasları azıcık da olsa çalıştıracak, sırt ağrılarıma iyi gelecek yarım saat-1 saatlik egzersizler yeterli.

Callanetics de benzer, inceltici sıkılaştırıcı bir program, verilen 1 kilo sanki 5 kilo vermişsiniz gibi duruyor. Onu da önerebilirim. Zaten Callanetics yapılırken Callan P. her hareketi olabildiğince yavaş ve dikkatli yaptırıyor, incinme ihtimallerini oldukça azaltıyor.
 
Sağolun uzun uzun bilgi vermişsiniz.Callaneticsi az yaptım ama sıkıldım.Önce sizin önerdiğiniz videoya başlayacağım ve yürüyüş ile de destekleyeceğim.İyiki bu topiği açtınız.Emeğiniz için teşekkürler.
 
O sıkılma sorunu bende de var, sizi kesinlikle anlıyorum. Callanetics temposu düşük olduğundan sıkabiliyor ama faydaları inanılmaz. Yine de sıkılıyorsanız, benim taktiğim her güne farklı pilates videosudur. Her gün aynı programı izleyecek kadar sabırlı olmadığımdan, farklı program araştırmalarına girdim. Cassey Ho, 10 minutes solution pilates, Ellen Barrett, Tracy Anderson, Sylvia Favela, Lucy Knight, Mary Helen Bowers, Tandy Gutierrez gibi farklı programları internetten buldum. Her biri farklı teknik ve tempoda çalışıyor, birinden sıkılınca diğerine geçiyorum. Kimisi çok kolay seviyede verirken, kiminin ilk seviyesi bile zorlayıcı.

Ama genel olarak pilates etkili bir spor. Bırakmayın derim.
 
ben de başlayacağım :) söylediklerinizden etkilendim
 
51 Kilo Verme Taktiği (Alıntı değildir)

1. Sporu Hayatınızda Öncelik Haline Getirin

Etkili bir kilo verme planının ilk aşaması spordur. Koşmak, bisiklet, ağırlık kaldırmak, yüzmek... Neyi seçerseniz seçin, diyetinizin omurga kısmını oluşturacak. Sarkmayı engellemesi, sıkılaşma sağlaması, enerjiyi arttırması, vücutta kas artışının daha fazla kalori ihtiyacı doğurması ve bunun da zayıflamayı hızlandırması gibi sebepler; sporu vazgeçilmez kılıyor.

Bedeninize yüklenmeyecek bir spor seçin ve bunu bir toplantı ya da aile görüşmesiymiş gibi algılayın. Vakti geldiğinde ciddiyetle uyun. Düzenli bir şekilde haftada 3 gün 1'er saat mucizeler yaratır.

2. Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları Edinin

Sadece zayıflamak için değil, daha sağlıklı bir ömür için de sağlıklı alışkanlıklarımız olmalı. Kilo artışı, yanlış beslenmenin bir yan etkisidir. Sağlıklı hayatın da yan etkisi, vücudun sağlıklı olduğu kiloya inmesiyle sonuçlanır.

Genelde 1 gecede alışkanlıklarımız değişmez. Daha yavaş ve kararlı adımlar atmalısınız:

Küçük adımlarla başlayın.
Bu küçük adımları büyütecek şekilde hayat akışınızı değiştirin.
Ve bu akışa en az 1 ay uyun.

Mesela sebze yemeyi arttırmak için günlük menünüze en az 3 farklı sebze ekleyebilirsiniz veya meyveyi arttırmak için önce doğal meyve suları tüketmekle başlayabilirsiniz.

3. Koşun!

Hızlı kilo verdirmesi ve vücudunuzu şekillendirmesi bir yana, dayanıklılığınızı ve enerjinizi de arttıran koşmanın faydaları saymakla bitmiyor. Başlangıçta günde 15 dakika ile başlayabilir ve insanların saatlerce nasıl koştuğuna şaşırabilirsiniz. 3 ay içindeyse günde 1 saat tıkanmadan koşabilir hale gelecek ve şaşırdığınız insanlardan biri olduğunuz fark edeceksiniz.

Eğer bir motivasyona ihtiyacınız varsa, birilerinin sizi kovaladığını ya da maraton yarışmacısı olduğunuzu hayal edin.

4. Ağırlık Çalışın

Kadınların sporla alakalı en büyük korkularından biri, ağırlık çalışınca abartı derecede kaslanacaklarını düşünmeleridir. Oysa kadınlarda testesteron az olduğu için, protein ağırlıklı aşırı yoğun ve kalorili bir diyet ile birlikte ağırlık çalışsalar dahi kaslanma çok az olacaktır. Bir kadının abartı derecede kaslanması için gerçek bir sporcunun ağır diyetiyle birlikte ek destek toz gıda kullanması gerekir.

Haftada 3 kez yapacağınız ağırlık çalışması yağ yakımında ve kas oluşumunda yardımcı olur. Bu da daha zayıf ve seksi bir beden anlamına gelir. Üstelik metabolizmanız hızlanır, vücudunuz daha dayanıklı ve güçlü olur.

Ağırlık çalışmak yerine güç temelli egzersizler de işe yarayacaktır. Squat, şınav, burpee gibi hareketler hem kasları çalıştırır, hem de kalori yakımını hızlandırır.

5. Sabah Sporu Yapın

Araştırmalar, sabah kalkınca spor yapanların sağlıklı yaşam rutinine daha hızlı adapte olduğunu gösteriyor. Üstelik tüm gün boyunca enerjik oluyorlar. Ayrıca sporu sabah yapanlar, günün diğer saatlerinde spor yapanlardan daha kolay spor yapmaya yöneliyor; üstelik farkında olmadan daha çok kalori yakıyorlar.

Eğer kilo verme kararınız varsa, bunu sürdürmek için disiplin ve kararlılığa ihtiyacınız olacak. Sabah erken kalkıp spor yapmak ise bunu size sağlayacak.

6. Gerçekçi Hedefler Koyun

Reklamlarda tavsiye edilen zayıflama çaylarından, günde 5 kilo verdiren sağlıksız diyetlere dek; etrafımız sağlıklı yaşam üzerinden ticaret yapan insanlarla dolu. Kiloları bir günde almadınız, o yüzden bir günde hızlı kilo verdiren diyetler genelde işe yaramaz. Yıllardır alıştığı ağırlığı bir anda kaybeden beden, bunu yerine koymak ve eski dengesini bulmak için çok çalışacaktır. Verilen kiloların hızla geri alınmasının sebebi budur. Üstelik uğraşıp işe yaramadığını görmek, hayal kırıklığına sebep olur.

Ulaşılabilir, yakın ve sağlıklı hedeflerle yola başlayın. Uzun vadede verilen kilolar, uç bir durum yaşanmadıkça geri alınmaz.

7. Sporu Alışkanlığa Dönüştürün

Arada sırada ve düzensiz yapılan sporun kilo vermeye etkisi azdır. Bir gün aşırı yüklenip kas ağrılarına sebep olmak veya uzun süre spordan uzak durup tekrardan bedeni çalışmaya alıştırmak zararlı dahi olabilir.

Onun yerine yapabildiğiniz her an spor yapın. Merdiven kullanın, otobüs durağına yürüyün, bisiklet sürün, çocuğunuzla kovalamaca oynayın, arkadaşlarınızla koşuya çıkın, yüzmeye gidin. Günlük hayatınızda hareketli olduğunuz anları arttırdıkça daha enerjik hissedeceksiniz ve bu da zamanla alışkanlığa dönüşecektir.

Unutmayın, haftada 3 seansla devam eden 4 ya da 6 haftalık bir süreç, sporu hayatınızın bir parçası yapmaya yeter.

8. Sakatlanmayın

Hazır olmadığınız halde gereğinden fazla egzersiz yapmak sakatlıklara sebep olur. Üstelik iyileşene dek olduğunuz yerde sayar, hatta gerileyebilirsiniz. Bu duruma yol açmamak için vücudunuzu dinleyin. Spor esnasında zorlandığınızı fark ettiğiniz anda hareketi yapmayı durdurun ve daha hafif bir versiyona geçin. Yeni başlayanlar için hazırlanan programları takip edin, yavaş yavaş ilerleyin.

Çok fazla zorladığınız takdirde ciddi sakatlanmaların yanı sıra spordan bıkmaya ve depresyona sebep olan sürantrenman durumu yaşayacağınızı unutmayın.

9. Yürüyün

Spor yapamayacak bir sakatlığınız varsa, yürüyün. Sakatlama riski olmayan, düşük ağırlıklı bir egzersiz olan yürüyüş kilo vermenize yardımcı olur. Günde 45 dakikalık bir yürüyüş, kalori alımınızı dengede tutmada yardımcı olacaktır. Yapabilirseniz tempolu koşu ile destekleyin.

10. Her Gün Aynı Saatte Spor Yapın

Her gün aynı saatte spor yapmaya alışmış bir bünye, günün o saatlerinde sizi spora çağıracaktır. Bedeninizin bu çağrısını görmezden gelemeyecek kadar bu rutine alışınca, spordan bıkmak ya da spor yapmaya üşenmek gibi sıkıntılarınız olmayacaktır.

Sabah 6-7 gibi seçeceğiniz rutine mutlaka uyun.

11. Yediklerinize Dikkat

Spor yapmak vücudumuzu kaslandırdığı için günlük kalori ihtiyacımızı arttırır, eğer yediklerimizi de aynı oranda arttırmazsak kilo vermek kaçınılmaz olacaktır. Spor yapmaya başlayan insanlarda "Ne de olsa spor yapıyorum" rehaveti oluşabilir, kesinlikle buna izin vermeyin. Gerekirse bir kalori günlüğü tutun ve her yediğinizi kaydedin.
  • Devam edecek...
 
Açın bir tane instagram hesabı kimlerin nasıl kilo verdiğine ne yediğine ne sporu yaptığına her saniye sahit olun. Geçen denk geldim kızın biri 1 yılda diyetisyen kontrolünde 52 kg vermiş. Şuan 49 kg. yarısından da fazlası gitmiş
 

Azmin için tebrikler. Ben de bayramdan sonra spora gideceğim. evde tek başıma yapamıyorum. evde pilates ve yoga yapmaya çalışıyorum ama düzenli olmadığı için hiçbir faydası olmuyor. Artık herseyimi bir düzene sokup istediğim vücuda ulaşmaya karar verdim. Pes etmek yok.
 
Bir ara çok kilo almıştım. kilo bende çok halsizlik yaptı, hiç enerjim yoktu, kilolarımdan memnun olmadığım için genelde mutsuzdum, ayrıca çok sıcak basıyor ve terliyordum. Birkaç kilo vermeye başlayınca bu şikayetler de azaldı. Şimdi bunu devam ettirip istediğim kiloya gelmek istiyorum.
Ayrıca kendini salmış o kadar çok kız var ki etrafta. Neden biz farklı olmayalım. Ve bu yaşımızda istediğimiz elbiseleri giyemeyeceksek hangi yaşımızda giyeceğiz.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…