Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

diyet yapıyorum 15 kılo fazlam var szınle burdan devam edebılırmıyım gerıden? dogum yaptım ama 11 ay gectı sezeraynın ustunden
Tabii ki, hoşgeldiniz.

Bugün farklı bir programım var, eğer yapmak isteyen olursa denesin.
A= 20 Jumping jack
B= 20 Çapraz mekik
C= 20 squat
Ç= 30 sn plank
D= 5 şınav
E= 1 dakika duvarda oturma
F= 5 burpee
G= 20 kol daireleri
Ğ= 10 burpee
H= 20 squat
I= 10 kez dizleri çekerek yerinde koşu
İ= 20 jumping jack
J= 15 mekik
K= 5 şınav
L= 30 sn plank
M= 20 jumping jack
N= 10 kez dizleri çekerek yerinde koşu
O= 10 burpee
Ö= 10 kez dizleri çekerek yerinde koşu
P= 15 çapraz ayak dokunuşu
R= 5 şınav
S= 10 burpee
Ş= 20 çapraz mekik
T= 15 squat
U= 20 kol daireleri
Ü= 30 sn plank
V= 1 dakika duvarda oturma
Y= 10 çapraz mekik
Z= 5 şınav

Bugün kendi adınızın harflerini spor olarak yapabilirsiniz.Ya da "GÜNAYDIN" gibi bir kelime seçip yapabilirsiniz.

Burpee = Aşağıdaki gibi yapılıyor.

Duvar oturuşu:

Çapraz ayaklara dokunma:

Eğilip bacakları açarak sol elle sağ ayağa, sonra sağ elle sol ayağa dokunduğumuz hareket.

Jumping Jack:

Ben bugün ikinci gün ile üçüncü günü birleştirdim. Ama bu programda güzelmiş.

6.gün. 8 kasım Pazar programı

75 squat.
7 şınav.
plankta dinleniyoruz
45 mekik.

Ayrıca fazladan bugün 10 kez dizleri karnımıza çekerek olduğumuz yerde koşacağız.

Günün motivasyonu 7.gün. 9 kasım Pazartesi programı (salı günü de uygulayabilirsiniz)

Kalk, pencereleri ve perdeleri aç.
Temiz havayı derin derin içine çek.
Nefes alırken diyaframı kullan, akciğerlerinin tamamen dolduğunu hissetsen dahi bir miktar daha nefes al, karnını şişir.
Nefesi burnundan al, ağzından uzun sürede ver.
(Nefes alırken şu giften yararlanabilirsiniz http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a1Zzj76_460sv.mp4 )
Banyoya git, yüzünü soğuk suyla yıka.
Mutfakta kendine yarım limon sıkılmış büyük bir bardak su doldur, iç.
Kahvaltı vakti. Sağlıklı besinler seç kendine.
Güne hazırsın. Daha da zinde hissetmek ve metabolizmayı hızlandırmak için bir Türk kahvesi koyabilirsin kendine.
Şimdi spor zamanı.

7.gün. 9 kasım Pazartesi programı

80 squat.
Yapabilirseniz 10 şınav.
45 sn plank.
50 mekik.

Ayrıca 10 kez dizleri karnımıza çekerek olduğumuz yerde koşu.

Yapabilirsiniz, haydi!

9. ve 10. günü bugün veriyorum, çünkü interneti olmayan bir yerdeyim.

perşembe squatta 100, cuma 105 yapıyoruz.
şınav perşembe 10, cuma 12. (listede hemen 15 demiş, el insaf)
plank 1 dk, hem perşembe hem cuma.
mekik ise 65-70.

ayrıca dizlerinizi karnınıza çekerek 20şer koşu.

Tekrar hatırlatayım, konumuz mükemmellik değil. "Eyvah, bir günü kaçırdım" deyip programı bırakmayın. Ne yaparsanız kâr. Eğer squatı kaçırdıysanız, gün içerisinde asansöre binmek yerine merdivenlerden çıkın. Programı 4lük yapmak zorunda değilsiniz, plankı yapmaya üşeniyorsanız yeter ki mekiği kaçırmayın. Şınavı kaçırdıysanız evin camlarını silin.

Dişlerinizi fırçalarken sırtınızı duvara verip duvar oturuşunda diş fırçalayabilirsiniz. Ya da Facebook'a girmek istiyorsanız, "girmeden önce 5 mekik yapacağım, yapmadan Facebook ödülümü hak etmiyorum" gibi bir şart belirleyin kendinize. Spordan kopmayın, koptuğunuz anda yeniden başlamak zorunda olduğunuz için vicdan azabı çekersiniz.

Eğer bu yaz mükemmel fiziğinizle görünmek istiyorsanız, spora ve düzenli beslenme ile sürdürülen fit bir hayata tam 6 ay önce başlamanız gerekiyor. Emin adımlarla, kararlı bir şekilde, sadece 6 ay.

Tam da bugün.

6 ay sonraki kendinizin aynaya bakıp "keşke 6 ay önce başlasaydım" mı demesini istersiniz, "iyi ki 6 ay önce başlamışım" mı demesini istersiniz?

Geç kalmadınız, ben size 1 ay fazladan veriyorum. Tam 7 ayımız var.

Dar skinny kotlar için,
Mini etekler için,
Kısa kot şortlar için,
Bel gösteren kısa crop top üstler için,
Bikini için,
Kıskanç bakışlar için,
Aynada özgüvenle kendine bakabilmek için,
Ne giyersen giy, her şeyi yakıştırmak için,
Beğeni dolu sözler için,
"Ne kadar zayıflamışsın" cümleleri için,
Sevdiğiniz kişinin elini belinize sarması için,
"O size büyük gelir, denemeniz için bir küçük beden getirelim" denmesi için,
Sağlığınız için,
Mutlu olmak için,
Muhteşem bir fizik için,
Kendinizi sevmek için,
Vücudunuzun dayanıklılığının artması için,
Nefesinizi doğru kullanmak için,
Sıkı karın, kaslı kollar, yuvarlak kalça, düzgün duruş için,
Yok olan sırt ve boyun ağrıları için,
Aktif, enerjik, zinde ve huzurlu bir ömür için,

"Bugün başlıyorum, asla bırakmıyorum" diyeceğiz.

Mükemmellik peşinde değiliz. Kaçırdığınız günü vicdan azabıyla anmayın.

3 kuralımız var:
  • Haftada 3 gün spor yapmak yeterli.
  • Spora 3 günden fazla ara vermiyoruz, spordan uzak kalmıyoruz.
  • Bir bebeğe vermeyeceğiniz hiçbir besini tüketmiyoruz. (Paketli gıda, asitli içecek, şekerli tatlılar, unlu mamüller, yağlı fastfoodlar gibi)

Kurallar basit:
Yeter ki temiz beslenin ve bol su için, onun haricinde ne yerseniz yiyin. Diyetimiz bu.

Gün içerisinde "Evet, bugün spor yaptım" dedirtecek herhangi bir hareket yapmanız yeterli.

Günde yarım saat spor, haftada 4 gün ideali. Fazlasını yapıp bıktırmıyoruz kendimizi.

"Yapamadım" deyip vicdan azabı çekmek yok. Kararlılık var, süreklilik var.

Geri sayımı başlatıyorum kızlar. Hedef 1 haziran. Yaklaşık 200 günümüz var.

Mükemmel fiziğe son 200 gün !

Gidin ve kendinizin şu anki halinin fotoğraflarını çekin.

Geri sayım başlıyor!

Son düzenleme:
açtığınız konuya tesadüfen denk geldim ve en baştan okudum yazdıklarınızı.kelimesi kelimesine aynen katılıyorum çok haklısınız.ben hayatımda sizin kadar etkili motivasyon sağlayan birisi görmedim.beni o kadar gaza getirdiniz ki anlatamam.çok teşekkürler.sizi sürekli takip edecem.ben de varım.hedef 1 haziran !!!!

Çok teşekkür ederim :) benim motivasyonum yaşlı ve fit insanlar. Ben gençken de güzel görünmek istiyorum ama esas istediğim; yaşlandığımda da dik duran, hala fit ve aktif olan, sağlıklı insanlardan olmak.

Günün motivasyonu, izlediğiniz diziyi spora dönüştürmek.

Bir kahraman adı seçin, adı söz edildiğinde 5 kez çapraz mekik çekin mesela.
Ya da ekranda gördüğünüz her yeni erkek karakter için 3 burpee yapın ve her kadın karakter için 5 squat yapın.
Her reklam arasında 30 saniye mountain climbers denen yerde dağa tırmanma hareketini yapın.
Çok sık çıkan sponsor reklamı her gördüğünüzde yerde 5 şınav çekebilirsiniz.
Ya da dizi esnasında her ekran altı minik reklam çıktığında 10 kez dizinizi karnıza çekerek koşabilirsiniz.
Taktikleri arttırabilirsiniz, oyune yeni kurallar ekleyebilir, hareket sayılarını değiştirebilirsiniz.

Eğer spor için her gün 30 dakika ayırmak bir süre sonra spordan soğutuyorsa, sporu hayata dahil edip karıştırmalı.

Mükemmel bir yazı, mükemmel bir motivasyon. Ben kendi adıma çok çok teşekkür ederim. :)

Çok teşekkürler, işe yarıyorsa ne mutlu.

Günün motivasyonu:
Yemek istediğiniz o lezzetli tatlının tadını 48 saat içinde unutacaksınız.
Ama vücudunuzda kilo olarak taşımaya devam edeceksiniz.
Değer mi?

Hayır, aç değilsiniz. Canınız sadece tadı güzel diye sağlıksız, yağlı, şekerli yiyecekler çekiyorsa önce karnınızı doyurun. Karnınız tok olmasına rağmen hala o yiyecekleri canınız çekiyorsa, bu psikolojik açlıktır. Su için. Başka şeylere yönelin. Tırnaklarınıza oje sürün, ev temizleyin, dişlerinizi fırçalayın, spor yapın, yeşil çay için, dışarı çıkın... Kendinizi oyalayın. Can sıkıntısı açıkmalarınız geçecektir.

Eğer kaçamak yaptıysanız kendinizi affedin. Devam edin. Asla "Her şey mahvoldu, yarın yeniden başlıyorum" demek yok.

Patlıcan kollar yerine incecik kollar:

Selülit yerine biçimli bacaklar;

6 ay sonra bu sizin vücudunuz olabilir:

Sevgiliniz sizi kucaklayıp kaldırabilecek kadar incelebilirsiniz;

Bir haftada 10 kilo diyetlerine güvenmeyin. 6 ayda sağlam ve emin adımlarla, gerçekten ve kalıcı olarak kilolardan kurtulun. 6 ayda yepyeni bir siz olabilirsiniz.
6 ay motivasyonu: (alttaki resimdeki kişi bir anne üstelik)

Bu vücudu istiyor musunuz?

Öyleyse bunun için uğraşmanız gerekiyor.
Çabalamadan istediğinizi elde edemezsiniz.
  • Aynadaki görüntünüze gururla bakabilmek için,
  • Size kilolu diyenleri kıskançlıkla çatlatmak için,
  • Eski sevgilinizin pişmanlıkla kafasını duvarlara vurması için,
  • O özel gecede incecik abiyenizle kuğu gibi görünmek için,
  • Kendiniz için,
Başaracaksınız.

Gerçekten o hamburgeri yemek istiyor musun?
Ya da o kolayı içecek misin?
Ya da o kızartmayı? O çikolatayı? O pastayı?

Çünkü tüm o kaloriler bir yana, onlar sadece yağlardan ibaret yalanlar.
Ağzında saniyeler süren lezzet hissi uyandıran, doyurmayan, vücuduna zarar veren, zararlı bağımlılıklar onlar.

Senin iraden hepsinden kuvvetli.
Hayır, onlarla kendini mutlu kılamazsın.
Psikolojik atıştırmaları beyninde çözmen gerekiyor.
Aç olmadığını, onların seni rahatlatamayacağını sen de biliyorsun.
Aksine onları tükettikçe kendini çirkin ve şişman hissedeceksin.

Mutlu, sağlıklı ve güzelsin.
Kendini onlarla doldurmana gerek yok.

Unutma, hiçbir yiyecek üzerinde güzel duran kıyafet kadar keyif veremez.

Yağlı yiyecekler pişmanlık uyandırır, ama kimse spor yaptığı için pişman olmaz.
Bu senin yılın.
Daha 197 günün var.
Hayaline düne göre bir adım daha yakınsın.
1 haziranda şaşırt herkesi.

Bir balerin kadar iradeli ve disiplin sahibi ol, onlar kadar zarif ol.

Aç kalma. Doyur kendini, GERÇEK yiyeceklerle.
Su iç.
Uykunu al.
Daha fazla hareket et, daha az atıştır.

İnsanların sendeki değişimi fark ettiği anı hayal et.
Başaracaksın.

Mutfakta ne yersen,
SOKAKTA ONU GİYERSİN.

Yapamayacağına inananları hayrete düşürmek için yap bunu.

Her sabah kararlı bir şekilde uyan.
Her gece tatmin olmuş, huzurlu ve kendinden memnun olarak yatağa git.

Fit ve esnek bir beden için bunu yap.

Oturduğunda ve eğildiğinde dahi dümdüz kalan sıkı bir karın için yap bunu.

Bir kot ve sütyen ile aynada güzel gözükmek için yap.

Yaz mevsimi için yap. Plajda kıskançlıkla vücudunu süzecek kadınlar için, hayranlıkla sana bakacak erkekler için yap.

Bol ve dökümlü kazağın içinde bile küçücük ve incecik görünebilmek için yap.

Hayatının kalanı için, sağlıklı bir yaşam, dinç bir beden için yap.

2015 son sağlıksız yılın olsun, 2016'da fit ve kaslı fiziğinle "Geçen yıl çok kiloluydum" diyebilmek için yap.

Şimdi vazgeçersen 3 ay sonra ne kadar pişman olacağını düşün.

Her gün yediklerini bir deftere yaz, yemek günlüğü tut. Oraya yazmaya utanacağın yiyecekleri yeme.

Mideni çöple doldurursan, bedenin bunu gösterir. Mideni sağlıkla doldurursan, bedenin yine bunu gösterir.

Bu kadar kolay. Temiz ye, hareket et, 6 ay kadar sabret!

Sen bir harikasin hayranlikla okudum :)
200 gun kala yetisemedim kac günümüz var 1 haziranaaa
Teşekkürler! 186 gün kaldı. Ama hala fazla fazla vaktimiz var. Tam şu an başlarsak bile 186 günde karın kaslarına ve sıkı vücuda sahip olabiliyoruz.

Bugün onca çabamızın işe yaramamasının nedenleri üzerinde duralım.

Kilo veremiyor musunuz? Yaptığınız onca spora rağmen bedeninizde değişim göremiyor musunuz? İşte nedenleri:

1- Yeterince su içmiyorsunuz.
2- Yeterli protein almıyorsunuz.
3- Fark etmeseniz de sıvı kalori alıyorsunuz (yanlış içecekler sebebiyle)
4- Yeterli uyumuyorsunuz ya da spor arası dinlenme günlerini esgeçiyorsunuz.
5- Kahvaltıyı atlıyorsunuz.
6- Ağırlıkla çalışmıyorsunuz.
7- Antrenmanlarda ve beslenmede kayıtlarınızı doğru tutmuyorsunuz.
8- Egzersizleri yanlış yapıyorsunuz.
9- Bünyenizi fazla yoruyor, hasta oluyor, spordan soğuyor ve bu sebepler yüzünden devam edemiyorsunuz.
10- VAZGEÇİYORSUNUZ.

Şimdi taktik zamanı:

• 1- Sabahları daha dinç uyanmak için yogayı deneyin.
  • 2- Beyninizi dinlendiren ve yatıştıran, stres azaltan sakinleşme zamanları ayırın kendinize (meditasyon, pilates gibi)
  • 3- Fazla uyumayın. Erken yatmak ve 7-9 saat uyku almak yeterli.
  • 4- Buzdolabınızdaki zararlı her atıştırmalığı/sağlıksız yiyeceği/yağlı ya da hamur işlerini atın, temizleyin. Buzdolabınızda olmazsa midenizde de olmazlar. Evde sağlıksız yiyeceklerin olduğunu bilmek, bunu hiç unutmamanıza sebep olur. En ufak bir zayıflık anında da yersiniz. Evde halihazırda bu tür sağlıksız yiyecekler bulunduğunda bu tuzağa düşmek daha da kolay oluyor.
  • 5- Kuralımız, bir bebeği beslemeyeceğiniz hiçbir sağlıksız yiyeceği yememektir! Bir bebeğin sağlıklı beslenmesi ne kadar önemliyse, siz de aynı derecede önemlisiniz. Bedeninize çöp kutusu muamelesi yapmayın.
  • 6- Açlık mı hissediyorsunuz? TARÇINLI LİMONLU SU! Olmazsa olmaz. Bu mucize iksir hem açlığınızı ve şeker krizlerinizi engeller, hem de zayıflatır. Her gün 1 ltlik su şişesinin içine 2 tarçın çubuğu ve yarım limon ekleyin, için. Farkı göreceksiniz.
  • 7- Her gün 20-30 dakika aktif yürüdüğünüz bir vakit yaratın kendinize. Günde 20 dk, telefonda sosyal medyada harcadığınız vaktin yanında bir hiç. Ne kadar diyet yaparsanız yapın, metabolizma hızınızı arttırmak için yürümezseniz işe yaramaz.
  • 8- İnternette ve tv karşısında fazla zaman harcıyorsanız, bunu engelleyin. Bedeninize bu işkenceyi yapmayın. Bir insanı saatlerce aynı noktada sabit tutmak mümkün değildir, ancak bilgisayar ve tv başında ne kadar uzun süre hareketsiz kaldığımızı çoğu zaman fark edemeyiz.
  • 9- Telefonunuza alarm kurun ve size spor yapmanız gerektiğini ya da su içmeniz gerektiğini hatırlatsın. Bunu alışkanlık yaptıktan sonra, isteseniz de spordan uzak kalamayacaksınız.
  • 10- Sizi eğlendiren bir spor seçin. Sıkıntıyla başına geçiyorsanız başka bir program seçin. İp atlayın, yüzün, keyif alın. Spor yaptığınız saatlerin nasıl geçtiğini fark etmeyecek bir egzersiz bulun kendinize.
  • 11- Ya da bir arkadaş edinin. Spor partneri bulun, birbirinizi sürekli motive edin. Beraber spor yapın, değişiminize birlikte tanık olun.
  • 12- Bir kez sağlıksız bir şey yediyseniz "Bugün diyet gitti zaten" deyip daha fazla sağlıksız atıştırma yapmayın. O yiyeceğin hemen arkasından sağlıklı bir yiyecek yiyin. Bu da kontrolü kaybetmemenizi, programdan uzaklaşmamanızı sağlar.
  • 13- Spor yaparken mutlaka arada dinlenme günleri koymalısınız.
  • 14- Kas yapmaktan korkmayın. Merak etmeyin, vücut geliştiriciler gibi görünmeyeceksiniz. Vücutta kas oranı arttıkça, bedeniniz daha çok kalori harcar. Kaslı bir vücut bütün gün hareketsiz kalsa bile, yağlı bir vücuttan daha çok kalori yakmaktadır.
  • 15- Sık sık bitki çayları için. Muhakkak yeşil çay için. Zayıflamadaki etkisi inanılmazdır. Bitki çayı içemiyorsanız, içtiğiniz çayı şekersiz içmeye alışın.
  • 16- Bir defteriniz olsun. Günlük ne yediğinizi yazın, bu o deftere zararlı yiyecekler yazma oranınızı azaltacak. Ayrıca kendinizi motive edecek düşüncelerinizi, amaçlarınızı muhakkak yazın. Başaracağınızı, kendinizi sevdiğinizi yazın.
  • 17- İşyerinde ya da okulda öğle tatili geçiriyorsanız, sağlıklı seçimler yapın. Yapamıyorsanız yemeğinizi siz götürün.
  • 18- Spor yapmamak için bahane yaratmayın. Bir vücudunuz var, ona iyi bakmak sizin sorumluluğunuz. Söz konusu sağlıksa, bu sizin önceliğiniz olmalı.
  • 19- Yemek yemeden önce su için, yemek aralarında da su yudumlayın. Daha çabuk doyacaksınız.
  • 20- Beynin doyduğunu anlaması 20 dakika alıyor. Yavaş yiyin.
  • 21- Ekmek gibi kan şekerini yükselten, tok hissettiren ama daha sık acıktıran karbonhidratlı yiyecekleri azaltın. Kompleks karbonhidrat almaya çalışın.
  • 22- Yemeğe dikkatinizi verin, asla bir işle meşgul iken yemek yemeyin. Tv karşısında yemek yediğinizde hiç doymamış hissetmenizin sebebi, ne yediğinizin farkında olmamaktır.
  • 23- Yumurta, kereviz gibi bazı yiyecekleri yakmak için gereken kalori o yiyeceğin verdiği kaloriden daha fazladır. Bu tür yiyecekleri sofranızda bulundurmaya çalışın.
  • 24- Bir kilo havuç ile bir bardak kola aynı kaloriyi veriyor. Az kalori veren yiyeceklerden çok yiyerek tok hissetmeyi, çok kalori veren yiyecekler yiyerek doymamış hissetmeye tercih edin.
  • 25- Çişiniz koyu sarı renkse, yeterli su içmiyorsunuz demektir. Bu da böbreklerinize zarar verir. İdrarınızın daha saydam olması için saat başı su içmeye çalışın. Susamamış olsanız bile için.
  • 26- Bir su şişeniz olsun ve onu gözünüzün önünden ayırmayın. Şişeyi gördükçe, ya da 20-30 dakikada bir, yudum alın. Günlük hedefiniz, o şişeyi bitirmek olsun. Eğer şişe 1 litrelikse, şişeyi gün sonuna doğru 2 ya da 3 kez doldurmuş ve bitirmiş olmayı hedefleyin.
  • 27- Zayıflatan, sağlıklı denilen yiyecek barları genelde fazla kalori içerirler. Sağlıklı beslenin, bu tür paket yiyeceklerden uzak durun.
  • 28- Zayıflatan haplardan uzak durun!
  • 29- Büyük bir bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıp her gün içmeye çalışın. Metabolizbayı hızlandırması bir yana, zayıflatma ve cildi güzelleştirme gibi mucizevi etkileri var. Ama abartmayın, yeterince sulandırılmadan içilirse mideyi bulandırabilir.
  • 30- Sakız çiğnemek ağız içindeki sindirimi tetiklediği için midede asit salgılanmasına ve daha çabuk acıkmaya sebep olur. Kendinizi oyalamak için salatalık, yeşil biber gibi sıfır kalori atıştırmalara yönelin.
  • 31- Size vicdan azabı çektiren bir yiyecek yemek üzereyseniz, mümkünse ayna karşısında iç çamaşırlarınızla iken yiyin. Görüntünüze bakmak, o yiyeceğe olan iştahınızın kesilmesine yardımcı olabilir.
  • 32- Yüksek kalorili öğünleri sabah yiyin ki gün içinde onları yakma şansınız olsun. Eğer kaçamak yaptıysanız, gün içinde mutlaka kendinizi dışarı atın ve yürüyerek onu eritin. Krallar gibi kahvaltı edin, prensler gibi öğle yemeği yiyin ama fakirler gibi akşam yemeği yiyin.
  • 33- Başkasının yiyeceğinden ısırık almak, parmağa bulaşan kremayı yalamak, geride kalan iki parça tatlıyı atılmasın diye yemek gibi masum görünen kaçamaklar farkında olmadan yüksek kalorili atıştırmalar yapmanıza sebep olur.
  • 34- Gece yemek yemek istemiyorsanız, mutlaka mentollü dişmacunuyla dişlerinizi fırçalayın. O temizlik hissini kaybetmemek için yemek yemeyeceksiniz.
  • 35- Kahve hem kalorisizdir hem de metabolizma hızlandırır. Günde 1 kere tüketmeye çalışın.
  • 36- Çiğnemelerinizi sayın. Bir yiyeceği 20 kez çiğnemeden midenize göndermeyin.
  • 37- Duruşunuzu düzeltmek %10 daha fazla kalori yakmanızı sağlıyor.
  • 38- Dışarıda daha az yiyin. Restoranlar, fast food zincirleri, kahve dükkanları ve salata barlardan uzak durmaya çalışın. Gıdalarının sağlıklı olup olmadığı önemli değil, bu yerlerin çoğu size gereğinden fazla yiyecek servis ediyor. Birçoğumuz unuttu ama bir porsiyonun büyüklüğü yaklaşık olarak yumruğunuz büyüklüğündedir. Bunun aynı zamanda midenizin büyüklüğü olduğu da varsayılır. Eğer bundan fazla yiyorsanız, gerçekten ihtiyacınız olmayan kalorileri alırken aynı zamanda midenizi de genişletiyorsunuzdur.
  • 39- Spor fırsatını kaçırmayın!Uzağa park edin, bir iki durak önce inin, merdivenleri kullanın.
  • 40- Alışverişe tok çıkın. Aç karnına yapılan alışverişlerde daha çok ıvır zıvır alırsınız. Ve alışveriş merkezlerinde muhakkak her katı dolaştıktan sonra alışverişe başlayın. Bu tür fazladan yürüyüşleri kaçırmayın.
  • 41- Yemek yemeği size unutturacak işlere dalın. Oje sürmek, sonra silip farklı bir renk sürmek, duş almak, kıyafet sayfalarını karıştırmak gibi sizi oyalayacak işler bulun.
  • 42- Diyetten diyete koşmak, bünyeye zararlıdır. En sağlıklı diyet, ne yediğinizin bilincinde olmaktır. Doğal yiyecekler yemek, yağlı ve basit karbonhidratlı yiyeceklerden ve şekerli gıdalardan uzak durmak, en etkili diyettir. Şok diyetler metabolizmayı yavaşlattığı için çoğu zaman bırakıldığında fazla kilo almaya sebep olur.
    43- Badem, fındık, ceviz gibi kuruyemişleri her gün 1 avuç tüketmeye çalışın. Zayıflatma konusunda çok etkilidirler.
  • 44- Spordan 3 günden fazla uzak kalmayın. Ayrıca aşırı spor yapmayın, günde 1 saat yeterli.
  • 45- Vücudumuz bazı dönemlerde duraklamaya girer ve kilosunu korumaya başlar. Başarısızlığın en büyük sebebi, bu duraklama döneminde spordan ve sağlıklı beslenmekten vazgeçilmesidir. Asla pes etmeyin!
  • 46- Akıllı telefonlar için yapılan eklentileri kullanmaya çalışın. Spor yapmanızı, su içmenizi hatırlatan; gün içinde yediğiniz kalorileri sayan, sizi motive eden pek çok spor eklentisi var. myfitnesspal gibi.
  • 47- Kendi boyunuzda ve kendi vücut yapınızda ancak zayıf bir ünlüyü seçin ve onun fotoğrafının baş kısmına kendi başınızı ekleyip bunu buzdolabınıza asın.
  • 48- Çevrenizdekilere kilo vereceğinizi söyleyin ve iddiaya girin. Bu tür motivasyonlar sizi kışkırtacaktır.
  • 49- Etrafınızda bir çocuk varsa, onunla oyunlar oynayın. Kovalamaca oynayın, peşinden koşturun. Enerjisi asla bitmek bilmeyen küçük canavarlarla eğlenirken nasıl terlediğinize siz bile inanamayacaksınız.
  • 50- İşin başındayken muhakkak vücudunuzun "önce" fotoğraflarını çekin. Hiç değişmediğinizi düşünseniz dahi, "sonra" halinizle karşılaştırdığınızda oldukça yol kat ettiğinizi fark edeceksiniz.
Devamı gelecek...

Haziran'a 180 gün kaldı!
Bu öyle uzun bir zaman ki, karın kası sahibi bile olabilirsiniz bu sürede.

Günün motivasyonu, asla yeni yıl kararı alma.

Yeni yıl kararları sorumluluk ve ödev gibi hissettirir, çoğunlukla yarım bırakılır.
Bu sebeple insana vicdan azabı ve hayal kırıklığı yaşatır.
1 ocak'ta spor salonuna giden herkes 2 ocak'ta salonu boşaltır.

O yüzden biz "yeni yılda şöyle olacak, böyle olacak" demeyeceğiz. Önümüzde gayet uzun ve yeterli bir süre var.
Şunu bilin, 2016 haziranda o incecik bele, çarpıcı kalçalara, sarkmayan kollara, sıkı bacaklara sahip olacaksınız.

Hala başlamadıysanız, bugün başlayabilirsiniz. Bu sayede 1 ocak'ta artık spor hayatınızdan çıkartamayacağınız bir alışkanlık haline gelmiş olacak.

1 ocak'ta yeni yıl kararı alırken "yeni yılda dışarı çıkmayacağım" ya da "yeni yılda banyo yapmayacağım" diyen var mıdır?
Hayır; çünkü banyo yapmak da, gezmek de sürekli yaptığımız ve hayatımızın bir parçası olan eylemler.
Spor da sizin için öyle olacak; doğal, yaşamınızın parçası...
1 ocak'ta yeni yıl kararlarında "sürekli spor yapacağım" diye bunu belirtme gereği duymayacaksınız bu yüzden.
Zaten sürekli yaptığınız bir alışkanlığa dönüşecek.

Giydiğiniz her kıyafetin yakışacağı,
kilonuzu korkmadan söyleyebileceğiniz,
"Bunun xsmall'ı var mı?" diyeceğiniz,
bikiniyle sahilde zarifçe süzüleceğiniz,
"ne kadar zayıflamışsın, çok güzelleşmişsin, nasıl başardın?" yorumları alacağınız,
size bir zamanlar kilolu diyen herkesi çatlatacağınız

bir 2016 sizi bekliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…