Sözünü tutmayan sevgilim ve evlilik planı, sizce ne yapmalıyım?

Oğlumuzun parasını mümkün olduğunca biz yiyelim el kızı yemesin. Ama oğlumuz el kızının parasından mümkün olduğunca faydalansın kafasindalar. Şimdiye kadar kız kardeşine altin bileklik almamış, adamın sevgilisi olunca altin bileklik aldirmislar emin ol evlenince daha çok şey aldirirlar.
Bu ailenin içine girerseniz mutlu olamayacaksınız. Bazı aileler var çocuğum kendini kurtarsın kendi evinde rahat etsin bana yeter diye düşünürler. Mesela anladığım kadarıyla sizin aileniz öyle. Evinizi almak için yardım etmişler cekilmisler kenara. Ama karşı taraf öyle değil. Sizi oğullarının parasını yiyecek rakip gibi görecekler. Üstelik kışın beraber yaşayacak olmanıza hiç girmiyorum. Bence ayrılıp yolunuza bakın. Bu aileyle uğraşmayın. Adam da anasının komşusunun lafıyla hareket etmeye devam etsin. Hak etmiyor seni.

evet, benim ailem öyle değil.

Benimde bir erkek kardeşim var şimdiden evi hazır, çalışıyor, daha kız arkadaşı yok ciddi ilişkisi, annem paranı biriktir der mesela.

O yüzden bana çok tuhaf geliyor anlamlandıramıyorum yaşadıklarımı, kariılaştıklarımı.

Hadi desemki o altın alınan dönem damat şirket aracıyla kaza yapmıştı, yardım düşündüler. Yine de annem aldı altını demişti sonra ben aldım sadece çeyrekti demesi, çok karışık herşey. Ben mi fazla didikledim de karşılaşıyorum?

Yarın sabah kahvaltıya gidelim dedi, konuşalım diyor yada haftaya yurtdışı seyahatimiz vardı orada konuşalım dedi.

Bu durumdayken gitmek bilemiyorum, uçak bileti hotel hepsi ayarlanmıştı. Burda konuşup sonlandırmak mı gidip orada ne ile karşılacağımı bilmemek mi?

Anasının arkadaşından gelen maddi tavsiyeyi bile yabana atamıyor dinliyor yeter ki konu başka birine geçirmek olsun :) halbuki evi de çok begenmis normal bi insan düşünmez alır. Bu bile yeterli ya.. vicdan yapmanı gerektirecek bir durum yok bence. Matah bisey olsa 38 senede üç defa kapılırdı.

Bu arada annesi yılbaşı için bi günlük spa termale gitmemiz konusunda " ev almayacak mıydınız ne tatili" demiş, bunu da bana söylemişti (kiraya hayır deyince o dönem satılık dairelere bakıyordu)

Annesi kukla gibi oynatıyor, sanki sevgilimin? de bilinçli yaptığı bişey yok gibi

Düşüncenize saygı duyuyorum ama ben kadere inanırım, evlenmek zorunda değil yaş bir kriter değil

Alnımızda yazılıysa zaten dogdumuz saat, öleceğimiz saat ve evleneceğimiz kişi, zaten ne konuşsak değişmez, ben ne karar versemde olmayacaksa olmaz.

Ne kadar fesat bir insansınız, k. Valideniz size aldığı her şeyi söylemek zorunda mı? Lafa bakın Allah aşkına benden gelininden önce evi dizmeye başlamış. Sizi ilgilendirmeZ ki isterse her şeyi yeniden alır. Allah sizin azabınızdan korusun onları ne diyim. Bu adamı seviyor gibi gelmediniz bana.

Pardon, hangi azabımdan?
Ben evlenicem diye eve katkı sağlamıyorum, ailemde paranı biriktir diyor, daha geçen ay annem, isteme nişanda takarız diye bilezik aldı, kardeşin baban ayrı takar diye düşünen, kızı ezilmesin küçük düşmesin diyen bi aile, ne azabından bahsediyorsunuz?

Babamın hastane masraflarını bile benden az kazanan kardeşim ödedi geçen ay, ben böyle kısıp yaşarken onların bu davranışına böyle düşünmem mi azap oluyor?

Son düzenleme:
Of ne her seye karışıyor bu kadin. Sizinki dinlemese mesele yok da her lafi dinliyor sanki? Hicbir seyi degistirme gücümüz yoksa ne diye yaşıyoruz...

Ask dedigin şey 20li yaslarin oyunlari. 30 ustunde ister istemez mantikli düşünmeye başlar insan bu cok normal. Evlenecegin kisiyi de düşünerek secmek en iyisi. Hazir dusunebilioken iyice düşün en iyi sen taniosun cocuk degil sonucta gayet de bilinci açık bi sekilde yapiyor her seyi.

Bazı insanların neden evlenemediği gerçekten ortada.38 yaşına gelmiş bunca sene annesine bulaşık makinesi alamamışta evlilik yoluna girince mi aklına gelmiş ? Yersen.

Köprüyü geçmeden yolduğumuz kadar yolalım köprüyü geçtikten sonra da evinde kalırız mantığı var ailede.Vallahi biz sıkışık olduğumuz zar zor borçlarla ev düzdüğümüz halde kardeşine altın bileklik anasına bulaşık makinesi alıyorsa yolarım o adamı.Gitsin başka enayi bulsun.

Tüm maddi konulardan bağımsız bu adamın annesi her şeye karışıyor ve adam da size yetiştiriyor hemen, burada gariplik yok mu ? Sizi bu insanla evlendiğinizle mutlu olacağınıza inandıran şey nedir ? Eşinizin aldığı eve oturdunuz diyelim, kv her kış geleceğiz diyecek bunu kabul edeceğinizi sanmıyorum. Bence her şeyi ortaya dökün, bunlar bunlar olmazsa ben yokum deyin zaten ayrılırsınız diye düşünüyorum.

Bence her şeyi ortaya dökün, bunlar bunlar olmazsa ben yokum deyin zaten ayrılırsınız diye düşünüyorum.

Çok naifsiniz ya. Bu adamla açık açık konuştuktan sonra "tamam aşkım. Tamam balım. Sen nasıl istersen bitanem" diye kadını yatıştırdıktan sonra evlenince "işine gelirse. Anlamlar bu evde yaşayacak. Sen de maaşını bana verecen" demeyeceğini sanmanız çok tatlı.
Bu adam kendine yol arkadaşı, bu aile de kendilerine gelin istemiyorlar. İkinci maaş istiyorlar.

Of aynı babam. Böyle şeylerde siz kızmayın diye hep yalan söyleyecek. Asla ne yalan ne doğru bilemeyeceksiniz. Halbuki hiçbir şey söylemese aman insan kardeşine kırk yılın başı çeyrek, yarım bir sey almış ne olacak yani ama altın aldık yok anam aldı yok kızarsın diye demedim aslında ben aldım ama çeyrek aldım vs vs. Babama çok benzettim valla tarafsız bakamıyorum konuya hiç.

ev almayacak mıydınız ne tatili
Ay çok sinirlendim, kadın bir eve çökmüş size ayrı ev aldıracak. Bu kadınla hayat geçmez.
Ailenizi seçemezsiniz ama ky ve kp yi seçebilirsiniz konu sahibi.
Tatile gitmeyin bence ilişkiyi burda bitirin, adam o tatilde sizi ikna etmeye odaklancak. Ağlıcak, manipüle edicek, bir takım çirkin şeyler.

Sallıyooorrrr….
Onların planı maaşlı gelin olan sen kiraya çıkacaktın. Maaşınla yine kredi ödeyen eşine destek olacaktın. Yine maaşınla her şeye ortak olup beraber eşya alacaktın.
Konu dönüp dolaşıp çalışmana geliyor emin ol. Ondan evlenince yaparsın modundaydı annesi. Senin kiraya çıkmayacağını, ödeyeceği krediye ortak olmayacağını (haneye giren paradan eksiliyor, senin cebinden çıkmasa bile sende ortak oluyorsun, ödediği krediyi düş, aldığı maaş o kadar olacak gibi düşün)
Bu zamana kadar düşünme başka bir evi, sen ayrılınca mı düşündü? gayette o eve göre aldılar eşyaları. Aklın varsa evlenme. Aile çok fırsatçı, oğulları uydum akıllı.

Alnımızda yazılıysa zaten dogdumuz saat, öleceğimiz saat ve evleneceğimiz kişi, zaten ne konuşsak değişmez, ben ne karar versemde olmayacaksa olmaz.

Evlenirsen bu adamla konu aç, kaderdi ne olacak mecburdun, gözlerine perde inmişti diye teselli edelim seni

Ev almayacak mıydınız ne tatili lafından bile ailenin kendi içinde planlarının, senle beraber yeni ev alınması olduğunu net şekilde anlayabilirsin. Sen hem eşinin evlenmeden önce aldığı, ailesinin kaldığı evin kredisine hem de yeni alınacak evin kredisine ortak olacaksın. Açık konuşayım, benden önce alınan evin kredisi eşimin maaşından ödensin istemem. Ona göre geliri düşecek çünkü.
Bu arada hukuki ek bilgi vereyim genel olarak. Evlenmeden önce ev alınmış ise ve kredi ödemeleri evlilik birliği içerisinde ödenmeye devam ettiyse, ödenen kredilerin yarısında sizin hakkınız var. Boşanma durumunda yani. Ödenen kredilerin yarısı eve giren gelirden ödendiği için. Ailesi köylü kurnazlığı yapmaya çalışmasın boşuna. Gerçi çok bi para tutmayabiliyor genelde.

Önemli olan ailenin senin çalışan gelin olmana güvenmeleri. Hayırlısı kader derseniz, hayırsızı gelir bulur sizi. Aklınız var, fikriniz var, evlenip evlenmemeye siz karar verecekseniz. Kaderse yazılan doğumla ölümdür, kalan yaşananları insanlar kendileri seçer, yolunu çizer.

anladım ondan dolayı son konuşmada bana annemler krediyi ödecek dedi, hala hesap peşindeler
Hiç hakkın olmayacak evde boşanma durumunda. Çok dikkat et. Onlar kredi öderken, ya zaten kredi ödüyorlar diyip ailesine yardım ederse ne yapacaksın? Krediyi aile ödüyor, hem eşinden para çıkacak hem senin sıfır hakkın olacak. Bunlar bir şeyler planlıyor. Burnuma pis kokular geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…