• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözünü tutmayan sevgilim ve evlilik planı, sizce ne yapmalıyım?

Bence çok kötü niyetli biri değil ve sizin yaşınız da tekrar tekrar deneyebilmek için genç değil hem yeni tanıştığınız kişiyle ve ailesiyle de bunları yaşamayacağınızın garantisi yok
Ne saćma. Ne demek tekrar denemeye genç değil. Cahil cahil laflar yahu.

Evet orada yasayacaktiniz
Ayrı eviniz olmayacakti, yine ailesi kışları gelip sizinle kalacaktı. Planlarinin bu olduğuna da eminim.
Gecen hafta boyle bir konu vardı forumda. Ex'iniz de once biz evlendikten sonra gelmeceyecekler diyip, sonra her kış ailesini 4-5 ay getirmeyi düşünüyordu kesin
evet o konuyu okuyunca kendimde olanı farkettim. Aslında ilk konuyu açtığımda " eskişehirde onlara kiralık mı bakarız ne yaparız bilmiyorum " demişti. İlerleyen konuşmalarda kiraya çıkmayı düşünür müsün, zamanında lojman da kalmaya tamam demiştine döndü

Daha evlenmeden mal hesabina girmisler ne koparsak kar derdinde, asiri kalitesiz bir aile. Kac tabi, bu adamin neresini sevdin??
Sakinliğini, hiç sinirlendiğini bağırdığını görmedim. Hep olumlu pozitif bakmasını, böyle bi yanı var hayatta şanssızlğı yaşamış, haksızlığa uğramış gibi ondan acıdım inandım sanırım.
Mesela okul biter bitmez işe girmek için askere gitmek zorunda kalmış. Yaşıtları yüksek lisans yapıp daha iyi yerlere gelmişken kendi geride kaldı. Mühendis olmasına rağmen bu zoruna gider ben yapamadım hep der, ailesi ona da acımamış diye düşünmüştüm. İlk işe girip boş bi dairede bi yatak ve bi tabakla aylarca yaşamış çalışmış, şikayet etmeden, bir de şikayet etmeyişini uyumunu sevdim sanırım

Aile zaten tuhaf, mal kaçırır gibi, oğlunu son kez yolmaya çalışır gibi ne koparsak kar gibi bi haller. Ama üzgünüm siz de bana sağlıklı gelmediniz. Onların tavrının aynısı sizde de var siz de daha eşiniz olmadan önceki yılların bile para hesabını yapıyorsunuz. Bu kadar maddiyatçı olmak bana normal gelmiyor. Zaten bir ev almış öyle böyle, adamın birikimi de varmış. Durumu da yine de sizden iyi anladığım kadarıyla, ee? Size yıllardır yaptığı harcamayı kalem kalem açıklayacak değil ya? Canı ister annesine buzdolabı alır, kardeşine altın alır size ne yahu? Sizin de eşyalarınız varmış hem, her şey haphazır evlenilecek diye bir şey mi var. Bir de kendi kızları kirada diye her kız kabul eder sanıyorlar demişsiniz. Yani ben anlayamıyorum bu kafayı ortaklık değil ki evlilik bu. Yani özetle, ben sizi aileyle denk gördüm. Bi sağdan bi soldan adamı darlar durursunuz.

Aile zaten tuhaf, mal kaçırır gibi, oğlunu son kez yolmaya çalışır gibi ne koparsak kar gibi bi haller. Ama üzgünüm siz de bana sağlıklı gelmediniz. Onların tavrının aynısı sizde de var siz de daha eşiniz olmadan önceki yılların bile para hesabını yapıyorsunuz. Bu kadar maddiyatçı olmak bana normal gelmiyor. Zaten bir ev almış öyle böyle, adamın birikimi de varmış. Durumu da yine de sizden iyi anladığım kadarıyla, ee? Size yıllardır yaptığı harcamayı kalem kalem açıklayacak değil ya? Canı ister annesine buzdolabı alır, kardeşine altın alır size ne yahu? Sizin de eşyalarınız varmış hem, her şey haphazır evlenilecek diye bir şey mi var. Bir de kendi kızları kirada diye her kız kabul eder sanıyorlar demişsiniz. Yani ben anlayamıyorum bu kafayı ortaklık değil ki evlilik bu. Yani özetle, ben sizi aileyle denk gördüm. Bi sağdan bi soldan adamı darlar durursunuz.
Durumu benden iyi değil, sorgulamamın sebebi erkek çocuğa neden destek olmadıkları, küçük kız kardeşi evli ve eşine evlenirken erkeğin ailesi ev parası ödemiş. Ama oğullarına evlilik konusunda destek olduklarını hissetmiyorum. Bunu anlamlandıramıyorum, benden dolayı mı yoksa ailenin bakış açısı mı bilmiyorum

Bişey sormak istiyorum, ayrılmak istemiyor gibi düşünmeyin. Sadece ah alıp kimsenin vebaline suçsuz yere girmek istemiyorum. İçimden sadece şu geçiyor, bazen annesini desteklemediği sanki yapmak zorunda, arada kaldığı için yaptığı gibi, bundan nasıl emin olabilirim? yani aslında o da böyle olsun istemiyorsa? o kadar kötü niyetli olabilir mi aklım almıyor, çok saf mı düşünüyorum
Böyle durumlarda en güzeli net iletişim halinde olmak. Bu konuları net şekilde konuşun. Zaten gözden çıkartmışsiniz. Açık açık konuşun karsilikli sizi rahatsız eden durumları da belirtin. Bugün olan evlendikten sonra da olabilir. Tolere edilebilir olmadı sizi kullanip kullanmamasina göre değişir. Niyetinin ne olduğunu öğrenin. Ona göre kararınızı verin

Durumu benden iyi değil, sorgulamamın sebebi erkek çocuğa neden destek olmadıkları, küçük kız kardeşi evli ve eşine evlenirken erkeğin ailesi ev parası ödemiş. Ama oğullarına evlilik konusunda destek olduklarını hissetmiyorum. Bunu anlamlandıramıyorum, benden dolayı mı yoksa ailenin bakış açısı mı bilmiyorum
İyi de her aile evlendirdiği oğluna ev mi alıyor, ben başka ülkede mi yaşıyorum ilhami abi 😅 durumları vardır alırlar yoksa nasıl alacaklar? Ailesiyle beraber mi yaşıyor bilmiyorum oraları ama bir de öyleyse evin ihtiyacını da görebilir bir miktar bence. 20 yaşında evlenen çocuk değilsiniz iki koca insan hayatını birleştirirken ne kadar destek olması gerekiyor emekli yaşlı insanların?

Uzun uzadıya konusmaya gerek yok.
Bi erkek sizinle tanisirken evi varmis, isi varmis, birikimi varmis gibi gösterip
is ciddiye binince ev kayınvalideye gidiyosa borc harc cıkıyorsa bu kisiyi aldatmaktır. Kandırılmaktır.
Ve acık net ayrılma sebebidir. Bu devirde kimse kimseyi maddi yönden kandırma hakkına sahip degil.

Bişey sormak istiyorum, ayrılmak istemiyor gibi düşünmeyin. Sadece ah alıp kimsenin vebaline suçsuz yere girmek istemiyorum. İçimden sadece şu geçiyor, bazen annesini desteklemediği sanki yapmak zorunda, arada kaldığı için yaptığı gibi, bundan nasıl emin olabilirim? yani aslında o da böyle olsun istemiyorsa? o kadar kötü niyetli olabilir mi aklım almıyor, çok saf mı düşünüyorum

Sen kimsenin ahını almıyorsun.Sen başkasının değil kendi istediğin hayatı yaşamalısın.Enayi yerine konulacaksan neden bir ömür böyle bir evliliği kabul edesin.Annesi istediği için ya da arada kalmamak için yapıyorsa bu da başlı başına bir sorun.Evlendikten sonra gözüne daha çok batar ve emin ol çığ gibi büyür sorunlar.Denk değilsiniz.

Merhaba herkese,
Tecrübe ve fikirlerinize ihtiyacım var.

31 yaşındayım, 1.5 yıllık ilişkim var. Geçen eylülde evlilik teklifi aldım ama babamın hastalığından dolayı istemeyi erteledim. Aynı şirkette çalışıyoruz ortak arkadaşlarımız tanıştırdı. Herşey yolunda gidiyordu taki 1 ocak gününe kadar, o gün tatil dönüşü eve geliyorduk. Bir kaç defa annemler seni merak ediyor ziyarete gel diyordu, beni eve bırakırken tekrar dile getirince gidelim dedim.

Ailesi normalde köyde kalıyor ama kışın 4-5 ay oğullarının evine geliyorlar. Köydeki ev sobalıymış, soğukmuş. Evin kredisini hala sevgilim ödüyor. Ben evlenince orada yaşayacağımızı sanarken, kv planları farklıymış.

Oturma sırasında annesine yardım için mutfağa gittim, buzdolabları arızalıydı yeni almışlardı, hayırlı olsun derken, sevgilim geldi büyüktü kapıdan geçmedi vs anlatıyordu ve laf arasında annesi bulaşık makinesini de değiştirdiklerini söyledi. Sevgilimde "aa sana bahsetmedim mi" diye açıklamaya geçti. Beni ilgilendirmiyor ama kv benden -gelininden önce evi dizmeye başlamış. Eski bulaşık makinesinide köye göndermiş. Sonra eve dönerken yolda tekrar "söylemeyi atladım sana" dedi bende "beni ilgilendirmez "dedim.

Şöyle bi detay var,bi hafta önce sevgilimle alışverişte bizde çamaşır ve bulaşık makinesi almıştık. Yeni yıl zamları gelmeden alalım mı diye sorunca tamam demiştim. Ailesiyle yeni buzdolabı bakarken aklına alsak mı fikri gelmiş. Alırken annem de aldı demedi çok net hatırlıyorum.

Eve gelince nedense kötü hissettim, enayi yerine konmuş gibi, çünkü herşeyin üstü kapalıydı. Ailesi beni evliliğe dünden razı görüyordu ve demekki evlenirken herşeyi birlikte yaparlar diye düşünmüşlerdi. Sonra sevgilimin daha önce anlattığı bişeyi hatırladım. Bi defasında iş çıkışı kahve içmeye giderken, iyi bi semtte bi binayı gösterip" bu daireyi çok beğenmiştim ama annemin arkadaşı şimdiden alıp borca girme, ilerde kızla birlikte yaparsınız dedi" ," almadım fiyatı yükseldi" demişti. Sonra fiyatlar daha da yükselmeden gidip parası yeten daireyi almış.

Sevgilimle açıkça konuşmaya karar verdim çünkü bu konudan rahatsız oldum. Kimsenin evinde gözüm yok, ilk işe girdiğim de ailem biraz destek oldu kendime küçükte olsa daire aldım. Tüm eşyalarımı alıp İçini döşedim. Kendi ailem bile kız olmama rağmen paranı biriktir dedi. Sevgilim 38 yaşında, sadece 800bin birikimi olduğunu söylüyor. 23 yaşından beri çalıştığı halde, babasını iflas ettiğini ailesinin bişey yapamadığını söyledi. İflastan sonra bi sürede bankalara borç ödemişler. Anladığım hayatı boyunca ailesine çalıştığı ve evlilik için hiç bir hazırlığı olmadığıydı. Üstüne lojmana çıkalım mı diye sordugunda olur dediğimi hatırlattı. Ben orayı istemiyorum deyince "kiraya çıkarız ikimizde çalışıyoruz, ilk kiraya çıkan evli çift biz olmayız dedi" , istemediğimi söyledim kendi evinin kredisini hemde kiranın nasıl olacağını sordum. Cevapları çok faraziydi ve evlilik konusunda "yolda düzeriz gibi düşünmüştüm" dedi.

Ne diyebilirdim evliliği özetle böyle görüyordu demekki, tozpembe sanıyor, kızkardeşi kirada yaşayınca, sanırım ailece tüm kızlarında oyle kabul edeceğini düşündüler. Bence annesi bu akılları veriyor, ne kadar şüphelensemde basbaya yapısında annecilikte vardı. Geçen kızkardeşinin doğumgününde hediye olarak durduk yere annesi altın bileklik almasını söyleyince gidip altın almıştı. Daha önce alıp almadığını sordum, almamıştı. Sonra ortak arkadaşımızdan duydum annesi sevgilime "evlenince yapamazsın şimdi al" demiş.

Sonuçta ayrılık kararı aldım, uzatmak istemedim. İlk uzun ilişkimdi baya tecrübesizdim. Telefonda salya sümük ağladı " bana bir ay ver " dedi.

ne değişecek dediğimde konuşucam bi çözüm vardır dedi.

Şu an bu süre haftaya doluyor ve ben dün eve bırakırken iş çıkıçı laf arasında sordum, " o konuyu kapattığımızı sanıyordum " dedi ama sen kapatmamışsın deyince tekrar uzatmadım. Kafama takıldı ve bugün akşam telefonda sordum "kapattığımı düşündüre ne" dedim ve cevap şu " gün saydığını bilmiyordum şaşırdım, ben düşünmek için zaman istemiştim"!

Siz olsanız ne yaparsınız, tamamıyla benim hatam bu kadar zaman enerji harcamamalıydım. Baştan ne olduğunu anlayamadım, yanlış mı düşünüyorum lütfen bir yol gösterin:(

Evleneceğiniz adam evlendikten sonra bile kendi oturmadığı evin kredisini ödemeye devam edecekse evlenmesin bir zahmet.
Evlilik sonrası herkes çekirdek aile oluyor kesesi ayrılıyor. Siz kirada otururken başkalarının rahatça oturduğu evin borcunu da ödeyeceksiniz. Sizden istediği bir aylık zaman da sadece oyalama taktiği imiş tavrını değiştirme niyeti yokmuş.
Baştan her şeyi öğrenmeniz çok iyi olmuş. Bir de bu adam için söz nişan masrafına girmediniz durduk yere.

Kizlar bazilarinizin kafalar cok baska ya. Ben gidiyorum bu topic'ten :))
Anne babamdan ayri evim var ve evli degilim. Ama insan biraz ailesine kol kanat germeli. Koyde mi otursun adamin anne babasi?! Nolcakmis kredisini hala oduyorsa, annesi rahat etsin, onlar genc biraz sikinti ceksinler. Haa isine gelmiyor mu kisinin ayrilcak, nitekim konu sahibesi de ayrilmis hayirli olmus iste. Ama sizin dusuncenize gore, kisi buyudu kendi evini kurdu ve artik butun kaynaklarini kendisine yatirmali. Bana cok enteresan geliyor. Ben ailem zor kosullarda otururken rahat edemem bilemiyorum benim sahsi fikrim bu yonde. Ben mesela birine asik olsam (tabii ki mantik da devreye girer) su anki kiralik dairene yerleselim dese ok derim. Ama artik herkes birer prenses, herkes kendi evinde oturacak dogru ya. Ben de tam bi daddy's girl'um 35i gecmis olmama ragmen :)) ama hic boyle prenses hallere giremedik jdjj

Yanlış anlaşılabilirim belki ama dinimizde de denklik diye bir şey var.Erkeğin maddi gücü kadından az olursa büyük sorun.Çok örneğini gördüm çevremde.

Oğlan elden gitmeden ne yapsak kâr olarak bakıyor aile. Temel plan şu, Şu an sevgilinizin yaşadığı evi evlilik sonrası erkek ailesi kışlık olarak kullanacak. Tapunun sevgilinizde olması bir şey ifade etmeyecek. Sizin eviniz de nişanlınızın evi de sizlerin bireysel mülkiyeti ama evlilik sonrası hadi evlerimizi satıp üstünü kredi çekerek büyük ve güzel bir ev alalım deme şansınız ortadan kalkıyor çünkü o evde yaşayan olacak.

Evlilikte kim ne koydu faslında ince hesaplar yapılmasına çok taraftar değilim açıkçası. Adam zamanında ailesine destek olmuş halâ da küçük incelikler yapıyor olabilir bu ayıplanamaz çünkü köşede 800bin gibi ciddi bir birikim olduğundan bahsediyorsunuz. Aynı miktarda birikim sizde de varsa hiç düşünmeden evlilik masrafını sırtlayabilirsiniz. Ha bu durumda 'evim benim kalsın, oradan ona ve birlikte kuracağımız haneye para girmesin' diyorsanız ki hakkınız. Evi kiraya verir kirayı da ihtiyaçları olduğu için babanıza vereceğinizi söylersiniz, babanız gizliden sizin adınıza birikim yapar kirayla. Yarın öbür gün karşılıklı güven sağladığınızda isterseniz bu birikimi kullanırsınız. Bu durum sizi eşit noktaya getirir. Gerisini ona göre planlarsınız.

Ayrıca bu durum sizin için iyi bir turnusol kağıdı olur, gerçek niyetleri sizden faydalanmaksa ev kirasının elden gitmesine sert tepki verir, siz de tekmeyi basarsınız. Eğer değilse evler yokmuş gibi hayatınıza devam edersiniz.

Bu arada sevgişinizin olduğunu söylediğiniz evin tapusu kimin üzerine

Oğlan elden gitmeden ne yapsak kâr olarak bakıyor aile. Temel plan şu, Şu an sevgilinizin yaşadığı evi evlilik sonrası erkek ailesi kışlık olarak kullanacak. Tapunun sevgilinizde olması bir şey ifade etmeyecek. Sizin eviniz de nişanlınızın evi de sizlerin bireysel mülkiyeti ama evlilik sonrası hadi evlerimizi satıp üstünü kredi çekerek büyük ve güzel bir ev alalım deme şansınız ortadan kalkıyor çünkü o evde yaşayan olacak.

Evlilikte kim ne koydu faslında ince hesaplar yapılmasına çok taraftar değilim açıkçası. Adam zamanında ailesine destek olmuş halâ da küçük incelikler yapıyor olabilir bu ayıplanamaz çünkü köşede 800bin gibi ciddi bir birikim olduğundan bahsediyorsunuz. Aynı miktarda birikim sizde de varsa hiç düşünmeden evlilik masrafını sırtlayabilirsiniz. Ha bu durumda 'evim benim kalsın, oradan ona ve birlikte kuracağımız haneye para girmesin' diyorsanız ki hakkınız. Evi kiraya verir kirayı da ihtiyaçları olduğu için babanıza vereceğinizi söylersiniz, babanız gizliden sizin adınıza birikim yapar kirayla. Yarın öbür gün karşılıklı güven sağladığınızda isterseniz bu birikimi kullanırsınız. Bu durum sizi eşit noktaya getirir. Gerisini ona göre planlarsınız.

Ayrıca bu durum sizin için iyi bir turnusol kağıdı olur, gerçek niyetleri sizden faydalanmaksa ev kirasının elden gitmesine sert tepki verir, siz de tekmeyi basarsınız. Eğer değilse evler yokmuş gibi hayatınıza devam edersiniz.

Bu arada sevgişinizin olduğunu söylediğiniz evin tapusu kimin üzerine
istanbul gibi bi şehirde 800bin ciddi bir birikim değil,aslında birikimi az bile çünkü maaşlarımız 100k, yani görüştüğümüzden beri birikim yapmış olsaydı daha fazla çıkardı. Neye harcadığı umrumda değil ilgilendirmez ama daha geçen yıl babasının yine borcu çıktı 60 bin, hastane masrafı oldu 70 kusür, hepsini o ödüyor. Diğer kardeş sadece seyirci, ailenin keyfi yerinde, sonuç sadece biz kavga ediyoruz.

Kizlar bazilarinizin kafalar cok baska ya. Ben gidiyorum bu topic'ten :))
Anne babamdan ayri evim var ve evli degilim. Ama insan biraz ailesine kol kanat germeli. Koyde mi otursun adamin anne babasi?! Nolcakmis kredisini hala oduyorsa, annesi rahat etsin, onlar genc biraz sikinti ceksinler. Haa isine gelmiyor mu kisinin ayrilcak, nitekim konu sahibesi de ayrilmis hayirli olmus iste. Ama sizin dusuncenize gore, kisi buyudu kendi evini kurdu ve artik butun kaynaklarini kendisine yatirmali. Bana cok enteresan geliyor. Ben ailem zor kosullarda otururken rahat edemem bilemiyorum benim sahsi fikrim bu yonde. Ben mesela birine asik olsam (tabii ki mantik da devreye girer) su anki kiralik dairene yerleselim dese ok derim. Ama artik herkes birer prenses, herkes kendi evinde oturacak dogru ya. Ben de tam bi daddy's girl'um 35i gecmis olmama ragmen :)) ama hic boyle prenses hallere giremedik jdjj
Koydeki evlerine dogalgaz baglatsinlar, konu sahibi ve sevgilisi yardim etsin. Ama kalkip ben kopek gibi calisacagim, sonra gelip ben sikinti cekecegim bir de benim calisip kazandigim para ile millet sefa surecekse o konu bambaska. Ben bu noktada benim annem babam yok mu? Onlara da ev alalim krediyi biz odeyelim de diyebilirim. Hep bana hep bana olmaz.
Ayrica da evlendikten sonra para keseleri ayrilir. Herkes ayagini yorganina gore uzatir. Sirf yaslandigimda bana baksin diye cocuk yaptiysam da ben kendi anneligimi sorgularim. Bu konularin icine tabikide hastalik ya da cok acil durumlar girmiyor. Bu noktalarda genis aile uyeleri birbirine yardim eder. Onun disinda, artik cekirdek aile olarak kendi geleceklerini dusunup ona gore hareket etmeleri lazim. Iki gun sonra cocuk olacak, o zaman ne yapacaksiniz. Kalkip siz bu evden cikin benim cocugum oldu ben oturcam diyebilecek misiniz? Yoksa cocugunuz ile cile cekmeye devam mi edeceksiniz. Ya da para vermeyi kesecek misiniz? Para veremeyiz, ben cocuguma ayakkabi alacam mi diyeceksiniz yoksa cocugunuzun ayakkabisi eksik mi olacak?
Bunun adi prenses halleri degil. Bunun adi gelecegi gorup ona gore onceden hazirligini yapmak

istanbul gibi bi şehirde 800bin ciddi bir birikim değil,aslında birikimi az bile çünkü maaşlarımız 100k, yani görüştüğümüzden beri birikim yapmış olsaydı daha fazla çıkardı. Neye harcadığı umrumda değil ilgilendirmez ama daha geçen yıl babasının yine borcu çıktı 60 bin, hastane masrafı oldu 70 kusür, hepsini o ödüyor. Diğer kardeş sadece seyirci, ailenin keyfi yerinde, sonuç sadece biz kavga ediyoruz.
Allah kazancınıza bereket versin. Bu söyledikleriniz sıkıntılı şeyler. Oturup enine boyuna konuşmalı ve evlendikten sonra nasıl bir para politikası izleyeceğinizi iyi belirlemeniz lazım.

Hastaneye harcanan 70bine takılmak ya da 800bin birikimin az olması biraz fazla hesapçı geldi bana ama borç kapatma ya da düzenli para gönderme gibi şeyler büyük sıkıntıdır. Bu konularda netleşmelisiniz. İçinize sinecek çözüm bulamıyorsanız uzatmadan ayırın yollarınızı.

Allah kazancınıza bereket versin. Bu söyledikleriniz sıkıntılı şeyler. Oturup enine boyuna konuşmalı ve evlendikten sonra nasıl bir para politikası izleyeceğinizi iyi belirlemeniz lazım.

Hastaneye harcanan 70bine takılmak ya da 800bin birikimin az olması biraz fazla hesapçı geldi bana ama borç kapatma ya da düzenli para gönderme gibi şeyler büyük sıkıntıdır. Bu konularda netleşmelisiniz. İçinize sinecek çözüm bulamıyorsanız uzatmadan ayırın yollarınızı.

Siz süre verip sonra hiçbir şey olmamış gibi görüşmeye devam ettiyseniz adamın da konu kapandı sanması normal. Al sana bir ay git herşeyi olması gerektiği gibi yoluna koy öyle gel demeliydiniz.
Anne evlenmeden ne koparabilirsem kar diye düşünüyor ama en azından evlenince gelinin bunlara izin vermeyeceğinin de farkında bu da bişey diyelim 😄 kötünün iyisi gibi bişey…
38 yaşında bir adam ne diye kalkıp sevgilisine “ bu evi alacaktım da bilmem kim evlenince karınla alırsın ortak ödersiniz” “ annem altın al evlenince alamazsın” dedi diye anlatır. Bu tarz söylemler bir iki hadi üç kez olsun ama sonrasında suyu bulandırır.
Evlilik planı yaptığım, beraber çeyiz düzdüğüm adam bir zahmet ailesine aldığı 60 bin liralık buzdolabını bilmem kaç bin liralık bulaşık makinasını söylesin bana yaa o kadar da değil sanki annesi tatlı yapacakken şerbete şeker olmadığını farketmiş bakkala gönderip aldırmış gibi anlatmasın bana.
Madem ayrılmayı düşünüyorsunuz açık açık konuşun, istediklerinizi, beklentilerinizi, ailelerle görüşme sıklığına kadar ne istiyorsanız anlatın öyle yolunuza bakın.

Back