- 5 Ekim 2020
- 13.430
- 36.057
- 548
- 36
keşke prenses diyen erkeklerin aslında kendi egolarını kapatmak için böyle yaptıklarını anlasalar. adam karısı iş hayatında başarılı olur diye korkuyor, süslü laflarla bunu örtmeye çalışıyor.
iyide senin tespitin yanlış burda sürüyle esiyle ev esyalarını dügünü kendi yapan ama kaynanası ayyy biz yaptık ettik diye anlattıgını yazan gelinlrle dolu o iş öyle olmuyo
borcla harcla evlilk olmaz canım iki ailede tasın atına elini sokucak ben sevmem öyle genvcler en güzel zamanlarını kredi cekerek borc ödeyerek aileler ne yapıyo bu zamana kadar cok merak ediyorum yani
o yuzden ailele dedigin dügünü yapıcak arkadas yok öyle ben okuttun buyuttum cocugu 200 bin kredi cekince hosuna mı gidicek yani
işte mesafa koyucaksınız diyosun da ya erkek koymazsa ne yapıcan hem dügünü kız erkek kenid yapıcak borc harc hemde erkek ailesi lök diye gelicek oturucak oglumun evi dicek emin ol hic bisey yapmayan ailelerin cogunlugu öyledir
esya istemeyen aman tefavu gösteren gelinler her zaman daha fazla ezilmistir
ogluna dügün yapmak destek olmak anan baba görevi o zaman tutucak bi yerini cocuk yapmıcak yani
kız tarafı olarak düşün kızın var mis gibi yetistirdin her zaman yanındasın maddi manevi desteksin eee cıbılın biri gelsin gel simdi biz kredi cekelim dügün yapalım yok yaaaa
gecin bunları yani aman düzgün olsun o olsun bu olsun tabıkı iyi bi adam olucak ama parasız hayat yok arkadasım kimse hayal dünyasında yasamasın kızını okut ögretmen mühendis o bu yap sonra uyanıgın biri gelsin gelll birlkte yapalım yok yaaaaaaaaa
Evlenirken eşimin ailesinden hiç bişey beklemedim, pek te bişey yapmadılar...Öyle söylediğiniz gibi filan da ezilmedim...Ailemde okuttuk öğretmen yaptık hey heyy yapacaksınız kızımıza deme di..İki yıllık evliyim kimse de gelip evime kurulmadı, iki yılda kayınvalidem gelip bi dört gün kaldı sadece farklı şehirdeyiz diye...Parasız hayat yok bunu bende biliyorum o yüzden kendim ve sevgilim atanmadan evlenmedik bekledik...Aileler den bekleyeceksek ooo işte orda başlıyor esas sorunlar..İsteyen kıymetli oluyor safsatalarına da inanmam ne yazık ki.işte mesafa koyucaksınız diyosun da ya erkek koymazsa ne yapıcan hem dügünü kız erkek kenid yapıcak borc harc hemde erkek ailesi lök diye gelicek oturucak oglumun evi dicek emin ol hic bisey yapmayan ailelerin cogunlugu öyledir
ogluna dügün yapmak destek olmak anan baba görevi o zaman tutucak bi yerini cocuk yapmıcak yani
kız tarafı olarak düşün kızın var mis gibi yetistirdin her zaman yanındasın maddi manevi desteksin eee cıbılın biri gelsin gel simdi biz kredi cekelim dügün yapalım yok yaaaa
gecin bunları yani aman düzgün olsun o olsun bu olsun tabıkı iyi bi adam olucak ama parasız hayat yok arkadasım kimse hayal dünyasında yasamasın kızını okut ögretmen mühendis o bu yap sonra uyanıgın biri gelsin gelll birlkte yapalım yok yaaaaaaaaa
işte mesafa koyucaksınız diyosun da ya erkek koymazsa ne yapıcan hem dügünü kız erkek kenid yapıcak borc harc hemde erkek ailesi lök diye gelicek oturucak oglumun evi dicek emin ol hic bisey yapmayan ailelerin cogunlugu öyledir
Evlenirken eşimin ailesinden hiç bişey beklemedim, pek te bişey yapmadılar...Öyle söylediğiniz gibi filan da ezilmedim...Ailemde okuttuk öğretmen yaptık hey heyy yapacaksınız kızımıza deme di..İki yıllık evliyim kimse de gelip evime kurulmadı, iki yılda kayınvalidem gelip bi dört gün kaldı sadece farklı şehirdeyiz diye...Parasız hayat yok bunu bende biliyorum o yüzden kendim ve sevgilim atanmadan evlenmedik bekledik...Aileler den bekleyeceksek ooo işte orda başlıyor esas sorunlar..İsteyen kıymetli oluyor safsatalarına da inanmam ne yazık ki.
Zaten kızını okutanlar yapmıyor bu hesapları. Nerde vizyonsuz, okumamış, evde zengin koca beklemiş gelin adayları varsa onlar yapıyor. Mesela ben de dahil hiç bir okumuş meslek sahibi arkadaşım böyle hesaplar yapmadı. Öyle kredi çekmeye de gerek yok, ne kadar ekmek o kadar köfte. Ama okumamış, evde koca bekleyen kimi gördüysem altından eşyaya her şeyin en alasını istediler. Çünkü kendi değerlerini öyle yükseltmeye çalışıyorlar galiba. Sonuç olarak evlenirken aileden beklenti içinde olanları hiç anlamıyorum, anlamayacağım da. Herkes başının çaresine bakacak, kendine güvenmeyen yola çıkmayacak. Karı koca çalışıp hayat yoluna öyle girecekler. Ayar oluyorum böyle bulunmaz hint kumaşı gibi kendini yüceltenlere, evlenip de kayınvalidesini kapıdan koymayıp mesafe olayını komple silmek olarak algılayanlara. ( not: son cümlemin ne konuyla ne de konu sahibiyle alakası yok. Yorumlar arasında gördüğüm ama birebir asla mevzu konuşmayacağım birinin yazdıklarına istinaden yazdım)Evlenirken eşimin ailesinden hiç bişey beklemedim, pek te bişey yapmadılar...Öyle söylediğiniz gibi filan da ezilmedim...Ailemde okuttuk öğretmen yaptık hey heyy yapacaksınız kızımıza deme di..İki yıllık evliyim kimse de gelip evime kurulmadı, iki yılda kayınvalidem gelip bi dört gün kaldı sadece farklı şehirdeyiz diye...Parasız hayat yok bunu bende biliyorum o yüzden kendim ve sevgilim atanmadan evlenmedik bekledik...Aileler den bekleyeceksek ooo işte orda başlıyor esas sorunlar..İsteyen kıymetli oluyor safsatalarına da inanmam ne yazık ki.
Hani gençler en güzel zamanlarını kredi cekerek, borç ödeyerek gecirmesin demişsiniz ya, peki bu aileler hayata eziyet çekmeye mi geldiler merak ediyorum. Onlar da ölünce mi rahat edecekler, nasıl olacak bu işler? Muhtemelen bu mesaja cevap yazmayacaksiniz ama merakımi keşke giderseniziyide senin tespitin yanlış burda sürüyle esiyle ev esyalarını dügünü kendi yapan ama kaynanası ayyy biz yaptık ettik diye anlattıgını yazan gelinlrle dolu o iş öyle olmuyo
borcla harcla evlilk olmaz canım iki ailede tasın atına elini sokucak ben sevmem öyle genvcler en güzel zamanlarını kredi cekerek borc ödeyerek aileler ne yapıyo bu zamana kadar cok merak ediyorum yani
o yuzden ailele dedigin dügünü yapıcak arkadas yok öyle ben okuttun buyuttum cocugu 200 bin kredi cekince hosuna mı gidicek yani
Hani gençler en güzel zamanlarını kredi cekerek, borç ödeyerek gecirmesin demişsiniz ya, peki bu aileler hayata eziyet çekmeye mi geldiler merak ediyorum. Onlar da ölünce mi rahat edecekler, nasıl olacak bu işler? Muhtemelen bu mesaja cevap yazmayacaksiniz ama merakımi keşke giderseniz
Aynen öyle sanki yaşamdaki tek gayeleri çocuklarının düğünlerini yapmak, torunlarına bakmak vs (kk da bu da bazı uyeler tarafından mecbur goruluyordu) :)anne baba çocuğunun kulu ve kölesidir, gelin zinhar sultandır. onların rahatı için gerekirse merdiven silmeli ama gene de gençlere borç ödetmemelilerdir çünkü onların bu hayatta başka yaşam hakları yoktur :)
dfgklşkşdd
Aynen öyle sanki yaşamdaki tek gayeleri çocuklarının düğünlerini yapmak, torunlarına bakmak vs (kk da bu da bazı uyeler tarafından mecbur goruluyordu) :)
Olurda bir gün çocuğum olursa eğitimi için elimden geleni yapmaya çalışırım. İş güç sahibi olduktan sonra maddi durumum iyiyse yardım etmek isterim elbette. Ama imkanım yoksa da borclanmam. O yaşa kadar okutmusum, bı zahmet kendileri çalışsınlar ödesinler.
Nedendir bilmem ama alintilamis olduğum yorumdaki zihniyette olan insanlara da genellikle anlayışli eş ailesi denk geliyor. Keşke herkese dengi insan denk gelse :)
7 evi var şuyu var buyu var, e varsa sana ne?ya siz cidden içeriğini bilmeden nasıl böyle konuşabiliyorsunuz? Karşı taraf düğünü önemsemediği için mobilya nın neredeyse çoğunu biz alıyoruz. Hatıra kalması için kameramana kadar bizde. Demeye çalıştığım şeyi anlamak bu kadar zormu. Ailesinin alt katında oturacağız biz ve ev yıkık dökük. 7 tane evleri var. Arsaları var. Hiçbirini satsınlar demiyorum. Durumu yoktur diyenler için söylüyorum. Dükkandaki çoğu şeyi kendi elleriyle yaptılar. O kadar büyük bir para gitmedi ve hesap tutacak olursak bizim harcayacağımızdan azdır. Yani kimse çıkıp siz naptınız ki demesin. Sömürüyısunuz demesin. Biz onlarla bazı şeyleri başta konuştuk. Sonradan döndüler. İlla bu şekilde hesap tutmam lazım galiba. Daha çok ayrıntı var. Şurda yazdığım 2 3 cümleyle yargılamayın. Sevgilime bu konuda laf etmiyorum. Ailesine gelince ben baştan çok zorlanırsanız önemli değil dedim. Kendileri yaparız ederiz diyip şuan herşeyi sevgilimin üstüne yüklüyorlar.
Bence sözlünün ailesi biz herşeyi yaparız vs. derken ailecek hallederiz demek istediler. Onların oğlu olduğu için onu ayrı tutmuyorlar. Yani senin ailenin yapmasına gerek yok diye anladım. Sözlün ve babası karşılayacak masrafları.Çünkü konu 7 tane evleri olması değildi. böyle deseydim zaten yine kötü olurdum. Konu dükkana vs çok para gitmediği için çoğu şeyide biz yapmayı düşünüyoruz. Yaparız ederiz diyip herşey az çok planlandıktan sonra bi anda sevgilimin üstüne kalmasıydı. Zengin yada durumları kötü olsun. Yapamıcaksa yapamıcam demeleri lazımdı. bizde on agöre davranırdık. Ve birde herkes sen çalış destek ol demiş. Ben çok istedim ama bana erkek arkadaşım dükkanda bana yardım et hem beraber oluruz hemde elemana ekstra para vermeyiz dediği için daha mantıklı Geldi. Konuyu açarken daha detaylı vermem gerekiyor olabilir. Ama ne olursa olsun onların arkasından konuşuyormuş gibi hissettim. Çok kötü şeylere girmek istemedim. Şuan mecbur kaldım çünkü paragöz doyumsuz görgüsüz herşeyi duydum.
Tekrar söylüyorum dükkan ayrı düğün ayrı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?