• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve ailesi

zaten aman parası olmayan kızımı gelin almasın kafasında bir aile kızını okutmaz öyle merak etmeyin :) keza vizyon sahibi, evladının ayakları üstünde duran bir birey olmasını isteyen aileler kızlarını meslek sahibi yapar.

kadınlar satılık mal değildir. ha adam hapçıdır, serseridir kimse kızını vermez. ama çalışkan adama da "ailesi düğün yapmıyor, borç çekmeyin yorulma" diyen ailenin kendi amacı da ortadadır.
parası olmayan degil mevzu iki kisinin esit sartlarda evlenmesi tabiki okutucaksın kız erkek o zaman cocuk yapmıcak kime kusura bakmasın yani sorumluluk ailede baslar kızda olsa yardım edicek erkek te olsa

aile neden var insanların geneli neden mutsuz cünkü evlenirken tek basına yada 2 kisi zorluga girip kredi cekiyolar en az 5 sene dügün borcu ödüyolar eee hani gezip eglenmeye evlendik yaa parasız mutluluk olmaz aylık 2000 beyaz esya bprcu ödücene toplar yazın yurt dısına gider gezer yani

burda ailelerde suc buluyorum yazan arkadasın cocugun ailesi belli cırt

iyi de sozlunuzun isi gucu yokmus adamlar is kurmuslar ellerinde olani verip. daha nereden para bulup size masraf yapsinlar? yaratsinlar mi?

7 evleri var durumlari iyi diyorsunuz e o zaman nisanliniz niye zaten ellerindeki parayi verdiler diyor? cevirmeye calistiniz ama olmadi. rahat birakin insanlari. evlenebiliyorsaniz kendiniz evlenin.

parası olmayan degil mevzu iki kisinin esit sartlarda evlenmesi tabiki okutucaksın kız erkek o zaman cocuk yapmıcak kime kusura bakmasın yani sorumluluk ailede baslar kızda olsa yardım edicek erkek te olsa

aile neden var insanların geneli neden mutsuz cünkü evlenirken tek basına yada 2 kisi zorluga girip kredi cekiyolar en az 5 sene dügün borcu ödüyolar eee hani gezip eglenmeye evlendik yaa parasız mutluluk olmaz aylık 2000 beyaz esya bprcu ödücene toplar yazın yurt dısına gider gezer yani

limoncu ne diyosun sen iki kisi evlenip sevisecek diye yasli basli anneleri evde tas mi kemirsin? yurt disi tatiliymis. birakin bunlari ya uc kurusluk paranizla kac kere yurt disina ciktiniz? twitterda orda burda bir iki kisiyi gordunuz dugun yapmadik yurt disina ciktik diye hemen yurt disi sevdalisi oldunuz basimiza.

iki insan evlenmeyi biliyorsa bir zahmet borcunu da kendisi odesin. iki tarafin ailesi de zengindir amenna orada bunlar hic konusulmaz zaten. ama insanlarin bogazina cokup de kendine masraf yaptirip sonra yurt disina cikmayi dusunmek ne alaka? herkesi bi ana dogurdu dimi seninle evleniyor diye kimseye bi iyilik yapmadin yani birakin su erkek tarafi yapar klisesini.

Ablacım sen niye düz mantık yapmıyorsun bi zahmet 5 senelik kadar düğün borcu yapmazsın her şeyden geri kalmamak adına pahalı eşya düğün yapmazsın asgari düzeyde harcama yaparsın dimi? Bilmem anlar mısın? Sanmıyorum. Sen çalışmıyordun dimi ilerde çocuğunu hangi parayla evlendircen bakalım :işsiz:

7 evi var şuyu var buyu var, e varsa sana ne?
Sen mi çalışıp aldın?
Sen mi emeğini ortaya koyup ter döktün? Yoo.
Ee o zaman?
Adamlar hiçbirşey yapmasa sizi kira masrafından kurtarıyorlarmış, bunun için bile minnet etmeniz gerekirken yaptığınıza bakın. Sömürüyorsunuz diyenlere de birşey demiyorum ki bence haklılar. Hadi onların ailesi hayırsız (?), sizin aileniz yapsın o zaman herşeyi. Ne dersiniz?

Adamlar varyemez değil ki, koskoca ev veriyorlar, üstüne iş kuruyorlar. Böyle görmemiş, aç bir insan evladı için çok bile ev veriyorsun üstüne ee hani altın yok mu diyor. Şaka gibi.

iyide senin tespitin yanlış burda sürüyle esiyle ev esyalarını dügünü kendi yapan ama kaynanası ayyy biz yaptık ettik diye anlattıgını yazan gelinlrle dolu o iş öyle olmuyo

borcla harcla evlilk olmaz canım iki ailede tasın atına elini sokucak ben sevmem öyle genvcler en güzel zamanlarını kredi cekerek borc ödeyerek aileler ne yapıyo bu zamana kadar cok merak ediyorum yani

o yuzden ailele dedigin dügünü yapıcak arkadas yok öyle ben okuttun buyuttum cocugu 200 bin kredi cekince hosuna mı gidicek yani

Ablacım adamlar ev veriyor zaten, iş kuruyor. Canlarını mı çıkarıp versinler daha? Ev veren birine onu da ver bunu da ver dersen sonunda ittir git seninle mi ugrasicam der yani.

Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Esiniz ne uzerine dukkani var,isi Yolunda gidecekmi bu onemli

Daha ortada söz bile yok ama yapılan hesap kitabın haddi hesabı kalmamış maşallah. Sizin mesleğiniz, işiniz nedir? Kenarda ne kadar birikiminiz var kendinize ait? Hadi söz oldu nişan oldu ciddi ciddi evleniyorsunuz diyelim, karşı tarafın ailesi ile de yeniden bu konuları konuştunuz. Siz ve aileniz ne kadar destek olacak?

Ailesi ile aramız iyi demişsiniz ne güzel ama erkek aileleri son raddeye kadar oğullarının kız arkadaşını, ilişkisini fazla ciddiye almazlar. Yani oğlum olsa ve henüz sözlenmiş bile değilse ben oğlumu evlendirmek için herhangi bir planlama yapmam bütçe de ayırmam. Önceliğim olmaz. Ciddi ciddi nişanlanmış şu tarihlerde evlenmek istiyoruz derler o zaman gündemime girer.

Belki de aile uğraşıp iş kurdukları oğluna işsiz güçsüz bir kariyeri, vasfı olmayan gelin istemiyordur ki haksız sayılmazlar. Kusura bakmayın ama iş hayatında olmayan, para kazanmanın zorluğunu bilmeyen, bu bilinçte olmayan ne kadar kadın varsa aynı sizin söylediklerinizi söylüyor, sizin gibi düşünüyor. Mesela düğün ayrı iş ayrı demeniz gibi. Taki mecburi demeniz gibi.

Kırık dökük ev verdiler demişsiniz ama kiradan kurtuldunuz aslında. İşte bunun anlamını sadece para kazanmanın ne demek olduğunu bilenler bilir.

borcla harcla evlilk olmaz canım iki ailede tasın atına elini sokucak ben sevmem öyle genvcler en güzel zamanlarını kredi cekerek borc ödeyerek aileler ne yapıyo bu zamana kadar cok merak ediyorum yani
Aynen canım gençler o genç yaşlarında kredi altına giremeyecek kadar naif ve paşalar ama aileler öyle mi tam çocukları evlenip rahata erecekleri ve kendilerine maddi manevi vakit ayıracaklafı dönemde varını yoğunu çocuğunun düğünü için dökmeliler. Oldu valla, aileler ev versin araba versin evlenince rahatsız etmesin aman gelip gitmesin ölünce de bütün mirasa çocuklar konsun. Bu çocuklar hep hazır yesin hiç kendi düğünleri için çabalamasın. Yok öyle, 2 kişi evlenmeye karar veriyorsa herşeyim pek ala kendisi yapabilir evlenmek isteyen kendi düğününü kendi yapsın gidip kan emici gibi aileyi zorlamasın.

Eşimin ailesinde söz kesilirken tepsiye para koymak vs. gibi adetler yoktu mesela. Ama ailem aşırı değer veriyordu böyle şeylere. Ertesi gün çıkardım ben verdim, o telaşta iletişim kuramamışlar diye. Ama bu durumu ne eşim bildi, ne de ailem.
Düğünü, evi, eşyayı eşim kendisi yaptı, ailesinden yardım görmedi, göremedi. Hatta evlerinden birini istiyor şimdi babası, ver gitsin dedim. Çünkü o ev babasının söz hediyesiydi.
Birbirinizi tölare edebilmelisiniz. Yeri geldi, nişan bohçası için bana para gönderdi, kendi nişan bohçamı ben yaptım. Ama ailemden birçok kişi bunu bilmedi. İki aile arasında köprüyü kuramazsanız ilişkinize yansır.

limoncu ne diyosun sen iki kisi evlenip sevisecek diye yasli basli anneleri evde tas mi kemirsin? yurt disi tatiliymis. birakin bunlari ya uc kurusluk paranizla kac kere yurt disina ciktiniz? twitterda orda burda bir iki kisiyi gordunuz dugun yapmadik yurt disina ciktik diye hemen yurt disi sevdalisi oldunuz basimiza.

iki insan evlenmeyi biliyorsa bir zahmet borcunu da kendisi odesin. iki tarafin ailesi de zengindir amenna orada bunlar hic konusulmaz zaten. ama insanlarin bogazina cokup de kendine masraf yaptirip sonra yurt disina cikmayi dusunmek ne alaka? herkesi bi ana dogurdu dimi seninle evleniyor diye kimseye bi iyilik yapmadin yani birakin su erkek tarafi yapar klisesini.
hay ağzına sağlıkkkkk :KK200:

o zaman herkes gücünün yettiği eşyayı alsın :) hem dört dörtlük evim olsun hem herşeyi yapayım olmuyor.
sizinle tartışmaya girilecek birşey yok zaten belli. ben beni üniversite bitene dek 16 sene okutmuş aileme hadi bi de tüm ev eşyalarımı düzün diyemem. onların emeklerini düşünürüm.
kendime de yakıştıramam artık emekli olmuş insanlara bi de beni 4 4 lük evlendirin demeyi, kendi gelirim varken.
ha ödeme yapmayı gözü yemeyen insan zaten evlenmesin. yok öyle herşeyi anam babam yapsın ben de yayılıp avrupa gezeyim :) vicdanı olan yapmaz bunu.

Ablacım sen niye düz mantık yapmıyorsun bi zahmet 5 senelik kadar düğün borcu yapmazsın her şeyden geri kalmamak adına pahalı eşya düğün yapmazsın asgari düzeyde harcama yaparsın dimi? Bilmem anlar mısın? Sanmıyorum. Sen çalışmıyordun dimi ilerde çocuğunu hangi parayla evlendircen bakalım :işsiz:

kv sinin parası ile olabilir. bu böyle nesiller boyu geriye gidebilir mesela.
torun istemiyorduysa oğluşunu evlendirmeyeydi elektracım

Ablacım adamlar ev veriyor zaten, iş kuruyor. Canlarını mı çıkarıp versinler daha? Ev veren birine onu da ver bunu da ver dersen sonunda ittir git seninle mi ugrasicam der yani.

öyle bir ortadoğu zihniyeti ki, bu yüzden kızlar kendilerine 2-3 hediye alan adamlara, birkaç parça eşya alan ailelere kanıp mutsuz evlilikler yapıyorlar.
çünkü mutluluk bunlarda diye kodlanmış genetiklere resmen.

Aynen canım gençler o genç yaşlarında kredi altına giremeyecek kadar naif ve paşalar ama aileler öyle mi tam çocukları evlenip rahata erecekleri ve kendilerine maddi manevi vakit ayıracaklafı dönemde varını yoğunu çocuğunun düğünü için dökmeliler. Oldu valla, aileler ev versin araba versin evlenince rahatsız etmesin aman gelip gitmesin ölünce de bütün mirasa çocuklar konsun. Bu çocuklar hep hazır yesin hiç kendi düğünleri için çabalamasın. Yok öyle, 2 kişi evlenmeye karar veriyorsa herşeyim pek ala kendisi yapabilir evlenmek isteyen kendi düğününü kendi yapsın gidip kan emici gibi aileyi zorlamasın.

Katıldım

Hatta aile 2-3 binlik emekli maaşına da kredi çekip geline takı alsın

Çorbaya kuru ekmek doğrar yerler krediyi öderken de

Gençler borçlu olmasın deyip 50-60 yaş bandındaki insanları borçlandırmanın mantığını anlayamayacağım

öyle bir ortadoğu zihniyeti ki, bu yüzden kızlar kendilerine 2-3 hediye alan adamlara, birkaç parça eşya alan ailelere kanıp mutsuz evlilikler yapıyorlar.
çünkü mutluluk bunlarda diye kodlanmış genetiklere resmen.
Bence okumamış meslek yok para kazanmak nedir bilmeyen kızlarımız işte böyle parayla kendilerini değerli hissediyor başka neyle ego tatmini yaşayacak kocanın parasıyla kocanın ailesinin gücüyle🤦‍♀️ MissCherryBlossom MissCherryBlossom un dediği gibi görmemiş kızlarla evlenmeyeceksin yoksa başa bela alırsın

Katıldım

Hatta aile 2-3 binlik emekli maaşına da kredi çekip geline takı alsın

Çorbaya kuru ekmek doğrar yerler krediyi öderken de

Gençler borçlu olmasın deyip 50-60 yaş bandındaki insanları borçlandırmanın mantığını anlayamayacağım

aa lütfen, mantık yeni evli çiftin yurtdışında gezmesi..

Bence okumamış meslek yok para kazanmak nedir bilmeyen kızlarımız işte böyle parayla kendilerini değerli hissediyor başka neyle ego tatmini yaşayacak kocanın parasıyla kocanın ailesinin gücüyle🤦‍♀️ MissCherryBlossom MissCherryBlossom un dediği gibi görmemiş kızlarla evlenmeyeceksin yoksa başa bela alırsın

ben geri kafalıyım heralde. evlenmek beraber hayat kurmak değil mi ? emeğin olmadan hazıra konmak hiçbir paylaşımın olmaması demek bence. geri dönüp şunu eşyayı da şöyle aldık diyemedikten sonra sadece o eşyayı kullanmak onu değerli yapmaz ki.

kv sinin parası ile olabilir. bu böyle nesiller boyu geriye gidebilir mesela.
torun istemiyorduysa oğluşunu evlendirmeyeydi elektracım
geçenlerde gene böyle bir konu vardı orda bir üye markalı ayakkabı kıyafet almasın anne baba biriktirsinler oğullarına demişti ha ha ha.kölelik rejiminden beter.anne baba olarak tek hayat amacımız ilerdeki gelinimizin mutluluğu huzuru rahat yaşaması :rolleyes:

Back