• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve ailesi

ama konudaki anlatılanla bu açıklama birbirinden farklı. söz verdiler ama sonra döndüler diye 1-2 cümle ekleyebilirdiniz.
yani burada akıl danışmak istiyorsanız önemli detayları vermeniz lazım.
sizin konudan anlaşılan ben istiyorum onlar yapmıyor. o zaman da yorumlar başka oluyor. kimse aklınızı okuyamaz, hayatınızı da bilmiyoruz doğal olarak.
Sizde haklısınız. Demeye çalıştığım şeyi anlatabildiğimi düşünmüştüm.

işte ben olsam derim ki bu kız daha en başta zordan korktu, su koyuverdi, demek ki ona güvenemem. hayat bu, çok zengin diye gidersin 2 sene sonra iflas eder. o zaman boşanacak mı insan ?
Evet boşanır. Arkasına bile bakmaz. Hemde bunu kim yaptırıyor biliyor musunuz kızın ailesi. Baska zengin birini bulup onunla evlenmesi içinde ön ayak bile oluyorlar. Ve bunu yapan kızın ailesi öğretmen. Okumus olmakla falanda alakası yok yani. Tanıdığım bir öğretmen komşumun 3 kızı vardı, ikisini kendi bulduğu zengin aileyle evlendirdi. Küçük kız isyan edip kendisi buldu, sanki el kızı evleniyor gibi ellerini çektiler. Büyük olanın eşi batınca hemen kızı ve torunu apar topar eve getirdiler ayrılacaksın diye. Allahtan çocuk işini gücünü toparladı ama birdaha bunların evine adım atmadı

Eğer sözlünüzün ailesi şunları şunları yaparız deyip sözlerinden vazgeçtilerse aileniz onlarla açık açık konuşmalı. Kim ne yapacak masraflar bütçeler hesaplanmalı.

düğün çöpe giden para ama iş önemli. işsiz olsun ama o parayla dillere destan bir düğün olsun bunu mu isterdiniz ?

Evet boşanır. Arkasına bile bakmaz. Hemde bunu kim yaptırıyor biliyor musunuz kızın ailesi. Baska zengin birini bulup onunla evlenmesi içinde ön ayak bile oluyorlar. Ve bunu yapan kızın ailesi öğretmen. Okumus olmakla falanda alakası yok yani. Tanıdığım bir öğretmen komşumun 3 kızı vardı, ikisini kendi bulduğu zengin aileyle evlendirdi. Küçük kız isyan edip kendisi buldu, sanki el kızı evleniyor gibi ellerini çektiler. Büyük olanın eşi batınca hemen kızı ve torunu apar topar eve getirdiler ayrılacaksın diye. Allahtan çocuk işini gücünü toparladı ama birdaha bunların evine adım atmadı

valla benim ailem bana hep eli ekmek tutan çalışkan birini bul diyor. para gerçekten geçici. bir an var bir an yok.
çalışkansa ama illa evi döndürür. önemli olan o.

ya siz cidden içeriğini bilmeden nasıl böyle konuşabiliyorsunuz? Karşı taraf düğünü önemsemediği için mobilya nın neredeyse çoğunu biz alıyoruz. Hatıra kalması için kameramana kadar bizde. Demeye çalıştığım şeyi anlamak bu kadar zormu. Ailesinin alt katında oturacağız biz ve ev yıkık dökük. 7 tane evleri var. Arsaları var. Hiçbirini satsınlar demiyorum. Durumu yoktur diyenler için söylüyorum. Dükkandaki çoğu şeyi kendi elleriyle yaptılar. O kadar büyük bir para gitmedi ve hesap tutacak olursak bizim harcayacağımızdan azdır. Yani kimse çıkıp siz naptınız ki demesin. Sömürüyısunuz demesin. Biz onlarla bazı şeyleri başta konuştuk. Sonradan döndüler. İlla bu şekilde hesap tutmam lazım galiba. Daha çok ayrıntı var. Şurda yazdığım 2 3 cümleyle yargılamayın. Sevgilime bu konuda laf etmiyorum. Ailesine gelince ben baştan çok zorlanırsanız önemli değil dedim. Kendileri yaparız ederiz diyip şuan herşeyi sevgilimin üstüne yüklüyorlar.
Sevgiliniz damat olduğu için onun üzerine yüklüyorlardır. İsterse 7 değil 70 tane evleri olur, beraber çalışıp almadıysanız söz hakkınız yok. Verdikleri evi beğenmediyseniz kiralık binlerce ev var. Ama derseniz ki sözlerinden döndüler güvenilmezler, siz de sözü bozun o halde.

7 tane evleri neden konuya yazmadınız

Yani dükkana yardım ediyorlar dedi cümlesinden sonra bu ÖNEMSİZ ayrıntıyı neden atladınız
Çünkü konu 7 tane evleri olması değildi. böyle deseydim zaten yine kötü olurdum. Konu dükkana vs çok para gitmediği için çoğu şeyide biz yapmayı düşünüyoruz. Yaparız ederiz diyip herşey az çok planlandıktan sonra bi anda sevgilimin üstüne kalmasıydı. Zengin yada durumları kötü olsun. Yapamıcaksa yapamıcam demeleri lazımdı. bizde on agöre davranırdık. Ve birde herkes sen çalış destek ol demiş. Ben çok istedim ama bana erkek arkadaşım dükkanda bana yardım et hem beraber oluruz hemde elemana ekstra para vermeyiz dediği için daha mantıklı Geldi. Konuyu açarken daha detaylı vermem gerekiyor olabilir. Ama ne olursa olsun onların arkasından konuşuyormuş gibi hissettim. Çok kötü şeylere girmek istemedim. Şuan mecbur kaldım çünkü paragöz doyumsuz görgüsüz herşeyi duydum.

valla benim ailem bana hep eli ekmek tutan çalışkan birini bul diyor. para gerçekten geçici. bir an var bir an yok.
çalışkansa ama illa evi döndürür. önemli olan o.
Tabiki oyle, doğru olanda o zaten. Çalışmayı sevsin, çoğu kişinin evlenirken evi olmuyor. (Daha gencecik insanların şu zamanda nasıl olsun) Bizimde öyleydi sonra çalıştık kazandık aldık bir ev

ya siz cidden içeriğini bilmeden nasıl böyle konuşabiliyorsunuz? Karşı taraf düğünü önemsemediği için mobilya nın neredeyse çoğunu biz alıyoruz. Hatıra kalması için kameramana kadar bizde. Demeye çalıştığım şeyi anlamak bu kadar zormu. Ailesinin alt katında oturacağız biz ve ev yıkık dökük. 7 tane evleri var. Arsaları var. Hiçbirini satsınlar demiyorum. Durumu yoktur diyenler için söylüyorum. Dükkandaki çoğu şeyi kendi elleriyle yaptılar. O kadar büyük bir para gitmedi ve hesap tutacak olursak bizim harcayacağımızdan azdır. Yani kimse çıkıp siz naptınız ki demesin. Sömürüyısunuz demesin. Biz onlarla bazı şeyleri başta konuştuk. Sonradan döndüler. İlla bu şekilde hesap tutmam lazım galiba. Daha çok ayrıntı var. Şurda yazdığım 2 3 cümleyle yargılamayın. Sevgilime bu konuda laf etmiyorum. Ailesine gelince ben baştan çok zorlanırsanız önemli değil dedim. Kendileri yaparız ederiz diyip şuan herşeyi sevgilimin üstüne yüklüyorlar.
Kamerayıda tutsaydılar tühhh :işsiz: Yeni bilgide geldi ev verilmiş. Yıkık mı yaptırın ne var? Kira mı vericeksiniz hayır. Zaten her şeyi sizin yapmanız gerekiyor anormal bir durum yok. Evlenen sizsiniz onlar değil. 7 tane evleri varmış sizi niye enterese ediyor. Evler oğullarının bile değilken sizi niye ilgilendiriyor varsa var onlara ait sizene:işsiz: Allah aşkına ne yaptınız merak ettim

Sevgiliniz damat olduğu için onun üzerine yüklüyorlardır. İsterse 7 değil 70 tane evleri olur, beraber çalışıp almadıysanız söz hakkınız yok. Verdikleri evi beğenmediyseniz kiralık binlerce ev var. Ama derseniz ki sözlerinden döndüler güvenilmezler, siz de sözü bozun o halde.
Ben orda özellikle belirttim. Ev sayısını söyleme sebebim hak talep ettiğim için değil. Durumları yoktur diyenler içindi diye. Anlamak istemiyorsunuz galiba. Erkek arkadaşım güvenimi sarsmış olsaydı hiç düşünmez bitirirdim. Ama şuan ailesiyle ilgili şeyleri ona yüklemek yanlış geliyor.

Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Son sorunuza cevap vereyim. Düşünce yapınız çok yalnış. Daha sizi gelip ailenizden istemeyen bir ailenin size düğünde takıp takmayacakları, ve ortada olmayan düğün ve eşyaları için dert edinmişsiniz. İki insan karşılıklı anlaşsın evlensin bence o zaman kurduğunuz yuvada kimseye söz düşmez. Yoksa kaynanam şunu dedi o böyle dedi vs çok konu açılıyor.

Bakıyorsun büyütüyorsun iş sahibi yapıyorsun yetiyor mu? Hayır tabi ki daha sözü bile yapılmamış düğün meraklısı kız arkadaş oturup arkandan benim şatafatımı karşılamamaları garip değil mi diye soruyor..

Ben orda özellikle belirttim. Ev sayısını söyleme sebebim hak talep ettiğim için değil. Durumları yoktur diyenler içindi diye. Anlamak istemiyorsunuz galiba. Erkek arkadaşım güvenimi sarsmış olsaydı hiç düşünmez bitirirdim. Ama şuan ailesiyle ilgili şeyleri ona yüklemek yanlış geliyor.
Zorla aldırırsanız da mutluluk getirecek mi sizce? Söz vermişler ama belki hesaplarını bilemediler, vazgeçtiler, bir şey oldu yani şu an o parayı size harcamak istemiyorlar. Neyse diyip kendiniz harcama yapabilirsiniz ya da bitirebilirsiniz. Başka çözüm var mı?

Kamerayıda tutsaydılar tühhh :işsiz: Yeni bilgide geldi ev verilmiş. Yıkık mı yaptırın ne var? Kira mı vericeksiniz hayır. Zaten her şeyisizin yapmanız gerekiyor anormal bir durum yok. Evlenen sizsiniz onlar değil. 7 tane evleri varmış sizi niye enterese ediyor. Evler oğullarının bile değilken sizi niye ilgilendiriyor varsa var onlara ait sizene:işsiz: Allah aşkına ne yatınız merak ettim
Allah Allah şaka mısınız ya. Ben zaten zenginler onda gözüm var demedim. Herkes durumları yoktur dükkana tonla para harcanmış dediği için belirttim. Eğer konum o olsaydı ilk başta çok zenginler bize hiçbişey vermiyorlar derdim. Benim konum biz onlara hiçbişey demeden yaparız ederiz dendi herşey ona göre planlandı. Sevgilim ona göre düşündü. Şuanda çektiler herşeyi. Baştan yapamıcaz denilseydi zaten kimse yapacaksın diye tutturmazdı.

Son sorunuza cevap vereyim. Düşünce yapınız çok yalnış. Daha sizi gelip ailenizden istemeyen bir ailenin size düğünde takıp takmayacakları, ve ortada olmayan düğün ve eşyaları için dert edinmişsiniz. İki insan karşılıklı anlaşsın evlensin bence o zaman kurduğunuz yuvada kimseye söz düşmez. Yoksa kaynanam şunu dedi o böyle dedi vs çok konu açılıyor.

ee ama aileler konuşmuş başta takı tukuyu, istemeden neden konuşmuşlar ki o zaman acaba. konu ilginçleşiyor gittikçe.

Neden bilip bilmeden genelleme yaparsınız anlamam. Sevgilim şuana kadar üniversite olsun askerlik olsun herşeyi kendi halletmiş. Yeri gelmiş evin temizliğine kadar yapmış. Ailesi ile gayet aram iyi. Sadece herşey sevgilime yüklenirse yapısından dolayı çok strese giriyor. Daha birçok ayrıntı var. Benimde stres olmam gayet Doğal. Bende biliyorum bunların kuruntu olduğunu ama bunu başkalarından duymak istiyor bazen insan. Bu kadar net ve sert olmanıza gerek yok.

Burada da durumu olmayan aile imajı var

Yani aile nerede ise karun kadar zengin ama askerlikte, okulda çocuklarına harçlık vermemiş ama şimdi dükkan açmış

Ne dükkanı bu ucuza hemen açılıvermiş ama eleman yerine sizin çalışacağınız

Neden bilip bilmeden genelleme yaparsınız anlamam. Sevgilim şuana kadar üniversite olsun askerlik olsun herşeyi kendi halletmiş. Yeri gelmiş evin temizliğine kadar yapmış. Ailesi ile gayet aram iyi. Sadece herşey sevgilime yüklenirse yapısından dolayı çok strese giriyor. Daha birçok ayrıntı var. Benimde stres olmam gayet Doğal. Bende biliyorum bunların kuruntu olduğunu ama bunu başkalarından duymak istiyor bazen insan. Bu kadar net ve sert olmanıza gerek yok.

Evin temizligini yapmak lütüfmüymüs? Eh elbette bir zahmet kendi basina asker gitsin zaten? Anne babasi elinimi tutsun?

Yani mereak ettigim, bu denklemde sen ne getiriyorsun? Sadece yatak oda takimimi? Adam daha yeni is kurmus ki buda destek ile ve sen evlenmekten konusuyorsun. Yani bir dur, önce o is yeri bakalim dönecekmi? Corona zamani ne olacagi belli degil. O is yerin dikis tutmasi için adam (akilli ise) cok çalisip zaman harcamasi gerekiyor. Bu sartlarda niye nasil evlenilsin?

Ve tekrar lütfen bir erkegin evi temizlemesini lütüf olarak görme. Bu sekilde evliliktede kötü alistirip adam is bölümü bilmez ve sen ev islerinde bogulup kalirsin.

Zorla aldırırsanız da mutluluk getirecek mi sizce? Söz vermişler ama belki hesaplarını bilemediler, vazgeçtiler, bir şey oldu yani şu an o parayı size harcamak istemiyorlar. Neyse diyip kendiniz harcama yapabilirsiniz ya da bitirebilirsiniz. Başka çözüm var mı?
Ben ne dedimki? Ben sadece bu konuya canım çok sıkıldığı için birileriyle konuşmak istedim. Nasıl düşünmeliyiz kafam karışmıştı. Bu kadar acımasız olunacağını bilseydim gerek kalmazdı

Allah Allah şaka mısınız ya. Ben zaten zenginler onda gözüm var demedim. Herkes durumları yoktur dükkana tonla para harcanmış dediği için belirttim. Eğer konum o olsaydı ilk başta çok zenginler bize hiçbişey vermiyorlar derdim. Benim konum biz onlara hiçbişey demeden yaparız ederiz dendi herşey ona göre planlandı. Sevgilim ona göre düşündü. Şuanda çektiler herşeyi. Baştan yapamıcaz denilseydi zaten kimse yapacaksın diye tutturmazdı.
Sevgiliniz ben yapıcam demiş bende diyorum ki ailesine laf söylemek size düşmedi. Hem ev verilmiş iş için para vermişler dimi. Gerisinide yaptırmak yüzsüzce değil mi? Ben başka bir soruda sordum sizin aileniz ne yaptı ?

Back