• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve ailesi

Burada da durumu olmayan aile imajı var

Yani aile nerede ise karun kadar zengin ama askerlikte, okulda çocuklarına harçlık vermemiş ama şimdi dükkan açmış

Ne dükkanı bu ucuza hemen açılıvermiş ama eleman yerine sizin çalışacağınız
Durumj olmayan aile imajı tam olarak nerde? Hani şu ihtimal olamaz mı işiyle gücüyle o kadar meşgulki küçükken evini ihmal etmek zorunda kalmış ve evdekiler yemeği temizliği üstlenmiş. Büyüdükten sonrada çocuklar sürekli kendi kendilerine bişey yapmaya alıştığı için işinin başına geçip parasını biriktirmiş ve heryerde idare etmiş falan. Geçmişte kim olursa olsun o kadar işe adarsan kendini bugün tabiki meyvelerini yersin. İkisi çok başka konular. Ve ayrıca aileside hiçbirşeye para harcamak istemediği için olabildiğince kendileri yapmış herşeyi. Maddi durumlarının şuanda iyi olmasının sebeplerinden biride budur zaten. Bize destek olamayacaklarsa söylenecekti açık açık. Güven verilmicekti.

Evin temizligini yapmak lütüfmüymüs? Eh elbette bir zahmet kendi basina asker gitsin zaten? Anne babasi elinimi tutsun?

Yani mereak ettigim, bu denklemde sen ne getiriyorsun? Sadece yatak oda takimimi? Adam daha yeni is kurmus ki buda destek ile ve sen evlenmekten konusuyorsun. Yani bir dur, önce o is yeri bakalim dönecekmi? Corona zamani ne olacagi belli degil. O is yerin dikis tutmasi için adam (akilli ise) cok çalisip zaman harcamasi gerekiyor. Bu sartlarda niye nasil evlenilsin?

Ve tekrar lütfen bir erkegin evi temizlemesini lütüf olarak görme. Bu sekilde evliliktede kötü alistirip adam is bölümü bilmez ve sen ev islerinde bogulup kalirsin.
Bende zaten lütuf olarak görmedim. Dediğim şeyin kötü tarafını buluyorsunuz. Her zaman kendi idare etti. Ve orda hep ailesinden geçiniyorlar dendiği için öyle söyledim. Bir kız hakkında konuşuyor olsaydık ve hep ailesi yardım ediyor denilseydi yine ben herşeyi kendisi yaptı derdim. Bu erkek yada kız olduğu için değil. Bizler çocukken çoğumuzum evinde annelerimiz olurdu. Daha bişeyin farkında olmadığımız için çoğu şey annemize kalırdı. O çocukken bile mecburiyetten herşeyini kendisi yapmış. Lafı başka yerlere çekmeyin.

Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce

Burada ailenin sözü vs yok

Aile de kendi de elinden gelen ile dükkan açtı

Bu cümlenin tercümesi gelirlerini bu işe ayırdılar şeklindedir

Aile söz verse “ailen sana düğünde destek olacak mı” diye tekrar sorulmaz hele stres oluyor diye dertleniyorsam hiç sormam

Hepsini geçtim adam “bütün paralarını dükkana veriyorlar” demiş, yani öyle taşan bir zenginlik hala ortada yok

Düğün ayrı iş ayrı vs diye yazacaksınız ama verilen sözden hiç bahsetmeyeceksiniz

Gerekirse taşlanın ama konunun metni ile ilerideki sayfalar tezat olmasın

Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Tamam işte düğün ayrı düğün senle müstakbel eşinin problemi ana baba olmadan ev kuramayan da evlenmesin bir zahmet

T Tuba Gok , sevgili elektra elektra size çok güzel bir soru sormuş. Siz ve aileniz evlenirken ne yapacaksınız eviniz için?
son cevaplarına
Burada ailenin sözü vs yok

Aile de kendi de elinden gelen ile dükkan açtı

Bu cümlenin tercümesi gelirlerini bu işe ayırdılar şeklindedir

Aile söz verse “ailen sana düğünde destek olacak mı” diye tekrar sorulmaz hele stres oluyor diye dertleniyorsam hiç sormam

Hepsini geçtim adam “bütün paralarını dükkana veriyorlar” demiş, yani öyle taşan bir zenginlik hala ortada yok

Düğün ayrı iş ayrı vs diye yazacaksınız ama verilen sözden hiç bahsetmeyeceksiniz

Gerekirse taşlanın ama konunun metni ile ilerideki sayfalar tezat olmasın
Ailen sana düğünde destek olacak
mı diye sormanın sebebi dün kayınvalidem bana oğlum yapar artık herşeyi dediği için konu tekrar açıldı. Bütün paralarını dükkana veriyorlar cümleside bana ait değil sevgilime ait ve oda tabi ailesini kötülemek istemez. Ve son olarak biz herşeyi konuşurken dükkan açılacaktı. Bunu bile bile yaparız ederiz dediler. Ve şuan dükkanu yaptıkları için laf ediyorlar azda olsa. Dükkan ayrı düğün ayrı cümlesinde sorun olduğunu düşünmüyorum. Dükkana katkıları çok oldu Allah razı olsun. Ama bize çıkıp biz düğüne fazla destek olamıcam diyebilirlerdi. Dükkanı yaptık zaten gibi cümlelere gerek yok. Tekrar söylüyorum dükkan ayrı düğün ayrı.

Takıyı kendime harcamıyorum zaten. Evlendikten sonra herhangi bir zor durumda kenarda dursunlar diye var.
durumum yokken borca harca girip zor günler için takı almam şahsen. zaten zor durumdayım , ne diye ileriki günler için şimdiden ihtiyacım yokken daha da eksiye düşeyim? durumunuz olur paranız artmıştır dersiniz ki altına yatıralım,ileride bize kötü gün parası olur,buna tamamım. ama zaten durumunuz yok,ev eşyası almak bile zorken takı alalım lazım olur demek biraz kendini kandırmak bence...
Herkes düğün şartmı demiş ama düğün sürecinden bahsediliyor zaten. Eşyası evi takısı bunlar mecburi ve şu dönemlerde herşey tavan yaptı. Sadece düğün salonu gelinlikle bitmiyor işte.
ya siz cidden içeriğini bilmeden nasıl böyle konuşabiliyorsunuz? Karşı taraf düğünü önemsemediği için mobilya nın neredeyse çoğunu biz alıyoruz. Hatıra kalması için kameramana kadar bizde. Demeye çalıştığım şeyi anlamak bu kadar zormu. Ailesinin alt katında oturacağız biz ve ev yıkık dökük. 7 tane evleri var. Arsaları var. Hiçbirini satsınlar demiyorum. Durumu yoktur diyenler için söylüyorum. Dükkandaki çoğu şeyi kendi elleriyle yaptılar. O kadar büyük bir para gitmedi ve hesap tutacak olursak bizim harcayacağımızdan azdır. Yani kimse çıkıp siz naptınız ki demesin. Sömürüyısunuz demesin. Biz onlarla bazı şeyleri başta konuştuk. Sonradan döndüler. İlla bu şekilde hesap tutmam lazım galiba. Daha çok ayrıntı var. Şurda yazdığım 2 3 cümleyle yargılamayın. Sevgilime bu konuda laf etmiyorum. Ailesine gelince ben baştan çok zorlanırsanız önemli değil dedim. Kendileri yaparız ederiz diyip şuan herşeyi sevgilimin üstüne yüklüyorlar.
valla yine fikrim değişmedi. gerçekten neyse ne. siz ve nişanlınız evlenecek olan kişilersiniz. isterse AİLELER karun kadar zengin olsun, sizi bağlamaz çünkü söz hakkınız yok. maddi açıdan kendinizi hazır hissetmiyorsanız evlenmeyin. başkalarından beklentiye girip karşılık alamayınca üzülüyorsunuz çünkü.

burada evleri falan varken karşı tarafın,oğullarına destek olmadığından bahsetmişsiniz galiba. zorunda değiller diyorsunuz ama biz şu yazıları okurken beklentiye girdiğinizi anlıyoruz açıkçası.

sevgilinize iş kurmuşlar,biraz bekleyin,işi otursun,toparlansın. sonra evlenin. borçla evlenince sonra hiç istediğim hayatı yaşamıyorum,kocam beni hiçbir yere götürmüyor,hiçbir şey almıyor,eltimde var bende yok vb. kavgalar çıkıyor sonra.

bir de o iş yerinde ücretsiz eleman olarak mı çalışacaksınız yardım için? gerçekten mi?

bence normal bir işe girin ve bütçeye katkıda bulunun.

yazdıklarımız size sert geliyor evet ama sonradan pişman olmayın diye yazıyoruz. sizi tanımayız etmeyiz,buraya yorum yazınca para da kazanmıyoruz. dediğim gibi tek derdimiz iş işten geçmeden size yardımcı olabilmek.

durumum yokken borca harca girip zor günler için takı almam şahsen. zaten zor durumdayım , ne diye ileriki günler için şimdiden ihtiyacım yokken daha da eksiye düşeyim? durumunuz olur paranız artmıştır dersiniz ki altına yatıralım,ileride bize kötü gün parası olur,buna tamamım. ama zaten durumunuz yok,ev eşyası almak bile zorken takı alalım lazım olur demek biraz kendini kandırmak bence...

valla yine fikrim değişmedi. gerçekten neyse ne. siz ve nişanlınız evlenecek olan kişilersiniz. isterse AİLELER karun kadar zengin olsun, sizi bağlamaz çünkü söz hakkınız yok. maddi açıdan kendinizi hazır hissetmiyorsanız evlenmeyin. başkalarından beklentiye girip karşılık alamayınca üzülüyorsunuz çünkü.

burada evleri falan varken karşı tarafın,oğullarına destek olmadığından bahsetmişsiniz galiba. zorunda değiller diyorsunuz ama biz şu yazıları okurken beklentiye girdiğinizi anlıyoruz açıkçası.

sevgilinize iş kurmuşlar,biraz bekleyin,işi otursun,toparlansın. sonra evlenin. borçla evlenince sonra hiç istediğim hayatı yaşamıyorum,kocam beni hiçbir yere götürmüyor,hiçbir şey almıyor,eltimde var bende yok vb. kavgalar çıkıyor sonra.

bir de o iş yerinde ücretsiz eleman olarak mı çalışacaksınız yardım için? gerçekten mi?

bence normal bir işe girin ve bütçeye katkıda bulunun.

yazdıklarımız size sert geliyor evet ama sonradan pişman olmayın diye yazıyoruz. sizi tanımayız etmeyiz,buraya yorum yazınca para da kazanmıyoruz. dediğim gibi tek derdimiz iş işten geçmeden size yardımcı olabilmek.
Gerçekten beklentilerimi bitirmiştim. Ama onlar başta çok güzel konuştu. Farkında olmadan sırtımı vermişim gibi oldu. Bir insanı rahatlatıp sonra şaka yaptım demek giib bişey yani.

Gerçekten beklentilerimi bitirmiştim. Ama onlar başta çok güzel konuştu. Farkında olmadan sırtımı vermişim gibi oldu. Bir insanı rahatlatıp sonra şaka yaptım demek giib bişey yani.
Ben size soru sordum ama net bir cevap alamadım daha çok mobilya aldık diye genel bir yazınız var. Neler yaptınız ? Bir yazsanız. Hem nisan ayında sözlencez yazmışsınız yasaklar varken bir anda nasıl sözlendinizde bu konular konuşuldu ?

Ben size soru sordum ama net bir cevap alamadım daha çok mobilya aldık diye genel bir yazınız var. Neler yaptınız ? Bir yazsanız. Hem nisan ayında sözlencez yazmışsınız yasaklar varken bir anda nasıl sözlendinizde bu konular konuşuldu ?
Sözlenmedik. 2 hafta sonra isteme olacak. Yaptık ettik diye konuşmadım. Ama biz zaten yapacağımızı söyleyeceğiz ki çoğunu biliyorlar. Mesela oturma odası yatak odası mutfak. Sadece salon onlarda. Söz isteme bize ait. Fotoğraf çekimi bize ait. Düğün bu gidişle olmaz zaten koronadan dolayı. Kına gibi yakınlarımla bir eğlence yaparsam oda bize ait. Çok bişey kalmıyor yani. Evde tutmuyoruz. Takı konusuda biz zaten miktarını yine onlara bıraktık. Ailem ilerde iyiliğim için takılmasını istiyor. Ve biraz düşünürseniz bende bir insanım verilen sözler uçtu gitti yinede onları zor durumda bırakmamak için ailemi herşeye ikna ettim. Onlarda benim için bu kadarını yapabilirler.

Ben
Kendi dünya görüşüm bu
Aile eğer Çocugunu donanımlı kılmış ve de evlat artık kendi parasını kazanıyorsa düğünü kişinin kendi yapmalı diye düşünüyorum.
Ben kadın oldugum halde evlenirken Hersey imi kendim yaptım ailem kıyafetlerini giydi nikaha geldi o derece.
Erkek kardeşlerim de aynı böyle yaptı.
Genclerin imkanı olmaz ev kurulur tabi (yeni gelin evlerinde gördüğümüz şıkır şıkır evlerden değil elbette. Gücü yetmeyen ailesi yapan kişi de artık olana razı olma lı bence).

Sözlenmedik. 2 hafta sonra isteme olacak. Yaptık ettik diye konuşmadım. Ama biz zaten yapacağımızı söyleyeceğiz ki çoğunu biliyorlar. Mesela oturma odası yatak odası mutfak. Sadece salon onlarda. Söz isteme bize ait. Fotoğraf çekimi bize ait. Düğün bu gidişle olmaz zaten koronadan dolayı. Kına gibi yakınlarımla bir eğlence yaparsam oda bize ait. Çok bişey kalmıyor yani. Evde tutmuyoruz. Takı konusuda biz zaten miktarını yine onlara bıraktık. Ailem ilerde iyiliğim için takılmasını istiyor. Ve biraz düşünürseniz bende bir insanım verilen sözler uçtu gitti yinede onları zor durumda bırakmamak için ailemi herşeye ikna ettim. Onlarda benim için bu kadarını yapabilirler.
Yatak odası beyaz eşyalar elektrıklı ev aletleri bla bla kına nişan kıza aittir zaten bunları senin yapman gerek. Daha isteme olmamış ama ne hikmetse bunlar konuşulmuş yersen. İnsanlar ev vermiş iş yeri açmış dahasını istemek yüzsüzlüğün başka boyutu kusura bakmayın. Yapması gerek sevgiliniz ailesi değil ev şu bu bile yapmak zorunda değillerdi. Ama yapmışlar. Neyse daha fazla yazamayacağım çok farklı bir kafa yapınız var

Bu olaylar nasıl bu kadar karışıyor ben anlayamıyorum. Olay çok basit sözlünüzle ya da neyse sevgilinizle el ele verip yapıcaksınız herşeyi olduğu kadar, eş ailesi de diyelim yardım etti el attı ne ala yok yapmadı beklemeyeceksiniz...Söz verdi baştan yaparız dedi ama yapmadı “ demek ki çok sözüne güvenilcek insanlar değil” şeklinde düşünüp mesafe koyacaksınız.. Burada gördükçe erkek evlat sahibi olmaya korkar oluyorum oysa ki çok severim erkek çocukları:))

Yatak odası beyaz eşyalar elektrıklı ev aletleri bla bla kına nişan kıza aittir zaten bunları senin yapman gerek. Daha isteme olmamış ama ne hikmetse bunlar konuşulmuş yersen. İnsanlar ev vermiş iş yeri açmış dahasını istemek yüzsüzlüğün başka boyutu kusura bakmayın. Yapması gerek sevgiliniz ailesi değil ev şu bu bile yapmak zorunda değillerdi. Ama yapmışlar. Neyse daha fazla yazamayacağım çok farklı bir kafa yapınız var
Ben burda zaten yaptıklarımı övmedim. Burada eleştirenler siz hiçbişey yapmıyorsunuzdır veya onların durumu yoktur. Dükkana çok para gitmiştir gibi şeyler söylediğiniz için bunların açıklamasını yaptım. Biz uzun zamandır konuştuğumuz için aileler de tanıştığı için söz olmadan da bu konuların üstünden geçebildik. Bencede birdaha yazmayın sadece eleştirmek için yazıyorsunuz. Olayları başta eksik göstermiş olabilirim. Baştan bakmaya çalışsaydın anlardınız

Destek olan( düğün masraflarını karşılayan) aile demek ileride evinizin içine karışmaya daha en başında hak kazanmış aile demek. O yüzden ne yapabiliyorsanız sevgilinizle birlikte yapın. Ki kimsenin ileride size söyleyebileceği tek bir söz karışabileceği herhangi bir durum olmasın. Bu arada eş ailesini de evliliği de gözünüzde büyütmeyin. Evlendikten sonra daha iyi anlayacaksınız bazı şeyleri. Evlilik başlı başına zor ve sabır gerektiren bir bağlılık. Kim sizin için ne yapıyorsa o kadar konuşma hakkı görüyor kendinde. Maalesef bu işler böyle
iyide senin tespitin yanlış burda sürüyle esiyle ev esyalarını dügünü kendi yapan ama kaynanası ayyy biz yaptık ettik diye anlattıgını yazan gelinlrle dolu o iş öyle olmuyo

borcla harcla evlilk olmaz canım iki ailede tasın atına elini sokucak ben sevmem öyle genvcler en güzel zamanlarını kredi cekerek borc ödeyerek aileler ne yapıyo bu zamana kadar cok merak ediyorum yani

o yuzden ailele dedigin dügünü yapıcak arkadas yok öyle ben okuttun buyuttum cocugu 200 bin kredi cekince hosuna mı gidicek yani

Bu olaylar nasıl bu kadar karışıyor ben anlayamıyorum. Olay çok basit sözlünüzle ya da neyse sevgilinizle el ele verip yapıcaksınız herşeyi olduğu kadar, eş ailesi de diyelim yardım etti el attı ne ala yok yapmadı beklemeyeceksiniz...Söz verdi baştan yaparız dedi ama yapmadı “ demek ki çok sözüne güvenilcek insanlar değil” şeklinde düşünüp mesafe koyacaksınız.. Burada gördükçe erkek evlat sahibi olmaya korkar oluyorum oysa ki çok severim erkek çocukları:))
Gerçekten dediğiniz gibiymiş. O söz verse bile benim biz hallederiz demem lazımmış. Bende bazı yerlerde yanlış düşünebiliyorum.

işte mesafa koyucaksınız diyosun da ya erkek koymazsa ne yapıcan hem dügünü kız erkek kenid yapıcak borc harc hemde erkek ailesi lök diye gelicek oturucak oglumun evi dicek emin ol hic bisey yapmayan ailelerin cogunlugu öyledir

esya istemeyen aman tefavu gösteren gelinler her zaman daha fazla ezilmistir

ogluna dügün yapmak destek olmak anan baba görevi o zaman tutucak bi yerini cocuk yapmıcak yani

kız tarafı olarak düşün kızın var mis gibi yetistirdin her zaman yanındasın maddi manevi desteksin eee cıbılın biri gelsin gel simdi biz kredi cekelim dügün yapalım yok yaaaa

gecin bunları yani aman düzgün olsun o olsun bu olsun tabıkı iyi bi adam olucak ama parasız hayat yok arkadasım kimse hayal dünyasında yasamasın kızını okut ögretmen mühendis o bu yap sonra uyanıgın biri gelsin gelll birlkte yapalım yok yaaaaaaaaa

Ben burda zaten yaptıklarımı övmedim. Burada eleştirenler siz hiçbişey yapmıyorsunuzdır veya onların durumu yoktur. Dükkana çok para gitmiştir gibi şeyler söylediğiniz için bunların açıklamasını yaptım. Biz uzun zamandır konuştuğumuz için aileler de tanıştığı için söz olmadan da bu konuların üstünden geçebildik. Bencede birdaha yazmayın sadece eleştirmek için yazıyorsunuz. Olayları başta eksik göstermiş olabilirim. Baştan bakmaya çalışsaydın anlardınız
Eksik mi hiçbir şeyi doğru yazmadınız ki :KK53: Baştan mı bakmaya çalışcaktık bunu sözlü değilken bile sözlüyüm diye yazan mı söylüyor? Siz bence her şeyi isteyin o adamda salak değilse yoluna vizyon sahibi biriyle bakar

Eksik mi hiçbir şeyi doğru yazmadınız ki :KK53: Baştan mı bakmaya çalışcaktık bunu sözlü değilken bile sözlüyüm diye yazan mı söylüyor? Siz bence her şeyi isteyin o adamda salak değilse yoluna vizyon sahibi biriyle bakar
Ahahhaha şurda 2 hafta kalmış neden acaba? Ailelerimiz bile sözlü diye tanıtırken size düşmez o kısmı

Back