• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve ailesi/ yardım edin arkadaşlar

Kendine yazık etme, yolun başındayken geleceini düşün. Şimdi başta sana ve ailene bu şekilde davranan bir aile ileride neler yapmaz Sözlün her ne kadar iyi de olsa annesini dinleyen biri belli ve bu daha da ilerleyecek. Yarın öbür gün çocuğun olunca bu durumlar canını daha çok yakar ve ailene karşı olan davranışları zoruna gider, ses çıkaramazsın karşı tarafta üzerine gelir kullanır yıpratır seni. Yapma

Resmen bencillik
İleride size öyle davranacaklarsa madem mutlu bir evlilik yapmayı umarak bir yola girmenin bir anlamı yok.
Ayrılın veya devam edin diye yönlendirmemiz yanlış olur ama pek umutlu görmedim..

Merhaba arkadaşlar,
Ben ve erkek arkadaşım yaklaşık 4 senedir beraberiz.farklı şehirlerde ailelerimiz. Yazın da sözümüz oldu. Söz tarihini erkek arkadaşım ile birlikte kararlaştırdık ailesi ailemi bir kez bile aramadılar. Söze bir hafta kala dedeleri rahatsız olduğu için annesi sözü ertelemek istediğini söyledi. Fakat bir tarih vermeden. Dedesi bu arada yaşlı ve uzun süredir yatalak. Son anda ortaya çıkan bir durum değil. Biz de bu yüzden erkek arkadaşım ile tartıştık ben belirli olmayan bir tarihe erteletmek istemedim. Evde tanışma ve kız isteme oldu. Erkek arkadaşım bu yüzden bana ve aileme karşı tavır aldı. Anlayışsız olduğumuz için ilerde bize öyle davranacakmış. Aileler farklı kültürden , ailesi kapalı bizim aile açık görüşlü. Söz gecesi evde huzursuz bir ortam vardı. Yinede yüzükleri taktık. Tam 1 hafta sonra erkek arkadaşım memlekete gitti. Benim ve kız kardeşimin söz gecesi topuklu ayakkabı giymesine, (Evde giyilen alçak topluluklardan yemin ederim) yaklaşık 20 kişi Evde biz vardık yakın akraba kalabalık olmamıza laf söylemişler. Daha önce tanışmaya gelmediler bile. Nişan yapmak istemediler.onlarda düğün dernek olmazmış. Uzaktan gel git yapamazlarmış. Aramız 4 saat. Annesi annemi sözden sonra aramadı. Ben 1 hafta sonra aradığımda oğlunun daha düğün yapmaya hazır olmadığını, eğer istiyorsam kendi memleketimden biri ile evlenmemi söyledi. Ya da Tek nikah ile evlenmeli zorlaştırmamalıymışım. Erkek arkadaşımı orada doldurdular ve kavga ettik. Annem çok bilmişmiş, biz gösterişliymişiz.nişan olmasada olurmuş. Biz asla altın vb istemedik. Siz kendiniz ne uygun görürseniz denildi. Anne ve babası ayrı, emekli her ikisinde. 2 kardeşi var. Ben ailemin ilk mürvetiyim. Sözlüm annem yalnız kalacak ben gelirim ama mutlu olamayacağım. Bana orada altın takmayın ailem takmayacak. Takarsan seni rezil ederim dedi. dışarıdan fikre ihtiyacım var

Söz ve nişan bazı şeylerin daha net görüldüğü aşamadır. Çok uzun tutmamakla birlikte düğüne kadar biraz zaman tanınmalıdır evleneceğin kişiden emin olmak için. Sen daha net göremezsin bence bu dediklerimi. At o yüzüğü geleceğini karartma.

Dışarıdan olayın nasıl görüldüğünü yazmış herkes.
Konunu açalı 4 gün olmuş. Bence şu ana kadar "Senden ayrılıyorum" mesajını atmış olman gerekirdi.
Evlenince senin yanında sözlünün "Aşkım benim sen haklısın, ailem her şeyi abartıyor, seni seviyorum artık birlikte karar veririz ailem ne karışıyor." diyeceğini düşünüyorsan yanılıyorsun.
Evlenince erkeklerin ilgisi,sevgisi evlenmeden öncesine göre daha da azalıyor.
Yani evlenmeden böyleyse evlenince daha ne kadar kötüye gideceğini sen düşün.

Dışarıdan olayın nasıl görüldüğünü yazmış herkes.
Konunu açalı 4 gün olmuş. Bence şu ana kadar "Senden ayrılıyorum" mesajını atmış olman gerekirdi.
Evlenince senin yanında sözlünün "Aşkım benim sen haklısın, ailem her şeyi abartıyor, seni seviyorum artık birlikte karar veririz ailem ne karışıyor." diyeceğini düşünüyorsan yanılıyorsun.
Evlenince erkeklerin ilgisi,sevgisi evlenmeden öncesine göre daha da azalıyor.
Yani evlenmeden böyleyse evlenince daha ne kadar kötüye gideceğini sen düşün.
Ayrıldım:KK15: konu açık.

Merhaba arkadaşlar,
Ben ve erkek arkadaşım yaklaşık 4 senedir beraberiz.farklı şehirlerde ailelerimiz. Yazın da sözümüz oldu. Söz tarihini erkek arkadaşım ile birlikte kararlaştırdık ailesi ailemi bir kez bile aramadılar. Söze bir hafta kala dedeleri rahatsız olduğu için annesi sözü ertelemek istediğini söyledi. Fakat bir tarih vermeden. Dedesi bu arada yaşlı ve uzun süredir yatalak. Son anda ortaya çıkan bir durum değil. Biz de bu yüzden erkek arkadaşım ile tartıştık ben belirli olmayan bir tarihe erteletmek istemedim. Evde tanışma ve kız isteme oldu. Erkek arkadaşım bu yüzden bana ve aileme karşı tavır aldı. Anlayışsız olduğumuz için ilerde bize öyle davranacakmış. Aileler farklı kültürden , ailesi kapalı bizim aile açık görüşlü. Söz gecesi evde huzursuz bir ortam vardı. Yinede yüzükleri taktık. Tam 1 hafta sonra erkek arkadaşım memlekete gitti. Benim ve kız kardeşimin söz gecesi topuklu ayakkabı giymesine, (Evde giyilen alçak topluluklardan yemin ederim) yaklaşık 20 kişi Evde biz vardık yakın akraba kalabalık olmamıza laf söylemişler. Daha önce tanışmaya gelmediler bile. Nişan yapmak istemediler.onlarda düğün dernek olmazmış. Uzaktan gel git yapamazlarmış. Aramız 4 saat. Annesi annemi sözden sonra aramadı. Ben 1 hafta sonra aradığımda oğlunun daha düğün yapmaya hazır olmadığını, eğer istiyorsam kendi memleketimden biri ile evlenmemi söyledi. Ya da Tek nikah ile evlenmeli zorlaştırmamalıymışım. Erkek arkadaşımı orada doldurdular ve kavga ettik. Annem çok bilmişmiş, biz gösterişliymişiz.nişan olmasada olurmuş. Biz asla altın vb istemedik. Siz kendiniz ne uygun görürseniz denildi. Anne ve babası ayrı, emekli her ikisinde. 2 kardeşi var. Ben ailemin ilk mürvetiyim. Sözlüm annem yalnız kalacak ben gelirim ama mutlu olamayacağım. Bana orada altın takmayın ailem takmayacak. Takarsan seni rezil ederim dedi. dışarıdan fikre ihtiyacım var
Neler yazdığınızın farkında mısınız bilemedim. E evlenin bu aileyle bu adamla zorla ne diyelim. Eminim adam akıllı beyefendi tipler olsa kimse bu kadar üstlerine düşmezdi...

başını yakma aile aşkından ölen yok cevrene bak acele etme evliler boşanıyor sonra cok üzülürsün elinden bişey gelmez ayrıl kızım erkekler ailesine düşkün olur heleki annesi demiş sana cevrenden biri diye ilk mürüveti anlarım ailen haklı böyle şey görülmemiş nasıl bi evlilik olacak uzaklaş ben bile sinir oldum hiç mi oglunun evlenmek istediği kıza saygı yok oglumu bırak diyor bu kadınla ömür geçmez ayrıl uzaklaş hayat bi kere

Back
X