Merhaba arkadaşlar,
Ben ve erkek arkadaşım yaklaşık 4 senedir beraberiz.farklı şehirlerde ailelerimiz. Yazın da sözümüz oldu. Söz tarihini erkek arkadaşım ile birlikte kararlaştırdık ailesi ailemi bir kez bile aramadılar. Söze bir hafta kala dedeleri rahatsız olduğu için annesi sözü ertelemek istediğini söyledi. Fakat bir tarih vermeden. Dedesi bu arada yaşlı ve uzun süredir yatalak. Son anda ortaya çıkan bir durum değil. Biz de bu yüzden erkek arkadaşım ile tartıştık ben belirli olmayan bir tarihe erteletmek istemedim. Evde tanışma ve kız isteme oldu. Erkek arkadaşım bu yüzden bana ve aileme karşı tavır aldı. Anlayışsız olduğumuz için ilerde bize öyle davranacakmış. Aileler farklı kültürden , ailesi kapalı bizim aile açık görüşlü. Söz gecesi evde huzursuz bir ortam vardı. Yinede yüzükleri taktık. Tam 1 hafta sonra erkek arkadaşım memlekete gitti. Benim ve kız kardeşimin söz gecesi topuklu ayakkabı giymesine, (Evde giyilen alçak topluluklardan yemin ederim) yaklaşık 20 kişi Evde biz vardık yakın akraba kalabalık olmamıza laf söylemişler. Daha önce tanışmaya gelmediler bile. Nişan yapmak istemediler.onlarda düğün dernek olmazmış. Uzaktan gel git yapamazlarmış. Aramız 4 saat. Annesi annemi sözden sonra aramadı. Ben 1 hafta sonra aradığımda oğlunun daha düğün yapmaya hazır olmadığını, eğer istiyorsam kendi memleketimden biri ile evlenmemi söyledi. Ya da Tek nikah ile evlenmeli zorlaştırmamalıymışım. Erkek arkadaşımı orada doldurdular ve kavga ettik. Annem çok bilmişmiş, biz gösterişliymişiz.nişan olmasada olurmuş. Biz asla altın vb istemedik. Siz kendiniz ne uygun görürseniz denildi. Anne ve babası ayrı, emekli her ikisinde. 2 kardeşi var. Ben ailemin ilk mürvetiyim. Sözlüm annem yalnız kalacak ben gelirim ama mutlu olamayacağım. Bana orada altın takmayın ailem takmayacak. Takarsan seni rezil ederim dedi. dışarıdan fikre ihtiyacım var