Ailen dışarı çıkmıyorx para harcamıyor diyemezsin. Bu sizi ilgilendirmez aile olarak. Sizin aileniz daha sorunlu. Umarım fark edersiniz
iyi de mesela
belki bu kız kendisinin annesinin kardeşinin vs d.gününde, yılbaşında mezuniyette (her ne ise yani) dışarı çıkıp yemek yemeli hediye almalı büyüdü
belki ailesi h.sonu günübirlik sağa sola gidip yiyip içip geliyor, üstüne başına beğendiği bişey olursa alıyor
--konu sahibi doğru düzgün anlatmadığı için bilemiyoruz da--
eş ailesi ise öyle değil, dışarı çıkmıyorlar yiyip içmiyorla gezme kültürleri yok -sanırım?
e mesela kızın kardeşinin d.günü geldi (başka herhangi bir olay da olabilir atıyorum anneler günü, atıyorum yaz tatiline gitme, önemli değil)
hadi bakalım. kocası ve bu kız ne yapacaklar? kızın ailesi gibi çıkıp yiyip içseler hediyelerini/tatillerini yapsalar adama batacak, biz gelemiyoruz deseler kıza batacak...nasıl olacak?
bu tür şeyler yaşarlarsa sıkıntılı olur gibi geliyor bana.
kendi ailesi tam olarak ne bekliyor onu da anlamadım mesela özen dedikleri şey ne?
Kalburüstü anlatmak nasıl oluyor?
ahaha dimi?
üstü kapalı demek istemiş herhalde.
hakketen şöyle net örnekler versen konu sahibi de insanlar da anlasa...
Her aile özenli olmuyor kötü anlamda demiyorum bu bir görgü meselesidir.Hic unutmam bir arkadasimin sözüne gitmistim(ben köyde dogdum büyüdüm salvar da giyerim etek de ona ragmen) söze kayınvalide şalvarla gelmisti ve söze o sekilde özensiz gelmesi bana ilginc gelmisti insan köyde de yasasa daha özenli olabilir oğlunun sözünde demistim.Yine ayni arkadasim esinin ailesiyle nisan isverisine ciktiginda kv adayi yemek ısmarlamamak icin cüzdanını evde unuttugunu söyleyip gelin size evde yemek yapayim demis zorla eve götürmüş yemeklerini yediklerinde de sizi nasil kandirdim ama disarida masraf yapmadim heheh diye soguk bir şaka yapmis duyunca dumur olmustum.Ama arkadasim 10 senelik evli kv sini cok sever görgüsüz belki ama iyi niyetli bana hep iyi davraniyor der .Kimine göre normal olan şeyler baskalarina göre özensizlik olabiliyor.Sevmemistir benimsememistir diyemiyorum yapilari geregi öylelerdir belki de
benim yengelerimin de hepsi şalvarlıdır, yaşı belli bir yaş üstü olan herkes şalvarlı bizde. hepsi de her yere şalvarla gider. nişana da düğüne de.
benim bakış açıma göre olağan giyim tarzı şalvar olan birisinin isteme günü şalvarı çıkartması tuhaf.
bu açık birine kapan kapalı birine açıl demek gibi bir şey. kültürü bu, normali bu, neden özencem diye alışık olmadığı, içide rahat olmadığı bir şey giysin?
orta yaşlılar şalvar da etek de giyiyor hadi o etek giyer zaten, gençlerde şalvar yok.
ha ama
"annesi şalvarlı biriyle benim ailem uymaz, biz anlaşamayız" diye düşünebilir ailesinde böyle bir kültür olmayan bir insan
çok normal. bunu anlarım
fakat özenli olcak diye etekle yürümemiş hiç etek giymemiş birinden etek giymesini beklemek daha saçma benim bakış açıma göre.